papaniki Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Θα κάνω μια νέα σύνθεση αυτές τις μέρες και θέλω αν έχει κάποιος απο εσάς γνώμη στο παραπάνω versus να την μοιραστεί μαζί μου. Το σύστημα θα μπεί πάνω σε z97 μητρική (asrock z97 extreme 4) και αρχικά δε θα μπεί κάποια κάρτα γραφικών. Τώρα αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σε βάθος χρόνου θα είμαι καλύτερα με τον i7; Για ποιό λόγω να επιλέξω την Κ έκδοση του i5 εαν πχ ασχοληθώ λίγο με OC-τι θα κερδίσω πρακτικά; Ο υπολογιστής προορίζεται για 24/7(οπότε με ενδιαφέρει και λιγο η οικονομία στο ρεύμα) χρήση βασικές δουλειές,λίγο photo editing καθώς και ελαφρύ gaming. Στη θέση μου τι θα επιλέγατε;
TRILOBYTER Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Εαν δεν τον θελεις για επαγγελματικη χρηση τοτε ο ι5 θα ειναι ενταξει. Η διαφορα τους ειναι το hyper threading που βοηθαει πολυ στο video encoding/rendering και σε αλλες παρομοιες εφαρμογες οπως υποθετω ειναι και το photoshop, αλλα αφου λες οτι το θελεις για λιγο απο ολα τοτε δεν νομιζω να χρειαζεσαι το HT του ι7. Για τα παιχνιδια αφου και οι δυο επεξεργαστες εχουν την ιδια ποσοτητα core, ειναι και ισαξιοι σε αυτα, σε καποιες περιπτωσεις ο ι5 ειναι και καλυτερος. Εαν παρεις Κ επεξεργαστη μπορεις να τον κλοκαρεις, που θα σου δωσει καλυτερες επιδοσεις γενικα, και ειδικα στα παιχνιδια που θελουν δυνατα cores. Εαν σε ενδιαφερει η οικονομια μπορεις να κοιταξεις προς NVIDIA για τις νεες καρτες γραφικων με νεα αρχιτεκτονικη που δεν θελουν οσο ρευμα ηθελαν οι παλιες. Καποιες απο αυτες τις καρτες σημερα ειναι η GTX 750Ti, GTX 970, GTX 980. Φυσικα εσυ θα μας πεις για τι παιχνιδια προοριζεται ο υπολογιστης πρωτα ετσι ωστε να ξερουμε τι θα προτεινουμε. Επισης μπορεις να ενεργοποιησεις το ISS στο BIOS ετσι ωστε ο επεξεργαστης να μην τρεχει στο 100% οταν δεν κανεις εργασιες. Αυτο μπορει να ενεργοποιηθει ακομα και αν κανεις overclock, αν και δεν ειμαι σιγουρος ποσο καλα λειτουργει με τους haswell. Εαν θελεις ακομα παραπανω οικονομια μπορεις να κοιταξεις και σε ενα gold τροφοδοτικο.
papaniki Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τα παιχνίδια είναι αρκετά ελαφρυά δλδ League of Legends, Pro Evolution (καθε χρόνο το τελευταίο ), Footballl Manager. Άντε και κανένα COD, Crysis χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πιο πολύ με ενδιαφέρει για παράδειγμα η σταθερότητα του συστήματος,σχετικά αθόρυβη λειτουργία και χαμηλές θερμοκρασίες για να πετύχω μεγάλη διάρκεια ζωής του pc >5 χρόνια. Γιαυτό και το overcloking δεν είναι στις προτεραιότητες μου. Στα λέω αυτά για να καταλάβεις το πως σκέφτομαι περίπου. Αυτό που σκέφτομαι είναι οτι με τον i5 γλιτώνω 50 ευρώ και δεν είναι λίγα (πχ φτάνει στα λεφτά μιας πολύ καλής ψύκτρας). Τροφοδοτικό έχω πάρει και είναι το Coolermaster G550M το οποίο είναι bronze. Κουτί επίσης έχω το Coolermaster Silencio 550. Εντωμεταξύ στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω και τη σκέψη για hackintosh. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου.
