Fuel7 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, έχω το Toshiba Satellite A505-S6986.Το μηχάνημα κλείνει σχεδόν 6 χρόνια ζωής.Είμαι πολύ ικανοποιημένος απο το μηχάνημα αυτο.Το μηχάνημα δουλεύει καθαρά για ηχοληπτικές εργασίες και για μουσικές παραγωγές (Cubase,ProTools,Ableton).Το λάπτιοπ έχει ένα 400GB (5400 RPM) Serial ATA σκληρό,τον οποίο τώρα τελευταία δεν ακούω καλα,σαν να έχει πέσει η απόδοση του κατά 30-40%. Επειδή λεφτά για να πάρω καινούριο μηχάνημα δεν έχω σκέφτομαι να διαθέσω ένα πολύ μικρό και περιορισμένο μπάτζέτ ώστε να κάνω μια μικρή αλλλα βιώσημη αναβάθμιση,προσδοκόντας καλύτερη απόδοση(για τα χρονάκια του),αλλα και να διατηρήσω το μηχανάκι μάχιμο σε αυτά που κάνει. Σκέφτομαι να ξεκινήσω αλλάζοντας το σκληρό δίσκο,και μετέπειτα την μνήμη.Ετσι σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον μηχανικό σκληρό δίσκομε έναν τεχνολογίας SSD. Θέλω να ξεκινήσω απο τον σκληρό,το οποίο που, όπως προείπα δεν βλέπω να ανταποκρίνεται όπως παλιότερα.Ευελπιστώ σε καλύτερη και ταχύτερη εκκίνηση του υπολογιστή,ταχύτερη και σταθερότερη ανταπόκριση κατα την λειτουργεία τών προγραμμάτων,και τέλος φυσικά καλύτερη κατανάλωση ρεύματος,και καλύτερες θερμοκρασίες. Αυτή την στιγμή μπορώ να διαθέσω 120 ευρώ και θέλω κάτι σε 240 έως 320gb χωρητικότητα. Μια μικρή προεσκόπιση του τί έχω τώρα! Μνήμη:4GB DDR3 800MHz (max 8GB) Επεξεργαστής:Intel Core 2 Duo processor T6600 Σκληρός:400GB (5400 RPM) Serial ATA Λειτουργικό:Windows® 7 Home Premium 64-bit Περιμένω τις προτάσεις-απόψεις σας,(ακόμα και που κερδίζω και που χάνω)! Ευχαριστώ πολυ προκαταβολικά.
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 ...εγώ απλά να σου τονίσω ότι ΔΥΣΚΟΛΟ ο δίσκος ο ίδιος να έχει "πέσει σε απόδοση". Το πιο πιθανό είναι το λειτουργικό να χρειάζεται επανεγκατάσταση. Κατά τ' άλλα, κι ακόμη και επανεγκατάσταση να κάνεις, χωρίς να ξέρω από πρώτο χέρι πόση πράγματι βελτίωση θα δεις με έναν SSD για το συγκεκριμένο μηχάνημα (που έχει μια δεδομένη επεξεργαστική ισχύ), θα πω ότι ΜΑΛΛΟΝ θα είναι "αρκετή" η βελτίωση - τόση τουλάχιστον που να σου κάνει αίσθηση. Για συγκεκριμένες προτάσεις αγοράς, θα περιμένεις άλλους. 1
soulos6 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Προταση και μονο, απο μενα για ssd Crucial_CT256MX100SSD1. πριν απο κανα μηνα 104 ευρω απο e-shop. τωρα με ενα search τιμων ισως κατω απο 100 ευρω. υ.γ. Βεβαια, εγω δεν το εβαλα σε τοσο παλιο μηχανημα, για να σου πω και τι διαφορα θα δεις και πως θα δουλευει, μιας και δεν εχω εμπειρια σε τεοια τεχνικα θεματα.
starconvict Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Φίλε έχω ένα Toshiba Satellite P200-1BA 7ετίας περίπου και έβαλα πριν από κανένα χρόνο επάνω ένα Kingston V300 240GB - από προσφορά γύρω στα 105 ευρώ τότε. Η διαφορά δεν είναι απλά μεγάλη, είναι τεράστια. Αναστήθηκε το laptop και ξαναβγήκε στο προσκήνιο εκεί που ήταν έτοιμο για απόσυρση! Δεν εκμεταλλεύεσαι τον ssd στο maximum - λόγω sata υποδοχής - αλλά και πάλι είναι ασύγκριτη η διαφορά. 1
Fuel7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Μακάρι να ειναι ετσι και να με βοηθήσει όπως λέτε!Απλά τώρα σκέφτομαι Kingston-Samsung ή Crucial???
washcloud Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Λογικά το ίδιο πράμμα πάνω κάτω θα είναι. Κι επειδή δεν πρόκειται να πάρεις δύο διαφορετικούς για να έχεις σίγουρη άποψη, και αυτοί που θα σου μιλήσουν ο καθένας με το κόλλημά του θα στα πουν, είτε πάρε κι εσύ αυτόν που θα σου κάνει εσένα κλικ για δικούς σου λόγους, ή αν τυχόν υπάρχει διαφορά του τύπου δεκάρικο, πρότιμησέ την. Σε καμμιά πάντως περίπτωση μην πάρεις κάποιον με τυχόν 2χρονη εγγύηση.
Fuel7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 ο σκληρός μου ειναι απλά Sata παίζει να έχει κάποιο θέμα τυχον ασυμβατότητας;;;
EddieObscurant Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Οχι τα πρωτοκολλα ειναι συμβατα Αποστολή από το ST18i με τη χρήση Insomnia App
washcloud Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Επιβεβαιώνω αυτό που είπε ο Έντι : SATA II / III δίσκος, παίζει κανονικότατα σε μητρική απλώς SATA δυνατοτήτων. (...όπως φυσικά ισχύει ΚΑΙ το ανάποδο : SATA δίσκος σε μητρική SATA III = νο πρόμπλεμ...) Η μόνη διαφορά θα είναι στο ότι δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες (ταχύτητας) του δίσκου. Και πάλι όμως -σε σχέση με τον μηχανικό- θα δεις διαφορά. (...σκέψου το σα να βάζεις μηχανή από αγωνιστικό αμάξι σε "καρούλι" : θα τσουλάει καλύτερα, απλά "θα πηγαίνουν τζάμπα" οι πλήρεις δυνατότητες της νέας μηχανής...)
starconvict Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 ο σκληρός μου ειναι απλά Sata παίζει να έχει κάποιο θέμα τυχον ασυμβατότητας;;; Ό,τι προ ειπώθηκε. Αυτό εννοούσα όταν σου έγραψα : Δεν εκμεταλλεύεσαι τον ssd στο maximum - λόγω sata υποδοχής -. Και το δικό μου απλή sata υποδοχή έχει. 1
@topos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, έχω το Toshiba Satellite A505-S6986.Το μηχάνημα κλείνει σχεδόν 6 χρόνια ζωής.Είμαι πολύ ικανοποιημένος απο το μηχάνημα αυτο.Το μηχάνημα δουλεύει καθαρά για ηχοληπτικές εργασίες και για μουσικές παραγωγές (Cubase,ProTools,Ableton).Το λάπτιοπ έχει ένα 400GB (5400 RPM) Serial ATA σκληρό,τον οποίο τώρα τελευταία δεν ακούω καλα,σαν να έχει πέσει η απόδοση του κατά 30-40%. Επειδή λεφτά για να πάρω καινούριο μηχάνημα δεν έχω σκέφτομαι να διαθέσω ένα πολύ μικρό και περιορισμένο μπάτζέτ ώστε να κάνω μια μικρή αλλλα βιώσημη αναβάθμιση,προσδοκόντας καλύτερη απόδοση(για τα χρονάκια του),αλλα και να διατηρήσω το μηχανάκι μάχιμο σε αυτά που κάνει. Σκέφτομαι να ξεκινήσω αλλάζοντας το σκληρό δίσκο,και μετέπειτα την μνήμη.Ετσι σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον μηχανικό σκληρό δίσκομε έναν τεχνολογίας SSD. Θέλω να ξεκινήσω απο τον σκληρό,το οποίο που, όπως προείπα δεν βλέπω να ανταποκρίνεται όπως παλιότερα.Ευελπιστώ σε καλύτερη και ταχύτερη εκκίνηση του υπολογιστή,ταχύτερη και σταθερότερη ανταπόκριση κατα την λειτουργεία τών προγραμμάτων,και τέλος φυσικά καλύτερη κατανάλωση ρεύματος,και καλύτερες θερμοκρασίες. Αυτή την στιγμή μπορώ να διαθέσω 120 ευρώ και θέλω κάτι σε 240 έως 320gb χωρητικότητα. Μια μικρή προεσκόπιση του τί έχω τώρα! Μνήμη:4GB DDR3 800MHz (max 8GB) Επεξεργαστής:Intel Core 2 Duo processor T6600 Σκληρός:400GB (5400 RPM) Serial ATA Λειτουργικό:Windows® 7 Home Premium 64-bit Περιμένω τις προτάσεις-απόψεις σας,(ακόμα και που κερδίζω και που χάνω)! Ευχαριστώ πολυ προκαταβολικά. Θα ειναι τα καλυτερα 100 ευρω που εχεις δωσει για pc.Το εκανα με το παραπροηγουμενο λαπτοπ (c2d t7300) πριν 3,5 χρονια και ο συγκεκριμενος ssd εχει μεταπηδησει και στα δυο επομενα λαπτοπ.
@topos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Μεχρι να το παρω αποφαση να παω για 512gb ssd η να με αφησει χρονους κανει οτι μπορει... Edit:~2,5 χρονια τον εχω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα