Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το Kia Clarus '96 1800cc στο οποίο κάποιες από τις λυχνίες έχουν πάψει να δουλεύουν ή δεν φωτίζουν σωστά. Πχ η λυχνία ότι έχω αναμμένα φώτα (το πράσινο) δεν υπάρχει και για την μεγάλη σκάλα (το μπλε) υποφωτίζει. Έχει τίποτα λαμπάκια που μπορώ να αλλάξω ή πάει όλο μαζί? 

Επίσης πως μπορώ να μάθω αν υπάρχει λειτουργία αν δεν φοράει κάποιος ζώνη να χτυπάει ηχητικό σήμα? 

Δημοσ.

Στα περισσότερα όργανα αλλάζουν τα led/λυχνίες που έχουν μέσα, σε λίγα είναι εύκολο όμως.

Bγάζεις τα όργανα, τα παίρνεις στο χέρι, και αν δεν έχεις πείρα με κολλητήρι τα πας στον ηλεκτρονικό της γειτονιάς σου.

Μπορεί οταν σου πει τιμή να μην ακουστεί φτηνό αλλά αν ρωτήσεις για καινούρια/μτχ όργανα σίγουρα θα προτιμήσεις να τα φτιάξεις.

Αν δουλεύουν αυτά τα όργανα από το '96 κράτησαν πααάρα πολύ καλά.

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Νταξ να κολλάω ξέρω και τι είναι απλή λυχνία led? 

Κοίταξε μου εμφανίζει τώρα τελευταία κάτι προβληματάκια όπως λάθος ένδειξη στο στροφόμετρο αλλά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα..

Δημοσ.

Στα περισσότερα όργανα αλλάζουν τα led/λυχνίες που έχουν μέσα, σε λίγα είναι εύκολο όμως.

Bγάζεις τα όργανα, τα παίρνεις στο χέρι, και αν δεν έχεις πείρα με κολλητήρι τα πας στον ηλεκτρονικό της γειτονιάς σου.

Μπορεί οταν σου πει τιμή να μην ακουστεί φτηνό αλλά αν ρωτήσεις για καινούρια/μτχ όργανα σίγουρα θα προτιμήσεις να τα φτιάξεις.

Αν δουλεύουν αυτά τα όργανα από το '96 κράτησαν πααάρα πολύ καλά.

/sc

Αν φτιαχνεται...Σε TT Audi του 2003 για να φαινονται αυτές οι ενδείξεις αναμεσα στα οργανα είναι μια "ζελατινιτσα" που κανει 150 ευρω και δεν επισκευάζεται .

post-40980-0-93588700-1414442670_thumb.png

Δημοσ.

Στα πιο παλια ειναι με απλα λαμπακια πυρακτωσεως.. αν το βγαλεις θα ειναι καπως Link.png Site: ετσι απο πισω...

ολα αυτα τα καφε-μαυρα στριβουν λιγο και βγαινουν μαζι με το λαμπακι... ειναι σαν ντουι και αλλαζεις το καμμενο

Τα μεγαλα ειναι συνήθως τυπου T10(W5W) και τα μικρα Τ5 που μονο σε shell εχω δει να πουλανε, αλλιως ebay.. 

Δημοσ.

Αν φτιαχνεται...Σε TT Audi του 2003 για να φαινονται αυτές οι ενδείξεις αναμεσα στα οργανα είναι μια "ζελατινιτσα" που κανει 150 ευρω και δεν επισκευάζεται .

Γιάννη αν μιλάς για τη ζελατίνα διάχυσης φωτισμού, υπάρχει σε όσα όργανα έχω ανοίξει.

Αυτή τοποθετείται πάνω από τα led και κάτω από τις γραφικές ενδείξεις. Δεν υπάρχει λόγος να την πειράξεις.

Το ζόρι στα όργανα είναι αν χρειαστούν αποκολλήσεις για να φτάσεις στο σημείο που είναι τα led για να τα αλλάξεις.

Αν τώρα έχεις παλιότερου τύπου όργανα με κουμπωτές λυχνίες νήματος είναι παιχνίδι. Δεν χρειάζεσαι καν κολλητήρι. Ξεβιδώνεις τα όργανα και τις αλλάζεις μόνος σου πολύ εύκολα.

