dante_k Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, Έχω το laptop του τίτλου (link με πληροφορίες) και σκέφτομαι να κάνω κάποιες αναβαθμίσεις. Σκέφτομαι να βάλω άλλα 4GB Ram και να πάρω έναν SSD 128GB για να βάλω το λειτουργικό πάνω. Στο σύνολο βγαίνει στα 100€. Αυτό που θέλω όμως να μάθω είναι αν υπάρχει δυνατότητα στο laptop με έξτρα υποδοχή για ram και σκληρό. Γίνεται να το μάθω χωρίς να ανοίξω το laptop;
xristoforos89 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Εξτρα υποδοχη για δισκο δεν εχεις. Εκτος και αν κανεις πατεντα και του βγαλεις το dvd και το βαλεις με hdd caddy (google it) μεσα. Προσωπικα προτιμω να βαζω τον ssd αντι του μηχανικου και τον μαμα δισκο τον κανω εξωτερικο μεσω θηκης. Για να δεις ποσα ντιμμ εχεις στο λαπτοπ, κατεβαζεις αυτο. http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.71-setup-en.exe Στην στηλη spd σου λεει σιγουρα οτι εχεις 2 θεσεις (το λαπτοπ παιρνει μεχρι 8gb max) και δες αν εχεις 1x4gb κουμπωμενο επανω. 1
Σαϊνόμπι Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Nαι τρεξε το CPUZ: 1.71 setup, english 90% εχεις 1χ4GB. Για το caddy οτι ειπε ο κυριος απο πανω
dante_k Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Από ότι είδα με το CPUz, τη μία Ram την έχει απενεργοποιημένη και η άλλη είναι 4Gb. Οπότε, έχω χώρο για να βάλω άλλη μία. Όσο για τον σκληρό, δε νομίζω να μπω στη διαδικασία να βγάλω το dvd και για να βγάλω εντελώς αυτόν που έχω (500Gb) και να βάλω μόνο τον SSD, θα πρέπει να ξηλωθώ γερά για να πάρω κάτι αντίστοιχο σε μέγεθος. Οπότε θα πρέπει να πάω ή σε SSD ή σε RAM. Ποιο από τα δύο πιστεύετε θα δώσει μεγαλύτερη διαφορά στην απόδοση;
coolerman Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Ποιο από τα δύο πιστεύετε θα δώσει μεγαλύτερη διαφορά στην απόδοση; ssd
xristoforos89 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 ssd και μονο. διαφορα με ραμ δεν θα δεις.
SPANK Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Όπως ειπαν και τα παιδιά καλύτερα αρχικά να βάλεις ssd θα σου δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα οσο αφορά το boot του λειτουργικού αλλα και γενικότερα τις εφαρμογές κτλπ , τα 4 gb για απλά πράγματα ειναι μια χαρά τώρα αν δεις οτι δεν σε καλύπτουν μπορείς να βάλεις λιγο ακομα να πας στα 6gb , η παραπάνω μνήμη θα σε βοηθήσει κυρίως αν παίζεις απαιτητικά παιχνίδια
mixalaras1977 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Οτι ειπαν και τα παιδια απο πανω...μονο με ssd βλεπεις διαφορα. Για μενα αφου ετσι κι αλλιως υπολογιζεις να δωσεις μεχρι 100ευρω,μπορεις να πας εδω... http://www.amazon.de/gp/product/B00KFAGCWK?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00 θεωρειται μια πολυ καλη επιλογη και εχεις και 256 gb υπερ αρκετα για λογισμικο και προγραμματα+παιχνιδια κι εγω αυτον παρηγγειλα και τον περιμενω απο εβδομαδας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα