Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παω στο σπιτι φιλου φερε τον εσωτερικο ρε καλυτερα να τον βαλουμε εδω, ουτε usb ουτε κολπα, ελα να πιουμε καφεδια να αραξουμε και παρε ταινιες αρχεια, παιχνιδια κτλπ.

Παω και γω ολα καλα και ωραια και πριν φυγω τον βαζω στη τσαντα την polo, πεφτει και απο το υψος του καβαλου και και πιανω την τσαντα οταν εφτασε στο πατωμα και ελαχιστοποιησα την κρουση.

Παω σπιτι και αρχιζει το κλαμα...

Ανοιγει το windows βλεπω εναν σκληρο μονο (αυτον που εχει το λειτουργικο)

Παω bios πουθενα ο WD 1tb...

Παταω tab στα bios μου βγαζει error ο σκληρος press F1 to continue...

παταω και μου λεει ενα w8 χωρις μια μπαρα ή κατι, περιμενω 20 λεπτα τραβαω power off.

Bγαζω μπαταρια, αλλαζω sata καλωδια, αλλαζω θεσεις τπτ.

Τον ακουω οτι παει να διαβασει και τπτ.'Ουτε στα win ουτε στο bios...

Eπισης τωρα οταν παταω f1 to continue disk error κτλπ με παει κατευθειαν στα win.

Καϊκε;

:mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

Δημοσ.

Σιγα την πτωση που εφαγε... μαλακοι δισκοι.... τωρα λεει 3rd disk slave error press F1 κτλπ και περιμενω με ενα WAIT... και μια μπλε μπάρα απο πανω που δεν κουνιεται απλα για ομορφια.

Δημοσ.

Χώσε του σφαλιάρες πάνω στο μοτέρ. Από την κοιλιά καλύτερα. Ίσως ξεκολλήσει.

Αν όχι κι έχεις εγγύηση, βουρ γι' αλλαγή και κάνε το κορόιδο.

Αρχεία ταινίες/παιχνίδια=κλάιν, ναι;

Δημοσ.

απο τη στιγμή που τον είχες κλειστό όταν έπεσε, οι πιθανότητες για μεγάλη ζημιά είναι πιο λίγες.

Πιθανόν να έφυγαν οι κεφαλές απο τις θέσεις παρκαρίσματος όπως στην περίπτωσή μου. Εχοντας εννοειται το δίσκο εκτός ρεύματος, κούνα τον όσο πιο γρήγορα μπορείς αριστερα-δεξιά  για καμιά 10αρια δευτερόλεπτα ή μεχρι να ακούσεις το κλικ που παρκάρουν οι κεφαλές.

Σε μένα τουλάχιστον αυτό ειχε γίνει όταν επεσε ο δίσκος που τον είχα μέσα σε bubble wrap και σε τσάντα με ρούχα (γενικά δλδ ήταν προστατευμένος) απο ύψος εναμιση μέτρο (είχα την τσάντα πάνω σε αυτοκίνητο, και .... έφυγε το αυτοκίνητο.... οκ το ξέρω... μαλακία)

Το δίσκο τον έχω ακόμα και δουλεύει μια χαρα.

Δημοσ.

Έντι οι κεφαλές δεν φεύγουν έτσι απλά από την θέση τους (και κυρίως δεν ξαναπάνε σε αυτήν, και δη με ένα κούνημα). Θα είχε head slapping άλλωστε ως συνέπεια.

Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα να είχες κι εσύ μία από τα ίδια : να σου ψιλοκόλλησε το μοτέρ.

Όχι ότι και αυτό είναι εύκολο να ακολουθήσει μια πτώση βέβαια.

Άρη, το μοτέρ είναι στο κέντρο του δίσκου. Δώσε μερικές "δαχτυλιές" (όπως όταν με χρήση του μέσου και του αντίχειρα θέλουμε να σουτάρουμε κάτι) πάνω του, από τη μεριά της πλακέτας, ώστε να μην την ξεβιδώσεις. Δεν είναι εγγυημένο ότι θα δουλέψει (κάθε άλλο παρά), αλλά είναι το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις. 

Υπάρχει και η μέθοδος του να τον βάλεις στην κατάψυξη (μέσα σε 2-3 σακκουλάκια πχ τροφίμων, από τα οποία θα έχεις ρουφήξει όσον περισσότερο αέρα μπορείς πριν τα κλείσεις ερμητικά) για κανένα πες μισάωρο, ελπίζοντας η συστολή να κάνει παρόμοια δουλειά (ξεκόλλημα στελεχών του μοτέρ), αλλά ενέχει περισσότερο κίνδυνο για την μετέπειτα κατάσταση του δίσκου, λόγω κυρίως της υγρασίας.

Σε καμμία περίπτωση να μην τον βάλεις ζεστό, αν πεις να το δοκιμάσεις ως τελευταία απόπειρα.

Κι αν παίζει εγγύηση, ούτε να το συζητάς/πειραματίζεσαι : επιστροφή άμεσα. Τα αρχεία ξαναλέω φαντάζομαι είναι ταινίες/παιχνίδια όποτε κλάιν.

Δημοσ.

Ακομα δεν μπορω να το πιστεψω σκληρος δισκος με 100% υγεια,επιδοση, κομπλεντάν δλδ να παει ετσι αδοξα.

Σαν χτυπα ξυλο (καλα καμια σχεση αλλα μου ρθε συνειρμος) να χεις κανα φιλο να τον χαιρετησεις και να του πεις τα λεμε σε μια ωρα και μετα να τον βρεις ξαπλα απο τροχαιο με γριά....

Κι αν παίζει εγγύηση, ούτε να το συζητάς/πειραματίζεσαι : επιστροφή άμεσα. Τα αρχεία ξαναλέω φαντάζομαι είναι ταινίες/παιχνίδια όποτε κλάιν.

Wash εγγυσηση δεν παιζει, το ποσταρα πανω σε εικονα.

Τα αρχεια δεν ειναι μονο ταινιες/παιχνιδια αλλα τεσπα, ξερω για ανακτηση οτι πρεπει να δωσεις την αρτα και τα γιαννενα.

Απλα ας λειτουργουσε παλι του τραγουδαω come as you are, as you were, as i want you to be...

Δημοσ.

Έντι οι κεφαλές δεν φεύγουν έτσι απλά από την θέση τους (και κυρίως δεν ξαναπάνε σε αυτήν, και δη με ένα κούνημα). Θα είχε head slapping άλλωστε ως συνέπεια.

Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα να είχες κι εσύ μία από τα ίδια : να σου ψιλοκόλλησε το μοτέρ.

Όχι ότι και αυτό είναι εύκολο να ακολουθήσει μια πτώση βέβαια.

Δεν σου είπα ότι ειναι συνηθες , είπα ότι απλώς αυτό συνέβει σε μένα. Δλδ ενώ κανονικά οταν ειναι σβηστός , πρεπει να ειναι Link.png Site: έτσι παρκαρισμένες σε μένα μετά την πτώση πιστεύω ότι ήταν  Link.png Site: έτσι . Σε μένα ο δίσκος γυρνουσε κανονικά απλώς έκανε συνέχεια ένα θόρυβο (κλικ) όπως όταν ξεκινας ένα δισκο, όταν παει στις φουλ στροφες και φεύγουν απο το παρκάρισμα οι βελόνες ή οταν αντίστοιχα τον κλείνεις απλώς σε μένα προσπαθούσε συνέχεια ανεπιτυχώς να το κάνει.

Υπάρχει και η μέθοδος του να τον βάλεις στην κατάψυξη (μέσα σε 2-3 σακκουλάκια πχ τροφίμων, από τα οποία θα έχεις ρουφήξει όσον περισσότερο αέρα μπορείς πριν τα κλείσεις ερμητικά) για κανένα πες μισάωρο, ελπίζοντας η συστολή να κάνει παρόμοια δουλειά (ξεκόλλημα στελεχών του μοτέρ), αλλά ενέχει περισσότερο κίνδυνο για την μετέπειτα κατάσταση του δίσκου, λόγω κυρίως της υγρασίας.

Δεν υπάρχει περίπτωση. Αν τον βάλει στην κατάψυξη είτε βάλει 1 ειτε 100 σακουλάκια, απο τον αέρα που έχει ήδη μέσα ο δίσκος, η υγρασια θα τον καταστρέψει τελείως. Αντε να δουλέψει 2-3 λεπτά και μετα πάπαλα ο δίσκος οριστικά.

Δημοσ.

Παπαλα ο δισκος κανονικα. Τον εβαλα και καταψηξη για ενα μισαωρο ετσι για το γαμωτο, ο ηχος χειροτερευσε κανει σαν μηχανη nikon του 70 λες και τραβαει φωτογραφιες.

Τεσπα, κηδεια ο σκληρος!

Δημοσ.

Έντι, το τί πιστεύεις, όπως είπες, είναι μεγάλη κουβέντα, μαν.

Το θέμα είναι ότι οι κεφαλές δεν είναι σαν τους δείχτες ρολογιού που μπορούν να χαλαρώσουν και να βρεθούν αλλού γι' αλλού.

Κι αφού είχες θόρυβο όπως λες, τότε είχες όντως head slapping, απόρροια του head crash (καταστροφή των κεφαλών -δεν υφίστανται "βελόνες", btw- και βίαιης επαναφοράς του μηχανισμού κίνησης του μπράτσου) που ακολούθησε την πτώση του δίσκου.

Όσο για την κατάψυξη, οι σκληροί έχουν φίλτρο υγρασίας (/σκόνης). Συνεπώς, το να κλείσεις όχι σε 100 σακκούλες, αλλά σε 2-3 που αρκεί, με την προϋπόθεση να βγάλεις τον αέρα (όσο περισσότερο μπορείς τεσπα ρουφώντας) από την κάθε μία, είναι επαρκής κίνηση ώστε να σε παίρνει ν' αφήσεις τον σκληρό για ένα μικρό διάστημα (το μισάωρο που είχα πει) στην κατάψυξη, ΜΠΑΣ και λόγω συστολής ξεκολλήσει το στέλεχος του μοτέρ που μπορεί να έχει κολλήσει (είτε λόγω πτώσης, είτε λόγω θερμοκρασιακών συνεπειών, είτε απλά λόγω κατασκευαστικής πραγματικότητας).

Προφανώς δε -όπως και τόνισα όταν το έγραφα- είναι η τελευταία απόπειρα που μπορεί να κάνει κανείς, μαζί με τις σφαλιάρες, προκειμένου απλά να παρατήσει την ενασχόληση με τον διαφαινόμενα τελειωμένο σκληρό. Δεν υπάρχει εννοείται εγγυημένο αποτέλεσμα. Όπως δεν υπάρχει και η σιγουριά που βλέπω από εσένα για "2-3 λεπτά ζωής". Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί ο σκληρός να ζήσει και δεκάδες λεπτά, πολλές ώρες, μέχρι και πολύ καιρό ακόμα. Αρκεί φυσικά απλώς να γίνει αυτό που προσπάθησε - αυτός που το προσπάθησε, να κάνει : να ξεκολλήσει το μοτέρ...

Το "σε καμμία περίπτωση" τέλος, να μου επιτρέψεις, αλλά δεν ισχύει σε καμμία...περίπτωση.

Διακρίνω μια "ένταση" στην απάντησή σου όμως (με την οποία απάντηση καθ' εαυτή έχω συγκεκριμένες διαφωνίες όπως μόλις έδειξα), κι αναρωτιέμαι πού θα μας βγάλει αυτό, αλλά τεσπα...

- - - - - - - 

Άρη, αν δεν είχες όντως αρχεία που θα λείψουν (που δεν αντικαθίστανται δηλαδή), μικρό ας πούμε το κακό. Καλό είναι πάντος ο επόμενός σου δίσκος να έχει τουλάχιστον 3ετή εγγύηση. Δεν σώζει από πτώσεις, αλλά είναι αναλογικά πιο συμφέρουσα από την εγγύηση ενός Γκρην (2 χρόνια υποθέτω - αν όχι 1).

Και κάτι ακόμη : δεν ήταν κακή ιδέα η μεταφορά του σκέτου σκληρού. Απλά φρόντισε αν το ξανακάνεις στο μέλλον, να φτιάξεις ένα είδος θήκης από φελιζόλ μέσα στην οποία απλώς θα τον απιθώνεις (ούτε κουμπώματα ούτε ξεβιδώματα ούτε τίποτα).

Αν το είχες ήδη κάνει, τώρα κατά 99.9% θα ήταν τζετ ο σκληρός.

Δημοσ.

Άρη, αν δεν είχες όντως αρχεία που θα λείψουν (που δεν αντικαθίστανται δηλαδή), μικρό ας πούμε το κακό. Καλό είναι πάντος ο επόμενός σου δίσκος να έχει τουλάχιστον 3ετή εγγύηση. Δεν σώζει από πτώσεις, αλλά είναι αναλογικά πιο συμφέρουσα από την εγγύηση ενός Γκρην (2 χρόνια υποθέτω - αν όχι 1).

Και κάτι ακόμη : δεν ήταν κακή ιδέα η μεταφορά του σκέτου σκληρού. Απλά φρόντισε αν το ξανακάνεις στο μέλλον, να φτιάξεις ένα είδος θήκης από φελιζόλ μέσα στην οποία απλώς θα τον απιθώνεις (ούτε κουμπώματα ούτε ξεβιδώματα ούτε τίποτα).

Αν το είχες ήδη κάνει, τώρα κατά 99.9% θα ήταν τζετ ο σκληρός.

To ξερω μαλακια μου, το θεμα ειναι το ο σκληρος ή απο πεσιμο θα παει ή γερατια.

Αυτο που μου την δινει ειναι το τοσο "παιδικο πεσιμο" με τον νομο του μερφυ...

μιλαμε δεν το θεωρω καν πεσιμο γι αυτο τρελαινομαι, να επεφτα με το μηχανακι και να ημουν καλα εννοειται και ας εσπαγε ο σκληρος, ας τον παταγε φορτηγο αλλα ετσι αδοξα μου την βαράει στο κεφαλι...

Τεσπα επειδη του δωσα κατι μπουνιες και τον εριξα και παλι στο πατωμα υποτιθεται μεθοδικα με νεαντερταλιστικες διαθεσεις (ξερεις κοπαναω θα φτιαξει) ως τελευταια λυση εννοείται οτι χειροτερευσε ακουστικα.

Ευχαριστω ολους, το μονο που μου την δινει ειναι οτι εχασα μερικα πραγματα απο το 2005 που τα εσωζα απο σκληρο σε σκληρο και εφτασα στο τελος της γραμμης με αυτον τον σκληρό...

Δημοσ.

Έντι, το τί πιστεύεις, όπως είπες, είναι μεγάλη κουβέντα, μαν.

Το θέμα είναι ότι οι κεφαλές δεν είναι σαν τους δείχτες ρολογιού που μπορούν να χαλαρώσουν και να βρεθούν αλλού γι' αλλού.

Κι αφού είχες θόρυβο όπως λες, τότε είχες όντως head slapping, απόρροια του head crash (καταστροφή των κεφαλών -δεν υφίστανται "βελόνες", btw- και βίαιης επαναφοράς του μηχανισμού κίνησης του μπράτσου) που ακολούθησε την πτώση του δίσκου.

Όσο για την κατάψυξη, οι σκληροί έχουν φίλτρο υγρασίας (/σκόνης). Συνεπώς, το να κλείσεις όχι σε 100 σακκούλες, αλλά σε 2-3 που αρκεί, με την προϋπόθεση να βγάλεις τον αέρα (όσο περισσότερο μπορείς τεσπα ρουφώντας) από την κάθε μία, είναι επαρκής κίνηση ώστε να σε παίρνει ν' αφήσεις τον σκληρό για ένα μικρό διάστημα (το μισάωρο που είχα πει) στην κατάψυξη, ΜΠΑΣ και λόγω συστολής ξεκολλήσει το στέλεχος του μοτέρ που μπορεί να έχει κολλήσει (είτε λόγω πτώσης, είτε λόγω θερμοκρασιακών συνεπειών, είτε απλά λόγω κατασκευαστικής πραγματικότητας).

Προφανώς δε -όπως και τόνισα όταν το έγραφα- είναι η τελευταία απόπειρα που μπορεί να κάνει κανείς, μαζί με τις σφαλιάρες, προκειμένου απλά να παρατήσει την ενασχόληση με τον διαφαινόμενα τελειωμένο σκληρό. Δεν υπάρχει εννοείται εγγυημένο αποτέλεσμα. Όπως δεν υπάρχει και η σιγουριά που βλέπω από εσένα για "2-3 λεπτά ζωής". Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί ο σκληρός να ζήσει και δεκάδες λεπτά, πολλές ώρες, μέχρι και πολύ καιρό ακόμα. Αρκεί φυσικά απλώς να γίνει αυτό που προσπάθησε - αυτός που το προσπάθησε, να κάνει : να ξεκολλήσει το μοτέρ...

Το "σε καμμία περίπτωση" τέλος, να μου επιτρέψεις, αλλά δεν ισχύει σε καμμία...περίπτωση.

Διακρίνω μια "ένταση" στην απάντησή σου όμως (με την οποία απάντηση καθ' εαυτή έχω συγκεκριμένες διαφωνίες όπως μόλις έδειξα), κι αναρωτιέμαι πού θα μας βγάλει αυτό, αλλά τεσπα...

.

oχι ρε προς θεου δεν υπάρχει ένταση. Sorry αν δώθηκε αυτή η εντύπωση με τα μαύρα και υπογραμμισμένα γράμματα, απλώς τα έβαλα για να ναι πιο ευαναγνωστα σε αυτό που έλεγες εσύ και σε αυτο που απαντούσα. Ισα-ισα το παιδι προσπαθούμε να βοηθήσουμε, και ακομα και αν πιστεύω ότι σε κάτι έχω δικιο παραθέτω το γιατί. Ούτε προσπαθώ να σε πεισώ (τον οποιονδήποτε όχι εσένα προσωπικα) και ούτε είναι αυτος ο σκοπός μου. Δεν ξέρω αν εκφράζομαι καλά , αλλά το λέω με τη καλή εννοια. Ισα-ισα απο τετοιες συζητήσεις σε φορουμ εκει που δεν το περιμένεις , κάποιες φορές μαθαίνεις και κάτι παραπάνω.

Τώρα στο θέμα το δικό μου πιστεύω (το "πιστευω" το βάζω και για λόγους ευγενίας γιατι αλλιώς ακούγεται πολύ απολυτο και δεν μου αρέσει)  ότι τόσα χρονια με την ενασχόληση μου μπορώ να καταλάβω, ότι όταν κουνησα το δίσκο και άκουσα το κουνημα των κεφαλών και το "γδάρσιμο" καθώς αυτές κουνήθηκαν μέχρι να παρκάρουν. Οπως σου πα δεν προσπαθώ να σε πείσω και είναι λίγο δύσκολο να σου εξηγήσω την αίσθηση που είχα εγώ εκείνη τη στιγμή, απλώς είπα μια ιδέα γιατί σε μένα αυτή ήταν η λύση στο πρόβλημα μου.

Τώρα όσον αφορά την κατάψυξη, ναι τα 2-3 λεπτα που ειπα ότι μπορει να δουλέψει ο δίσκος δεν ειναι απόλυτο. Μπορει να ναι και 10 μπορει και μισή ωρα αλλα δεν μπορει να ζήσει μετά απο αυτή τη διαδικασια ο δίσκος.

Και αυτό γιατι, ήδη μεσα ο δίσκος έχει αερα ακομα και αν τον κλεισεις με 100 σακουλες, ή και αν τον βαλεις με ζελατινα γύρω-γύρω.Αναμεσα στις κεφαλες και στα platters οπως ξερεις έχει αερα. Οταν τον βγαλεις απο την κατάψυξη και τον φέρεις σε θερμοκρασία δωματιου, όπως απέξω ο δίσκος θα έχει υγρασία, έτσι θα έχει και απο μέσα και αυτή θα κάθεται πανω στα platters και οι κεφαλες απο ένα σημειο και μετα δεν θα μπορουν να διαβάσουν και θα κρασαρουν. Χώρια τη ζημια που θα κάνει αυτή καθαυτή η υγρασία πάνω στα platters ακόμα και αν έχεις σβηστό το δίσκο.

Επιπλέον απο τη στιγμή που θα τον βγαλεις απο την καταψυξη και τις σακουλες, εκτός απο τον εσωτερικο αερα (και άρα υγρασια) θα μπαινει και εξωτερικός απο τις τρυπουλες καθώς ο αέρας θα αλλάζει και άρα περισσότερη υγρασία. Και ναι έχουν φίλτρα για σκόνη και υγρασια αλλα όχι για τόση ποσότητα.Ο δισκος, 2-3 λεπτα αφου τον βγαλεις απο την κατάψυξη, εξωτερικά θα είναι μούσκεμα. Προφανώς και δεν θα ναι το ίδιο και απο μέσα αλλα τα φίλτρα υγρασίας δεν έχουν φτιαχτει για τετοιες καταστάσεις.

Δες και Link.png Site: εδώ ακόμα και η western digital το λέει, όπως και εταιρειες ανάκτησης δεδομένων. 

"If anyone got it to work, it was pure luck, I can’t find any reasons why it would work and my clean room guys have never gotten it to work". "Then you get water spots which is really bad".

Δες και το Link.png Site:

">βιντεάκι αμα θες. Εννοειται προφανώς ότι δεν θά χει τοση υγρασία μέσα ο δίσκος, αφού ο τύπος τον έχει ανοιχτό, και δεν εβαλε καν καποια σακουλα απλώς το βαλα για να δεις τις γραμμες απο τις κεφαλες και την υγρασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...