/sc

Δημοσ.

Γιάννη αν μιλάς για τη ζελατίνα διάχυσης φωτισμού, υπάρχει σε όσα όργανα έχω ανοίξει.

Αυτή τοποθετείται πάνω από τα led και κάτω από τις γραφικές ενδείξεις. Δεν υπάρχει λόγος να την πειράξεις.

Το ζόρι στα όργανα είναι αν χρειαστούν αποκολλήσεις για να φτάσεις στο σημείο που είναι τα led για να τα αλλάξεις.

Αν τώρα έχεις παλιότερου τύπου όργανα με κουμπωτές λυχνίες νήματος είναι παιχνίδι. Δεν χρειάζεσαι καν κολλητήρι. Ξεβιδώνεις τα όργανα και τις αλλάζεις μόνος σου πολύ εύκολα.

/sc

Αυτή εννοω Γ.  αλλα την πληρωσε ο μαντρας που πηρα το ΤΤ

http://www.dts-kastaniotis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=70:2012-12-03-18-01-26&catid=2:2010-09-03-10-31-53&Itemid=2

Δημοσ.

Για αυτοκίνητο του 96 αφενός δεν θα είναι led τα λαμπάκια και αφετέρου δε θεωρώ ότι θα είναι πάνω σε πλακέτα. Αν το βγάλεις θα δεις ότι είναι πιο εύκολο από ότι νομίζεις να αλλάζουν εφόσον βρεις τις κατάλληλες λάμπες (μου εχει τύχει σε αυτοκίνητο να τις βρω μόνο στην αντιπροσωπεία)

Δημοσ.

Προφανώς είναι κάπως ποιο νέας γενιάς πιστεύω... Στο δικό μου είναι έτσι:

painel-de-instrumentos-kia-clarus-acrili

Και από πίσω είναι έτσι:

$_3.JPG?set_id=880000500F

Τα λαμπάκια είναι κάπως έτσι:

gallery_250_274_9877.jpg

Οι αντιπροσωπείες συνήθως τα πουλάνε ακριβά μαζί με το πλαστικό, αλλά σε καταστήματα με ηλεκτρονικά τα βρίσκεις σκέτα πολύ φτηνά.

Δημοσ.

Και από πίσω είναι έτσι:

$_3.JPG?set_id=880000500F

Τα λαμπάκια είναι κάπως έτσι:

gallery_250_274_9877.jpg

Οι αντιπροσωπείες συνήθως τα πουλάνε ακριβά μαζί με το πλαστικό, αλλά σε καταστήματα με ηλεκτρονικά τα βρίσκεις σκέτα πολύ φτηνά.

είναι τα ιδια με αυτα που ειχε και το δικο μου και σε βενζινάδικο δε καταφερα να τα βρω οποτε τα πληρωσα 4-5€ το κομμάτι στην mercedes... Στριβεις αυτο το πλαστικο και αλλαζουν!

Δημοσ.

είναι τα ιδια με αυτα που ειχε και το δικο μου και σε βενζινάδικο δε καταφερα να τα βρω οποτε τα πληρωσα 4-5€ το κομμάτι στην mercedes... Στριβεις αυτο το πλαστικο και αλλαζουν!

Τα βενζινάδικα είναι φαρμακεία σε τέτοια πράγματα. Την επόμενη φορά:

http://www.autospark.gr/shop/%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%82-12v/17037-narva-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B1-12v-%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B7-1-2w-%CF%88%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B1/

http://www.smartmart.gr/9343-l-3204-u-labakia-mini-12v-24ma-0-20w-el.html

• Like 1
Δημοσ.

Aντιστοιχα λαμπακια απο καντραν mercedes ειχα αγορασει απο το βενιερη στο περιστερι με 1,5 ευρω περιπου το ενα 

Δημοσ.

Όπως είπαν και οι αποπάνω, στα ηλεκτρονικάδικα της περιοχής σας, ή online.

Οι αντιπροσωπείες τα πουλάνε σε τιμές φωτιά ακόμη.

Παλιότερα είχαμε μαζέψει σε ένα thread πολλά καταστήματα ηλεκτρονικών.

Τώρα που είναι...

/sc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...