manthos626 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα εχω εναν σκληρο με bad sectrors ξερει κανεις πως μπορουν να επιδιορθουν π.χ με κανενα προγραμμα?
EddieObscurant Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 δεν επιδιορθώνονται μπορουν μόνο να μαρκαριστουν αν ειναι pending απο το filesystem ή το firmware του δίσκου. Κατεβασε το seatools αν εχεις δισκο της seagate ή το wd lifeguard αν εχεις της wd και τρεξε το extended test.
manthos626 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Ok φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση Καλο βραδυ
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 ...αυτό που σου είπε ο Έντι : "διόρθωση", ΔΕΝ υφίσταται, στην ουσία. Δύο πράγματα που μπορούν να γίνουν είναι να από-χαρακτηριστούν ως bad (καμμιά φορά χαρακτηρίζονται ως τέτοιοι, εσφαλμένα. Ας πούμε ότι είναι πολύ σπάνιο αυτό όμως) ή να αντικατασταθούν από μία καβάτζα από sectors που έχει ο ίδιος ο δίσκος. Αν θες όμως πες μας τί ακριβώς αντιμετωπίζεις για να σου πούμε περισσότερα.
mikele13- Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 http://prntscr.com/53aaw9 http://prntscr.com/53ab8c http://prntscr.com/53abgz http://prntscr.com/53abqz Παιδες την βοηθεια σας. ειναι Seagate υβριδικος αγορασμενος το 2012. χτες ειχε υγεια 80%,σημερα επεσε στο 63%. το laptop στο οποιο ειναι επανω ο σκληρος,μου κανει διαφορα κουλα οπως δεν εμφανιζονται οι μοκροεφαρμογες της επιφανειας (φαινεται μονο το Χ),αργουν καποιες εντολες που δινω στο laptop, και διαφορα αλλα... σωζεται η κατασταση κανοντας format και περασμα παλι windows 7 απο την αρχη, η να παω για αλλαγη δισκου?
conkal Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 συνηθως δεν σωζεται... τωρα υπαρχει ο αστικος μυθος οτι αν κανεις βαθυ φορματ [δεν θυμαμαι με ποιο προγραμμα ακριβως] καποιες φορες αναθεωρει για το ποια sectors ειναι καμμενα και μπορει το 63% να σου ανεβει λιγο και ο δισκος να αντεξει λιγουλακι ακομη. αλλα γενικα αμα "σπασει" το 100% αρχιζει η αντιστροφη μετρηση
kostas_dr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 αμα "σπασει" το 100% αρχιζει η αντιστροφη μετρηση Μπορεί και με λιγότερα απο 100% να μπορείς να χρησιμοποιείς το δίσκο, ακόμα και για πολύ καιρό.
paylidis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δοκιμάστε και το hdd regenerator (ψάξτε σε θείους για το ολόκληρο). Εμένα μου εχει κάνει καλή δουλειά! 2
vaiosgtr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 καποτε ειχα ενα σκληρο που κολλουσε στο boot ή ανοιγε το λειτουργικο αλλα δεν ανοιγαν τα προγραμματα, δεν εδειχνε εικονιδια ...και αλλα τετοια χαζα. το προβλημα συνεχιζοταν ακομα και μετα απο format. παρατηρησα οτι ο δισκος ειχε πολλους bad sectors. τους αντικατέστησα με μερικους καβάτζα οπως λεει και ο washcloud πιο πανω. μετα απο καθαρη εγκατασταση φενοταν οκ αλλα μετα απο 2-3 μερες ξαναεμφανισε τα ιδια προβληματα.
mikele13- Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 ok πηρα απο τον θειο το hdd regenerator και στο ανοιγμα για τεστ μου εβγαλε αυτο....http://prntscr.com/53eid5 τι κανω σε αυτη την περιπτωση???
paylidis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 προτείνει (νομιζω δεν ειναι αναγκαίο) να γυρίσεις απο το Bios σε Ide/legacy mode αντι του ahci που ειναι τώρα επιλεγμένο... δε νομίζω οτι θα εχει θέμα και ετσι όπως ειναι...
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 http://prntscr.com/53aaw9 http://prntscr.com/53ab8c http://prntscr.com/53abgz http://prntscr.com/53abqz Παιδες την βοηθεια σας. ειναι Seagate υβριδικος αγορασμενος το 2012. χτες ειχε υγεια 80%,σημερα επεσε στο 63%. το laptop στο οποιο ειναι επανω ο σκληρος,μου κανει διαφορα κουλα οπως δεν εμφανιζονται οι μοκροεφαρμογες της επιφανειας (φαινεται μονο το Χ),αργουν καποιες εντολες που δινω στο laptop, και διαφορα αλλα... σωζεται η κατασταση κανοντας format και περασμα παλι windows 7 απο την αρχη, η να παω για αλλαγη δισκου? Μικέλε, δεξί κλικ πάνω στην σελίδα με το lightshot's screenshot και "άνοιγμα εικόνας" (σε άλλο tab), και από εκεί αντιγραφή της URL και μετά πατάς το "πρασινόχρωμο τετραγωνάκι" που φαίνεται στο edit box (εκεί που γράφεις το post σου δηλαδή), ακριβώς κάτω από τα εικονίδια των χρωμάτων (αριστερά) και των smileys (δεξιά), και θα σου βγάζει παραθυράκι όπου θα επικολλάς την URL που αντέγραψες. Ούτως ώστε να εμφανίζεται κατευθείαν η εικόνα από lightshot στο post σου, αντί να χρειάζεται να πατάμε ένα-ένα τα λινκ για να δούμε τα screenshot που έχεις πάρει....(<-πολύ κουραστικό). ...τώρα στο θέμα σου : στο μενού "file" του Sentinel, έχει επιλογή "surface test". Bάλε τον σκληρό ως δεύτερο σε έναν σταθερό (συνδέεται όπως και οι 3.5άρηδες εσωτερικοί), βάλε και το Sentinel (= ΗDS από 'δω και πέρα) και από το μενού που είπαμε, επίλεξε "reinitialization" (δεν πρέπει να είναι trial το HDS). Η διαδικασία αυτή θα σβύσει (δια παντός, οπότε τον νου σου) ότι περιέχει ο σκληρός. Σε όλα τα πιθανά partitions. Για την ακρίβεια θα διαγράψει ΚΑΙ αυτά. Ταυτόχρονα θα αντικαταστήσει όσους BS (bad sectors) είναι ν' αντικατασταθούν από την καβάτζα που έχει ο δίσκος (μικρή η καβάτζα, να ξέρεις, και όχι "για χόρταση" - είναι περισσότερο μπας και δεν χάσεις κάποια αρχεία, όταν ο δίσκος είναι υπό κατάρρευση). Μετά, restart το μηχάνημα, και όταν ξαναμπουτάρει, πας στη Διαχείριση Δίσκων και μόλις μπεις, αυτόματα θα σου βγάλει έναν οδηγό "ενεργοποίησης δίσκου". Τον τρέχεις (θα καταλάβεις τί θέλει να κάνεις, ντοντ γουόρι), και όταν τελειώσει, τον φορμάρεις (είτε σε NTFS είτε σε ό,τι εσύ αγαπάς). Η εν λόγω διαδικασία θα "ξεκαθαρίσει" τη φάση με τους BS, και αν ο δίσκος κατά τ' άλλα ΔΕΝ είναι σε "συνεχόμενη διαδικασία κατάρρευσης" θα μπορέσεις να συνεχίσεις να τον χρησιμοποιείς (να του βάλεις Win). Σε γενικές γραμμές, αν α) σε παίρνει οικονομικά β) δεν θες να διακινδυνεύσεις τίποτε αρχεία, ναι, η καλύτερη μέθοδος είναι νέος δίσκος. συνηθως δεν σωζεται... τωρα υπαρχει ο αστικος μυθος οτι αν κανεις βαθυ φορματ [δεν θυμαμαι με ποιο προγραμμα ακριβως] καποιες φορες αναθεωρει για το ποια sectors ειναι καμμενα και μπορει το 63% να σου ανεβει λιγο και ο δισκος να αντεξει λιγουλακι ακομη. αλλα γενικα αμα "σπασει" το 100% αρχιζει η αντιστροφη μετρηση Kαθόλου αστικός, και ουδαμώς μύθος : το παραπάνω που περιέγραψα κάνει αυτό το "βαθύ φορμάτ" (καταχρηστικά λέγεται "low level format" ακόμη και σήμερα) που λες. "Καμμένο" δεν υπάρχει τίποτα. Επίσης, αυτό που γίνεται είναι -όπως είπα πιο πάνω- ένα "ξεκαθάρισμα" του ποιοί sectors είναι καλώς (ή αντίστοιχα κακώς) μαρκαρισμένοι ως WEAK (σαν αυτούς που έχει ο Μικέλε) ή bad, και ενεργοποιείται η αντικατάστασή τους από την "καβάτζα" του δίσκου (η οποία όπως είπαμε, είναι για..."