Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Snoob, δεν έχω σκοπό να τον δικαιολογήσω, το ξαναέγραψα αυτό, αυτό που συζητάω είναι η επίθεση που δέχθηκε και κατά πόσο οι χαρακτηρισμοί που τον στολίσανε ανταποκρίνονται σε κάποια πραγματικότητα.

Και επαναλαμβάνω, αν πάρουμε ως δεδομένο πως το δίπλωμα στην Ελλάδα είναι μία διαδικασία που σε κάνει να ξεχάσεις και αυτά που ξέρεις, και πως η ηλικία των 16 σύμφωνα με εμπειρογνώμονες δεν είναι και τόσο ανώριμη όσο φανταζόμαστε, ναι, το θέμα είναι περισσότερο τυπικό.

16χρονος και ωριμος δεν υπαρχει ρε φιλε δε παν να το λεει και ο στηβεν χωκιν.Ειναι ποιο ωριμος απο 14 χρονων που το μυαλο ειναι χαρταετος ναι αλλα και εμεις υπηρξαμε 16 χρονων και θυμομαστε πως το να κανεις την καβλα σου 8/10 φορες ηταν ποιο σημαντικο απο την ασφαλεια σου.Οσοι ειχαν μηχανακια μπορουν να που την αποψη τους αλλα εγω θυμαμαι πως οι περισσοτεροι το μονο που ειχαν στο μυαλο του ειναι το ποιος ειναι ποιο γρηγορος.Οσοι οδηγουσαν αυτοκινητο πως να μπουνε με τις μπαντες στις στροφες κτλ.

Και δυστηχως δεν ειναι λιγα τα παιδια που σκοτωθηκαν η εχουν καποιο σωματικο προβλημα.

Εγω θα πω οτι ουτε στα 18 ειναι ωριμοι αρκετα για να οδηγουν καποιοι αλλα αυτο ειναι το οριο

• Like 2
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

chriskar, δεν διαφωνώ σε αυτό που λες γενικά, κι εγώ οδηγούσα μηχανάκι στα 17 μου, και ακόμη οδηγώ και μηχανή στα 31 μου.

Ναι, θυμάμαι πως οδηγούσα τότε και φοβάμαι τώρα.

Η ωριμότητα όμως, είναι ένας από τους δεκάδες πολύ βασικούς λόγους που μπορεί να προκαλέσουν ένα ατύχημα.

Δες το παρακάτω, επίσημα φετινά στατιστικά της τροχαίας είναι, μη πέσεις από τα σύννεφα.

post-68908-0-97964900-1414749824_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

chriskar, δεν διαφωνώ σε αυτό που λες γενικά, κι εγώ οδηγούσα μηχανάκι στα 17 μου, και ακόμη οδηγώ και μηχανή στα 31 μου.

Ναι, θυμάμαι πως οδηγούσα τότε και φοβάμαι τώρα.

Η ωριμότητα όμως, είναι ένας από τους δεκάδες πολύ βασικούς λόγους που μπορεί να προκαλέσουν ένα ατύχημα.

Δες το παρακάτω, επίσημα φετινά στατιστικά της τροχαίας είναι, μη πέσεις από τα σύννεφα.

attachicon.giftroxaias_6m2014_thanathfora_hlikia.jpg

Δεν ειναι 100% αληθες αυτο,απο την αποψη οτι ειναι πολλοι περισσοτεροι αυτοι που ειναι 20+ και οδηγουν απο τις μικροτερες ηλικιες..

Αν για παραδειγμα οι 13 θανατοι των ηλικιων <17 αφορα μια μαζα 100 ατομων ενω οι θανατοι σε ηλικιες 20+ αφορουν μια μαζα 10000 ανθρωπων,τοτε καταλαβαινεις οτι το ποσοστο θανατων >17 ετων,ειναι τραγικα μεγαλυτερο..

Δημοσ.

Ε ντάξει, το 0-17 περιλαμβάνει και τους >16 με παπιά.

Όπως και να'χει, όπως έγραψε και ο Λούσι, οι περισσότεροι κολλάνε στο «ξερω να οδηγαω πολυ καλυτερα απο μερικους που εχω διπλωμα, αν σκοτοθω δεν νομιζω να ειναι απο λαθος μου». Δεν είναι μόνο η παράβαση ενός (για πολλούς αμφιλεγόμενου) ορίου αλλά και η (ψωρο)περηφάνεια που τη συνοδεύει, για σκοπούς αυτοπροβολής ή δικαιολόγησης της πράξης, για κάτι που αν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όχι απλά δεν είναι αναγκαίο σε αυτή την ηλικία, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει η επιλογή ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση.

Στα υπόλοιπα, για εμένα η άδεια οδήγησης -υπό τις παρούσες συνθήκες- (π.χ. η κατάσταση των δρόμων, η διαδικασία της εξέτασης, αλλά κυρίως η νοοτροοπία των Ελλήνων, οδηγών ή μη) θα έπρεπε να εκδίδεται στο 21ο έτος της ηλικίας μας. Αν δεν αλλάξουν όλα τα παραπάνω παραδείγματα, προσωπικά και τα 18 μου φαίνονται λίγα.

Δημοσ.

Ρε σεις, οκ, μη κοιτάτε απόλυτα νούμερα, τα στατιστικά δείχνουν απλά τις ηλικίες των θυμάτων, αυτό δεν σημαίνει πως τα θύματα προκάλεσαν και το ατύχημα.

Οι ηλικίες 0-17 πιθανότατα αφορούν κυρίως επιβάτες, όχι οδηγούς.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες όμως υπάρχει ενδιαφέρον που μαρτυρά πως κινούνται τα πράγματα..

akpe, αν δεν βελτιωθούν όσα αναφέρεις, και στα 45 να δίνουν το δίπλωμα, το πρόβλημα δε λύνεται.

Δημοσ.

Λιόπυρε το στατιστικό που έβαλες είναι χειρότερο και από γραφήματα παράστασης νίκης του Skai - σε % και το συζητάμε.

Κατά τα άλλα, να ξεπλύνεις τον όλα_τα_σφάζω 16άρι, που δεν ξέρει που είναι τα φλας του, επειδή "και οι παππούδες οδηγούν άσχημα" - δεν στέκει. Με την ίδια λογική, ατυχήματα θα συμβαίνουν πάντα - ας βάλουμε και τυχαίες νάρκες στους δρόμους για σασπένς.

Επί της ουσίας. στην τρύπα του το πιτσιρίκι μέχρι να βγάλει δίπλωμα. Τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει με κάτι το αντίθετο. Επί της διαδικασίας (χαρακτηρισμοί), ο καθένα βγάζει σπασμένα στο forum, θα φύγει και καμία ψιλή για τους γονείς, μην ιδρώνεις  :lol:

Δημοσ.

Θυμήθηκα τον εαυτό μου στην ηλικία σου παλικάρι μου.

Στα 13 μου αν θυμάμαι καλά με συνοδηγό τον πατέρα μου, έκανα δύο μικρές βόλτες γύρω απο ένα τετράγωνο στην Θεσσαλονίκη(Παλιά ξυλάδικα η περιοχή, δίπλα απο το σημερινό carefour, με την διαφορά ότι τότε υπήρχε τρομακτική ησυχία στην περιοχή, και δεν πέτυχα ούτε ένα αμάξι στην γύρα που έκανα. Ρίσκο; Σίγουρα, αλλά είχα το father απο δίπλα και για κάποιο λόγο αισθανόμουν σιγουριά.

Λίγο πάλι πριν κλείσω τα 18 και πάρω το δίπλωμα, είχα βγεί για μια μικρή βόλτα στα στενά του οικισμού Γεωπονικά στην Καλλικράτεια.

Παρέα με έναν φίλο μου εν γνώση η αλήθεια είναι της μάνας μου, περάσαμε απο ότι χωματόδρομους υπήρχαν προκειμένου να γυρίσουμε

πίσω στο εξοχικό του φίλου μου. Σε κάποιο σημείο όμως χρειάστηκε να βγώ στον κεντρικό και στην διασταύρωση που υπήρχε εκεί.

Αφού κοίταξα 500 φορές δεξιά και αριστερά πριν ξεκινήσω να περάσω την διασταύρωση και αφού τελικά την πέρασα, πέρασαν τόσα πράγματα στο μυαλό μου.... Τι θα μπορούσε να συμβεί εαν κάτι πήγαινε στραβά, ποιόν θα έπερνα στο λαιμό μου και τα σχετικά, που δεν

το ξαναακούμπησα μέχρι την στιγμή που είχα το δίπλωμα στα χέρια μου.

Εν κατακλείδι λοιπόν αν οτιδήποτε πάει στραβά θα το μετανοιώσεις για την υπόλοιπη ζωή σου. Ειδικά αν μιλάμε για περίπτωση τραυματισμού η ακόμα και θανάτου τότε την έβαψες πραγματικά. Μέχρι και τα δισέγγονά σου θα είναι χρεωμένα για την αποπληρωμή.

Δημοσ.

Λούσι, μετά από αυτόν τον "κρίσιμο" ενάμιση χρόνο, θα γυρίσει ξαφνικά ο διακόπτης, αυτός θα μεταμορφωθεί από δολοφόνο σε οδηγάρα επειδή έκανε οπισθογωνία, οι γονείς του από εγκληματίες σε νομοταγείς και 300€ φτωχότεροι, κι εσύ ασφαλής στα στοπ.

Θα τα πούμε σε 1.5 χρόνο.

Παρερμηνεύτηκε για αισιοδοξία αυτό μάλλον.

Το εννοούσα ως "ας μην αυξήσουμε κατά 1.5 έτος τα ενδεχόμενα."

Προφανώς αυτός ο τύπος ανθρώπου, στη μοναδική λαμαρίνα που δικαιούται να μπει μέσα είναι στην κονσέρβα.

Δημοσ.

Λιόπυρε το στατιστικό που έβαλες είναι χειρότερο και από γραφήματα παράστασης νίκης του Skai - σε % και το συζητάμε.

Κατά τα άλλα, να ξεπλύνεις τον όλα_τα_σφάζω 16άρι, που δεν ξέρει που είναι τα φλας του, επειδή "και οι παππούδες οδηγούν άσχημα" - δεν στέκει. Με την ίδια λογική, ατυχήματα θα συμβαίνουν πάντα - ας βάλουμε και τυχαίες νάρκες στους δρόμους για σασπένς.

Επί της ουσίας. στην τρύπα του το πιτσιρίκι μέχρι να βγάλει δίπλωμα. Τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει με κάτι το αντίθετο. Επί της διαδικασίας (χαρακτηρισμοί), ο καθένα βγάζει σπασμένα στο forum, θα φύγει και καμία ψιλή για τους γονείς, μην ιδρώνεις  :lol:

Φακγιου ρε, γι'αυτό συμπλήρωσα να μη κοιτάμε απόλυτα νούμερα.

Γενικότερα συμπεράσματα από τα στατιστικά όμως βγαίνουν.

Δεν τον ξεπλένω τον 16ρη, ούτε έχω τέτοιο σκοπό, έγραψα από την αρχή πως έστω για τυπικούς λόγους επιβάλλεται να βγαλει δίπλωμα για να μην έχει τραβήγματα.

Από αυτό όμως, μέχρι το "ο δολοφόνος με το τιμόνι No3" μεσολαβεί ένα μικρό χάος.

Δεν ιδρώνω επειδή δέχθηκε τους χαρακτηρισμούς, χεράκια έχει αν θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του αν θέλει.

Αυτό που με ενόχλησε αρχικά και το πλατιάσαμε, είναι η 80's νοοτροπία του δήθεν πολιτισμένου ευρωπαίου "άμα σε δουν να πετας γόπα στην Γερμανία θα σε βιάζουν 16 ώρες με γκλομπ, αλλά στο ελλαδιστάν [..]", λες και όποιος γράφει τέτοιες μπαρούφες κερδίζει bonus πολιτισμού στο αβατάρ του.

Δημοσ.

Η ωριμότητα προκαλεί ατυχήματα... το ακούσαμε και αυτό.

Αν ο TS είχε ωριμότητα, δεν θα σκεφτόταν καν να οδηγεί πριν βγάλει δίπλωμα. Ακόμα και σε απλό έλεγχο θα έχει συνέπειες τόσο ο ίδιος όσο και ο κηδεμόνας του ή και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, πόσο μάλλον σε περίπτωση ατυχήματος.

Δημοσ.

Η ωριμότητα προκαλεί ατυχήματα... το ακούσαμε και αυτό.

Ναι, η έλλειψη ωριμότητας. Θεώρησα πως οτιδήποτε κυκλοφορεί με IQ > 40 θα το καταλάβαινε, ζητάω συγνώμη.

Δημοσ.

Ναι, η έλλειψη ωριμότητας. Θεώρησα πως οτιδήποτε κυκλοφορεί με IQ > 40 θα το καταλάβαινε, ζητάω συγνώμη.

Γράφεις ωριμότητα εκεί που πρέπει να γράψεις ανωριμότητα, παραθέτεις πίνακα με θανατηφόρα ατυχήματα ανά ηλικία θυμάτων βγάζοντας συμπεράσματα για την ηλικία των οδηγών, παρόλα αυτά φταίει το IQ των υπόλοιπων που δεν καταλαβαίνουν τι έχεις στο μυαλό σου.

Δημοσ.

Νομίζω πολύ περισσότερο. Γιατί ο Ν που περιγράφεις, ξέρει ότι είναι Ν. Ο δικός μας εδώ βγαίνει και λέει για την πάρτη του ότι είναι πιλότος. Αυτό είναι το βέβαιο, το επιπλέον υποθετικό είναι πως κι εμένα άμα με δεις να οδηγώ σε έναν δρόμο που είμαι εγώ και άλλοι 5 σε ακτίνα 20χλμ, μπορώ να σου ράψω πουλόβερ με τις ρόδες. Άμα με βάλεις σε συνθήκες Κηφισίας ή Τσιμισκή, θα γλυτώσω 6 φορές το λεπτό τη μάσκα από τον τύπο που κοιτάει το κινητό, τον ταρίφα που κάνει σαν ταρίφας, την κοπελίτσα με το σμαρτ, τον κρητικό που πήρε κι εδώ αγροτικό και τον πιτσιρικά χωρίς δίπλωμα που νομίζει πως κι εδώ ο δρόμος είναι τσιφλίκι του όπως στο χωριό.

Δε λέω ότι ντε και καλά θα μου την φορέσει, είτε σε μένα είτε στον πεζό. Αλλά είσαι 16, λες ότι οδηγείς καλά (ή ότι πηδάς καλά, ίδια κατηγορία) και η εμπειρία σου είναι απ' το Ντηπέρπηλο Κιλκίς και το Μπλακσαμπαθέτο Πιερίας, ε δε θα κοιτάξω και νοσταλγικά πίσω από το νωχελικά απαραβίαστο στοπ 3 τη νύχτα και θα σκεφτώ "τι να κανε αυτό το παιδί αν διασταυρώνονταν τώρα οι δρόμοι μας;;;". Θα τα πούμε σε 1.5 χρόνο.

Τον καλό οδηγό τον κάνουν τα χλμ.

Άμα το παιδί οδηγάει από τα 12 έχει κάνει πολλά παραπάνω χλμ από έναν που μόλις πήρε το δίπλωμα που σαφώς δεν θα ξέρει την τύφλα του.Νομίζεις ότι όταν κάποιος πάρει το δίπλωμα ξέρει και να οδηγάει?ΌΧΙ είναι η απάντηση.Το παιδί με το φρέκο δίπλωμα δεν έχει καλά αναντακλαστικά και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει γρήγορα σε ορισμένες καταστάσεις σε αντίθεση με τον άλλο.

Το ότι ανέφερε ότι ξέρει να οδηγάει καλύτερα από κάποιους που έχουν δίπλωμα θα το είπε για να μην του "την πείτε".

Για να μην το νομίζετε ότι είναι σκοτώστρας.Θα έχει μια καύλα το παιδί και θα έχει κάνει μλκιες αλλά τις μλκιες τις κάνεις στην αρχή που ξεκινάς να οδηγάς.Μετά σοβαρεύεις πιστεύω.

Επιμένω πάντως ότι αν έχει διαγράψει στο δρόμο πολλά χλμ (που θα έχει τρέξει, θα έχει μάθει πώς αντιδράει το αυτοκίνητο-γκάζι-φρένο κτλπ)  θα οδηγάει καλύτερα από έναν που πήρε το δίπλωμα με λάδι ή με τον καυλωμένο 18χρονο που μόλις το έβγαλε και νομίζει ότι είναι ο σουμαχερ.

Δημοσ.

Τον καλό οδηγό τον κάνουν τα χλμ.

Άμα το παιδί οδηγάει από τα 12 έχει κάνει πολλά παραπάνω χλμ από έναν που μόλις πήρε το δίπλωμα που σαφώς δεν θα ξέρει την τύφλα του.Νομίζεις ότι όταν κάποιος πάρει το δίπλωμα ξέρει και να οδηγάει?ΌΧΙ είναι η απάντηση.Το παιδί με το φρέκο δίπλωμα δεν έχει καλά αναντακλαστικά και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει γρήγορα σε ορισμένες καταστάσεις σε αντίθεση με τον άλλο.

Το ότι ανέφερε ότι ξέρει να οδηγάει καλύτερα από κάποιους που έχουν δίπλωμα θα το είπε για να μην του "την πείτε".

Για να μην το νομίζετε ότι είναι σκοτώστρας.Θα έχει μια καύλα το παιδί και θα έχει κάνει μλκιες αλλά τις μλκιες τις κάνεις στην αρχή που ξεκινάς να οδηγάς.Μετά σοβαρεύεις πιστεύω.

Επιμένω πάντως ότι αν έχει διαγράψει στο δρόμο πολλά χλμ (που θα έχει τρέξει, θα έχει μάθει πώς αντιδράει το αυτοκίνητο-γκάζι-φρένο κτλπ)  θα οδηγάει καλύτερα από έναν που πήρε το δίπλωμα με λάδι ή με τον καυλωμένο 18χρονο που μόλις το έβγαλε και νομίζει ότι είναι ο σουμαχερ.

Ποσο χλμ μπορει να εχει κανει καποιος οταν οδηγαει 4.5 χρονια απο τα 12 του μεχρι τα 16 του,σε ενα οδικο δυκτιο χωριου που ειναι αυτος και ο ανεμος?

Και επισης,αυτο που λεμε ειναι,και ο Σουμαχερ να ειναι,αν δεν εχει διπλωμα,θα μπει με τις κλοτσιες στην φυλακη αν μπλεχτει σε καποιο ατυχημα,ειτε την μαλακια την εχει κανει αυτος,ειτε ο αλλος.

Συμφωνω οτι ο χαρακτηρισμος "δολοφονος" ηταν υπερβολικος,αλλα δεν ειναι σωστο καποιος 16χρονος,ποσο μαλλον μικροτερος να οδηγαει αμαξι.Ειτε αυτος ειναι ο Σουμαχερ,ειτε μπερδευει ακομα και τα "πεταλια".

Δημοσ.

Ποσο χλμ μπορει να εχει κανει καποιος οταν οδηγαει 4.5 χρονια απο τα 12 του μεχρι τα 16 του,σε ενα οδικο δυκτιο χωριου που ειναι αυτος και ο ανεμος?

Και επισης,αυτο που λεμε ειναι,και ο Σουμαχερ να ειναι,αν δεν εχει διπλωμα,θα μπει με τις κλοτσιες στην φυλακη αν μπλεχτει σε καποιο ατυχημα,ειτε την μαλακια την εχει κανει αυτος,ειτε ο αλλος.

Συμφωνω οτι ο χαρακτηρισμος "δολοφονος" ηταν υπερβολικος,αλλα δεν ειναι σωστο καποιος 16χρονος,ποσο μαλλον μικροτερος να οδηγαει αμαξι.Ειτε αυτος ειναι ο Σουμαχερ,ειτε μπερδευει ακομα και τα "πεταλια".

Πολλά χλμ.Γιατί σε 1-2 χρόνια θα θέλει να πάει και αλλού.

Ναι δεν διαφωνώ για το ότι θα μπλέξει που δεν έχει δίπλωμα.

Αλλά μην νομίζουμε ότι και ο 18χρονος που μόλις πήρε δίπλωμα δεν είναι δολοφόνος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...