Soulseeker Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα! Ο θείος μου είναι σκιτσογράφος (όχι επαγγελματίας) και μετά απο χρόνια αποφάσισε να ξανα ασχοληθεί με το άθλημα. Θέλει να αρχίσει να σχεδιάζει στον υπολογιστη και για αυτο θελει το αντεικειμενο του topic. Παρακαλω προτείνετε λύσεις και επιλογές μιας και εγώ δεν έχω ιδέα από αυτά. Απλά αν γίνεται όσο πιο value for money. Τέλος θα ήθελα να μου πείτε και τι προγράμματα θα ήταν καλό να αποκτήσει για την δουλειά που το χρειάζεται. Επίσης αυτά είναι συμβατά με τα πάντα? Δηλ μπορεί να το χρησιμοποιήσει και με το Paint?
TheELF Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 http://www.skroutz.gr/c/70/digitizers.html?keyphrase=digitizer&order_dir=asc&page=1 Έρχονται με driver αυτά και κάνουν και αντικατάσταση του ποντικού δηλαδή ναι δουλεύουν παντού. Για καλό πρόγραμμα και ελεύθερο υπάρχουν τα gimp αλλά και το paint.net για ποιο απλό. Τώρα για να μάθεις ποιο είναι vfm και γενικά ποιο αξίζει, καλύτερα να βρεις κάποιο φόρουμ για γραφίστες να σου πούνε σίγουρα,εδώ θα αργήσει λογικά να εμφανιστεί κάποιος που να ξέρει από αυτά.
Unabomber Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Να ψαξει κλασσικα για digitizers (ταμπλετες) η digital pen , με πολλα σημεια ευαισθησιας. οσο περισσοτερα τοσο μεγαλυτερη ακριβεια θα εχει στις κινησεις του. Η Wacom εχει πολυ καλα pens και digitizers Προτεινω της σειρας Intuos. Πιο οικονομικη ειναι η σειρα bamboo. Απο κει και περα. Αυτα δουλευουν σχεδον με ολα τα προγραμματα σχεδιασης.... Καλο ειναι αυτο http://www.autodesk.com/products/sketchbook-pro/overview Και αυτο http://manga.smithmicro.com Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2014 από Unabomber
Soulseeker Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. @Unabomber αυτό πιστεύεις αξιζει;
Unabomber Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλο ειναι για νορμαλ χρηση….. το ειχα πετυχει στο Amazon πριν 3 εβδομαδες για 50 ευρω, προσφορα το ειχαν….. Στα + του ειναι το touchpad + τα 2 χρονια εγγυησης. (αν και δυσκολα παθαινουν κατι) Εδω στο επισημο site τα λεει καλυτερα http://www.wacom.com/en/gb/creative/intuos-s Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2014 από Unabomber
ZauZ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Έχω περάσει από όλα τα στάδια… από απλό digitizer bamboo (2-3 διαφορετικά) έως Wacom Cintiq και Surface Pro 3. Καλή αρχή είναι το Intuos, η καλύτερη επιλογή είναι το Cintiq HD (περίπου ένα χιλιάρικο) ή Surface Pro 3 (κοντά 1.5 χιλιάρικο). Η γνώμη μου πάντως είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσει πολύ οικονομικά με το Intuos και αν θέλει extra features αργότερα πάει σε πιο εξεζητημένες λύσεις με οθόνη κ.τ.λ. Να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με τα σημεία πίεσης. Πρακτικά ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ανάμεσα σε 256, 512, 1024 ή 2048 σημεία πίεσης υπό φυσιολογικές συνθήκες. Είναι περισσότερο marketing κόλπο παρά feature ουσίας. Για σχεδίαση comics, συγγραφή courses κ.τ.λ. αρκούν και παρα αρκούν και τα 256 σημεία πίεσης. Δεν θέλω να μπω σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες απλά να ξέρεις ότι π.χ. για να δεις διαφορά στα σημεία πίεσης πάνω από 256 σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα brush με μέγεθος ίσο ή μεγαλύτερο των 256 points. Επομένως αν δεν σχεδιάζεις αφίσες μεγέθους πρόσοψης πολυκατοικίας αμφιβάλω αν θα καταλάβεις τη διαφορά. Για να καταλάβεις : Αν το πενάκι σου έχει 100 Pressure Points και επιλέξεις πινέλο με 100 points μέγεθος σημαίνει ότι ανάλογα με το τι πίεση θα ασκήσεις, έστω 50% (άρα χρησιμοποιείς το 50% των pressure points) θα δημιουργηθεί ένας κύκλος διαμέτρου 50 pixels. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2014 από ZauZ 1
Unabomber Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Σωστος….. ο συντοπιτης….. Για αρχη καλο ειναι το intuos πιστευω. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2014 από Unabomber
Soulseeker Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Νομίζω με καλύψατε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα