IgnaKing Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά, είμαι 16.5 χρονων, θέλω να με βοηθήσετε σχετικά με το θέμα μου.Μεγάλωσα σε χωριο (νέα φιλαδέφεια,κικλίς)εκεί έπαιρνα το αμάξι καθημερινά δεν υπήρχε αστυνομία το περνώ εδώ και τουλάχιστον 4.5 χρονια ξέρω να οδηγάω εντελώς καλά όπως ένας κανονικός οδηγός με diploma, το έχω πάρει σε περιφερειακούς σε κεντρικούς, παντού πλέον έχω μετακομίσει περαία θεσσαλονίκης (κωμόπολη, υπάρχει αστυνομία) τι γίνετε αν με πιάσουν χωρίς diploma? το αμάξι είναι στην τσίτα(ασφάλεια,πινακίδες,εντελώς νόμιμο απλά μου λείπει το diploma, τι γίνετε αν το πάρω και με σταματήσουν? πρόστιμο? τι γίνετε με το δικαστήριο? με την συμπεριφορά αστυνομικών και γενικός τι μπορώ να κάνω( το να σταματήσω να το οδηγάω είναι αδύνατον) ευχαριστώ
tsakonas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 ποπ κορν... Υ.Γ εσυ τι να κανεις... οτι ειναι να γινει θα γινει... οι γονεις σου ομως ...μεσα... 8
GoDRiC- Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 δε ξερεις ποσο κανει 1+(-1) και θες και αμαξι τρομαρα σου 2
EvilEyes Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Το λιγοτερο ειναι να σε σταματησουν και να δουν οτι δεν εχεις διπλωμα. Τα σκουρα ξεκινουν τη στιγμη που εμπλακεις σε καποιο ατυχημα οπως πχ Χτυπας αλλο οχημα η σε χτυπαει αυτο. Σου πεταγεται ενας πεζος στο δρομο η ενας ηλικιωμενος. Λες επισης οτι το αμαξι ειναι νομιμο με ασφαλεια κτλπ. Και που εχει ασφαλεια τι εγινε; Νομιζεις σε καλυπτει τη στιγμη που δεν εχεις διπλωμα; Εισαι γελασμενος. Εαν γινει ενα απο τα παραπανω, ειτε φταις εσυ ειτε ο αλλος, εφοσον δεν εχεις διπλωμα εισαι εσυ ο υπαιτιος και εισαι τελειως ανυπερασπιστος. Στο δικαστηριο τι θα πεις; Μα κυριε προεδρε, ξερω να οδηγαω, στο χωριο μου περνω το αμαξι εδω και χρονια εχω μαθει... Συγχαιρω πραγματικα τους γονεις που επιτρεπουν στα ανηλικα παιδια να οδηγουν αυτοκινητα, μηχανακια, τρακτερ και μετα να λενε, αχ κριμα, νεο παιδι σκοτωθηκε. 19
IgnaKing Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 δε ξερεις ποσο κανει 1+(-1) και θες και αμαξι τρομαρα σου Εξυπνουλα μας βγηκες εσυ!! Το λιγοτερο ειναι να σε σταματησουν και να δουν οτι δεν εχεις διπλωμα. Τα σκουρα ξεκινουν τη στιγμη που εμπλακεις σε καποιο ατυχημα οπως πχ Χτυπας αλλο οχημα η σε χτυπαει αυτο. Σου πεταγεται ενας πεζος στο δρομο η ενας ηλικιωμενος. Λες επισης οτι το αμαξι ειναι νομιμο με ασφαλεια κτλπ. Και που εχει ασφαλεια τι εγινε; Νομιζεις σε καλυπτει τη στιγμη που δεν εχεις διπλωμα; Εισαι γελασμενος. Εαν γινει ενα απο τα παραπανω, ειτε φταις εσυ ειτε ο αλλος, εφοσον δεν εχεις διπλωμα εισαι εσυ ο υπαιτιος και εισαι τελειως ανυπερασπιστος. Στο δικαστηριο τι θα πεις; Μα κυριε προεδρε, ξερω να οδηγαω, στο χωριο μου περνω το αμαξι εδω και χρονια εχω μαθει... Συγχαιρω πραγματικα τους γονεις που επιτρεπουν στα ανηλικα παιδια να οδηγουν αυτοκινητα, μηχανακια, τρακτερ και μετα να λενε, αχ κριμα, νεο παιδι σκοτωθηκε. Εχουν πιασει φιλους και τους την χαριζουν, ξερω να οδηγαω πολυ καλυτερα απο μερικους που εχω διπλωμα, αν σκοτοθω δεν νομιζω να ειναι απο λαθος μου, υπαρχει περιπτωση το δικαστηριο να γινει μετα απο π.χ 2 χρονια να δειξω το διπλωμα και να φυγω με συστασεις(γιατι αυτο εχει γινει αλλα με μηχανακια για αμαξι δεν ξερω)
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δεν μετράει αν θα βγάλεις μετά δίπλωμα, μετράει τι συνέβει την ημέρα που σε έπιασαν χωρίς δίπλωμα. Το οτι έπιασαν φίλους και την έβγαλαν καθαρή δεν λέει τίποτα. Η ουσιά είναι τι λέει ο νόμος και τι ποινές ορίζει. Αν χτυπήσεις κανέναν χωρίς δίπλωμα θα εμπλακούν και οι γονείς σου. Πάντως το πόσο καλά ξέρεις να οδηγάς δεν λέει κάτι, και ο καλύτερος οδηγός του πλανήτη να ήσουν, ξέρεις πόσες περιπτώσεις υπάρχουν από πεζούς που πετάγονται στον δρόμο περνάνε εν ώρα κυκλοφορίας με κόκκινο και κάνουν βλακίες, απαξ και τους χτυπήσει οδηγός χωρίς δίπλωμα όμως ακόμα και να μην φταίει σε τίποτα και να τα ξέρει όλα, την ευθύνη θα την ρίξουν 100% σε αυτόν που δεν έχει δίπλωμα γιατί θα πούν οτι δεν ήξερε να οδηγεί. Βγάλε δίπλωμα για να είσαι καλυμμένος λοιπόν και μην μπλέξεις. Αν και δε νομίζω ανήλικος να μπορεί να βγάλει δίπλωμα αρα υπομονή σε 1.5 έτος. 1
pant13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Εξυπνουλα μας βγηκες εσυ!! Εχουν πιασει φιλους και τους την χαριζουν, ξερω να οδηγαω πολυ καλυτερα απο μερικους που εχω διπλωμα, αν σκοτοθω δεν νομιζω να ειναι απο λαθος μου, υπαρχει περιπτωση το δικαστηριο να γινει μετα απο π.χ 2 χρονια να δειξω το διπλωμα και να φυγω με συστασεις(γιατι αυτο εχει γινει αλλα με μηχανακια για αμαξι δεν ξερω) Ρε μεγαλε δεν μας νοιαζει τι θα κανεις εσυ. Μην φας καναν αλλο ειναι το θεμα 3
EvilEyes Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Ε αφου τη χαρισαν στους φιλους σου τι καθεσαι και ρωτας εδω μεσα. Αντε στο καλο και ευχομαι εσενα να μη στη χαρισουν. 1
NickTG Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 ξερω να οδηγαω πολυ καλυτερα απο μερικους που εχω διπλωμα, Κάθε φορά την ίδια βλακεία. Δεν έχει σημασία. Μπορεί και να ξέρεις. Αυτοί όμως έχουν δίπλωμα άρα είναι καλυμμένοι. Δεν έχεις ασφάλεια προφανώς, ισχύει μόνο αν έχεις δίπλωμα. Για ότι κάνεις φταίνε οι γονείς σου, υποθέτω πως στο όνομα κάποιου εκ των δύο είναι και το αυτοκίνητο, εκτός αν δηλώσουν πως έκλεψες το αμάξι. Φυσικά και γίνεται να σταματήσεις να οδηγάς. Αν έχεις τόση ανάγκη μετακίνησης πάρε ένα 50αρι. 2
Silverage Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Χτυπάς τον άλλο, βγαίνει σε βρίζει, έρχεται η αστυνομία, ο πατέρας σου πληρώνει τα κερατά του γιατί οι ασφάλειες δεν σε καλύπτουν και μετά δεν βλέπεις αμάξι πριν τα 30 σου ή όποτε βρεις δουλειά και το αγοράσεις μόνος σου. Α ναι, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ! Και στο δικό μου χωριό, πολλοί ξέρανε, ο πληθυσμός τους όμως μειώθηκε σημαντικά. Υ.Γ. Μου αρέσει που βάζεις και το 16,5 λες και έχει μεγάλη διαφορά. 3
panos2171 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Εξυπνουλα μας βγηκες εσυ!! Εχουν πιασει φιλους και τους την χαριζουν, ξερω να οδηγαω πολυ καλυτερα απο μερικους που εχω διπλωμα, αν σκοτοθω δεν νομιζω να ειναι απο λαθος μου, υπαρχει περιπτωση το δικαστηριο να γινει μετα απο π.χ 2 χρονια να δειξω το διπλωμα και να φυγω με συστασεις(γιατι αυτο εχει γινει αλλα με μηχανακια για αμαξι δεν ξερω) Από τη στιγμή που τα λες αυτά ΔΕΝ ξέρεις να οδηγάς. Άνθρωπος που κρίνει θετικά τον ίδιο του τον εαυτό είναι βαθιά νυχτωμένος. Και μόνο που θες να παρανομήσεις ΔΕΝ ξέρεις να οδηγάς. Οδήγηση δεν είναι μαθαίνω πως να δουλεύω το συμπλέκτη για να μη μου σβήνει και άντε γεια. Είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων ένας εκ των οποίων η νομιμότητα και η τήρηση του ΚΟΚ. Άμα αρχίσω να σου ρωτάω διάφορα πάνω στον ΚΟΚ ανάθεμά με αν τα θα τα ξέρεις. Και για να απαντήσω στο ερώτημά σου, αν σε πιάσουν θα χουν τρεχάματα οι γονείς σου. Σε απλό έλεγχο μπορεί να τη σκαπουλάρεις αλλά σε ατύχημα υπάρχει μπλέξιμο. Καλά για τραυματισμό δε το συζητώ, αυτεπάγγελτα γίνεται μήνυση και μάντεψε ποιος θα είναι κατηγορούμενος είτε προκαλέσεις εσύ είτε όχι το ατύχημα. 2
Baator Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δεν φταίει αυτός, οι γονείς του φταίνε. Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοια εγκληματική αμέλεια. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι το χωριό του παππού σου. Θα σε πιάσουν και θα έχεις τρελά μπλεξίματα. Τα ξέρω να οδηγάω και οδηγάω τόσα χρόνια δεν λένε απολύτως τίποτα, το μόνο που μετράει είναι αν έχεις δίπλωμα ή όχι. Να αισθάνεσαι τυχερός που δεν σε πιάσανε τόσα χρόνια, αλλά αν συνεχίσεις είναι καθαρά θέμα χρόνου να μπλέξεις πολύ χοντρά και εσύ και οι γονείς σου. Κάνεις υπομονή 1.5 χρόνο και βγάζεις δίπλωμα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα άλλο να σου πει κάποιος, ξεκάθαρα είναι τα πράγματα. Εδώ σε τραβάνε αν έχεις δίπλωμα και δεν το έχεις μαζί σου, να εμπλακείς σε κανά ατύχημα ή έστω σε τυχαίο έλεγχο και να διαπιστώσουν ότι οδηγείς έτσι, είσαι τελειωμένος. Τί ακριβώς περίμενες να σε συμβουλεύσει κανείς, εντάξει μωρέ αφού ξες να οδηγάς όλα καλά, σιγά να μην σε πιάσουν; 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα