klipitiklopos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, ανακαινιζω το πατρικο μου, και θελω να μοιρασω ιντερνετ σε ισογειο και 1ο. Δεν με ενδιαφερει δικτυο με την εννοια κοινης χρησης αρχειων, μονο να εχω ιντερνετ οπου χρειαστω. Κυριως ασυρματα γιατι εχει αρκετα μπαλκονια τοσο στο ισογειο οσο και στον 1ο. Αυτην την στιγμη υπαρχει μονο η τηλεφωνικη γραμμη στο ισογειο. Θα με καλυψει λετε ενας ασυρματος ρουτερ και για τα δυο επιπεδα, η ειναι καλυτερα να ανεβασω ενα καλωδιο απο καποια εξοδο του ρουτερ απο το ισογειο στον 1ο και απο εκει με repeater? Μηπως ειναι καλυτερα να χρησιμοποιησω powerline? Oι 2 χωροι θα ειναι στο ιδιο ρολοι της Δεη, και απο τον πινακα του ισογειου θα τραβηξω ξεχωριστη γραμμη για τον 1ο οροφο, θα ειναι αρκετο; Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2014 από klipitiklopos
klipitiklopos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Σε ευχαριστω για την απαντηση. Υπαρχει καποιος οδηγος στο φορουμ που να περιγραφει τι να προσεξει κανεις οταν περναει καλωδιωση δικτυου;
NikosKallithea Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δεν υπάρχει κατι να προσέξεις αγόρασε ενα καλωδιο utp και πέρνα το, μπορείς να πας μέχρι και 100 μετρά
klipitiklopos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Βαζω μονοκλωνο στον τοιχο με πριζες στις ακρες σωστα; Και απο εκει με πολυκλωνο και κλιπς στο acces point? Δηλαδη απο την τηλεφωνικη πριζα στον ρουτερ, απο την μια εξοδο του ρουτερ με κλιπσαρισμενο πολυκλωνο στην πριζα του τοιχου, και στον πανω οροφο το αντιστροφο και στο acces point. (εννοειται ακολουθωντας τον χρωματικο κωδικα) Tα λεω καλα;
aposporis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μονόκλωνο utp παντού. Στις άκρες βάλε μόνο πρίζες κατά προτίμηση. Τα κλιπς μπορεί να χαλάσουν σιγά σιγά και μετά να μην έχεις περιθώριο να κόψεις καλώδιο για να περάσεις καινούργια.Πρόσφατα είδα οδηγίες για δομημένη καλωδίωση, νομίζω στο thelab.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Απο το ισόγειο τραβας ενα utp (μονοκλωνα ειναι) και το πας σε εαν ασύρματο acces point ή αν θελεις παντου ενσύρματο βαζεις ενα switch και απο εκει σε κάθε δωμάτιο χωριστά utp καλώδια . (το δεύτερο δεν το προτείνω τσάμπα ο κόπος)
klipitiklopos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Αν το utp "τρεξει" παραλληλα με καλωδιο ρευματος σε αποσταση 30cm για 3 μετρα, θα εχω προβλημα; Λεω να παρω θωρακισμενο για πιο σιγουρα, και ναι με πριζες το σκεφτομουν και εγω να τερματιζει στον τοιχο. Αν επισης τρεξει κοντα σε καλωδιο κεραιας TV θα παρουσιαστει προβλημα ειτε στο ιντερνετ ειτε στην ληψη της TV? Επισης για τα powerline σε συγκριση με το wi-fi τι γνωμη εχετε αποδιδουν καλυτερα;
klipitiklopos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Αν απο την μια εξοδο του ρουτερ τραβηξω utp σε πριζα, μπορω σε αυτην την πριζα να συνδεσω παραλληλα και αλλη μια, με την προυποθεση οτι θα συνδεεται παντα μονο η μια απο τις 2 σε pc? θα δουλεψει;
NikosKallithea Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Αν απο την μια εξοδο του ρουτερ τραβηξω utp σε πριζα, μπορω σε αυτην την πριζα να συνδεσω παραλληλα και αλλη μια, με την προυποθεση οτι θα συνδεεται παντα μονο η μια απο τις 2 σε pc? θα δουλεψει; Αν γίνουν σωστά οι συνδέσεις ναι μπορείς.
klipitiklopos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Πηρα τελικα αυτο http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa854re-300mbps-universal-wifi-range-extender-p-PER.612717 το σεταρησα συμφωνα με τις οδηγιες, αλλαξα μονο το ssid για να μπορω να διαχωρισω τις εκπομπες του ρουτερ και του extender. Παρουσιαζει μονο το εξης κουλο: πρεπει να παω κοντα στον extender με το λαπτοπ για να συνδεθει (χειροκινητα με αποσυνδεση και επανασυνδεση). Μετα οταν απομακρυνθω διατηρει την συνδεση. Για να συνδεθει ομως στο απομακρυσμενο σημειο χωρις αυτην την διαδικασια με τιποτα αν και μου δειχνει σημα 4 στα 5. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω; Υπενθυμιζω οτι το wifi του γειτονα που παιρνω προς το παρον στο σημειο που εχω βαλει τον extender ερχεται 3 στα 5. Απο αυτον μεχρι το λαπτοπ μεσολαβουν 2 μικρα δωματια το ενα ημιυπογειο (πιο κατω απο τον extender). Καποια γνωμη; Και κατι ακομα, εδω http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa2220kit-300mbps-av200-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612576 μιλαει για wifi clone εννοωντας οτι αντιγραφει ssid και password του ρουτερ, αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να το κανει και καποιος γειτονας ας πουμε; η εννοει οτι γινεται μονο σε οτι συνδεθει επανω μεσω rj 45; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2014 από klipitiklopos
klipitiklopos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Το επεστρεψα μιας και απο λαθος μου δεν αγορασα με υποδοχη για rj45, και επιπλεον δεν ειχε Access Point mode. Kαποια βοηθεια βρε παιδια, τι να παρω με αποδεδειγμενα μεγαλη εμβελεια; Αυτο ισως; http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa801nd-300mbps-wireless-n-access-point-p-PER.612441
klipitiklopos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας. Εχω περασει απο το ισογειο στον πρωτο οροφο 2 ftp καλωδια που σκοπευω στο ενα να περναω τηλεφωνο, και στο αλλο ιντερνετ και θα συνδεθουν στην ιδια διπλη πριζα. Κατ'αρχην λετε να υπαρξει προβλημα που ειναι περασμενα μαζι στο ιδιο σπιραλ; Επισης η θωρακιση συνδεεται καπου; σκοπευω να ακολουθησω αυτην την συνδεση
rfc Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Αυτο το tplink παιζει καλα, οχι δε θα εχεις προβλημα που ειναι στο ιδιο σπιραλ, το 568Α θα ακολουθησεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα