Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας και καλη επετειο να εχουμε!

Θα ηθελα να ρωτησω οσους ασχολουνται με excel ή c++ αν υπαρχει τροπος να επιλεγουμε π.χ. 10 αριθμους για τυχερα παιχνιδια (π.χ. joker) και να μας βγαζει ολους τους πιθανους συνδιαμους των αριθμων αυτων. το μεγεθος του αρχειου θα ειναι τεραστιο ή οχι?

Ευχαριστω για το χρονο σας!

Δημοσ.

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι εννοείς "όλους τους πιθανούς συνδυασμούς". Κάτι έχεις στο μυαλό σου που "εννοείται" και δεν το είπες, γιατί το 10 από μόνο του δε φτάνει.

Γενικά όμως ναι, θα είναι τεράστιο.

Δημοσ.

Εννοω οτι καποια φορα εχω βρει 7 πιθανους αριθμους και αλλη φορα 10 πιθανους αριθμους.

Οι αριθμοι αυτοι κανουν καποιους πιθανους συνδιασμους και εγω θελω να τους εχω ολους μπροστα μου για να αποκλειω καποιους.

Δεν ξερω αν το εξηγω καλα...

• Moderators
Δημοσ.

Το πλήθος των αριθμών είναι x!, οπότε καταλαβαίνεις ότι το "να τους έχω μπροστά μου" δεν είναι εφικτό. Για C++, δες εδώ.

Δημοσ.

Αυτο εννοω lanlike. 5 αδες στο τζοκερ, να τις βλεπω και να αποκλειω καποιες.

Δεν ξερω ποσο εφικτο ειναι απο πλευρας μεγεθους αρχειου που θα προκυψει...

Δημοσ.

Οι συνδυασμοί είναι n!/r!*(n-r)! ,όπου n οι επιλεγμένοι αριθμοί και n οι συνδυασμοί, πχ 10 αριθμοί σε 5άδες, n=10, r=5.

Με java που είχα δοκιμάσει παλαιότερα, δημιουργούσε ένα αρχείο .txt κάποιων mb για 100.000 συνδυασμούς (δεν ξέρω αν είναι το βέλτιστο το txt, αλλά αυτό δοκίμασα.)

Μήπως κάποια βάση δεδομένων είναι καλύτερα να γίνει και να την επεξεργαστείς (υποθέτω θες στατιστικά να αφαιρέσεις στήλες κλπ);

Edit. Μία εύκολη λύση μπορεί να είναι και το excel, εξαρτάται από τον αριθμό των στηλών βέβαια.

Δημοσ.

Θεωρητικά στο joker δεν υπάρχουν πιθανότητες μιας και η επιλογή ειναι τυχαία (αν δεν ειναι στημενα).

Μη χαλάς το όνειρο, 11 είναι αυτά... :-D

Πέρα από την πλάκα, πολλοί αρέσκονται στο να ξεσκαρτάρουν στήλες με βάση κάποια στατιστικά.

Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι (25 εκ πιθανοί συνδυασμοί) και ασύμφορο παικτικά.

Δε νομίζω να χρειάζεται να στηθεί.Σχεδόν πάντα, οι παιγμένοι συνδυασμοί είναι πολύ λιγότεροι από τους πιθανούς...

Δημοσ.

Ειναι οντως πολυ δυσκολο παιχνιδι αλλα και οι αριθμοι λενε παντα αληθεια! Περα απο το ονειρο ρωταω και απο ενδιαφερον πως θα μπορουσε να γινει...

Και με το excel εχω σκεφτει αλλα δεν το εχω καθολου το αντικειμενο. Απο c++ κατι λιγα τα θυμαμαι...

Το εχεις ψαξει κι εσυ το θεμα ε lanlike? :-)

Δημοσ.

Ειναι οντως πολυ δυσκολο παιχνιδι αλλα και οι αριθμοι λενε παντα αληθεια! Περα απο το ονειρο ρωταω και απο ενδιαφερον πως θα μπορουσε να γινει...

Και με το excel εχω σκεφτει αλλα δεν το εχω καθολου το αντικειμενο. Απο c++ κατι λιγα τα θυμαμαι...

Το εχεις ψαξει κι εσυ το θεμα ε lanlike? :-)

Όχι, γιατί είναι ασύμφορο παιχνίδι και το καταλαβαίνεις από τα ποσά που επιστρέφονται στους παίκτες.

Δημοσ.

Μη χαλάς το όνειρο, 11 είναι αυτά... :-D

Πέρα από την πλάκα, πολλοί αρέσκονται στο να ξεσκαρτάρουν στήλες με βάση κάποια στατιστικά.

Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι (25 εκ πιθανοί συνδυασμοί) και ασύμφορο παικτικά.

Δε νομίζω να χρειάζεται να στηθεί.Σχεδόν πάντα, οι παιγμένοι συνδυασμοί είναι πολύ λιγότεροι από τους πιθανούς...

5 7 13 17 37

Αυτη η κληρωση ειναι υποπτη. Ολα μονα;

Btw

YF0xAM1.png

Epic_troll_face_wallpapers_8.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα το μεθεθος του αρχειου που προκυπτει μπορουμε να το υπολογισουμε καπως?

Και αν ξερει καποιος αν γινεται και απο το excel

Να τζογαρουμε λιγο για να φευγει το μικροβιο :-)

Επεξ/σία από navigator0
Δημοσ.

Ειναι οντως πολυ δυσκολο παιχνιδι αλλα και οι αριθμοι λενε παντα αληθεια!

Οι αριθμοί είναι καλοί αλλά αν δεν έχεις σωστό μαθηματικό υπόβαθρο μπορεί να λένε ο,τι μαλακία μας κατέβει.

Ρίχνεις κορώνα γράμματα και 10 φορές συνέχεια έχει έρθει κορώνα. Ποιά η πιθανότητα την 11η να έρθει γράμματα; Ακριβώς 50%. Κάνε αυτή την ερώτηση σε 10 άτομα να δούμε τι απαντήσεις θα πάρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...