Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης να αναφέρω τα αυτονόητα:

• Για ανήλικο αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι δικοί του
  • Η ασφάλεια του αυτοκινήτου για κανένα λόγο δεν καλύπτει όποιες ζημιές και ΔΕΝ αποζημιώνεται ακόμα και αν δεν φταιει σε ατύχημα που προκαλει.
  • Είναι αρκετά πιθανό το αυτοκίνητο σε ενδεχόμενο έλεγχο να κατάσχεται. Σίγουρα δεν σου επιτρέπουν να φύγεις με αυτό εφόσον είναι παράνομο και θα συνεχιζόταν η παρανομία.
  • Για όποιες ευθύνες κατηγορούνται οι κηδεμόνες του ανηλίκου εφόσον αυτοί ειναι υπαίτιοι της παραχώρησης του αυτοκινήτου.
  • Για ότι και να γίνει γράφεται στο ποινικό μητρώο το οποίο σε ακολουθεί σε όλη τη ζωή σου, και δεν ειναι και φοβερά δύσκολο να ξαναγραφτεί κάτι σύντομα. Και αν υπάρχουν ήδη εγγραφές σε αυτό, δεν υπάρχει ελαφρυντικό για να μην προστεθούν νεες
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, είμαι 16.5 χρονων, θέλω να με βοηθήσετε σχετικά με το θέμα μου.Μεγάλωσα σε χωριο (νέα φιλαδέφεια,κικλίς)εκεί έπαιρνα το αμάξι καθημερινά δεν υπήρχε αστυνομία το περνώ εδώ και τουλάχιστον 4.5 χρονια ξέρω να οδηγάω εντελώς καλά όπως ένας κανονικός οδηγός με diploma, το έχω πάρει σε περιφερειακούς σε κεντρικούς, παντού πλέον έχω μετακομίσει περαία θεσσαλονίκης (κωμόπολη, υπάρχει αστυνομία)

τι γίνετε αν με πιάσουν χωρίς diploma?
το αμάξι είναι στην τσίτα(ασφάλεια,πινακίδες,εντελώς νόμιμο απλά μου λείπει το diploma, τι γίνετε αν το πάρω και με σταματήσουν?
πρόστιμο?
τι γίνετε με το δικαστήριο?
με την συμπεριφορά αστυνομικών
και γενικός τι μπορώ να κάνω( το να σταματήσω να το οδηγάω είναι αδύνατον)
ευχαριστώ :)

δεν ειμαι ιδιατερα αρνητικος ανθρωπος,ουτε κομπλεξικος.Το οτι νομιζεις οτι ξερεις να οδηγεις πολυ καλα δεν σημαινει οτι αυτο ισχυει κιολας.Αν σε πιασουν πας δικαστηριο για διπλωμα οπου αν το παρεις πριν το δικαστηριο αθωωνεσαι και προφανως πληρωνεις κατι το τι δεν ξερω.Προσωπικα αν με χτυπησει καποιος και παθω σωματικη ζημια (με εχουν χτυπησει σε τροχαιο οπου δεν εφταιγα ουτε στο ελαχιστο και αναγκαστικα να κανω επεμβασεις και δεν εχω ξεμπερδεψει ακομα) και δεν εχει διπλωμα θα τον τρεχω στα δικαστηρια μεχρι να πει δεν ξαναοδηγω στη ζωη μου,και επειδη εισαι μικρος ακομα και δεν ξερεις το τι μπορει να συμβει(να δημιουργησεις σε καποιον μονιμο προβλημα για να μην πω τιποτα χειροτερο) καλυτερα μην το ρισκαρεις,η ασφαλιστικη σε περιπτωση σοβαρου τραυματισμου θα σε κυνηγαει για ολη σου τη ζωη.

Επισης αν καποιος σε χτυπησει και φταιει μπορει να θεωρησουν οτι υπαρχει συνυπαιτιότητα αφου δεν εχεις διπλωμα και να μην σε πληρωσουν για ολοκληρη την ζημια που θα σου εχουν κανει

Επεξ/σία από chrisxkar
Δημοσ.

Καταρχήν ορισμένοι χαλαρώστε.

Δεν σημαίνει ότι θα σας σκοτώσει όποιος οδηγάει χωρίς δίπλωμα όπως δεν σημαίνει πως δεν θα σας σκοτώσει όποιος οδηγάει με δίπλωμα.

Παλικάρι. Μπορεί να θεωρείς ότι γνωρίζεις να οδηγάς και μπορεί πρακτικά να γνωρίζεις καλύτερα από άλλους που έχουν δίπλωμα. Το θέμα σου δεν είναι αυτό όμως.