TRILOBYTER Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 δεν παθαινει τιποτα αν το κανεις overclock, τα 5 χρονια που λες δηλαδη θα τα ζησει με η χωρις κλοκαρισμα. Παρε μια καλη ψυκτρα ομως.
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Απο ότι διαβάζω το κουτι αυτό δεν είναι για oc.Καλύτερα να πας σε h97+κλειδωμένο i5. 1
aetos1988 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Θα κάνω μια νέα σύνθεση αυτές τις μέρες και θέλω αν έχει κάποιος απο εσάς γνώμη στο παραπάνω versus να την μοιραστεί μαζί μου. Το σύστημα θα μπεί πάνω σε z97 μητρική (asrock z97 extreme 4) και αρχικά δε θα μπεί κάποια κάρτα γραφικών. Τώρα αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σε βάθος χρόνου θα είμαι καλύτερα με τον i7; Για ποιό λόγω να επιλέξω την Κ έκδοση του i5 εαν πχ ασχοληθώ λίγο με OC-τι θα κερδίσω πρακτικά; Ο υπολογιστής προορίζεται για 24/7(οπότε με ενδιαφέρει και λιγο η οικονομία στο ρεύμα) χρήση βασικές δουλειές,λίγο photo editing καθώς και ελαφρύ gaming. Στη θέση μου τι θα επιλέγατε; Αν θες να το κρατήσεις πολλά χρόνια σκέψου και την επιλογή του i7 κλειδωμένου http://www.skroutz.gr/s/4869791/Asus-H97-Plus.html Asus H97-Plus http://www.skroutz.gr/s/4857210/Intel-Core-i7-4790-Box.html Intel i7 4790 Ο επεξεργαστής δουλεύει σε υψηλή συχνότητα 3,6GHz/4GHz με το Turbo boost οπότε καλύπτεσαι και από το oc Τροφοδοτικό δες και αυτό http://www.skroutz.gr/s/4245252/Corsair-CS-Series-650W-Modular-80-PLUS-Gold.html keyphrase=corsair+cs+650 Corsair cs-650w που είναι αποδοτικότερο αν μπορείς οικονομικά
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 O 4790k δεν είναι ένας απλός i7 όπως είχαμε συνηθίσει με τον 4770κ η 3770κ τι εννοώ με αυτό ? Ότι οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει με τους i5 αφού σε turbo mode τρέχει στα 4.4 by default.(που να τον ανεβάσει κανείς κιόλας) Άρα για εμένα κ αν στο επιτρέπει αυτό το λίγο παραπάνω η τσέπη σου πάντα είναι η καλύτερη επιλογή σήμερα στο 1150. Ακόμα ένας λόγος παραπάνω το ότι θα πας με την ενσωματωμένη να έχεις αυτή την άνεση. Απαραίτητη προϋπόθεση πάντα παραμένει μια πολύ καλή ψήκτρα και μια μητρική στην οποία δεν διαφωνώ με αυτή που έχεις επιλέξει. Για το Hackint0sh αν σκέφτεσαι να το κάνεις μόνος σου διαβάζοντας, θα σε βοηθούσε περισσότερο η επιλογή μιας μια GByte. 1
papaniki Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Με hackintosh έχω ξανασχοληθεί σε 775 socket με asus p5q μητρική και ήταν πολύ καλό-σταθερό. Πλέον νομίζω έχει γίνει πιο απλό καθώς έχουν αυτοματοποιήσει αρκετά πολλές διαδικασίες όπως βλέπω στο tonymacx86 (και μεγάλη υποστήριξη σε μητρικές). Σε gigabyte μητρική τι θα μου πρότεινες? Επίσης γιατί προτείνουν όλοι H97? Θεωρείται πιο σταθερό σαν chipset? Για να πάω σε i7 K το βλέπω δύσκολο λόγω budget. Με i7 locked και μια καλή ψύκτρα θα είμαι εντάξει; Έχετε να προτείνετε κάποια καλή και αθόρυβη ψύκτρα σε λογική τιμή; Όσον αφορά το κουτί και τις θερμοκρασίες γνωρίζω για τα θέματα που έχει και ίσως γίνει κάποια μόντα(προτείνουν πολλές online) αν δεν μείνω ευχαριστημένος.
NT1G Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Ότι οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει με τους i5 αφού σε turbo mode τρέχει στα 4.4 by default.(που να τον ανεβάσει κανείς κιόλας) Ναι θα φτάσει τα 4,6 ... 1
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Ναι θα φτάσει τα 4,6 ... Έχει εδώ ένα καλό review για όποιον θέλει να ενημερωθεί.> http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4790k_processor_review,22.html Με hackintosh έχω ξανασχοληθεί σε 775 socket με asus p5q μητρική και ήταν πολύ καλό-σταθερό. Πλέον νομίζω έχει γίνει πιο απλό καθώς έχουν αυτοματοποιήσει αρκετά πολλές διαδικασίες όπως βλέπω στο tonymacx86 (και μεγάλη υποστήριξη σε μητρικές). Σε gigabyte μητρική τι θα μου πρότεινες? Επίσης γιατί προτείνουν όλοι H97? Θεωρείται πιο σταθερό σαν chipset? Το καλύτερο chipset σήμερα που μιλάμε συνολικά είναι το Z87 για hackint0sh γιατί έχει όλα τα patch,ώστε ν'αναγνωριστουν οι συσκευές σου σωστά. Ναι δουλεύουν πολλές μητρικές,αλλά όχι με native powermanagement του επεξεργαστή αν δεν ξεκλειδώσεις το bios. Για να πάω σε i7 K το βλέπω δύσκολο λόγω budget. Με i7 locked και μια καλή ψύκτρα θα είμαι εντάξει; Έχετε να προτείνετε κάποια καλή και αθόρυβη ψύκτρα σε λογική τιμή; και με i5 θα είσαι εντάξει απλά επισήμανα τις διαφορές. Όσον αφορά το κουτί και τις θερμοκρασίες γνωρίζω για τα θέματα που έχει και ίσως γίνει κάποια μόντα(προτείνουν πολλές online) αν δεν μείνω ευχαριστημένος.
Millennium Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τα παιχνίδια είναι αρκετά ελαφρυά δλδ League of Legends, Pro Evolution (καθε χρόνο το τελευταίο ), Footballl Manager. Άντε και κανένα COD, Crysis χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τι να τον κάνεις τον i7..; Ναι θα φτάσει τα 4,6 ... Έχει turbo λέμε..
NT1G Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Έχει εδώ ένα καλό review για όποιον θέλει να ενημερωθεί.> http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4790k_processor_review,22.html Όπως υπάρχουν και reviews που δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε τα 4,5, so ;
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Όπως υπάρχουν και reviews που δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε τα 4,5, so ;Καλό είναι να βάζουμε και το link όταν αναφερόμαστε κάπου,σχολιαστές χορτάσαμε,έτσι θα μπορεί να ελεγχθεί και η αξιοπιστία όλων και κυρίως αυτών που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα 4.5 σε review κιόλας. και για τους υπολοίπους ναι έχει Turbo. 1
NT1G Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Καλό είναι να βάζουμε και το link όταν αναφερόμαστε κάπου,σχολιαστές χορτάσαμε,έτσι θα μπορεί να ελεγχθεί και η αξιοπιστία όλων και κυρίως αυτών που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα 4.5 σε review κιόλας. και για τους υπολοίπους ναι έχει Turbo. Turbo.PNG και το max turbo είναι για 1 thread μην το ξεχνάμε αυτό. Intel Core i7-4790K and Core i5-4690K Processors Review Is the flagship model better, perhaps? Well, it is almost the same. The maximum clock rate we reached was 4.5 GHz. And we had to increase the voltage to 1.2 volts to avoid BSODs. The temperature of the hottest CPU core was up to 96°C at such settings in LinX 0.6.5. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Σωστός .. Ο καθένας τώρα λοιπόν ας κρίνει την αξιοπιστία των δυο αντικρουόμενων reviews. αλλά επειδή έχω τώρα στην διάθεση μου έναν 4790κ με Ζ97Χ-UD7-TH σου λέω ευθέως ότι και μόνο από την μητρική βάζοντας το +20% και χωρίς ν'αγγιξω ρεύματα ξεπερνάει εύκολα τα 4.5 με την Raijintek ereboss. Θα σου ανεβάσω και sshots soon.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα