Προς το περιεχόμενο

Overclocking intel core i7 950 up to 4.3-4.7 ghz

manoslol13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια καταρχην να πω οτι ειμαι νεο μελος σε αυτην την κοινοτητα και απο οσα αλλα θεματα εχω διαβασει μεχρι τωρα πιστευω οτι αυτα που λετε ειναι ''ψαγμενα'' και σωστα...

Λοιπον οπως ανεφερα και στον τιτλο του θεματος μου θελω να κανω μια αναβαθμηση στο pc μου. Αυτο που θα εκτημουσα απο εσας ειναι να μου προτεινετε καποιες πρωτασεις για:

i) cpu cooler να χωραει στο κουτι και θα προτιμουσα αεροψυξη αν και υδροψυξη ειναι καλυτερη  :-)

ii) καποια βιντεακια με tutorials αν υπαρχουν για το συγγεκριμενο cpu overclock

(παρακαλω οι ιδεες να ειναι απο ατομα τα οποια εχουν ξανακανει κατι παρομοιο  ;) )

Παρακαλω οι πρωτασεις σας να ειναι μονο απο το http://www.e-shop.gr/ γιατι δεν πολυ εμπιστευομαι αλλα e shops!

Το pc μου:

Case: Akasa Freedom Xone

Motherboard: Gigabyte X58A-UD3R

CPU: Intel core i7 950

GPU: ATI Radeon HD 5750

Ram: 4 gb

Αν ξεχασα να αναφερω κατι αλλο πειτε μου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

ο 950 πιανει τα  4ghz με ~1,30-1,33 ρευμα και μπορει να φτασει με μια true spirit 140 (μαλλον δεν χωραει στο κουτι σου)

για να πιασεις τα 4,3-4,4(ποιο πανω θελει 1,5+ ρευματα και custom watercooling )θες τουλαχιστον μια καλη ΑΙΟ

ενα guide http://whirlpool.net.au/wiki/rmp_i7_920_overclocking  ο 920 ιδιος με τον 950 ειναι αλλα με διαφοτερικο multi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω τον 920 (ιδιο πραμα με τον δικο σου) και τον εχω στα 4 με την true spirit 140 power 1.89ppl 1.275core 1.51vram 800amp

Τον εχω παει στα 4.2 με 1.3 ρευμα, παραπανω δεν με ενδιαφερει να τον παω. Εαν θελεις τις αλλες ρυθμισεις μπορεις να με ρωτησεις.

Απο θερμοκρασιες στα 4 ειμαι στα 35-38 idle 70 full load (stress test /prime95) και 68c (stress test Intel Burst Test) . + 8 βαθμους νταλα καλοκαιρι να μετρας.

Πιστευω με την T140P ενα καλο κομματι παει ανετα στα 4.4 με 90c full load (οχι στρες τεστ) και πολυυ ρευμα, παραπανω δεν..

Απο εκει και περα για ρεαλιστικες θερμοκρασιες οτι και να κανεις full load δεν θα πιασεις ποτε, δηλαδη θερμοκρασια στρες τεστ. Εγω οτι κανω rendering/encoding η οταν παιζω ΜΜΟ που τρωνε πολυ απο τον επεξεργαστη, πανω απο 60 βαθμους δεν εχω δει ποτε.

Περα απο αυτα πιστευω δεν πρεπει να βλεπεις καθαρα την ταχυτητα του επεξεργαστη. Καταρχας βλεπω εχεις dual channel RAM, βαλε 3 channel για καλυτερες επιδοσεις. Επισης η καρτα γραφικων σου ειναι παλια και οχι για παιχνιδια πλεον. Αντι να κανεις OC τοσο πολυ και να πεταξεις λεφτα για νερο. Καλυτερα παρε μνημες και καρτα γραφικων. Και τελος βαριεμαι να ψαξω την μητρικη σου οποτε δεν ξερω ποσο OC σηκωνει.

Επεξ/σία από TRILOBYTER

Εγω εχω τον 920 (ιδιο πραμα με τον δικο σου) και τον εχω στα 4 με την true spirit 140 power 1.89ppl 1.275core 1.51vram 800amp

Τον εχω παει στα 4.2 με 1.3 ρευμα, παραπανω δεν με ενδιαφερει να τον παω. Εαν θελεις τις αλλες ρυθμισεις μπορεις να με ρωτησεις.

Απο θερμοκρασιες στα 4 ειμαι στα 35-38 idle 70 full load (stress test /prime95) και 68c (stress test Intel Burst Test) . + 8 βαθμους νταλα καλοκαιρι να μετρας.

Πιστευω με την T140P ενα καλο κομματι παει ανετα στα 4.4 με 90c full load.

Απο εκει και περα για ρεαλιστικες θερμοκρασιες οτι και να κανεις full load δεν θα πιασεις ποτε, δηλαδη θερμοκρασια στρες τεστ. Εγω οτι κανω rendering/encoding η οταν παιζω ΜΜΟ που τρωνε πολυ απο τον επεξεργαστη, πανω απο 60 βαθμους δεν εχω δει ποτε.

Περα απο αυτα πιστευω δεν πρεπει να βλεπεις καθαρα την ταχυτητα του επεξεργαστη. Καταρχας βλεπω εχεις dual channel RAM, βαλε 3 channel για καλυτερες επιδοσεις. Επισης η καρτα γραφικων σου ειναι παλια και οχι για παιχνιδια πλεον. Αντι να κανεις OC τοσο πολυ και να πεταξεις λεφτα για νερο. Καλυτερα παρε μνημες και καρτα γραφικων. Και τελος βαριεμαι να ψαξω την μητρικη σου οποτε δεν ξερω ποσο OC σηκωνει.

Για τι πρεπει να βλεπουμε απο εναν cpu?

ο 950 πιανει τα  4ghz με ~1,30-1,33 ρευμα και μπορει να φτασει με μια true spirit 140 (μαλλον δεν χωραει στο κουτι σου)

για να πιασεις τα 4,3-4,4(ποιο πανω θελει 1,5+ ρευματα και custom watercooling )θες τουλαχιστον μια καλη ΑΙΟ

ενα guide http://whirlpool.net.au/wiki/rmp_i7_920_overclocking  ο 920 ιδιος με τον 950 ειναι αλλα με διαφοτερικο multi

Ευχαριστω για το guide!!

Πιστευω με την T140P ενα καλο κομματι παει ανετα στα 4.4 με 90c full load.

Μηπως ξερετε αν χωραει η συγγεκριμενη ψυκτρα στο case μου? dimitrisOP αν μπορεις μαθε και πες μου...

TRILOBYTER το ξερω οτι το πιο πολυ απο το hardware μου ειναι παλιο γιαυτο θελω να κανω καποιες αναβαθμισεις τις οποιες θα τις κανω με τον καιρο αλλα θελω να ξεκινησω με το cpu...

Επισης θα ηθελα να κανω και μια αλλη ερωτηση: Αν αλλαξω τα stock fans της case με καλυτερα θα μειωθει η θερμοκρασια μεσα στο case και η θερμοκρασια του cpu?

δεν χωραει εγω βεβαια θα το αλλαζα με ενα καλητερο εκτος αν εχεις το πλαινο ανοιχτο

το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις αλλα 4gb ram και μια r9 280 και εισαι ετοιμος

• Like 1

δεν χωραει εγω βεβαια θα το αλλαζα με ενα καλητερο εκτος αν εχεις το πλαινο ανοιχτο

το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις αλλα 4gb ram και μια r9 280 και εισαι ετοιμος

3 channel ας βαλει..

Φιλε δεν ξερω για το κουτι σου, δες λιγο τις διαστασεις του στο γοογλε.

Εγω θα ελεγα να αρχισεις με τα βασικα που σου ειπα, ραμ 3καναλη, καρτα γραφικων, τροφοδοτικο. Ο επεξεργαστης σου μπορει και ποτε να μην φτασει τα 4.2 - 4.7 που θελεις, καταρχας δεν ξερουμε τι rev εναι, D0 / C0? Για σιγουρια καλυτερα να στοχευεις τα 3.8 γιγα, αντε 4. Απο εκει και περα αν εχεις ενα καλο κομματι, καλη μητρικη, καλυ ψυκτρα, ισως και να παει παραπανω. Αλλα δεν ειναι ρεαλιστικο αυτο, υπαρχουν χιλιαδες ατομα που τους φτασαν μονο στα 3.6...

Οποτε, καταρχας, τον εχεις κανει ποτε overclock? Στα ποσα τον εφτασες και με τι ρευματα? Τι rev ειναι? Απαντα μας να δουμε αν εχεις καλο κομματι..

3 channel ας βαλει..

Φιλε δεν ξερω για το κουτι σου, δες λιγο τις διαστασεις του στο γοογλε.

Εγω θα ελεγα να αρχισεις με τα βασικα που σου ειπα, ραμ 3καναλη, καρτα γραφικων, τροφοδοτικο. Ο επεξεργαστης σου μπορει και ποτε να μην φτασει τα 4.2 - 4.7 που θελεις, καταρχας δεν ξερουμε τι rev εναι, D0 / C0? Για σιγουρια καλυτερα να στοχευεις τα 3.8 γιγα, αντε 4. Απο εκει και περα αν εχεις ενα καλο κομματι, καλη μητρικη, καλυ ψυκτρα, ισως και να παει παραπανω. Αλλα δεν ειναι ρεαλιστικο αυτο, υπαρχουν χιλιαδες ατομα που τους φτασαν μονο στα 3.6...

Οποτε, καταρχας, τον εχεις κανει ποτε overclock? Στα ποσα τον εφτασες και με τι ρευματα? Τι rev ειναι? Απαντα μας να δουμε αν εχεις καλο κομματι..

Οχι φιλε το cpu δεν το εχω πειραξει ειναι ''μαμα''...τι ειναι το rev και πως το βρησκω?

Ρεαλιστικα τωρα, στα 4.7 δεν τον παει με τιποτα. Εκτως και αν βαλει αζωτο ισως :shock: :shock: :shock:

Για την μητρικη του ξερουμε τιποτα? Ποσο ρευμα σηκωνει?

Οπως ειπα και πριν, δεν αξιζει κατα την γνωμη μου. Πανε τον στα 4 και αστον εκει, μην το ρισκαρεις.

οι 950 ειναι ολοι D0 απλως θελουν λιγο παραπανω ρευμα για τα 4 εγω τον εχω στα 4ghz με 1,33vcore stable και ποιο κατω παιζει αλλα δεν ειναι stable

αν του βαλω και εγω την ιδια ψυκτρα που εχεις παει μεχρι 4?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...