Το θέμα σου είναι πως για να οδηγήσεις σε δημόσιους δρόμους το κράτος θεωρεί ότι ξέρεις να οδηγάς μόνο αν έχεις δίπλωμα.

Αν απλά σε σταματήσουν για έλεγχο, σύμφωνα με αυτό:

http://www.policenet.gr/portal/ext/parabaseis.html

Ο ΚΟΚ στο άρθρο 94 γράφει:

Στέρηση άδειας οδηγήσεως (χωρίς ισχύουσα) ή κατά το χρόνο που έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιαδήποτε αιτία .

Κράτηση μέχρι έξι (6) μηνών και πρόστιμο μέχρι τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

(Αν έχει αλλάξει κάτι ας ενημερώσει όποιος ασχολείται.)

Αν οδηγάς χωρίς δίπλωμα:

Μπλέκει ο κάτοχος του οχήματος που παραχώρησε το όχημα σε άτομο χωρίς δίπλωμα.

Η ασφάλεια σου δεν θα σε αποζημιώσει σε περίπτωση ατυχήματος, φταις δεν φταις. 

Θα χρειαστεί να πληρώσει η οικογένεια σου όλα τα έξοδα και αν είναι μόνο υλικά είσαι τυχερός.

Γιατί αν είναι σωματικές βλάβες και χρειαστεί να πληρώνετε μια ζωή... άστο...  

(Ενημερωτικά δες στο ασφαλιστήριο σου μέχρι που φτάνουν τα ποσά.)

Μπορεί να μην προξενήσεις καν ατύχημα ο ίδιος.

Μπορεί απλά να είσαι σταματημένος σε φανάρι/στενό και να έρθει κάποιος απ ΄το πουθενά

να στη σκάσει οπουδήποτε και να σου κάνει το αμάξι καινούριο.

Χωρίς δίπλωμα εσύ θα τα πληρώσεις όλα και εσύ θα μπλέξεις δικαστικά.

Δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι για το κράτος.

Για 1,5 χρόνο υπομονή, αξίζει τέτοιο ρίσκο;

/sc

• Like 2
Δημοσ.

Τον φάγατε λίγο τον πιτσιρίκο ε, οκ, αυτονόητο το οτι δεν πρέπει να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, μερικά δευτερόλεπτα είναι ικανά να τον τρέχουν για όλη του την ζωή, ΑΛΛΑ, τους χαρακτηρισμούς για αυτόν και τους γονείς του κρατήστε τους για τον εαυτό σας, γιατί το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό, εκτός και αν το 50ρι μηχανάκι που μπορεί να οδηγήσει νόμιμα είναι πιο ασφαλές σε κάποιο σύμπαν.

Πολλές σοβαρές χώρες επιτρέπουν σε 16χρονους να βγάλουν δίπλωμα, έστω υπό την επιτήρηση ενηλίκου (αυτού που αποκαλείτε εγκληματία με τόση ευκολία), άρα το επιχείρημα για το "ελλαδιστάν" φοβάμαι πως σας γυρνάει λίγο μπούμερανγκ.

• Like 1
Δημοσ.

Τον φάγατε λίγο τον πιτσιρίκο ε, οκ, αυτονόητο το οτι δεν πρέπει να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, μερικά δευτερόλεπτα είναι ικανά να τον τρέχουν για όλη του την ζωή, ΑΛΛΑ, τους χαρακτηρισμούς για αυτόν και τους γονείς του κρατήστε τους για τον εαυτό σας, γιατί το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό, εκτός και αν το 50ρι μηχανάκι που μπορεί να οδηγήσει νόμιμα είναι πιο ασφαλές σε κάποιο σύμπαν.

Πολλές σοβαρές χώρες επιτρέπουν σε 16χρονους να βγάλουν δίπλωμα, έστω υπό την επιτήρηση ενηλίκου (αυτού που αποκαλείτε εγκληματία με τόση ευκολία), άρα το επιχείρημα για το "ελλαδιστάν" φοβάμαι πως σας γυρνάει λίγο μπούμερανγκ.

