Silverage Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Όλοι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι όταν οδηγούν, το θέμα είναι οτι αυτός δεν θα έπρεπε να ανήκει στην κατηγορία αυτή ακόμα.
Antwni Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Όλοι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι όταν οδηγούν, το θέμα είναι οτι αυτός δεν θα έπρεπε να ανήκει στην κατηγορία αυτή ακόμα. Διαφωνώ. Όταν κάποιος προσέχει, οδηγάει συνετά και έχει το μυαλό του εκεί δεν είναι (ούτε θα γίνει) δολοφόνος.
Tiger.7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Διαφωνώ. Όταν κάποιος προσέχει, οδηγάει συνετά και έχει το μυαλό του εκεί δεν είναι (ούτε θα γίνει) δολοφόνος. Ειπα και πριν.Ο χαρ/σμος δολοφονος ηταν υπερβολικος.. Τωρα οσο αφορα τα υπολοιπα,δεν υπαρχει προσεχω και οδηγω συνετα και εχω το μυαλο μου εκει οταν ειμαι 16 ετων.Αν ειναι ετσι,ας παρουν και τα 10χρονα απο ενα αμαξι να κοβουν βολτες στην Κηφισιας και στην Παραλιακη..
Antwni Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Παρεξήγηση. Στο πρώτο σκέλος πήγαινε το διαφωνώ. Δεν είναι όλοι όσοι οδηγούν δολοφόνοι δηλαδή.
Dare-Devil Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Η ωριμότητα προκαλεί ατυχήματα... το ακούσαμε και αυτό. Νομίζω ότι καταλαβαίνω τί θέλει να πεί απλά το λέει κάπως περίεργα. Αυτό που θέλει να πει λογικά είναι ότι ένας οδηγός που οδηγάει σε αργούς και χαλαρούς ρυθμούς χωρίς νεύρο κτλ κτλ υποτίθεται ότι οδηγάει ώριμα . Στην ουσία κατα κάποιο τρόπο φοβάται . Όταν θα συμβεί κάτι ξαφνικό απότομο οτιδήποτε οι πιθανότητες αντίδρασης για αποφυγή του τροχαίου (ή για να μειώσει όσο γίνεται τις απώλειες) είναι ελάχιστες συγκριτικά με έναν οδηγό που οδηγάει νευρικά με γοργούς ρυθμούς και γενικά "παίζει" με το αμάξι του . Γιατί ένας νευρικός οδηγός θα αντιδράσει γρήγορα αποτελεσματικά και με χαλαρότητα γιατί έχει μάθει να πιέζεται στην οδήγηση . Βέβαια αυτό μπορεί να είναι και αντίθετα. Ενας τέτοιος οδηγός μπορεί να προκαλέσει ατύχημα απο μόνος του αλλά μπορεί όπως είπα να γλιτωσει ένα ατύχημα. Τουλάχιστον για μένα το θέμα είναι ένα. Οφείλεις να γνωρίζεις τα όρια σου και τα φυσικά όρια του αυτοκινήτου σου . Να είσαι μαθημένος σε καταστάσεις έλειψης πρόσφυσης κτλ . Ενας τέτοιος οδηγός δεν θα ξαφνιαστεί . Θα αντιδράσει μηχανικά γιατί γνωρίζει το πως και γιατί , γιατί ο εγκέφαλος του δεν έχει μάθει όσο πιο σιγά πας τόσο το καλύτερο και όσο πιο λίγο επιταχύνεις τόσο το καλύτερό αλλα έχει μάθει να σκέφτεται με τους νομους της φυσικής . Στην Ελλάδα ο τρόπος χορήγησης διπλώματος είναι απαράδεκτος . Οφείλουν να σαι μάθουν να οδηγάς επικίνδυνα και να πιέζεις στα όρια σου αμάξι και μυαλό. ΟΧΙ για να τα κάνεις στο δρόμο αλλά για να έχεις μια εμπειρία όταν σου τύχουν αυτά στο δρόμο για τον Α ή Β λόγο που θα στα προκαλέσει αυτά . Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ .
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Νομίζω ότι καταλαβαίνω τί θέλει να πεί απλά το λέει κάπως περίεργα. Αυτό που θέλει να πει λογικά είναι ότι... ... Μπα, δεν νομίζω να εννοούσε αυτό, δες τι απάντησε σε αυτό που έγραψα: Ναι, η έλλειψη ωριμότητας.
pontios16 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Μου αρεσει αυτο που γίνεται σε καθε παρόμοιο ποστ...δλδ ο ΤΣ ρωταει κατι και οοολοι οι άλλοι σχολιάζουν διαφορετικα θεματα απο αυτα που ρωταει! Κανεις δεν ξερει τον αλλον και οοοοσο και να τον κράξετε και να τον χαρακτηρησετε (π.χ. δολοφόνο τις ασφαλτου) αυτο δε σημαινει πως θα αλλαξει γνωμη το παιδι! Ισα ισα θα αρχίσει να νευριαζει μαζι σας διότι δεν του δίνεται την απάντηση που θελει! ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πλεον απο οσο ξερω αν σε πιάσουν χωρίς δίπλωμα εχεις αυτοματα προστιμο καπου στα 150 ευρω και πας δικαστικά... στο δικαστήριο που θα γινει μετα απο 2-3-4 χρονι (αν γινει!εχω 4 δικαστήρια απο 15 χρονών και μου ηρθε μονο ενα,τωρα είμαι 24) θα δικαιωθείς και θα φυγεις εφόσον εβγαλες το δίπλωμα! Εκτος αν σε πει για φυλάκιση 10 μερες ή 200 ευρω(διαλέγεις και παίρνεις) ομως εχε υπόψιν οτι θα παει στο δικαστήριο και το ατομο που σου παραχώρησε το οχημα και θα τον ρωτησουν διαφορα (εκει θελει ψέματα!) Παντως προσεχε μη με παρεις σβαρνα στα ΙΚΕΑ την πεμπτη το βράδυ Και εμεις ημασταν παιδια καποτε και ξέρετε οτι δεν ακουγαμε κανεναν και ολοι λέγαμε "εγω οδηγαω καλυτερα απο ολους!" Εγραψα ενα κείμενο σημερα πανω σε αυτο το θεμα με την οδήγηση και αν μπορεσω θα σας το στειλω αυριο!
pontios16 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Το κείμενο που σας είχα υποσχεθεί! προχθές το έγραψα βλέποντας αυτό Site: το βίντεο ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ...1α: Όταν είναι κόκκινο ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!2ο: Όταν στρίβουμε πάντα κοιτάμε καλά δεξιά και αριστερά και αν δούμε περίεργες κινήσεις από άλλους, ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!3ο: όταν αλλάζουμε ΛΟΡΙΔΑ επίσης κοιτάζουμε "καλά" να μη μας χτυπήσουν και να μη τους χτυπήσουμε...4ο: Δεν αλλάζουμε λωρίδες απότομα όταν είναι να στρίψουμε (βλέπε 6:04) ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ!5ο: Το γκάζι είναι όμορφο και γλυκό αλλά πρέπει να μάθουμε να το ΑΦΉΝΟΥΜΕ κι όλας! Και ποτέ δεν πατάμε μπροστινό φρένο μαζί με το γκάζι!6ο: Ακόμα και στο δρόμο όταν ήμαστε, πάντα να ξέρετε τι γίνεται τριγύρω σας γιατί πολλοί οδηγοί ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ!7ο: Προσέχετε τα παρκαρισμένα αμάξια γιατί πολλοί οδηγοί ανοίγουν τις πόρτες απότομα!8ο: αποφεύγετε να προσπερνάτε από δεξιά ΚΥΡΙΟΣ όταν υπάρχει δεξιά στροφή γιατί οι πιο πολλοί οδηγοί ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΞΙ ΚΑΘΡΈΦΤΗ!9ο: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ όταν προσπερνάτε φορτηγά, λεωφορεία και γενικός μεγάλα οχήματα!Και άλλα πολλά που δε μου έρχονται τώρα... Γενικός να κοιτάτε ακόμα και για τους άλλου γιατί υπάρχουν πολλοί οδηγοί που δε προσέχουν!Και φυσικά ξέρω ότι οι ποιο πολλοί θα πείτε "Εγώ είμαι πολύ καλός οδηγός" μπράβο σου εγώ προσωπικά ως Γιάννης, τράκαρα μόνο μια φορά όταν ήμουν 14 και οδηγούσα ένα 200ρι αυτόματο και δεν έφταιγα εγώ! Από τότε δεν ξανά τράκαρα ποτέ μου και είμαι όλη μέρα στους δρόμους (δουλεύω και Delivery κάθε μέρα και έχω και μεγάλη μηχανή!)...
Lucifer Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 εχω 4 δικαστήρια απο 15 χρονών και μου ηρθε μονο ενα,τωρα είμαι 24 Δώσε μας κι άλλες συμβουλές αρχηγέ, σε παίρνει. 3
Tiger.7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δώσε μας κι άλλες συμβουλές αρχηγέ, σε παίρνει. Σε μια χωρα μπ@@λο (και δεν εννοω "μπαχαλο") δεν νομιζεις οτι ειναι κριμα να μην εκμεταλευτουμε οτι μπ@@@λιαση μπορουμε?
pontios16 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δώσε μας κι άλλες συμβουλές αρχηγέ, σε παίρνει. Διακρίνω μία ειρωνεία? Απλά για να ξέρεις, από 12 χρονών δουλεύω και από τα 15μου και μετά έκανα Delivery, 15-17 χρονών με σταμάτησαν πολλές φορές αλλά 4 φορές με γράψανε για δίπλωμα! Επειδή "μερικοί" δεν δουλεύουν από αυτές τις ηλικίες (και άλλοι πολλοί πάνε για σπουδές και δουλεύουν μετά τα 24τους) Δεν μπορείς να μιλάς έτσι... Κανείς δεν ξέρει κανέναν! Ακόμα και ο TS μπορεί να το χρειάζεται το αυτοκίνητο για διάφορους λόγους, μάλιστα σας είπε <<Δεν γίνεται να μην το παίρνω το αυτοκίνητο>> έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους... από εκεί και πέρα εσείς μόνο συμβουλές μπορείτε να δώσετε και ΌΧΙ να κράζετε και να πουλάτε ειρωνεία!
qsis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 υπάρχουν πράγματα που είναι παράνομα και πράγματα που είναι νόμιμα ας ζητήσετε να μπορεί ο άλλος να βγάλει δίπλωμα από τα 16 του, εγώ κάτι τέτοιο θα το στήριζα αλλά ο οποιοσδήποτε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και χωρίς μάλιστα την ελάχιστη βασική εκπαίδευση επί του θέματος, είναι απλά εγκληματικό
Lucifer Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Διακρίνω μία ειρωνεία? Απλά για να ξέρεις, από 12 χρονών δουλεύω και από τα 15μου και μετά έκανα Delivery, 15-17 χρονών με σταμάτησαν πολλές φορές αλλά 4 φορές με γράψανε για δίπλωμα! Επειδή "μερικοί" δεν δουλεύουν από αυτές τις ηλικίες (και άλλοι πολλοί πάνε για σπουδές και δουλεύουν μετά τα 24τους) Δεν μπορείς να μιλάς έτσι... Κανείς δεν ξέρει κανέναν! Ακόμα και ο TS μπορεί να το χρειάζεται το αυτοκίνητο για διάφορους λόγους, μάλιστα σας είπε <<Δεν γίνεται να μην το παίρνω το αυτοκίνητο>> έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους... από εκεί και πέρα εσείς μόνο συμβουλές μπορείτε να δώσετε και ΌΧΙ να κράζετε και να πουλάτε ειρωνεία! Δε σου λέω ότι δε δούλευες ή οτιδήποτε. Αλλά το "άκου κι εμένα για την οδήγηση, 4 δικαστήρια έχω" είναι σα να σου λέω "άκου κι εμένα πώς θα κάνεις safe sex, 4 αφροδίσια έχω κολλήσει". 6
akpe Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το τι σχέση έχει η δουλειά με το θέμα μας. Αντίστροφο ad hominem; Ακόμα περιμένω κάποιος να μου αναφέρει ένα παράδειγμα σοβαρού λόγου που κάποιος θα χρειαστεί αυτοκίνητο στα 12 και στα 14... Προσοχή, δε μιλάω για έκτακτες περιπτώσεις όπου ειδικά στην επαρχία δεν υπάρχουν οι λύσεις που υπάρχουν στις μεγάλες πόλεις. Αλλά για συχνή χρήση. Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, qsis πρόσεξε, το δίπλωμα, ή μάλλον η άδεια οδήγησης, δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση ότι έχεις την ελάχιστη βασική εκπαίδευση. Όπως έχουν τα πράγματα δηλαδή, για τη συντριπτική πλειονότητα των νέων οδηγών, το να περάσεις απλά τις εξετάσεις δεν αρκεί για να βγεις στον δρόμο με ασφάλεια. Κάτι που εννοείται ο νέος οδηγός δε μπορεί να το καταλάβει. Και εγώ θα ήμουν υπέρ του να μπορεί να βγάλει κάποιος άδεια οδήγησης στα 16, εάν και εφόσον υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, τόσο στη νομοθεσία όσο και στη νοοτροπία μας. Τις οποίες, στη χώρα μας, τουλάχιστον ούτε στα όνειρα μας δεν τις βλέπουμε.
Silverage Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Διακρίνω μία ειρωνεία? Απλά για να ξέρεις, από 12 χρονών δουλεύω και από τα 15μου και μετά έκανα Delivery, 15-17 χρονών με σταμάτησαν πολλές φορές αλλά 4 φορές με γράψανε για δίπλωμα! Επειδή "μερικοί" δεν δουλεύουν από αυτές τις ηλικίες (και άλλοι πολλοί πάνε για σπουδές και δουλεύουν μετά τα 24τους) Δεν μπορείς να μιλάς έτσι... Κανείς δεν ξέρει κανέναν! Ακόμα και ο TS μπορεί να το χρειάζεται το αυτοκίνητο για διάφορους λόγους, μάλιστα σας είπε <<Δεν γίνεται να μην το παίρνω το αυτοκίνητο>> έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους... από εκεί και πέρα εσείς μόνο συμβουλές μπορείτε να δώσετε και ΌΧΙ να κράζετε και να πουλάτε ειρωνεία! Ναι, και; Και πάλι παράνομος ήσουν. Το οτι δούλευες δεν σου δίνει ασυλία. Δεν μας νοιάζει αν το χρειάζεται, σημασία έχει οτι δεν πρέπει να το χρησιμοποιεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα