Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά μιλάμε ΕΠΟΣ το θρεντ και αντικατροπτίζει στο μέγιστο την κουλτούρα στην χώρα μας. 

Το ότι είσαι πιλότος αλλά δεν έχεις συναίσθηση των πιθανοτήτων/πράξεων δηλώνει ανάμεσα σε πολλά και την ανωριμότητα του ΤΣ. 

Καλή η μαγκιά αλλά οι μαγκιές πληρώνονται. 

(Ακου εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να οδηγάω χωρίς δίπλωμα). Ενα καλαμωτό ξύλο θες και εσυ κι οι γονείς σου. 

• Like 5
Δημοσ.

Μα αν είναι δυνατόν, τι πιο χρήσιμο στα 16.5 από το diploma.

Είσαι υπερβολικός headbanger, αφού λέει το παιδί, ξέρει να οδηγά καλύτερα από άλλους με diploma και δε νομίζει να σκοτωθεί από λάθος του. Και αν τον πιάσουν απλά θα δείξει το diploma μετά από δυο χρόνια και θα τη βγάλει καθαρή και με συστάσεις. Γνήσια νεοελληνική νοοτροπία.

Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα πάντως, μιας και αναφέρθηκε, αν εμπλακεί σε ατύχημα χωρίς να έχει ευθύνη (σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.) δε βγαίνει απαραίτητα αυτομάτως υπαίτιος. Πιθανότατα (2) θα κατηγορηθεί μόνο για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και μέχρι εκεί. Αντιγράφω από 4tforum:

Υπάρχει ένας νομικός όρος που λέγεται Αιτιώδης Συνάφεια ή κάπως έτσι. Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι αν εμπλακείς σε ατύχημα με αποκλειστική υπαιτιότητα του άλλου οδηγού τότε δεν έχει σημασία αν οδηγούσες πιωμένος ή χωρίς να είσαι κάτοχος άδειας οδήγησης. Η ευθύνη είναι 100% του άλλου οδηγού και αθωώνεσαι για το ατύχημα.

Υ.Γ.1: Φυσικά αν οδηγούσες μεθυσμένος ή χωρίς να κατέχεις δίπλωμα τότε θα τιμωρηθείς για αυτό. Και για αυτό μόνο. Και δεν έχει σχέση με τη συμμετοχή σου στο ατύχημα. Απλά το ατύχημα ήταν η αφορμή να καταλάβουν ότι οδηγείς μεθυσμένος ή χωρίς να κατέχεις δίπλωμα.

Υ.Γ.2: Παρόλο που έφταιγε για την πρόκληση του ατυχήματος ο άλλος οδηγός υπάρχει περίπτωση να βγεί συνυπαιτιότητα και σε σένα, αν αποδειχθεί ότι θα μπορούσες να αποφύγεις το ατύχημα ή να το κάνεις να έχει μικρότερες συνέπειες αν δεν οδηγούσες έχοντας πιεί ή μη κατέχοντας άδεια οδήγησης.

Χωρίς βέβαια αυτό να κάνει τον ίδιο λιγότερο ψωροπερήφανο και τους γονείς/κηδεμόνες του λιγότερο (επιεικώς) ανεύθυνους.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, είμαι 16.5 χρονων, θέλω να με βοηθήσετε σχετικά με το θέμα μου.Μεγάλωσα σε χωριο (νέα φιλαδέφεια,κικλίς)εκεί έπαιρνα το αμάξι καθημερινά δεν υπήρχε αστυνομία το περνώ εδώ και τουλάχιστον 4.5 χρονια ξέρω να οδηγάω εντελώς καλά όπως ένας κανονικός οδηγός με diploma, το έχω πάρει σε περιφερειακούς σε κεντρικούς, παντού πλέον έχω μετακομίσει περαία θεσσαλονίκης (κωμόπολη, υπάρχει αστυνομία)

τι γίνετε αν με πιάσουν χωρίς diploma?
το αμάξι είναι στην τσίτα(ασφάλεια,πινακίδες,εντελώς νόμιμο απλά μου λείπει το diploma, τι γίνετε αν το πάρω και με σταματήσουν?
πρόστιμο?
τι γίνετε με το δικαστήριο?
με την συμπεριφορά αστυνομικών
και γενικός τι μπορώ να κάνω( το να σταματήσω να το οδηγάω είναι αδύνατον)
ευχαριστώ :)

αρε γενια τα βλεπω και ξερναω αιμα

οσο για τους γονεις καλητερα μην το σχολιασω

Δημοσ.

Αυτό ρε φίλε είναι πολύ άσχημο.

Πρώτον, έτσι δίνεις αφορμή σε ξένα Μ.Μ.Ε. να σχολιάζουν τη κατάσταση στη χώρα μας. Ο Σόιμπλε θα μας βάλει πρόστιμο και προσβάλεις την ανθρώπινη νοημοσύνη, άρα προσβάλεις και τον δημιουργό της, ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ, άρα δεν πιστεύεις και δίνεις αφορμή στους Σκοπιανούς να διεκδικούν τη Μακεδόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω μερικους που μιλανε στον πιτσιρικα σαν δολοφονο..Λες και ειναι σιγουρο οτι επειδη δεν εχει διπλωμα θα σκοτωσει καποιον η δεν ξερει να οδηγαει.Εαν γινει κατι τετοιο ο αλλος θα παρει τα χρηματα που πρεπει απο την ασφαλεια του και η ασφαλεια θα τα βρει με τους γονεις του κτλ..

Ολοι γινανε οδηγαρες και νομοτυποι ξαφνικα ..

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω μερικους που μιλανε στον πιτσιρικα σαν δολοφονο..Λες και ειναι σιγουρο οτι επειδη δεν εχει διπλωμα θα σκοτωσει καποιον η δεν ξερει να οδηγαει.Εαν γινει κατι τετοιο ο αλλος θα παρει τα χρηματα που πρεπει απο την ασφαλεια του και η ασφαλεια θα τα βρει με τους γονεις του κτλ..

Τιποτα δεν ειναι σιγουρο αλλα δε θα παιξουμε με τις πιθανοτητες, ουτε βρισκω σοφο να καθησυχαζουμε τον συγκεκριμενο ανηλικο και οποιον αλλο διαβαζει το θεμα, απο τη στιγμη που υπαρχουν συγκεκριμενοι νομοι επι του θεματος. Τουλαχιστον ας ξερει τι παιζει και ας διαβασει 5-10 αποψεις για την ενεργεια του να οδηγεις χωρις διπλωμα. Δεν ειναι κακο.

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνεις τι γράφεις???  :shock:  :shock:  :confused:

• Like 4
Δημοσ.

Και εγώ είμαι συνομηλίκος σου και από το Κιλκίς επίσης. Οδηγώ επίσης από δημοτικό μηχανάκι, από πρόπερσι αμάξι και φέτος οργώνω με 160 άλογα τρακτέρ. Δίπλωμα δεν έχω πουθενά. Είναι ρίσκο μεγάλο και θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή μεχρι τα 18 γιατί μπορεί να γίνει μαλακία και να την πληρώσεις. Χτες έχασα φίλο μου 16 χρονών από ατύχημα με μηχανάκι, μπορεί να τον ξέρεις κι ολας χωρίς να έχει σχέση αυτό. Απλά κάνε υπομονή 1 χρόνο σχεδόν ακόμα...

Αποστολή από το C2105 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Τιποτα δεν ειναι σιγουρο αλλα δε θα παιξουμε με τις πιθανοτητες, ουτε βρισκω σοφο να καθησυχαζουμε τον συγκεκριμενο ανηλικο και οποιον αλλο διαβαζει το θεμα, απο τη στιγμη που υπαρχουν συγκεκριμενοι νομοι επι του θεματος. Τουλαχιστον ας ξερει τι παιζει και ας διαβασει 5-10 αποψεις για την ενεργεια του να οδηγεις χωρις διπλωμα. Δεν ειναι κακο.

Συμφωνω σε αυτα που λες ουτε εννοειται τον καθυσηχαζω.Του γραψαμε τις συνεπειες απο εκει και περα τα σχολια που γραφουν μερικοι ειναι απλα για γελια ομως.για αυτο αναφερθηκα και ειπα οτι του γραφουν λες και ειναι δολοφονος.

Καταλαβαίνεις τι γράφεις???  :shock:  :shock:  :confused:

Εγω ναι.εσυ ισως οχι

Δημοσ.

Λες και ειναι σιγουρο οτι επειδη δεν εχει διπλωμα θα σκοτωσει καποιον η δεν ξερει να οδηγαει.Εαν γινει κατι τετοιο ο αλλος θα παρει τα χρηματα που πρεπει απο την ασφαλεια του και η ασφαλεια θα τα βρει με τους γονεις του κτλ..

Εγω ναι.εσυ ισως οχι

Ε ναι.

Όταν γράφεις το παραπάνω εγώ δεν καταλαβαίνω. 

Έτσι απλά είναι, έτσι απλά θα τα βρει η ασφάλεια με τους γονείς. Φυσικά οι γονείς θα έχουν και τα λεφτά.

Να θυμίσω εδώ πως η αποζημίωση πλέον μπορεί να φτάσει 1.000.000Ε. 

Δημοσ.

Κι εγώ απο τα 15 μου μεχρι και τα 22 οδηγούσα μηχανάκι χωρίς δίπλωμα. Τώρα που κοιτάω πίσω τον εαυτό μου, λέω ''τι μαλάκας ήσουν αγόρι μου''? Τωρα τι να κάνω δλδ? Να πω στο παλικάρι, οδήγα χωρίς δίπλωμα, αφού αυτό έκανα κι εγώ? Ρώτησε τι να κάνει, κρίναμε απο τις μαλακίες μας, και απαντήαμε ανάλογα. Νομότυπος ΔΕΝ ήμουνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θέλω να διαιωνίσω τον 15άρη Σέλλερς.

Και επιπλέον, χέσε την οδήγηση. Και το ότι μπορεί να γίνει ατύχημα και το ποιος μπορεί να φταίει και το ποιος θα πεθάνει και όλα αυτά. Είναι απλά ο νόμος που λέει ''δεν μπορείς να οδηγήσεις χωρίς δίπλωμα''. Όπως αυτός που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. Γιατί δηλαδή να μην τον σεβαστείς? Αν δεν τον σεβαστείς και είσαι άνω κάποια ηλικίας, ε θα σε πω μαλάκα. Αν είσαι κάτω απο μια ηλικία απλά θα κατανοήσω. Δεν έχω την απαίτηση απο ενα 15χρονο να καταλάβει αυτά που δεν καταλαβαίνα ούτε εγώ στα 15 μου. Θα ήταν τουλάχιστον θράσος. 

• Like 7
Δημοσ.

Ε ναι.

Όταν γράφεις το παραπάνω εγώ δεν καταλαβαίνω. 

Έτσι απλά είναι, έτσι απλά θα τα βρει η ασφάλεια με τους γονείς. Φυσικά οι γονείς θα έχουν και τα λεφτά.

Να θυμίσω εδώ πως η αποζημίωση πλέον μπορεί να φτάσει 1.000.000Ε. 

η ασφαλεια θα τα βρει με τους γονεις ναι προφανως και αν δεν εχουν τα χρηματα θα το κανουν μεσω δικαστηριων κτλ.Δεν τον δικαιολογω αλλα θελω να πω του ειπατε οτι δεν ειναι σωστο του ειπατε τις επιπτωσεις απο εκει και περα μην τον βγαζετε και δολοφονο...

Δημοσ.

βασικά.. η ασφάλεια που λέτε από πάνω, δεν ισχύει. Δεν θα τα βρει με τους γονείς η ασφαλιστική! Στο δικό μου, ο ασφαλιστής μας είπε ότι πρέπει η ασφάλεια να είναι και στο δικό μου όνομα πέρα από του πατριού μου γιατί αν γίνει ατύχημα, δεν καλύπτεται απολύτως τίποτα είτε δεν φταίω είτε φταίω! 
Μάλιστα, υπάρχει και όρος στο συμβόλαιο που το λέει ξεκάθαρα ότι αν υπάρχει οδηγός άπειρος/κάτω των 25/άλλος οδηγός που δεν αναγράφεται στην ασφάλεια, τότε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πληρώνει πρόστιμο και στην ασφαλιστική! 

Πάντως... πλέον δεν το ξαναπαίρνω το αυτοκίνητο με αυτά που διαβάζω!  :shock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...