SPANK Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα Έχω ενα usb stick 16 gb και αυτην την στιγμή εγω ορισμένα πράγματα μέσα , αυτο που θέλω να ρωτήσω αν γίνεται ειναι αν μπορώ να του φτιάξω ενα partition px 2 3 4 gb και σε αυτο το partition να εχει καποια linux live έκδοση ή κανονικό λειτουργικό linux μέσα ώστε οποτε το χρειάζομαι να κάνω boot σε linux σε οποιοδήποτε pc. Δηλαδή στο 1 partition θα έχω προγράμματα κτλπ τα οποια θα βγάζω και θα βάζω κανονικά και στο αλλο θα έχω linux με το οποίο οταν κανω boot απο το usb stick θα μπαίνει στο linux Ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δεν χρειάζεται partition για κάτι τέτοιο,αντιγράφεις τα αρχεία της live διανομής σε κάποιον φάκελο,κατεβάζεις το grubfordos και μετά έχεις δυο επιλογές ή κάνεις εγκατάσταση το grub στο usb οπότε κάθε φορά που ξεκινάει από αυτό θα σου βγάζει μενού ή αυτό που κάνω εγώ το έχω να ξεκινάει σε dos και φορτώνω το grub ή ότι άλλο θέλω μέσα από εκεί. Κατά κανόνα στην σελίδα της κάθε διανομής σου έχει και της εντολές ή κάποιο grub.lst που χρειάζεται για την εκκίνηση. Για όσες διανομές δεν ξεκινάνε με το grub υπάρχει και το loadlin,πάλι για εγκατάσταση ή dos.
SPANK Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Ωραία κατέβασα το iso tou debian (live) το πέρασα σε εναν φάκελο linux που έφτιαξα στο usb stick μετα ξεκινάω το wingrub και επιλέγω install grub , base setup η κανω κατι αλλο ;
TheELF Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Απλά σιγουρέψου ότι θα το γράψει στο usb και όχι στον δίσκο σου.... Βασικά ο ποιο εύκολος τρόπος για να μην γίνει και καμιά στραβή είναι να κατεβάσεις το YUMI ή το unetbootini που σου περνάνε της διανομές στο usb αυτόματα(και εδώ όμως προσοχή μην επιλέξεις λάθος δίσκο) . Απλά άδειασε το usb αφού θα το φορμάρουν και μετά στον χώρο που θα αφήσουν ελεύθερο ξανά γράφεις τα αρχεία που θες. 1
SPANK Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ έγινε η δουλειά με το YUMI
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα