Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι ρε συ είναι πολλά τα weak sectors Ακομα και αν στα μαρκαρει όλα και δεν βγαλει άλλα και πάλι... δεν. Να ταν 5-10 να σου λεγα όκ.

Βέβαια αν δεν τον χεις κάνει ήδη πάρε τα αρχεια σου backup και μετα πιο άνετος σκέφτεσαι τι θα τον κάνεις

Αυτο κανω τωρα μεταφερω τα αρχεια σιγα σιγα. :)

Δημοσ.

αφού πάρεις backup τρέξε απο το wd lifeguard for dos ενα extended test για να σου μαρκάρει τα weak sectors. Υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση να στα χει κατα λάθος μαρκάρει σαν weak οπότε θα στα διορθώσει, αλλα απο τη στιγμή που χες και κολλήματα το θεωρώ δύσκολο..

ετσι ξαφνικα στα πέταξε τα 1000αδες weak sectors?

Δημοσ.

αφού πάρεις backup τρέξε απο το wd lifeguard for dos ενα extended test για να σου μαρκάρει τα weak sectors. Υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση να στα χει κατα λάθος μαρκάρει σαν weak οπότε θα στα διορθώσει, αλλα απο τη στιγμή που χες και κολλήματα το θεωρώ δύσκολο..

ετσι ξαφνικα στα πέταξε τα 1000αδες weak sectors?

Ναι εντελως ξαφνικα.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δίσκος από laptop, τα έπεηε εντελώς. To σεντινελ Moy d;inei ayt;o

Προβλέπεται βλάβη - Απόδοση: 5 Reallocated Sectors Count, Αριθμος τομέων που μετακινήθηκαν σε εφεδρική περιοχή. Δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην επιφάνεια του δίσκου ή στις κεφαλές ανάγνωσης/εγγραφής.
Υπάρχουν 556 κατεστραμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτών των τομέων μετακινήθηκαν σε εφεδρική περιοχή.
Με βάση των αριθμό προσπαθειών απαναπροσδιορισμού, οι κατεστραμένοι τομείς μπορεί να είναι από συνεχόμενες περιοχές.
Υπάρχουν 13 αδύναμοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Μπορούν να επαναπροσδιοριστούν οποιαδήποτε στιγμή στη μετέπειτα χρήση του δίσκου.
Αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο αμέσως.

Προτείνεται να πάρετε αμέσως ένα αντίγραφο ασφαλείας για να προλάβετε απώλεια δεδομένων.

Εννοείτε πως δεν τον εμπιστεύομαι, αλλά ρίξτε μια ματιά και στο screenshot, και πείτε μου αν μπορώ να τον δουλέψω μέχρι να με εγκαταλείψει εντελώς, ή να τον στείλω τώρα?

s3trrdL.jpg

Δημοσ.

^....μόνο για διατήρηση αντιγράφων, θες να πεις.

Επίσης, προβληματικός σκληρός = καλύτερα για χρήση σε λειτουργικό από χρήση για αποθηκεύσεις.

Για αποθήκευση (αρχείων που δεν έχουμε διάθεση να χαθούν), μόνο πλήρως υγιείς σκληροί.

Τζίμη, τα είπα είδη. Ο δίσκος δεν είναι πια για να του εμπιστεύεσαι πράγματα. Τον κρατάς μόνο για "δεύτερης διαλογής" δουλειές (πειραματισμούς, για δευτερότριτα μπακάπ κλπ). Για το πόσο θ' αντέξει μέχρι να κλατάρει εντελώς; Κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά. Προφανώς πάντως δείχνει να μην έχει πολύ χαΐρι μπροστά του.

Δημοσ.

Ωραία, δεν περίμενα κάτι παραπάνω, ήθελα όμως και μια δεύτερη γνώμη. Μόνο για λειτουργικό λοιπόν με προσοχή σε οποιαδήποτε δεδομένα.

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Δημοσ.

Καλή χρονιά μπακ Τζίμη.

Ελπίζω να έγινε όντως καταννοητό το περί λειτουργικού, διότι προφανώς δεν ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ούτε για τέτοιο - με την έννοια ότι είτε αν κλατάρει άμεσα χάνεις ότι τυχόν σε εδνιέφερε από το λειτουγικό και ό,τι τεσπα είχε σωθεί μαζί του / είτε ακόμη κι αν κλατάρει σταδιακά και στο μεταξύ χάνεις πράμματα από εδώ κι από 'κει. Συγκριτικά με το να υπάρχει (ο δίσκος) για λειτουργία μόνιμων αποθηκεύσεων σημαντικών αρχείων, την ανέφερα την περίπτωση...

Και φυσικά, μπορείς να τον διατηρείς ως καβατζόδισκο (με λειτουργικό), για πειραματισμούς, για περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, κτλ...

Όπως επίσης για διατήρηση ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ (και δη δευτερότριτων), προκειμένου να "σπαταλάς" χώρο από υγιή δίσκο.

Τέλος, σε περίπτωση που τα οικονομικά δεν είναι σόι, ναι, έχει τη λογική του, το να συνεχίσει να χρησιμοποιείται, ΚΥΡΙΩΣ σαν δίσκος λειτουργικού - έχοντας την άκρη του μυαλού ότι με τέτοιες ενδείξεις, μπορεί τη μια στιγμή να είναι και την άλλη όχι...Οπότε, λήψη ανάλογων μέτρων κι όλα οκ (πχ αν χρησιμοποιείται το λειτουργικό μόνο για σερφάρισμα, δε' πα' να ρουξ που λένε κι οι Πόντιοι...; )

Δημοσ.

Ναι wash, απόλυτα κατανοητό, σε ευχαριστώ φίλε. θα τον φτάσω στα άκρα μέχρι να με αφήσει και να το πάρω απόφαση, απλά σαν δίσκος λειτουργικού, χωρίς σοβαρά δεδομένα.

Με υγεία σε όλους!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Γουος τα φώτα σου αν έχεις την καλοσύνη. Δίσκος 9% healthy χωρίς λειτουργικό πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο, να τον αλλάξω; Ρωτάω γιατί έχω πάει το λαπτοπ για αλλαγή fan και αν αγοράσω θα μου τον συνδεσουν εκεί. Απλώς θα μου πάει 150 ευρώ η όλη δουλειά και δεν είναι περίοδος εύκολη.

Δημοσ.

συνηθιζω πιο προκομμενα  ποστ, αλλα εχω σπασμενο χερι κι ενα πληκρολογιο γαμησε μας

αλλα Χρηστο : 

1 σε γενικες ιχυουν οσα ειπα και του Τζιμ

2 αν ειναι για δουλεια/σοβρα πραμματα τεσπα το λαπ, τοτε αλλαγη επιβαλλεται

3 αν οχι, τοτε απλα φροντισε τα πραγματα που δε θες να χασεις αν χαλασει ο δισκος να τα αντιγρφεις/αποθηκευεις σε εξωτερικο, εγκαιρα

4 το 9% δεν ειναι ουτε καταστροφη αλλα ουτε και καλο - για την ακριβεια δηλωνει πως περισσοτερες πιθανοτητες εχει να καταρρευσει ο δισκος συντομα παρα να κρατηει για καιρο ακομα - ειναι καθαρα θεμα αποφασης σου αν θα τον κρατησεις και να δεις ποσο θ αντεξει

5 παντως δεν ειναι πολυ πιο δυσκολο ν αλλαξεις μονος σκληρο σε λαπ, απο το να αλλαξεις πχ σιμ σε κινητο - συνηθως ειναι απλως ξεβιδωμα ενος καπακιου στην κοιλια του λαπ και θα σου κοστισει μεσο ορο γυρω στο 60άρι το ν παρεις μονος εναν σκληρο και καλο κι ολας

6 βασικα και το ανεμιστηρι θα μπορουσες να το αλλαξεις μονος - απλα ειναι αληθεια πως ειναι λιγο παιδεμα να ξεβιδωσεις ολο το λαπ και να φτασεις στο ανεμιστηρακι - αν μας ελεγες ισως να το ψαχναμε και να διναμε καλες οδηγιες και να γλυτωνες τα εξτρα εξοδα

σουμα : αν δεν εχεις πργματα αναντικαταστατα στον σκληρο, κρατα τον κι οσο αντεξει κι αν εχεις προβλημα καποια στιγμη με τον δισκο και ζοριστεις και οικονομικα πες μου σε πμ να κανονισουμε να σου βρω κανεναν μικρο να σου στειλω ν κανεις την δουλεια σου μεχρι να χαλαρωσουν τα πραγματα

χωρις αλλαγη σκληρου, ποσα σου ζητησανε δηλαδη;

Δημοσ.

Έλα ρε σ ευχαριστώ για τη βοήθεια, Περαστικά και τις καλύτερες ευχές μου για το νέο έτος. 35 ευρώ θα δώσω για το ανεμιστηρακι και τον καθαρισμό. Να σου πω την αλήθεια λέω να βάλω έναν ssd να τελειώνω, δε θα σωθουμε 100ευρω πάνω 100 κάτω. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιον 250αρι από το mediamarkt? (έχω πιστωτικο εκει).

Δημοσ.

να σαι καλα Κρις

ευχες κι απο μενα

τα 35 καλη φαση - αλλα γιατι 150 με σκληρο; εκτος κι εννοεις με ssd

υπ οψιν πρεπει να εχεις τουλαχιτον 7αρια για λειτουργικο για να δουλευει σωστα ο ssd

για τους οποιους ssd ξερω λιγα, οποτε μαρκα δεν εχω να προτεινω για σιγουρα - το μονο που ξερω οτι οι σαμσουνγκ evo ειναι απο τους καλυτερους αν κι ειχαν ενα θεμα με firmware για το οποιο εχει βγει patch - δες στα στικι νομιζω υπαρχει θρεντ με λινκ για το πατς κτλ

επισης ρωτα εκει ή ανοιξε αλλο θρεντ ρωτωντας για τον καλυτερο 250άρη

γενικα φροντισε να εχει 3 χρονια εγγυηση κι οχι δυο, αυτος που θ παρεις

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα ο δίσκος seagate 3tb ξαφνικά από το 100% έπεσε στο 88%.Θα το παρατηρήσω μην έχει περαιτέρω πτώση για να μπορέσω να πάρω τα αρχεία μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...