Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όκεικ λοιπόν Έντι - πιο νωρίς νόμισα ότι "πειράχτηκες" κάπου κάπως και σχολίασες "έντονα" (και μου ήταν απρόσμενο, με βάση όσο σε ξέρω). Αφού όλα καλά - όλα καλά...

Γενικά πάντως, η κατάψυξη δεν είναι τόσο τραγική, ΑΝ τη διαχειριστείς σωστά. Γι' αυτό επέμενα σε κάθε φάση που το έγραψα "αρκεί να έχεις βγάλει όσο το δυνατόν τον αέρα από κάθε σακκούλα". Το δε φίλτρο προφανώς βρίσκεται εκεί για να φιλτράρει νορμάλ συνθήκες υγρασίας και όχι υγροποιημένο άερα λόγω ραγδαίων θερμοκρασιακών μεταπτώσεων, αλλά και πάλι -σε συνδυασμό με σακκούλες- είναι αρκετό. Είναι άλλωστε πρακτική "αρκετά αρχαία", κι έχει την βάση της. Μια διευκρίνηση λοιπόν, την θεωρώ απαραίτητη, διότι το έχεις ως αξίωμα, ενώ δεν είναι : ένας σκληρός δεν καταστρέφεται αν υποστεί κατάψυξη. Πάντα υπό συνθήκες, ξαναλέω.

...Βέβαια, αλλού είναι το θέμα : ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων η κατάψυξη ΔΕΝ κάνει δουλειά, ούτως ή άλλως (και ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, γίνεται ελλιπώς με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του μέσου). Απλά είναι η μία στο τόσο ελπίδα - όταν έχει κανείς εξαντλήσει τις υπόλοιπες προσπάθειες κι όταν φυσικά δεν σκοπεύει να τα τα σκάσει σε εταιρία ανάκτησης (διότι αλλιώς, ούτε γι' αστείο απόπειρες με σφαλιάρες/καταψύξεις και άλλα τρωγλοδυτικά που θυμίζουν αφαίμαξη για αντιμετώπιση λοιμώδους κατάστασης).

-  - - - - 

Άρη, μάλλον τον τερμάτισες τον φουκαρά πια, αλλά αφού τελικά έχεις πράμμα μέσα (φαγώθηκα να σε ρωτάω από την αρχή, αλλά η σιωπή σου έμμεσα με έκανε να πιστέψω ότι μόνο ο σκληρός ο ίδιος σ' ένοιαζε...), κράτα τον σε μια άκρη, και ίσως μια μέρα σε παίρνει να τον δώσεις σ' εταιρία για αυτά τα κάποια πράγματα που θα ήθελες να σωθούν. Κανείς δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει βέβαια ότι δεν έχει ήδη γίνει ζημιά στα platters - όπως ούτε όμως για το αντίθετο...

• Like 1
Δημοσ.

Ας παει στο διαολο την υγεια μας να χουμε. Οσο για ανακτηση παει ποσα ευρω το gb.

Με ενοιαζαν και τα πραγματα αλλα να παει να μαμηθει στην τελικη αυτο δεν ηταν πτωση. Για γελιο ηταν αλλος απο τα νευρα του στοιβαζε τους σκληρους σαν καφασια, τραβαγε τα σατα εν λειτουργια και δεν του παθανε τπτ. Εγω σαν κοντρολ φρικ μια φορα αφεθηκα και εγινε η ταρζανια. Σας ευχαριστω παντως.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές πάντως, δεν έχουν τόση σημασία τα προς ανάκτηση GB, αλλά οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει. Το οποίο επίσης γενικά σημαίνει χαλαρά γύρω στην πεντακοσαρού, για βαριές περιπτώσεις όπως καλή ώρα του Γκρην σου.

Όσο για την γκαντεμιά, είναι μέσα στο παιχνίδι κι αυτή. Μου έχει τύχει σκληρός να πέσει κανονικά και να μην έχει βγάλει πρόβλημα - μου έχει κι από την άλλη τύχει να πέσει "ελεγχόμενα" (όπως εσύ να προλάβω να μειώσω κατά τί την πτώση), αλλά κατευθείαν να πάθει ζημιά (κεφαλές βασικά) και να γίνει unsuable από τους bs που ακολούθησαν. Λογικά, δίσκοι που "αρπάζουν" τόσο εύκολα, μάλλον ήταν ήδη στα όρια του εκφυλισμού ούτως ή άλλως.

Για να ξέρουμε βέβαια τί λέμε, τα λεφτά του ήδη τα είχε βγάλει ο Γκρην, αφού έληξε η εγγύησή του (ειδικά αν τον είχες κα'να 2χρονο μετά από την λήξη, τα είχε βγάλει και με το παραπάνω). Όχι ότι θα σε χάλαγε να κράταγε κι άλλο αν δεν είχε γίνει το σκηνικό, αλλά ήδη ήταν τουλάχιστον στον μέσο όρο χρήσης/ζωής (εκτός φυσικά κι αν δεν τον πολυχρησιμοποιούσες, κυρίως για νέες εγγραφές).

Δημοσ.

Τα χε βγαλει απλα ειχε 100 "τις σκατό" στο sentinel και start stop count λιγα, καθως και χρονος λειτουργιας αυτο μου την εδωσε βασικα...

Τον καμαρωνα γι αυτο. Το μονο καλο μιλησα με ξαδερφο που χει green 1tb με χαλασμενγ πλακετα θα του δωσω την δικια μου αυτη με τις βιδες σαν αστεριες απο κατω μπας και γινει μεταμοσχευση!!!

Δημοσ.

Torx οι βίδες. Συνήθως Torx-6, αλλά μπορεί και 8 (Τ-6 ή Τ-8).

(Κατσαβιδάκι-βάση με πολλές κεφαλές διαφόρων τύπων, από λαϊκές με 1 Ευρώ - αυτά που είναι σε κουτάκι αυγόσχημο).

Αλλά αν δεν είναι ίδιο μοντέλο δίσκου (όχι μόνο το 10EADS, αλλά παρακάτω στο στίκερ αναφέρει κι άλλα στοιχεία, πχ 000ΕΝΑ0), δεν θα δουλέψει.

Επίσης κατά πάσα πιθανότητα, ακόμη και να δουλέψει, δεν θα βλέπει αρχεία. Αν δηλαδή έχει αρχεία που ήθελε, δεν παίζει. Ίσως όμως να δουλέψει αλλά να φαίνεται κενός ο δίσκος. Αν απλά ο σκοπός είναι να ζωντανέψει ο δίσκος, και όχι τα αρχεία που είχε, εντάξει. (...για τα αρχεία, θα πρέπει να μεταφερθεί το τσιπάκι του firmware από την παλιά στην νέα πλακέτα...).

Πάντως θα σε παρακαλέσω να μεταφέρεις εδώ την εμπειρία της μεταμόσχευσης. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως και να τονίσεις τις όποιες διαφορές στα μοντέλα των δίσκων.

Δημοσ.

Oκ!

Επισης μου πε εχει καμια 10αρια δισκους με bad blocks, αλλα μαλλον θα χει τσεκαρει εγγυήσεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...