• Το 50άρι έχει συγκεκριμένη δυνατότητα πρόκλησης ζημιάς. Το αυτοκίνητο πολλαπλάσια
  • Οι χώρες που επιτρέπουν στα 16, έχουν άλλο οδηγικό δίκτυο και μικρότερο ποσοστό ατυχημάτων για αυτό το λόγο. Στη Σουηδία μπορείς να οδηγείς αυτοκίνητο στα 16 με μέγιστη ταχύτητα 25χμ/h.
  • Στο Ελλαδιστάν λοιπόν, ίσως με τα μυαλά που κυκλοφορούν και την υπάρχουσα παιδεία, θα έπρεπε να δίνουν δίπλωμα στα 21 και όχι στα 16 και μετά απο αυστηρές εξετάσεις....

Όμως στην Ελλάδα όλοι ξέρουν τα πάντα, και φυσικά οι νόμοι δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης και απλά αναλωνόμαστε στο πόσο κακό είναι να γράψουμε στα @@ τους νόμους και παράλληλα να γράψουμε στα @@ και όλους τους συνανθρώπους μας, γιατί είμαστε καλύτεροι όλων (και παράλληλα όλοι το ίδιο πιστευουν )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα το λες και μόνος σου, τα προβλήματα που δημιουργούνται οφείλονται στο ακατάλληλο οδικό δίκτυο και στην έλλειψη παιδείας, όχι στην ηλικία του οδηγού.

Οι νόμοι προφανώς και έχουν λόγο που υπάρχουν, αλλά πριν χαρακτηρίσουμε εν δυνάμει δολοφόνο έναν 16χρονο που στην τελική δεν γνωρίζουμε καν πόσο ώριμα οδηγεί, την ίδια ώρα που είναι κοινό μυστικό πως στην συντριπτική πλειοψηφία τα διπλώματα δίνονται με φακελάκια, οι δρόμοι είναι ασυντήρητοι, η σήμανση απαρχαιωμένη και ελλιπής, και οι οδηγοί που έχουν πατήσει 4-5 δεκαετίες στην ζωή τους και οδηγούν σαν χάροι καθημερινό φαινόμενο, ε, να ρίξουμε μια ματιά στην λέξη υποκρισία στο λεξικό, δεν είναι κακό.

Επεξ/σία από liopyr
Δημοσ.

Μα το λες και μόνος σου, τα προβλήματα που δημιουργούνται οφείλονται στο ακατάλληλο οδηγικό δίκτυο και στην έλλειψη παιδείας, όχι στην ηλικία του οδηγού.

Οι νόμοι προφανώς και έχουν λόγο που υπάρχουν, αλλά πριν χαρακτηρίσουμε εν δυνάμει δολοφόνο έναν 16χρονο που στην τελική δεν γνωρίζουμε καν πόσο ώριμα οδηγεί, την ίδια ώρα που είναι κοινό μυστικό πως στην συντριπτική πλειοψηφία τα διπλώματα δίνονται με φακελάκια, οι δρόμοι είναι ασυντήρητοι, η σήμανση απαρχαιωμένη και ελλιπής, και οι οδηγοί που έχουν πατήσει 4-5 δεκαετίες στην ζωή τους και οδηγούν σαν χάροι καθημερινό φαινόμενο, ε, να ρίξουμε μια ματιά στην λέξη υποκρισία στο λεξικό, δεν είναι κακό.

Λαβε υποψιν σου ομως,για το θεμα της ηλικιας..Οτι επειδη το οδηγικο δικτυο ειναι ελλειπης,ενας 16χρονος κρινεται ακαταλληλος για οδηγηση τουλαχιστον στην Ελλαδα.Απο την στιγμη που υπαρχει ξεκαθαρος νομος για τα ορια ηλικιας οδηγησης,πρεπει να τηρουνται και ο ΤS ειναι ξεκαθαρα παρανομος..

Οι χαρ/σμοι "δολοφονοι" λογω ηλικιας,ειναι οντως λιγο υπερβολη διοτι τετοιου ειδους δολοφονοι ειναι ηλικιας και 20-25 και 55+

Περαν αυτου ομως,το θεμα δεν ειναι το ποσο ωριμα οδηγει ενας 16χρονος,αλλα οτι δεν εχει πιστοποιηση οδηγου.Εκει σταματαει η κουβεντα..

Και επειδη το θεμα της συζητησης αφορα,το τι θα γινει σε περιπτωση ελεγχου ή ατυχηματος ισως,το αποτελεσμα ειναι "Θα κοπουν κ@@λοι" και μαντεψε ποιοι θα ειναι αυτοι..

Και αν παρεις και την δικη σου εκδοχη,οτι ο TS να ειναι ακομα και πιο ωριμος απο τον Μπατον παρα το νεαρο της ηλικιας του,σκεψου οτι θα ειναι δυο φορες πιο κριμα να τον τρακαρει ενας ασχετος οδηγος ή καποιος που θα κανει εκεινος την μαλακια αλλα να εχει διπλωμα,και να τα πληρωσει τα σπασμενα ολα ο TS μονο και μονο επειδη δεν εχει διπλωμα και ας ειναι ωριμος,ας ειναι ο καλυτερος της F1,ας ειναι ο οποιοσδηποτε.. Κριμα δεν ειναι ?

Δημοσ.

Αν πρόσεξες, ξεκινάω το ποστ μου και λέω πως είναι αυτονόητο πως δεν πρέπει να οδηγεί χωρίς δίπλωμα για λόγους που αναφέρθηκαν 100 φορές.

Δεν χωρά αμφιβολία αυτό, αυτό που με ενόχλησε είναι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν με τόση ευκολία οι ταλιμπαν της "νομιμοφροσύνης" για ένα θέμα που ουσιαστικά είναι τυπικό.

Δημοσ.

Αν πρόσεξες, ξεκινάω το ποστ μου και λέω πως είναι αυτονόητο πως δεν πρέπει να οδηγεί χωρίς δίπλωμα για λόγους που αναφέρθηκαν 100 φορές.

Δεν χωρά αμφιβολία αυτό, αυτό που με ενόχλησε είναι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν με τόση ευκολία οι ταλιμπαν της "νομιμοφροσύνης" για ένα θέμα που ουσιαστικά είναι τυπικό.

Τι τυπικό ρε λιοπύρ, οδηγούσε στο χωριό δίπλα απ' το Κιλκίς και είναι 16.

Άμα βγει έτσι σε κάνα Χαλάνδρι 10 το πρωί θα κλαίει στο πίσω κάθισμα με γρατζουνιές και στην οροφή και με δέκα ομάδες αίματος γέρων στον προφυλακτήρα.

• Like 5
Δημοσ.

Τι τυπικό ρε λιοπύρ, οδηγούσε στο χωριό δίπλα απ' το Κιλκίς και είναι 16.

Άμα βγει έτσι σε κάνα Χαλάνδρι 10 το πρωί θα κλαίει στο πίσω κάθισμα με γρατζουνιές και στην οροφή και με δέκα ομάδες αίματος γέρων στον προφυλακτήρα.

Δηλαδή πόσο πιο επικίνδυνος είναι από έναν τυπικά ικανό οδηγό που μόλις έβγαλε δίπλωμα στα 18 του πληρώνοντας την ταρίφα και μαθαίνοντας σε 20 ώρες πώς να ανάβει φλας, να κάνει ένα τετράγωνο με 20km/h και μία οπισθογωνία;

Ίσα ίσα, που στην επαρχία συνήθως οι πιτσιρικάδες οδηγούν από ποδήλατο μέχρι τρακτέρ, οπότε με την αίσθηση του χώρου που κινούνται και του όγκου του οχήματος είναι μάλλον πιο εξοικειωμένοι από εμάς που μπορεί να οδηγούμε ένα αμάξι 10 χρόνια στην Κυψέλη..

Δεν υποστηρίζω πως θα έρθει στην Αθήνα και θα οδηγεί σώνει και καλά σούπερ, αλλά το να τον αντιμετωπίζουμε σαν κινούμενη βόμβα λόγω ηλικίας στην χώρα που γράφουμε ρεκόρ κάθε χρόνο σε δυστυχήματα που μόνο στην ηλικία του οδηγού δεν οφείλονται, είναι υποκριτικό, πως να το κάνουμε.

Δημοσ.

Δηλαδή πόσο πιο επικίνδυνος είναι από έναν τυπικά ικανό οδηγό που μόλις έβγαλε δίπλωμα στα 18 του πληρώνοντας την ταρίφα και μαθαίνοντας σε 20 ώρες πώς να ανάβει φλας, να κάνει ένα τετράγωνο με 20km/h και μία οπισθογωνία;

Νομίζω πολύ περισσότερο. Γιατί ο Ν που περιγράφεις, ξέρει ότι είναι Ν. Ο δικός μας εδώ βγαίνει και λέει για την πάρτη του ότι είναι πιλότος. Αυτό είναι το βέβαιο, το επιπλέον υποθετικό είναι πως κι εμένα άμα με δεις να οδηγώ σε έναν δρόμο που είμαι εγώ και άλλοι 5 σε ακτίνα 20χλμ, μπορώ να σου ράψω πουλόβερ με τις ρόδες. Άμα με βάλεις σε συνθήκες Κηφισίας ή Τσιμισκή, θα γλυτώσω 6 φορές το λεπτό τη μάσκα από τον τύπο που κοιτάει το κινητό, τον ταρίφα που κάνει σαν ταρίφας, την κοπελίτσα με το σμαρτ, τον κρητικό που πήρε κι εδώ αγροτικό και τον πιτσιρικά χωρίς δίπλωμα που νομίζει πως κι εδώ ο δρόμος είναι τσιφλίκι του όπως στο χωριό.

Δε λέω ότι ντε και καλά θα μου την φορέσει, είτε σε μένα είτε στον πεζό. Αλλά είσαι 16, λες ότι οδηγείς καλά (ή ότι πηδάς καλά, ίδια κατηγορία) και η εμπειρία σου είναι απ' το Ντηπέρπηλο Κιλκίς και το Μπλακσαμπαθέτο Πιερίας, ε δε θα κοιτάξω και νοσταλγικά πίσω από το νωχελικά απαραβίαστο στοπ 3 τη νύχτα και θα σκεφτώ "τι να κανε αυτό το παιδί αν διασταυρώνονταν τώρα οι δρόμοι μας;;;". Θα τα πούμε σε 1.5 χρόνο.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, είμαι 16.5 χρονων, θέλω να με βοηθήσετε σχετικά με το θέμα μου.Μεγάλωσα σε χωριο (νέα φιλαδέφεια,κικλίς)εκεί έπαιρνα το αμάξι καθημερινά δεν υπήρχε αστυνομία το περνώ εδώ και τουλάχιστον 4.5 χρονια [...]

Λοιπόν, αν δεχτούμε πως αυτή η "εμπειρία" ισχύει και δεν είναι λόγια του αέρα (γιατί τότε λόγια του αέρα θα μπορούσε να είναι και η εκτίμηση "οδηγώ εντελώς καλά") ο ts έπιασε τιμόνι στα 12.

Τυπικό κι αυτό.

Κατά τα άλλα, ό,τι έγραψε ο Lucifer.

• Like 1
Δημοσ.

Λούσι, μετά από αυτόν τον "κρίσιμο" ενάμιση χρόνο, θα γυρίσει ξαφνικά ο διακόπτης, αυτός θα μεταμορφωθεί από δολοφόνο σε οδηγάρα επειδή έκανε οπισθογωνία, οι γονείς του από εγκληματίες σε νομοταγείς και 300€ φτωχότεροι, κι εσύ ασφαλής στα στοπ.

Κοροϊδευόμαστε λιγάκι.

Εγώ νομίζω πως αν κάποιος που έχει μάθει να οδηγεί σε επαρχιακούς δρόμους βρεθεί σε κάποιο με κίνηση, μάλλον θα φοβηθεί και θα οδηγεί περισσότερο συντηρητικά.

Ο Ν θα φοβηθεί επίσης επειδή δεν θα είναι το τετράγωνο που του έμαθαν, αλλά επειδή ο τρόπος οδήγησης δεν έχει αποθηκευτεί στο κεφάλι του ακόμα μηχανικά και πρέπει μαζί με τον Κρητικό να προσέχει και πού θα αφήνει τον συμπλέκτη ξέρωγω, οι αντιδράσεις του θα είναι πιο νευρικές και μάλλον πιο επικίνδυνες.

Αλλά αυτές τις μπούρδες στην τελική τις νομίζουμε εγώ κι εσύ, που είμαστε λίγο-πολύ άσχετοι.

Οι εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με αυτό και είναι η δουλειά τους, σε πολλές χώρες λένε "δίπλωμα στα 16".

Οι εμπειρογνώμονες του μπλαμπλα πάλι, τους θεωρούν εγκληματίες, πίσσα και πούπουλα και δεν ξέρω τι άλλο.

Snoob, δεν έχω σκοπό να τον δικαιολογήσω, το ξαναέγραψα αυτό, αυτό που συζητάω είναι η επίθεση που δέχθηκε και κατά πόσο οι χαρακτηρισμοί που τον στολίσανε ανταποκρίνονται σε κάποια πραγματικότητα.

Και επαναλαμβάνω, αν πάρουμε ως δεδομένο πως το δίπλωμα στην Ελλάδα είναι μία διαδικασία που σε κάνει να ξεχάσεις και αυτά που ξέρεις, και πως η ηλικία των 16 σύμφωνα με εμπειρογνώμονες δεν είναι και τόσο ανώριμη όσο φανταζόμαστε, ναι, το θέμα είναι περισσότερο τυπικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...