Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά περιμένω από μέρα σε μέρα ένα σύστημα με intel pentium haswell g3420 3.2 ghz με TDP 53w, ssd σκληρό και μητρική asus h81m-c.  Πάνω στη μητρική θα τοποθετήσω μια saphire 6850hd κάρτουλα γραφικών για να παίζω games.

Το τροφοδοτικό που έχω επιλέξει για το σύστημα είναι το xilence red wing στα 350 w με απόδοση 80% +.

Ξέρω ότι το τροφοδοτικό επαρκεί για να σηκώσει όλο το σύστημα σε full load καθώς σε ένα άλλο πιο ενεργοβόρο σύστημα που έχω με i3-2100 (tdp 65w) και την ίδια 6850 κάρτα το μέγιστο ρεύμα που τραβούσε  όλο το κουτί σε full load cpu + gpu ήταν  202 watt (μαζί με 3 ανεμιστηράκια 120mm no led) . Tις μετρήσεις τις κάνω με ένα ευχρηστο μετρητή που πήρα από το eshop και τοποθετώ στην πρίζα απ όπου τραβάει ρεύμα το τροφοδοτικό για το κουτι.

Aυτό που με απασχολεί είναι ότι αυτά τα 200 w για το  350w τροφοδοτικό του νέου κουτιού  είναι περίπου το 71/% του μέγιστου φορτίου του. Ως μέγιστο φορτίο θεωρώ το 80% που αποδίδει, δηλαδή 280 w.

Πόσο θα αντέξει να τρέχει στο 70% ΄το τροφοδοτικό λέτε? Είναι φυσιολογικό να δουλεύει τόσο ψηλά στο όριο του ή  εν τέλει, θα ήταν καλύτερο, να βάλω πάνω ένα 500w xilence που έχω στον άλλο υπολογιστή με τον i3-2100 ? 

Δημοσ.

το 80% που λεει ειναι το efficiency δηλαδη για να αποδοσει 100watt τραβαει απο την πριζα γυρω στα 125 watt.και αυτο σε 50% φορτιο συνηθως.

Δηλαδή το 350w xilence μπορεί να δώσει 350 w αν τα χρειαστεί το hardware του κουτιού και θα "τράβάει" από την μπρίζα στην ουσία περίπου 420 w

Ή

μπορεί να δώσει στο κουτί 280 w και θα τραβάει μέγιστο από την μπρίζα 350w?

Δημοσ.

λογικα δεν εχεις θεμα . ομως για εχεις το κεφαλι σου ησυχο θα ελεγα να πας σε ενα πιο επωνυμο . μεχρι ποσα μπορεις να διαθεσεις για τροφοδοτικο?

Δημοσ.

προφανώς το 1o

γράψε μας πόσα Α δίνει το τροφοδοτικό σου στην +12v γραμμή

edit  απ'ότι ειδα γραφει 16A στην v1 και αλλα τόσα στην v2 αλλα δεν ειδα πουθενα πόσα ειναι combined

αν το γραφει κάπου πες μου, αλλιώς δώσε μια φωτο απο το αυτοκολλητο με τα νουμερα πάνω στο psu

Δημοσ.

λογικα δεν εχεις θεμα . ομως για εχεις το κεφαλι σου ησυχο θα ελεγα να πας σε ενα πιο επωνυμο . μεχρι ποσα μπορεις να διαθεσεις για τροφοδοτικο?

έχω και ένα xilence στα 500w το οποίο στην ουσία κάθεται. Στην ανάγκη βάζω αυτό στο νέο κουτί. Απλά έλεγα μήπως εν τέλει δε χρειάζεται. 

Τα Xilence δεν θεωρούνται επώνυμα? Άλλη εντύπωση είχα.

Όσον αφορά το θόρυβο πάντως ομολογώ ότι αν δεν δεις ότι είναι αναμένο το φωτάκι στο κουτί δεν καταλάβαίνεις ότι το pc λειτουργει. Ανυπέρβλητα σε αυτό τον τομέα πιστεύω. Τώρα για άλλα ποιοτικά χαρακτηριστηκά πάω πάσο καθώς δεν ξέρω.

προφανώς το 1o

γράψε μας πόσα Α δίνει το τροφοδοτικό σου στην +12v γραμμή

edit  απ'ότι ειδα γραφει 16A στην v1 και αλλα τόσα στην v2 αλλα δεν ειδα πουθενα πόσα ειναι combined

αν το γραφει κάπου πες μου, αλλιώς δώσε μια φωτο απο το αυτοκολλητο με τα νουμερα πάνω στο psu

ορίστε φώτο από το κουτί του 500w. To 350W είναι στο δρόμο. 

Οπότε βρε παιδιά αν μπορεί να δώσει 350 w αυτό σημαίνει ότι στο maximum load που θα κληθεί να δώσει  (περίπου 190- 200w) θα δουλεύει το πολύ στο 57%. Αποδεκτό δεν είναι αυτό? Δεν είναι ζόρισμα αυτό νομίζω!

post-74515-0-43364700-1414523917_thumb.jpg

Δημοσ.

ορίστε από το κουτί του 500w. To 350W είναι στο δρόμο. 

με trollαρεις έτσι? το 350αρι μας ρωτάς αν φτάνει και για αυτό σου λεω. Το 500αρι τι να το κάνω

Οταν σου ρθει πόσταρε, παντως αν τα χει γραμενα όπως το 500αρι δεν λεει

Δημοσ.

με trollαρεις έτσι? το 350αρι μας ρωτάς αν φτάνει και για αυτό σου λεω. Το 500αρι τι να το κάνω

Οντας σου ρθει πόσταρε, παντως αν τα χει γραμενα όπως το 500αρι δεν λεει

Ρε άνθρωπε σου λέω το περιμένω το τροφοδοτικό! Μπορεί να μην ήταν ξεκάθαρο στο πρώτο πόστ, αλλά θα είναι στο κουτί που αναμένω.

Θα ανεβάσω όταν έρθει. Δε λέει επαρκείς πληροφορίες η συσκευασία ή "δε λέει" το τροφοδοτικό??

Δημοσ.

Ακυρωστε το αν γινεται και παρτε ενα καλυτερο. Υπαρχουν περιπτωσεις με καλα και φτηνα που να μην υπερβαινουν τα 50 ευρω και γενικα για gaming προτιμητεα τα τροφοδοτικα με single rail 12V που να βγαζουν αρκετα ampere. Εσας για παραδειγμα αυτο στην φωτο εχει 2,ενα που βγαζει 18Α και ενα 20Α. Αν βαλετε καμμια δυνατοτερη καρτα γραφικων που ζηταει αρκετα ampere μπορει να σας κλεινει το PC.

Τα Xilence δεν ειναι κακα αλλα εχουν ποιο ακριβα τροφοδοτικα για PC που προοριζονται για gaming.

Εδω τα λεει αναλυτικα σε 2 λεπτα,σε ενα παλιο αλλα κατατοπιστικο video ο Rodney.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακυρωστε το αν γινεται και παρτε ενα καλυτερο. Υπαρχουν περιπτωσεις με καλα και φτηνα που να μην υπερβαινουν τα 50 ευρω και γενικα για gaming προτιμητεα τα τροφοδοτικα με single rail 12V που να βγαζουν αρκετα ampere. Εσας για παραδειγμα αυτο στην φωτο εχει 2,ενα που βγαζει 18Α και ενα 20Α. Αν βαλετε καμμια δυνατοτερη καρτα γραφικων που ζηταει αρκετα ampere μπορει να σας κλεινει το PC.

Τα Xilence δεν ειναι κακα αλλα εχουν ποιο ακριβα τροφοδοτικα για PC που προοριζονται για gaming.

Εδω τα λεει αναλυτικα σε 2 λεπτα,σε ενα παλιο αλλα κατατοπιστικο video ο Rodney.

Ευχαριστώ για την βοήθεια καταρχάς.

Bρήκα εδώ αναφορά για τα αμπέρ που βγάζει το τροφοδοτικό: https://www.otto.de/p/xilence-pc-netzteil-redwing-series-350w-404924822/#variationId=-17172180 

"

• Stromstärken: +3,3 V 20 Ampere; +5 V 20 Ampere; +5 Vsb 2.5 Ampere; -12 V 0.5 Ampere; +12 V1 16 Ampere; +12 V2 16 Ampere

"

Είναι στα γερμανικά αλλά τα specs είναι ξεκάθαρα. Πάντως πρέπει να πω ότι βρήκα χρήστες σε φόρουμ που λένε ότι με 350w τρέχουν την 6850 στα συστήματα τους μια χαρά χωρίς προβλήματα και εγώ με το 500w το xilence στο άλλο μου το pc με τα 18 amp (12v1)  καi 20amp (12v2) μια χαρά σταθερά την έτρεχα.

Aυτό το coolermaster πως σας φαίνεται?

Eπίσης αυτό το corsair βγάζει στα 12v 25amp σε σχέση με τα 16 του xilence 350w. Nα πάω για αυτό να τελειώνουμε??

Επεξ/σία από koliri
Δημοσ.

Ρε άνθρωπε σου λέω το περιμένω το τροφοδοτικό! Μπορεί να μην ήταν ξεκάθαρο στο πρώτο πόστ, αλλά θα είναι στο κουτί που αναμένω.

Θα ανεβάσω όταν έρθει. Δε λέει επαρκείς πληροφορίες η συσκευασία ή "δε λέει" το τροφοδοτικό??

δεν λέει πληροφορίες η συσκευασία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...