Porg Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 τι γίνετε αν με πιάσουν χωρίς diploma? Μη τους αφήσεις να σε πιάσουν 14
redhotstef Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Εχω ακουσει πως οταν τρεχεις γρηγορα με πεμπτη-τεταρτη, για να σταματησεις γρηγορα βαζεις οπισθεν εν κινηση, ισχυει? 3
Kostasspil Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 τι γίνετε αν με πιάσουν χωρίς diploma? Εννοείς να έχεις μόνο απολυτήριο Λυκείου?
cosmos000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δεν μπορω να καταλαβω μερικους που μιλανε στον πιτσιρικα σαν δολοφονο..Λες και ειναι σιγουρο οτι επειδη δεν εχει διπλωμα θα σκοτωσει καποιον η δεν ξερει να οδηγαει.Εαν γινει κατι τετοιο ο αλλος θα παρει τα χρηματα που πρεπει απο την ασφαλεια του και η ασφαλεια θα τα βρει με τους γονεις του κτλ.. Ολοι γινανε οδηγαρες και νομοτυποι ξαφνικα .. Ε τοτε μακακεςείμαστε όλοι που βγαλαμε διπλωμα..... Δεν σε καλύπτει καμια ασφάλεια αν οδηγει ανήλικος ή άτομο χωρίς δίπλωμα.
HALF EVIL Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Ισχύει μήπως ότι με την συναίνεση των γονέων μπορείς να βγάλεις δίπλωμα και πριν τα 18;
gokuthelegend Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Το διπλωμα γιατι το γραφεις diploma; είχα ακριβώς την ίδια απορία.
akpe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Ισχύει μήπως ότι με την συναίνεση των γονέων μπορείς να βγάλεις δίπλωμα και πριν τα 18; Για αυτοκίνητο όχι.
dimitrisOP Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 δηλαδη εγω που παιρνω αρκετες φορες το αυτοκινητο του πατερα μου χωρις να ειμαι στην ασφαλεια ειμαι παρανομος?
epp Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 δηλαδη εγω που παιρνω αρκετες φορες το αυτοκινητο του πατερα μου χωρις να ειμαι στην ασφαλεια ειμαι παρανομος? αν γινει ατυχημα και η ασφαλεια μπορει να αποδειξει οτι οδηγουσες αποκλειστικα εσυ (πχ δεν ηταν συνοδηγος ο πατερας σου να δηλωσει μετα απλα οτι οδηγουσε αυτος αλλα ας πουμε το ατυχημα εγινε 300κμ απτο σπιτι σου και ειναι ξεκαθαρο οτι το οδηγουσε αλλος) και δεν εισαι στα ονοματα μεσα θα αρνηθουν να καλυψουν την ζημια . Γιαυτο τον λογο επισης συνηθως τα ασφαλιστρα σε ατομα κατω των 25 ειναι πιο ακριβα , γιατι στατιστικα εχει σημασια ποιος το οδηγαει. Επισης στον μαστορα που ειπε οτι η ασφαλεια θα τα πληρωσει και με τους δικους τους θα τα βρουνε μετα πλαναται πλανην οικτρα. Η ασφαλεια θα πει οτι το ατυχημα δεν καλυπτεται απτους ορους του συμβολαιου και κοψε το λαιμο σου να πληρωσεις οτι πρεπει να πληρωσεις απτην τσεπη σου (απο απλες ζημιες μεχρι μονιμες βλαβες ειτε θανατο) . Τα πιθανα εξοδα σε περιπτωση σοβαρου τραυματισμου πιανουν ευκολα τις 500,000 συν δικαστηρια συν αυτοκινητα.(Αν δεν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος αλλα νομιζω η μεγιστη καλυψη ειναι 750,000) Οσο για το οτι ο ΤΣ κακως αντιμετωπιζεται σαν δολοφονος επετρεψε μου να σου πω οτι η χαμενη ελληνικη πολη ανα δεκαετια (αν δεν το καταλαβες εννοω τους χιλιαδες που πεθαινουν στην ασφαλτο , τα νουμερα ειναι τρομακτικα) που αφηνει την ψυχη της στην ασφαλτο θα διαφωνουσε μαζι σου. Οσο δολοφονος σε αναμονη ειναι ο τυπος που δε σταματαει σε κοκκινο φαναρι γιατι " ελα μωρε δεν ερχεται κανεις" , οσο δολοφονος ειναι ο τυπος που " ελα δεν ηπια κ τοσο ρε μαν , ασε που πιωμενος οδηγαω παντα καλυτερα" αλλα τοσο δολοφονος ειναι και ο τυπος που θα παρει αμαξι χωρις διπλωμα και χωρις ασφαλεια. Το οτι η χωρα ειναι σε αυτο το μπουρδελο κατασταση ειναι αποτελεσμα σε παρα πολυ μεγαλο βαθμο στο οτι ερμηνευουμε ΠΑΝΤΑ τους νομους και κανονες οπως μας βολευει ανα περισταση. Οποτε ναι ,αν εσυ ή ο οποιοσδήποτε δεν εκτιμα την ζωη του μαγκια του ας παρει ενα αμαξι και ας μπει σε ενα χωραφι δικο του να το κανει οτι θελει . Για μας τους υπολοιπους safety comes first 1
.::NikoS::. Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Ρε μεγαλε εισαι κι απο χωριο τρομαρα σου και θες μαγκιες με αυτοκινητο... Εγω στην ηλικια σου ελιωνα στο ποδηλατο και ξερεις γιατι; Γιατι μου αρεσε. Εβγαινα στη γειτονια και καναμε παρεα με τους υπολοιπους και πηγαιναμε για καφε με λεωφορεια. Μηχανακι κι αν επιασα πριν βγαλω διπλωμα θα ηταν μονο για ενα γυρο στο τετραγωνο κι αυτο με τον πατερα μου να βλεπει. Και ξερεις κατι ακομα; κι εγω ηθελα να οδηγησω αμαξι τοσο πολυ που μολις εγινα 18 εδωσα επι τοπου τα σηματα και τσακ μπαμ πηρα το διπλωματακι μου. Γιατι δεν επιασα αραγε το τιμονι νωριτερα; Γιατι πολυ απλα ειχα ασχολιες που με καλυπταν πληρως. Τι σκατα εχει παει στραβα μετη σημερινη γενια των 12-16 δε μπορω να το καταλαβω. Σιγουρα φταινε οι γονεις φυσικα περισσοτερο απο το καθε κρατος. Και το βλεπω και σε ζωντανο παραδειγμα απο γνωστη μου με παιδια.... Τι το τοσο σημαντικο εχεις να κανεις με το αυτοκινητο στα 16 σου; Εριξες μεγαλυτερη γκομενα και τις ειπες οτι εισαι 20 και φοβασαι μη σε ανακαλυψει; Γαμω το στανιο μου δηλαδη δε καταλαβαινω γιατι δε βρισκετε αλλες ασχολιες για την ηλικια σας. Αντε βγαλε διπλωμα για 50αρακι μπας και γκρεμοτσακιστεις και καταλαβεις τη μαλακια σου. Θα εισαι νομιμος αλλα και παλι ανωριμος με το μυαλο πανω απο το κεφαλι. 6
dimitrisOP Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 αν γινει ατυχημα και η ασφαλεια μπορει να αποδειξει οτι οδηγουσες αποκλειστικα εσυ (πχ δεν ηταν συνοδηγος ο πατερας σου να δηλωσει μετα απλα οτι οδηγουσε αυτος αλλα ας πουμε το ατυχημα εγινε 300κμ απτο σπιτι σου και ειναι ξεκαθαρο οτι το οδηγουσε αλλος) και δεν εισαι στα ονοματα μεσα θα αρνηθουν να καλυψουν την ζημια . Γιαυτο τον λογο επισης συνηθως τα ασφαλιστρα σε ατομα κατω των 25 ειναι πιο ακριβα , γιατι στατιστικα εχει σημασια ποιος το οδηγαει. Είμαι 21 και έχω δίπλωμα από τα 18 από τα 19 έχω δικό μου αυτοκίνητο αλλά αρκετές φορές για μέσα στην πολη παίρνω του πατέρα μου γιατί είναι 1,1 και δεν καεί τίποτα αν κάποιος με τρακάρει χωρίς να υπάρχει καμία υπόνοια ότι φταίω εγώ σε ,εμένα θα αναγκάσουν τα πληρώσω όλες τις ζημιές ; Ηλιθιο τελείως ακούγεται αλλά τι να πεις κωλοασφαλιστικές....
.::NikoS::. Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Να προσθέσω και κάτι ακόμα, αν και απλά τα λέμε όλοι εδώ και είμαι σίγουρος ότι ούτε φαγούρα το αυτάκι σου δε θα πιάσει. Έστω ότι οδηγείς και σε σταματάνε, το πιο πιθανό στο Ελλάντα δυστυχώς είναι να μη σου κάνουν και πολλά. Το πολύ πολύ στην τελική να πληρώσεις κάνα πρόστημο που από ότι φαίνεται δε σε νοιάζει και πολύ. Το θεωρείς σωστό και εντάξει; Και αν γίνει κάτι τέτοιο θα σταματήσεις να οδηγείς; Είμαι σίγουρος πως όχι. Αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε εξ αρχής όχι απλα να φας πρόστημο αλλά να γίνει και μηνυση στους γονείς σου που σε άφησαν να το κάνεις, να σου πάρουν το αμάξι, να πας μέσα μερικούς μήνες (σε κάνα αναμορφωτήριο ίσως) και να μη σε αφήσουν να βγάλεις δίπλωμα για καμιά 20ετία. Τότε θα σου λεγα εγώ αν θα ρώταγες κάτι τέτοιο. Αλλά φυσικά όταν δεν υπάρχουν συνέπειες, θα υπάρχουν και τέτοιες ανώριμες και ανεύθηνες συμπεριφορές. Θα μείνω επίσης στο ότι "ξέρεις να οδηγάς". Αφού δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις τι είναι σωστό και τι όχι και το πόσο ανεύθυνο είναι αυτό που κάνεις, καθώς επίσης δε έχεις τη δυνατότητα να κατανοήσεις τους κινδύνους και θεωρείς τον εαυτό σου άρχοντα της ασφάλτου, όχι απλά δε ξέρεις να οδηγείς, αλλά...... δε ξέρω δε μου ρχεται το αλλά. ( ) Μου θυμίζεις κάτι μικρά παιδάκια που πάει ο γονιός να τους δείξει κάτι και πριν προλαβουν να τελειώσουν να πετάγεται το παιδί και να λέει: ξέρω ξέρω! Και μετά από 5 δευτερόλεπτα να τα κάνει μαντάρα επειδή "ήξερε, ήξερε". Τόσο ανώριμος φαίνεσαι μόνο που λες οτι ξέρεις να οδηγάς και καλύτερα από άλλους. Άσχετο για την ασφάλεια τώρα. Κάτω και άνω από κάποια ηλικία πληρώνεις περισσότερα ασφάλιστρα.Έχω κι εγώ αυτή την απορία. Είμαι για παράδειγμα κάτω από 25 έχω το δικό μου αμάξι στο όνομα μου και πληρώνω και κανονικά την ασφάλεια μου. Αν το πάρει η μάνα μου το αμάξι μου, που έχει δίπλωμα κανονικά, δε θα την καλύψει η ασφάλεια; Δεν είναι λογικό να μην την καλύψει... Αυτό με το άλλο όνομα στην ασφάλεια θα είχε λογική μόνο σε μία συγκεκριμένη περίπτωση. Παράδειγμα να είμαι εγώ ανάμεσα στα όρια που πληρώνω κανονικά ασφάλιστρα και να πάρει το αμάξι μου κάποιος νέος ή ηλικιωμένος. Τότε μάλιστα έχει λογική!
Par1s* Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δεν μπορω να καταλαβω μερικους που μιλανε στον πιτσιρικα σαν δολοφονο..Λες και ειναι σιγουρο οτι επειδη δεν εχει διπλωμα θα σκοτωσει καποιον η δεν ξερει να οδηγαει.Εαν γινει κατι τετοιο ο αλλος θα παρει τα χρηματα που πρεπει απο την ασφαλεια του και η ασφαλεια θα τα βρει με τους γονεις του κτλ.. Ολοι γινανε οδηγαρες και νομοτυποι ξαφνικα .. Και νταξ αν έχει και νεκρό το ατύχημα, θα αποζημιωθεί η σύζυγος ξέρω 'γω. Δεν τρέχει τίποτα.
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Είμαι 21 και έχω δίπλωμα από τα 18 από τα 19 έχω δικό μου αυτοκίνητο αλλά αρκετές φορές για μέσα στην πολη παίρνω του πατέρα μου γιατί είναι 1,1 και δεν καεί τίποτα αν κάποιος με τρακάρει χωρίς να υπάρχει καμία υπόνοια ότι φταίω εγώ σε ,εμένα θα αναγκάσουν τα πληρώσω όλες τις ζημιές ; Ηλιθιο τελείως ακούγεται αλλά τι να πεις κωλοασφαλιστικές.... Μπορεί να είναι άκυρο αυτό που θα πώ, αλλά σε περιπτώσεις που άλλος οδηγεί το αμάξι άλλου εκεί θα υπάρχει πρόβλημα με τις ασφαλιστικές σε περίπτωση ατυχήματος ακόμα και αν δεν φταίει αυτός. Ας το αναλύσει κάποιος που ξέρει καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα