Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, σήμερα περέλαβα μια κάρτα ram mushkin DDR2 667 1GB, που την είχα παραγγείλει από γνωστό ιντερνετικό κατάστημα πριν 5 μέρες, για να τη βάλω στο δεύτερο pc (core 2 duo) επειδή έχει windows 7 και μόνο 1GB RAM,

με το που τη βάζω (προσεχτικά πάντα) και κάνω να ανοίξω το pc, δεν έδινε σήμα στην οθόνη,

ξεκουμπώνω τα πάντα αφήνοντας μόνο καρτα γραφικών και την καινούρια μνήμη τα ίδια, δοκιμάζω με την πάλιά μνήμη και δούλευε,

βάζω την καινούρια σε ένα άλλο pc (athlon x2) μαζί με 3 kingston επίσης DDR2 667 1.8v ανοίγει ο υπολογιστής κανονικά, βλέπω στο everest να εμφανίζει την καινούρια με όλες τις πληροφορίες αλλά συνολικά το σύστημα να βλέπει μόνο τα 3GB,

στη συνέχεια μιλάω με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας που αγόρασα τη μνήμη και μου είπανε να  την πάω σε οποιοδήποτε κατάστημα τους για έλεγχο, αλλά επειδή ξέρω ο,τι δεν έχουν ούτε τεχνικό τμήμα, ούτε αποθήκη για να γίνει έστω αντικατάσταση, ρώτησα αν μπορώ να πάω στα κεντρικά για να εξυπηραιτηθώ άμεσα, μου λένε οτι και να πάω είναι πολύ πιθανό να μην ελεγχθει την ίδια μέρα,

τώρα τι να κάνω; δεν θέλω ούτε να περιμένω μια βδομάδα - 10 μέρες να γίνει αντικατάσταση, ούτε να τρέχω στα κεντρικά για μια μνήμη αξίας 10 ευρώ, με το πιθανότερο να την αφήσω εκεί και να φύγω

Δημοσ.

ένα dimm πήρα μόνο για συμπλήρωμα, τη δοκίμασα μόνη της στον pentium με clear cmos και δεν παίζει, να κάνω το ίδιο και στον athlon;

Δημοσ.

Στο δεύτερο PC έβαλες την καινούρια μνήμη στο slot που έπαιζε η παλιά; Μπορεί να είναι χαλασμένο το slot κάποιας μνήμης στη μητρική.

Στο δεύτερο PC λες ότι την έβαλες μαζί με άλλες 3. Υποθέτω ότι είχες 3x1GB άρα αν έβαλες συνολικά 4 γιγα δε προκειται να την δεις αν δεν έχεις 64bit λειτουργικό σύστημα. Το θέμα είναι αν φαίνεται στο bios. Που μάλλον φαίνεται εφόσον την βλέπεις και στο πρόγραμα.

Δημοσ.

Στο δεύτερο PC έβαλες την καινούρια μνήμη στο slot που έπαιζε η παλιά; Μπορεί να είναι χαλασμένο το slot κάποιας μνήμης στη μητρική.

Στο δεύτερο PC λες ότι την έβαλες μαζί με άλλες 3. Υποθέτω ότι είχες 3x1GB άρα αν έβαλες συνολικά 4 γιγα δε προκειται να την δεις αν δεν έχεις 64bit λειτουργικό σύστημα. Το θέμα είναι αν φαίνεται στο bios. Που μάλλον φαίνεται εφόσον την βλέπεις και στο πρόγραμα.

στο πρώτο pc τη δοκίμασα και στα 2 slot, στο δεύτερο pc με τα 4 slot εχω 64bit windows, όχι στη bios δεν φαίνεται, στο everest φαίονται κανονικά όλα τα χαρακτηριστικά της μνήμης στο spd αλλά δεν χρησημοποιείται από το σύστημα,

(είχα 4Χ1GB και αφαίρεσα τη μία για να κάνω τη δοκιμή με την καινούρια)

εφόσον φαίνεται σε διαγνωστικό πρόγραμμα αλλά όχι στη bios, την κόβω για ελατωματική

Δημοσ.

δεν ξέρω τι γίνεται, την δοκίμασα στο pc με τα 4 slot μαζί με 2 kingston και δούλευε κανονικά,

με το που βάζω και τέτερτη ραμ, η δεν θα ανοίγει η οθόνη ή θα βλέπει μόνο τα 3 GB στη bios

δοκίμασα κάθε συνδιασμό τοποθέτησης και γίνεται ακριβώς το ίδιο

τώρα δουλεύει με kingston 4x1GB και βλέπει 4GB

Δημοσ.

Παιζει να εχει προβλημα το 1 απ' τα slots της μητρικης?

Εγω θα εβαζα σε ενα slot που δουλευει 100% ενα module καθε φορα ωστε να τρεξω memtest86+

Αν ολα τα dimmακια κανουν pass στο λειτουργικο slot, τοτε το φταιξιμο πεφτει στη μητρικη.

Δημοσ.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, η συγκεκριμμένη μητρική έχει ήδη 4 μνήμες που δουλεύουν μαζί χωρίς πρόβλημα,

το θέμα είναι οτι η μνήμη που αγόρασα προορίζεται για άλλο pc στο οποίο δεν δουλεύει σε κανένα slot,

ούτε post δεν κάνει με αυτή τη μνήμη απάνω, τελικά να την πάω πίσω για έλεγχο να σιγουρευτώ;

Δημοσ.

Δες λιγο στο ΒΙΟΣ για cycles στην ΡΑΜ και πες μας τι αριθμο γραφει. Μπορει επισης η ΡΑΜ η νεα να θελει αλλα ρευματα και να μην ειναι συμβατη. Μπορει επισης η μητρικη σου για καποιον παραξενο λογο να μην ειναι συμβατη με τη νεα μνημη που αγορασες. Μερικες φορες επισης μια νεα ραμ εχει ενα προσωπικο προβλημα με καποια σλοτ της μητρικης. Δοκιμασε την, μονη της σε ολα τα σλοτ ενα-ενα να δεις αν παιζει εστω και σε καποιο απο τα 4 σλοτ της μητρικης.

Εαν δεν γινει τιποτα, δοκιμασε να συνδεσεις την οθονη με την μητρικη (on board graphics).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες λιγο στο ΒΙΟΣ για cycles στην ΡΑΜ και πες μας τι αριθμο γραφει. Μπορει επισης η ΡΑΜ η νεα να θελει αλλα ρευματα και να μην ειναι συμβατη. Μπορει επισης η μητρικη σου για καποιον παραξενο λογο να μην ειναι συμβατη με τη νεα μνημη που αγορασες. Μερικες φορες επισης μια νεα ραμ εχει ενα προσωπικο προβλημα με καποια σλοτ της μητρικης. Δοκιμασε την, μονη της σε ολα τα σλοτ ενα-ενα να δεις αν παιζει εστω και σε καποιο απο τα 4 σλοτ της μητρικης.

Εαν δεν γινει τιποτα, δοκιμασε να συνδεσεις την οθονη με την μητρικη (on board graphics).

Την καινούρια μνήμη δεν την έχω πάνω αλλά γράφει στο row cycle time, T21 (θα την δοκιμάσω αύριο πάλι),

είναι στο 1,8volt όπως οι άλλες και την έχω δοκιμάσει σε όλα τα slot σε συνδιασμό με άλλες 2 βέβαια (δεν σήκωνε 4τη)

δυστιχώς δεν έχω onboard γραφικά σε κανένα pc

Επεξ/σία από DJJordan
Δημοσ.

Θα μπορούσες να την βάλεις πάνω μόνη της στο PC που δουλεύει και να τρέξεις memtest? Να σου φύγει τουλάχιστον η περιέργεια αν είναι χαλασμένη η μνήμη ή όχι. Αν δεν βγάλει πρόβλημα ε τότε νομίζω πως θα πρέπει να σκεφτείς αυτά που είπε ο TRILOBYTER. Ίσως να σου παίξει με χειροκίνητες ρυθμίσεις στο bios αν παλέψεις λίγο. Τώρα στο PC που δεν δουλεύει καν.....; να μην ειναι συμβατη με την μητρικη προσωπικα δε μου εχει τυχει και ελπιζω να μη μου τυχει κιολας :P (εχω διαβασει ομως οτι μπορει να συμβει και για να το λεει και ο TRILOBYTER κατι θα ξερει) Για δες μηπως υπαρχει νεοτερο BIOS αν δε βαριεσαι να το περασεις.

Δημοσ.

Αν και έτρεξα memtest για 1-2 λεπτα και δεν έβγαλε κάτι, θα την κάνω ένα πλήρες τεστ,

να περάσω και την τελευταία τελευταία έκδοση bios που είναι beta;

το άλλο pc που δεν ανοίγει έχει το πιο προσφατο bios που υπάρχει,

δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά η συγκεκριμμένη μητρική έχει 2 slot ddr2, και 2 slot ddr1 (κενά φυσικά)

να τα πάρω λίγο με τη σειρά:

έχω 4x1GB 667 kingston (η μία είναι αλλαγμένη αλλά ίδο μοντέλο), και η τάση που δίνει η μητρική στα 1,82V

βάζοντας την καινούρια mushkin (1GB 667 1,8v) και άλλες 2 kingston δουλεύει κανονικά

βαζοντας τώρα 4τη παλιά kingston το pc δεν δίνει εικόνα,

βάζοντας την πρόσφατα αλλαγμένη kingston ανόιγει η οθόνη και τη στιγμή που πρέπει να εμφανίσει την ποσότητα μνήμης, τις μονάδες δίσκου, και να προχωρίσει στο boot, παγώνει η εικόνα και δεν μπορώ κάν να μπω bios (όλα αυτά με clean cmos)

Κοίτα να δεις, πρωτη μου φορά πέρνω μνήμη που δεν είναι kingston και έχω πρόβλημα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την ξανάβαλα πάνω μαζί με άλλες 3, επιτρέπει στον υπολογιστή να ανοίξει μόνο, στο κίτρινο slot ζευγάρι με την πιο νέα kingston(DIMM1), μπορώ να κάνω κάτι στις ρυθμίσεις για να δει 4GB και όχι 3;

1380781_10152558980892690_49689869512118

10468040_10152558980582690_7908575592666
10653541_10152558980637690_5644661576818

10367606_10152558980507690_5604825182270

Επεξ/σία από DJJordan
Δημοσ.

προσεξε μην εχει αυτοκολητο κολλημενο κοντα στην επαφη ετσι την πατησα και εγω απο eshop... ειχε κολλημενο το αυτοκολλητο του part-number του eshop και δε ξεκιναγε με τιποτα. ουτε βαραγε bip!!!!!!!!!!

για κανε εναν ελεγχο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...