Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω μερικες απορίες όσον αφορα την αναβάθμιση επεξεργαστη στο λαπτοπ που έχω ήδη ένα χρόνο.

Αν και πρόσφατα έβαλα εναν ssd και είμαι τρομερα ευχαριστημενος, καθως το λαπτοπ απογειωθηκε, όσο έχεις χρόνο και ψάχνεις τόσο πιο πολλοι ψύλοι σου μπαίνουν... :P

Στο ψητό λοιπον. Μερικα απο τα χαρακτηριστικα του λαπτοπ είναι όπως φαινονται στα attachment. post-160274-0-42338500-1414370787_thumb.pngpost-160274-0-19338900-1414370799_thumb.png

Βρηκα αυτη τη λιστα με τους επεξεργαστες οι οποιοι , λεει ότι ειναι συμβατοι με το σοψκετ που έχω.

http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G2%20%28rPGA988B%29.html

1ον. Ποιον θεωρειτε value for money, και καλυτερο απο τον δικο μου ωστε να δω και διαφορα?

2ον. Μερικα μοντελα i5 υπερτερουν σε συχνοτητες απο μερικους i7. αρκει αυτο στο να τους προτιμησεις ή απλα οποιοσδηποτε i7 ειναι καλυτερος?

3ον. Με οποιαδηποτε αλλαγη επεξεργαστη, ο οποιος θα δουλευει και μεγαλυτερες συχνοτητες απο τον υπαρχοντα, θα έχω και μεγαλυτερες θερμοκρασιες?

4ον. Αν η απαντηση στο προηγουμενο ερωτημα είναι ναι, ποσο παραπανω θα ειναι η θερμοκρασιες CPU & motherboard απο τωρα?

5ον. Με την τοποθετηση καλύτερου επεξεργαστη αλλαζουν και οι συχνοτητες της μνημης αυτοματα?

6ον. Επισης, θα χρειαστουν ενημερωσεις drivers ή bios? Ή είναι plug 'n play?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας και ακομα απλα και μονο για το χρονο σας να διαβασετε τις ερωτησεις μου. Συγνωμη για τυχον μαργαριταρια, αλλα δεν ειμαι και γνωστης τεχνικων λεπτομερειων και ορολογιων.

Δημοσ.

Δεν μπορω να σε βοηθησω στα περισσοτερα τεχνικα, απλα ηθελα να σου πω πως εχω σε ενα απο τα laptops, i7 2ης γενιας (οπως 2ης γενιας ειναι και ο δικος σου i5, θα τον βρεις και στη λιστα του link που αφησες), η θερμοκρασια μου ειναι σαν τις δικες σου, γυρω στους 55 και παρολο που εχω να το καθαρισω κανα χρονο απο σκονες κλπ, απλα θελω να σου βαλω τους εξης προβληματισμους...

1. Στα laptops, δεν βγαινουν updates με στοχο "new cpu(s) support". Μηπως να ρωτησεις τον κατασκευαστη (Toshiba) πρωτα? Δεν φτανει να ειναι συμβατο το socket...

2. Αν τελοσπαντων... γινεται και βαλεις καποιον i7 4πυρηνο με περισσοτερα watt... εισαι σιγουρος πως το τροφοδοτικο του laptop θα τον αντεξει? Ο... φορτιστης σου?

Για μενα... μην ασχοληθεις.

Και ειδικα αν δεν μπορεις να βαλεις i7 4πυρηνο. Που ειναι και το πιο πιθανο.

Ξερω... δεν ειναι ευκολο να μαζεψεις χρηματα για νεο laptop με i5/i7 σημερινης/4ης γενιας, αλλα... μερικες φορες απλα συμβιβαζομαστε, μεχρι την επομενη φορα που θα μπορουμε να κανουμε την -νεα- αγορα. ;)

i88pMh9.png?1

• Like 1
Δημοσ.

κρίμα το κατεβατό που έγραψες και η προσμονή που σε έφαγε.

Αν γίνεται..υπό προΰποθέσεις,ναι..

Επεξεργαστές συμβατούς βρήκες..αλλά δεν είναι μόνο αυτό το παραμύθι..

Πιθανά προβλήματα:

1 O επεξεργαστής να είναι ενσωματωμένος στη μητρική.

2 Ο επεξεργαστής να είναι κολλημένος στη μητρική.Μόνο 988 pin χρειάζεται να ξεκολλήσεις.

3 Στην σπάνια περίπτωση που είναι socketed,δε θα αναγνωρίστει από το bios.Και δεν υπάρχουν ενημερώσεις bios στα λάπτοπ.

4 Και άντε πες,είσαι τυχερός ,και έχουν ένα bios για τα μοντέλα αυτά,και τον αναγνωρίζει.10 watt παραπάνω να χρειάζεται..η μητρική δε θα αντέξει τα ρεύματα..τα heatsink δε θα αντέξουν τη θερμοκρασία..

5 Και ξαναπες ,ο θεός των λαπτοπ είναι μαζί σου...αλλά το chipset της μητρικής όχι..μπορεί να βάλεις έναν i7,όλα να είναι εντάξει,αλλά διαφορά να μη δεις.

Είναι τα λάπτοπ, built to go.

Μόνο ραμ και δίσκο αλλάζεις..άντε και σε κάποια και gpu.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ,αν είσαι αποφασισμένος,είναι να ρωτήσεις την τοσιμπα ή να γοογλάρεις το μοντέλο του λαπτοπ σου,το οποίο σημειωτέον δεν άνεφερες,παρέα με τις λέξεις cpu upgrade.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μπορω να σε βοηθησω στα περισσοτερα τεχνικα, απλα ηθελα να σου πω πως εχω σε ενα απο τα laptops, i7 2ης γενιας (οπως 2ης γενιας ειναι και ο δικος σου i5, θα τον βρεις και στη λιστα του link που αφησες), η θερμοκρασια μου ειναι σαν τις δικες σου, γυρω στους 55 και παρολο που εχω να το καθαρισω κανα χρονο απο σκονες κλπ, απλα θελω να σου βαλω τους εξης προβληματισμους...

1. Στα laptops, δεν βγαινουν updates με στοχο "new cpu(s) support". Μηπως να ρωτησεις τον κατασκευαστη (Toshiba) πρωτα? Δεν φτανει να ειναι συμβατο το socket...

2. Αν τελοσπαντων... γινεται και βαλεις καποιον i7 4πυρηνο με περισσοτερα watt... εισαι σιγουρος πως το τροφοδοτικο του laptop θα τον αντεξει? Ο... φορτιστης σου?

Για μενα... μην ασχοληθεις.

Και ειδικα αν δεν μπορεις να βαλεις i7 4πυρηνο. Που ειναι και το πιο πιθανο.

Ευχαριστω για το χρονο σου, φιλε μου. Μαλλον θα κανω κανα πειραμα με καποιο απο τα εφεδρικα που εχω.

κρίμα το κατεβατό που έγραψες και η προσμονή που σε έφαγε.

Αν γίνεται..υπό προΰποθέσεις,ναι..

Επεξεργαστές συμβατούς βρήκες..αλλά δεν είναι μόνο αυτό το παραμύθι..

Πιθανά προβλήματα:

1 O επεξεργαστής να είναι ενσωματωμένος στη μητρική.

2 Ο επεξεργαστής να είναι κολλημένος στη μητρική.Μόνο 988 pin χρειάζεται να ξεκολλήσεις.

3 Στην σπάνια περίπτωση που είναι socketed,δε θα αναγνωρίστει από το bios.Και δεν υπάρχουν ενημερώσεις bios στα λάπτοπ.

4 Και άντε πες,είσαι τυχερός ,και έχουν ένα bios για τα μοντέλα αυτά,και τον αναγνωρίζει.10 watt παραπάνω να χρειάζεται..η μητρική δε θα αντέξει τα ρεύματα..τα heatsink δε θα αντέξουν τη θερμοκρασία..

5 Και ξαναπες ,ο θεός των λαπτοπ είναι μαζί σου...αλλά το chipset της μητρικής όχι..μπορεί να βάλεις έναν i7,όλα να είναι εντάξει,αλλά διαφορά να μη δεις.

Είναι τα λάπτοπ, built to go.

Μόνο ραμ και δίσκο αλλάζεις..άντε και σε κάποια και gpu.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ,αν είσαι αποφασισμένος,είναι να ρωτήσεις την τοσιμπα ή να γοογλάρεις το μοντέλο του λαπτοπ σου,το οποίο σημειωτέον δεν άνεφερες,παρέα με τις λέξεις cpu upgrade.

Οχια, ευχαριστω για το χρονο σου και τη βοηθεια σου.

Οσον αφορα στους επεξεργαστες, δεν ηξερα καν οτι στα λαπτοπ υπαρχει περιπτωση να μην ειναι socketed.  Τουλαχιστον στα 5 τελευταια λαπτοπ μου, και τα 5 ειναι socketed. Ειτε των 1000ευρω ειτε των 500.

Οσον αφορα τις θερμοκρασιες, οταν στο λινκ που εχω βαλει παραπανω λεει οτι αντεχει θερμικα φορτια 35~55W , τοτε θεωρητικα δεν εισαι καλυμμενος?

Παντως , επειδη δεν εχω ιδεα σχετικα με bios, νομιζω οτι ειναι το μον οπου με κραταει πισω...

Για το αν θα δει κανεις διαφορα, αν δεν  δοκιμασεις δεν μπορεις να πεις.

υ.γ. δοξα το θεο , δεν με εχει φαει η προσμονη...

• Like 1
Δημοσ.

satellite me normal 4 πυρηνο ειχε βγαλει πολυ λιγα η τοσιμπα. 

χαρακτηριστικα θυμαμαι καποια 15αρια με  i7 2720qm.

Γενικα τα σατελλιτε δεν τα λες και ..ψυγεια, οποτε ο 4πυρηνος θα του ανεβαζε αισθητα την θερμοκρασια.

Επισης, αν ειχες καποιον πεντιουμ, να ελεγα ναι, να πας σε ι5. αλλα απο ι5 σε ι7 χωρις να εχεις καποιο θεμα;

*γ@ματο επεξεργαστη εχουμε, μην τον αλλαξεις. :P

και εγω προσφατα αντικατεστησα τον Β960 με i5 2430m. Αλλα ειχε ενημερωθει νωριτερα οτι εχει ακομα καλυτερη θερμικη συμπεριφορα και οτι ειναι 100% συμβατος. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν επιτρεπεις, απο που ενημερωθηκες οτι ειναι 100% συμβατος και με μικροτερες θερμικρασιες? Απο την πιατσα ή κατασκευαστη?:P

Παντως εγω μια γρηγορη ματια απο περιεργια που εριξα στο site της Toshiba, λεει οτι κατι τα λαπτοπ της, δεν ειναι κατασκευασμενα για τετοιες αλλαγες, και πως ο μονος λογος που o επεξεργαστης ειναι socketed, ειναι για τυχον βλαβη και για ελεγχο/αντικατασταση και μονο απο δικους της τεχνικους.... φεξε μου και γλιστρισα.....

Δημοσ.

Στο δικο μου thinkpad εχουν γινει πολλων ειδων..εγχειρησεις (αλλαγη μνημων -ειναι συμβατο μεχρι 16 γιγα), επεξεργαστες κλπ κλπ. Βεβαια απο αλλο, ελληνικο φορουμ τα ειχα διαβασει, οποτε το αλλαξα και εγω διχως φοβο.

Και εμενα με ειχε πιασει καποια στιγμη η βλακεια μου για αναβαθμιση.

Βεβαια σκεφτομουν για i7, 16gb ram, 3 x ssd στο μηχανημα (msata, ssd, ssd σε caddy) αλλα θα μου πηγαιναν καμια 500αρα ευρω και τι να το κανω; Για να το εχω να μπαινω στο νετ..;

• Like 1
Δημοσ.

Σωστος. Προς το παρον καθομαι στα αυγα μου. Αλλα στο παλιο μου, ισως να κανω κανα πειραματακι στο μελλον.

Ευχαριστω για το χρονο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...