περιορισμένες εμφανίσεις" βέβαια...). Αυτά εάν ο δίσκος είχε "περιορισμένη ζημιά", και δεν συνεχίζεται (με ραγδαίο ρυθμό) η κατάρρευσή του. Ένα ξεσκαρτάρισμα λοιπόν, είναι κάτι που ΜΠΟΡΕΙ να γίνει. ΓΙΑΤΡΕΙΑ, κανονική, δεν παίρνει ένας δίσκος που έχει πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί....προβλήματα. (Τέηκ μάι γουόρντ φορ όλα τα παραπάνω. Έχω φάει τη ζωή μου με τους κωλόδισκους και ξέρω πια πώς λειτουργούν...) Μπορεί και με λιγότερα απο 100% να μπορείς να χρησιμοποιείς το δίσκο, ακόμα και για πολύ καιρό. ...ετς. Με τους δίσκοι, παίζει το εξής : μπορεί να είναι τζετ, μπορεί να είναι κομσί-κομσά, μπορεί να είναι γάμησέ τα. Καμμία περίπτωση δεν είναι στάνταρ, και το πόσο θα κρατήσουν, μόνο αυτοί (κατά βάση) το ξέρουν... Δοκιμάστε και το hdd regenerator (ψάξτε σε θείους για το ολόκληρο). Εμένα μου εχει κάνει καλή δουλειά! ...το HDDR για την ακρίβεια είναι ένα "μεταμφιεσμένο" πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων. Κάτι σαν το Spinrite6. Aλλά πλασάρεται με μούρη για "σωστικό δίσκων". Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να ξαναδώσει στην κυκλοφορία addresses που δεν έχουν αντικατασταθεί από την καβάτζα (με το σημαντικό βεβαίως πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να φορμάρεις τον δίσκο). Είτε bad, είτε weak. Και βασίζεται στο ότι κάποιες φορές κακώς έχουν μαρκαριστεί έτσι. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, αυτό που κάνει είναι να σου δώσει (αν μπορεί) άλλη μία ευκαιρία να αντιγράψεις αρχεία (που δεν μπορούσες πριν). Από εκεί και πέρα, αν ο δίσκος είναι να κλατάρει, θα κλατάρει και δεν τον σώζει κανένα HDDR... καποτε ειχα ενα σκληρο που κολλουσε στο boot ή ανοιγε το λειτουργικο αλλα δεν ανοιγαν τα προγραμματα, δεν εδειχνε εικονιδια ...και αλλα τετοια χαζα. το προβλημα συνεχιζοταν ακομα και μετα απο format. παρατηρησα οτι ο δισκος ειχε πολλους bad sectors. τους αντικατέστησα με μερικους καβάτζα οπως λεει και ο washcloud πιο πανω. μετα απο καθαρη εγκατασταση φενοταν οκ αλλα μετα απο 2-3 μερες ξαναεμφανισε τα ιδια προβληματα. ...quoted for emphasis. Ακριβώς η περίπτωση όπου ένας δίσκος ψοφολογάει και δεν τον κρατάνε στη ζωή ούτε μαντζούνια ούτε τπτ... προτείνει (νομιζω δεν ειναι αναγκαίο) να γυρίσεις απο το Bios σε Ide/legacy mode αντι του ahci που ειναι τώρα επιλεγμένο... δε νομίζω οτι θα εχει θέμα και ετσι όπως ειναι... ....όπως ακριβώς τα είπε o ION ο Lacta - o paylidis τεσπα. Και μην γυρνάς σε IDE mode για χάρη του HDDR. 2
conkal Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Μπορεί και με λιγότερα απο 100% να μπορείς να χρησιμοποιείς το δίσκο, ακόμα και για πολύ καιρό. ναι απλα απο τους δισκους που ειχα κατα καιρους αμα το 100 εσπαγε τοτε σιγα σιγα αρχιζε να χανει υγεια ο δισκος και μεσα σε καποιο χρονικο διαστημα ηταν αχρηστος οχι πανω απο 1-1.5 χρονο για τους δισκους που περασαν απο μενα .
benign Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Παρομοια πραγματα επαθα προχτες με εναν μηχανικο HD Western Digital Green 1,5T που τον εχω απο το 2008 ,οποτε την εγγυηση του την καλυψε. Σπανια μου χαλαει δισκος,τον δε συγκεκριμενο τον ειχα εσωτερικο στο PC και ηταν μονο για αποθηκη.Δεν ετρεχε καμμια εφαρμοχη σε αυτον δηλαδη και ειχα ελπιδες να κρατησει πολυ. Μολις αρχισαν τα προβληματα μου κολλαγε το συστημα,εκανε 5 λεπτα να μπει το συστημα στα Windows 8.1 και επειδη οπως γραφω και στην υπογραφη τρεχω και Ubuntu συνεβαινε το εξης.Στα Windows τις μισες φορες χανοταν ο δισκος,δεν τον εβλεπε το λειτουργικο,δηλαδη,αλλα παντα τον εβλεπε το bios της μητρικης.Στο Ubuntu παντα φαινοταν ο δισκος,αλλα δεν ειχα προσβαση λογω του προβληματος.Τρομοκρατηθηκα γιατι εχω αποθηκευμενα γυρω στα 300 games παλια και καινουργια διαφορων κατηγοριων σε μορφη iso,που τα ειχα αγορασει παλια και καποια στιγμη ηθελα να τα παιξω,η παιχνιδια θρυλικα οπως ολη η σειρα Gabriel Knight που τα λατρευω και πολλες φορες τα τρεχω ετσι απο νοσταλγια γιατι ειμαι συναισθηματικα δεμενος μαζι τους. Τελικα ετρεξα απο το command line των Windows το chkdsk /f D: (οπου D το δισκος μου)και ως γνωστον αυτη η εντολη βρισκει και επιδιορθωνει οσο μπορει,τα προβληματικα sectors του δισκου.Ευτυχως μετα απο αυτο αναγνωριστηκε ο δισκος μου και μπορω τωρα να κανω αντιγραφη των αρχειων μου σε αλλο εξωτερικο δισκο.Πριν τρεξω την εντολη,ο δισκος ακομη και οταν τον εβλεπαν τα wndows με εμποδιζε απο το να κανω copy paste αρχειο.Ξεκινουσα και εκανε 1 ωρα ,οποτε το σταματουσα. Τωρα μου δειχνει το HD Sentinel αυτο : Οποτε διαβαζοντας τα σχολια σας ,να ρωτησω κατι.Δεν μπορω πλεον να εμπιστευτω τον συγκεκριμενο δισκο για ασφαλη αποθηκευση δεδομενων ετσι?Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια.
EddieObscurant Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 ναι ρε συ είναι πολλά τα weak sectors Ακομα και αν στα μαρκαρει όλα και δεν βγαλει άλλα και πάλι... δεν. Να ταν 5-10 να σου λεγα όκ. Βέβαια αν δεν τον χεις κάνει ήδη πάρε τα αρχεια σου backup και μετα πιο άνετος σκέφτεσαι τι θα τον κάνεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα