Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο με 5500€ και χωρίς σταθερή δουλειά να σου δώσουν όχι 4000 αλλά ούτε 500€... Συγνώμη αν σε απογοητεύω αλλά φίλος δημόσιος υπάλληλος (ΔΕ βέβαια που παίρνουν ~840), ανύπαντρος, χωρίς ούτε 1€ άλλο χρέος αλλά και χωρίς περιουςιακο στοιχείο ήθελε να πάρει καινούργιο με 3000€ προκαταβολή και 10000 σε δόσεις 4 χρόνια και τον απέρριψαν!! Δυτυσχως ετσι είναι ....Πολύ , παρα πολύ , δυσκολο να παρει καποις δανειο γενικοτερα τωρα . Το 2008 ειχε παρει το Honda Civic 1800 κυβικα αξιας καπου 24.000 ευρω χωρις προκαταβολή και σε ...100 δοσεις . η κορη μου γιατι εγω ειχα παρει το CRV αξιας 32.000 (τριτεκνικο) σε πολλες δοσεις . Δεν θυμαμαι ποσσες. Τωρα ειδα στο taxis ότι τοτε η κορη μου ειχε δηλωσει το 2007 εισοδημα 4.673 και εγω καθαρα καπου 35.000 ευρω και αν θυμαμαι καλα ειχα δωσει προκαταβολή καπου 10-12 χιλ ευρω.
nikosg83 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Το περίεργο είναι ότι σε έναν μαντρα που ρώτησα και του έδωσα κ το εκκαθαριστικό που είπε ότι μπορεί να μου βγάλει κ ότι απλά θα χρειαζοτανε να μπει κάποιος εγγυητής! Των ρώτησα από πια τράπεζα κ όταν που είπε πήγα μόνος μου κ ή τράπεζα μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση επειδή έχω χαμηλω εισόδημα....πως εξηγηται αυτό;;; 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Ειπες στην τραπεζα ότι μπορει να μπει καποιος εγγυητης με εισοδημα που να τους καλυπτει ?? Νομιζω εχει σημασια .
nikosg83 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Είπα ναι αλλά μ είπαν ότι είχε χαμηλω εισόδημα κ αυτός.αλλα γενικά δεν δεχόταν με τίποτα!
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Είπα ναι αλλά μ είπαν ότι είχε χαμηλω εισόδημα κ αυτός.αλλα γενικά δεν δεχόταν με τίποτα! Αν εχει χαμηλο εισοδημα λογικο είναι .....Μονο για μεταχειρισμενο καποιοι λιγοι μαντραδες δεχονται γραμματια.
paylidis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Αν εχει χαμηλο εισοδημα λογικο είναι .....Μονο για μεταχειρισμενο καποιοι λιγοι μαντραδες δεχονται γραμματια. Αναγκαστικά εκεί πας για γραμμάτια αλλα δε ξέρω αν θα σου κάνει κάποιος 4000€ γραμμάτια, για 2000€ πιο εύκολα! Το τι λέει ο μάντρας μέχρι το τι θα γίνει στην πράξη απέχουν αρκετά... Σου έδωσα παράδειγμα δημοσίου υπαλλήλου που δεν του έδωσαν με διπλάσιο+ εισόδημα... 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Εχω πάρει 2 δάνεια για αγορά αυτοκινήτων,11Κ το 2009 και 3,3Κ το 2011.Διαφορετικές τράπεζες,επιτόκιο ~9,5% και αποπληρωμή σε 36 δόσεις. Ωραία. Εντελώς μπακάλικα,μέσα σε 3 χρόνια πλήρωσα το αρχικό κεφάλαιο+20% σε τόκους. Εφόσον ισχύει αυτό, τότε το συνολικό ετήσιο πραγματικό ποσοστό των δανείων σου ήταν πάνω από 12%. Το 9,5% είναι το ονομαστικό, δεν συμπεριλαμβάνονται διάφορα όπως εισφορά του ν.128/1975(πχ 0,6% στην περίπτωση καταναλωτικού δανείου), τυχόν έξοδα του δανείου και ΦΠΑ 23% επί τον τόκων(μόνο στην περίπτωση που παίρνεις δάνειο από αντιπροσωπεία, αν το πάρεις από τράπεζα δεν υπάρχει ΦΠΑ). Η δόση απο μόνη της δέν λέει κάτι.Σάν ποσό παραμένει σχεδόν αμετάβλητο μέχρι την αποπληρωμή. Διαφωνώ, το ύψος της δόσης σου λέει τα πάντα! Και τους συνολικούς τόκους που θα πληρώσεις, και το πραγματικό επιτόκιο. Η μεγάλη πλάκα είναι με την αναλογία κεφάλαιο/τόκοι μέσα στην δόση,προκειμένου η τράπεζα να διασφαλίσει τα κέρδη της.Πχ, τους πρώτους μήνες και έχοντας μια δόση της τάξεως των 100 ευρώ,τα 60 ευρώ αφορούσαν το κεφάλαιο (δάνειο) και τα 40 τους τόκους.Η ψαλίδα αυτής της αναλογίας έκλεινε με τον καιρό και έπεσε στα μερικά cent. Αυτό δεν γίνεται για να διασφαλίσει οτιδήποτε η τράπεζα όπως λες. Γίνεται γιατί τον πρώτο μήνα χρεώνεσαι τόκους για όλο το ποσό δανείου(λογικό αφού χρωστάς όλο το δάνειο), και όσο περνούν οι μήνες τόσο μειώνεται το ποσό που χρωστάς άρα και οι τόκοι που χρεώνεσαι. Στα δύο χρόνια η τράπεζα έχει πάρει το μεγαλύτερο μέρος των τόκων,οπότε δέν έχει νόημα να προσπαθήσεις να εξοφλήσεις εμπρόθεσμα (ακόμα και αν έχεις την δυνατότητα) Δεν ισχύει αυτό, πάντα έχεις κέρδος εξοφλώντας πρόωρα ένα δάνειο. Ακόμα και όταν υπάρχει στους όρους του δανείου πέναλτι πρόωρης εξόφλησης. Αν όμως έχεις(λανθασμένα) την εντύπωση ότι εξοφλώντας το δάνειο στα 2 χρόνια θα γλιτώσεις το 1/3 των τόκων θα απογοητευτείς. 1
nikosg83 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα κ πάλι..μου ειπανε ότι με πιστωτική μπορεί να γίνει.τι παίζει με πιστωτική δεν εχω ιδέα;
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα κ πάλι..μου ειπανε ότι με πιστωτική μπορεί να γίνει.τι παίζει με πιστωτική δεν εχω ιδέα; Και να γινεται θα ειναι εντοκο και οι πιστωτικες εχουν μεγαλο επιτοκιο και οι τραπεζες ενω παλι μας παρακαλουσαν να παρουμε τωρα ειναι παρα πολυ φειδωλες στην χορηγηση τους . Εκτος απο το τελευταιο εκκαθαριστικο ζητανε και τελευταο χαρτι μισθοδοσιας για να αποδειξουμε οτι δεν γιναμε ανεργοι και ποσα παιρνουμε τωρα και οχι περυσι.
nikosg83 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Η πιστωτική δεν την βγάζω εγώ και αυτή τραβάνε απλά τα χρήματα κάθε μήνα;κάνω λάθος;
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Η πιστωτική δεν την βγάζω εγώ και αυτή τραβάνε απλά τα χρήματα κάθε μήνα;κάνω λάθος; Εσυ την ζητας να στην βγαλη η Τραπεζα και μετα καθε φορα που ειναι η δοση πρεπει να εχει μεσα το ποσο της δοσης . Ο εμπορος παιρνει τα ολα χρηματα αμμεσως συνηθως απο την Τραπεζα οπως και σε περιπτωση δανειου και εσυ εχεις την υποχρεωση στην Τραπεζα. Ειναι παρα πολυ δυσκολο εως αδυντον ομως να σου βγαλει καρτα η τραπεζα αν δεν εχεις μεγαλο εισοδημα. Στην πιστωτικη υπαρχει δυνατοτητα πληρωμης οχι ολης της δοσης αλλα το ελαχιστο της που ειναι καπου στο 10% αλλα το υπολοιπο εχει τραγικα μεγαλους τοκους και στο τελος χανεις τον λογαριασμο .
paylidis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δε βγαζουν πλεον πιστωτικες ευκολα και ΑΝ βγαλουν δε θα εχει πανω απο 600-1000€ πιστωτικό όριο. Εκτος αυτού ειναι τόσο υψηλό το επιτόκιο που πιθανότατα δε σε συμφέρει. Οπως σου ξαναειπα, προσπάθησε να μαζεψεις με τον χ,ψ τρόπο μετρητα. Αν δεν μπορείς να μαζέψεις δε θα μπορείς και να ξεχρεωσεις το δάνειο/καρτα ακομα και αν στο δώσουν... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δε βγαζουν πλεον πιστωτικες ευκολα και ΑΝ βγαλουν δε θα εχει πανω απο 600-1000€ πιστωτικό όριο. Εκτος αυτού ειναι τόσο υψηλό το επιτόκιο που πιθανότατα δε σε συμφέρει. Οπως σου ξαναειπα, προσπάθησε να μαζεψεις με τον χ,ψ τρόπο μετρητα. Αν δεν μπορείς να μαζέψεις δε θα μπορείς και να ξεχρεωσεις το δάνειο/καρτα ακομα και αν στο δώσουν... Ετσι...Εκτος και εχει εισοδημα "μαυρο" .
kalogeros Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε nikosg83, λες ότι βγάζεις 5500 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 460 ευρώ το μήνα. Έστω ότι κάποια τράπεζα σου δίνει τα 4000 ευρώ δάνειο με περίοδο αποπληρωμής 4 χρόνια, στα οποία έστω ότι θα πληρώσεις 800 ευρώ τόκους. Θα πρέπει, δηλαδή, να δίνεις στην τράπεζα 100 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 4 χρόνια. Από τον μισθό σου θα σου περισεύουν 360 ευρώ, με τα οποία θα πρέπει να καλύψεις τα προσωπικά σου έξοδα ΣΥΝ το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου (βενζίνες, τέλη, σέρβις, ελαστικά και πολλά άλλα). Είσαι σίγουρος ότι θες να πάρεις το δάνειο; Σκέψου ότι αν γίνει μια στραβή και δεν μορέσεις να αποπληρώσεις κάποιες δόσεις, θα μπεις στον Τειρεσία για 4000 ευρώ κεφάλαιο και μετά όταν θα χρειαστείς δάνειο για κάτι σοβαρότερο (π.χ. στεγαστικό) τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε nikosg83, λες ότι βγάζεις 5500 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 460 ευρώ το μήνα. Έστω ότι κάποια τράπεζα σου δίνει τα 4000 ευρώ δάνειο με περίοδο αποπληρωμής 4 χρόνια, στα οποία έστω ότι θα πληρώσεις 800 ευρώ τόκους. Θα πρέπει, δηλαδή, να δίνεις στην τράπεζα 100 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 4 χρόνια. Από τον μισθό σου θα σου περισεύουν 360 ευρώ, με τα οποία θα πρέπει να καλύψεις τα προσωπικά σου έξοδα ΣΥΝ το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου (βενζίνες, τέλη, σέρβις, ελαστικά και πολλά άλλα). Είσαι σίγουρος ότι θες να πάρεις το δάνειο; Σκέψου ότι αν γίνει μια στραβή και δεν μορέσεις να αποπληρώσεις κάποιες δόσεις, θα μπεις στον Τειρεσία για 4000 ευρώ κεφάλαιο και μετά όταν θα χρειαστείς δάνειο για κάτι σοβαρότερο (π.χ. στεγαστικό) τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Ετσι ακριβως ειναι εκτος και τα του προς το ζην του τα εξασφαλιζει καποιος αλλος οπως γονιος κλπ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα