Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα παιδια.

Αυτες τις μερες αλλαζω παροχο και πηγαινω σε οτε (λογω otetv) και θα ηθελα να μου πειτε αν οντως ολα αυτα που λενε οτι ο οτε εχει τις καλυτερες ταχυτητες ισχυουν.

Να διευκρινησω οτι μεχρι στιγμης ειμαι στη forthnet με "24αρα γραμμη",μενω Ζωγραφου και οι ταχυτητες μου ειναι οι εξης:

3859804177.png

Ποσο περιπου να περιμενω τις ταχυτητες μου να αυξηθουν?(αν οντως αυξηθουν)

Θα δω εστω κ μικρη διαφορα προς το καλο?

Eυχαριστω.

Δημοσ.

Τα ίδια από ταχύτητες (βασικά και λίγο χαμηλότερες γιατί η forthnet παιζει με χαμηλότερο target SNR άρα κλειδώνεις πιο ψηλά από άλλους παρόχους), αλλά θα πάρεις και bonus αποσυνδέσεις καθημερινά :P

Τα speedtest δεν λένε ποτέ την αλήθεια πάντως. Τα στατιστικά της γραμμής στο ρούτερ να κοιτάς.

Δημοσ.

σιγουρα ρε φιλαρακι τετοιο χαλι?

τοτε γιατι ακούγονται τα καλυτερα για τον οτε απο θεμα ταχυτητας?

edit:

DSL Connection  
Uptime: 0 days, 16:05:19 spacer.gif DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.023 / 12.938 spacer.gif

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00

Ειδα απο το ρουτερ και 13down/1up δεν ειναι καθολου ασχημα

Δημοσ.

Η γραμμη ιδια ειναι δεν αλλαζει κατι. Το θεμα ειναι το dslam τους και το προφιλ που θα σου ρυθμισουν. Τωρα λογικα παιζεις με 6dB snr. Ο ΟΤΕ δε προκειται να σου το βαλει κατω απο 9 οποτε θα κλειδωνεις χαμηλοτερα.

Προσωπικα 1 χρονο που ειχα ΟΤΕ εκανα αμαν να σταματησω τις αποσυνδεσεις. Οι οποιες δεν υπηρχαν οσο ειχα hol και ως δια μαγειας εξαφανιστηκαν και οταν εφυγα απο ΟΤΕ. Θα εφταιγε και το ρουτερ τους βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα :P

Δημοσ.

Η γραμμη ιδια ειναι δεν αλλαζει κατι. Το θεμα ειναι το dslam τους και το προφιλ που θα σου ρυθμισουν. Τωρα λογικα παιζεις με 6dB snr. Ο ΟΤΕ δε προκειται να σου το βαλει κατω απο 9 οποτε θα κλειδωνεις χαμηλοτερα.

Προσωπικα 1 χρονο που ειχα ΟΤΕ εκανα αμαν να σταματησω τις αποσυνδεσεις. Οι οποιες δεν υπηρχαν οσο ειχα hol και ως δια μαγειας εξαφανιστηκαν και οταν εφυγα απο ΟΤΕ. Θα εφταιγε και το ρουτερ τους βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα :P

φιλε αν θες πες τα κ λιγο πιο απλα δεν εχουμε ολοι τις ιδιες γνωσεις :)

παντως με τη forthnet δεν ειχα ποτε αποσυνδεσεις ενω ο αδερφος μου στο διπλανο διαμεριμα συνεχεια με forthnet επισης.

Δημοσ.

Τους παίρνεις τηλ. και το κατεβάζουν.Τουλάχιστον σε εμένα έτσι έκαναν και έχω line atteunation πάνω από 70......

Δημοσ.

παντως με τη forthnet δεν ειχα ποτε αποσυνδεσεις ενω ο αδερφος μου στο διπλανο διαμεριμα συνεχεια με forthnet επισης.

Με πολύ απλά λόγια:

Ο παροχος ορίζει ένα target SNR. (ο λόγος  Όσο χαμηλότερο τόσο πιο ψηλά θα κλειδώσει η ταχύτητα σου αλλά όσο υψηλότερο τόσο καλύτερο (όσο πιέζεις την γραμμή να ανέβει σε ταχυτητα έχεις και χειρότερης ποιότητα σύνδεση, errors στη μετάδοση δεδομένων από τον θόρυβο και την εξασθένηση του σήματος) Η forthnet παίζει με το χαμηλότερο SNR σε σύγκριση με τους υπόλοιπους παρόχους (6dB) ενώ άλλοι παίζουν με 11 (HOL, αλλά το κατεβάζουν άνετα στο 9 και δύσκολα στο 6) κλπ κλπ. 

Αν έχεις όρεξη να διαβάσεις υπάρχουν λεπτομέρειες εδώ

Τους παίρνεις τηλ. και το κατεβάζουν.Τουλάχιστον σε εμένα έτσι έκαναν και έχω line atteunation πάνω από 70......

Ο οτε το κατεβάζει κάτω από 9; :P και μάλιστα χωρίς παρατράγουδα; 

Δημοσ.

Ξερουμε με ποιο ρουτερ ερχεται η 24αρα?

εχω το thomson tg585 v7 και με ειχε σωσει παλιοτερα απο ενα zte που ερχοταν με τη forthnet κ γενικα εχω ακουσει καλα λογια για το συγκεκριμενο ρουτερ.

Του οτε λεει τιποτα ή κατευθειαν να το ρυθμισω με το thomson?(αν γινεται)

Δημοσ.

Δε νομίζω να σου δώσουν καλύτερο από το thomson. Κάνα zte για πέταμα θα σου δώσουν μάλλον. Το παλιό ρουτερ μπορεί να δουλέψει και χωρίς καμία ρύθμιση. (μπορεί και χωρίς να αλλάξεις username πλέον :P )

Δημοσ.

Ο Ζωγραφος ειναι περιεργη περιοχη, εχω φιλους που μενουν εκει.

Απ'οσο ξερω, το κοντινοτερο DSLAM ειναι των Αμπελοκηπων, οποτε αν μενεις σχετικα ψηλα (παλιο/νεο τερμα), ειναι λιγο μακρια. Αν με Forthnet ειχες 8Mbit με 6αρι προφιλ, με ΟΤΕ θα εχεις λιγο μικροτερη ταχυτητα, αλλα οχι σημαντικη διαφορα...

Δημοσ.

Ο Ζωγραφος ειναι περιεργη περιοχη, εχω φιλους που μενουν εκει.

Απ'οσο ξερω, το κοντινοτερο DSLAM ειναι των Αμπελοκηπων, οποτε αν μενεις σχετικα ψηλα (παλιο/νεο τερμα), ειναι λιγο μακρια. Αν με Forthnet ειχες 8Mbit με 6αρι προφιλ, με ΟΤΕ θα εχεις λιγο μικροτερη ταχυτητα, αλλα οχι σημαντικη διαφορα...

ειδα απο το ρουτερ κ λεει 13..αρα με τον οτε να πιανω καμια 10αρια ενταξει δεν νομιζω να καταλαβω ουσιαστικη διαφορα

Δημοσ.

Η forthnet εκτός από καλό δίκτυο έχει και χαμηλές τιμές . Τώρα στον καθένα μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα σε όποια εταιρεία και αν είναι 

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να φταίει κάποια καλωδίωση στο σπίτι και είχε εκείνος ενώ εσύ ακριβώς δίπλα ήσουν μια χαρά. Αν δεν έφταιγε αυτό, τότε ίσως και το ζεύγος που συνδεόταν ο αδερφός σου να είχε κάποιο πρόβλημα στην πορεία του προς το αστικό κέντρο (κάνα κουτί, καφάο κλπ).

Όπως καταλαβαίνεις σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δε φταίει η forthnet. Στη δεύτερη μάλιστα περίπτωση αν διαπιστωθεί πρόβλημα εκτός σπιτιου, έρχεται ο ΟΤΕ και το φτιάχνει ανεξάρτητα από ποια εταιρία έχεις.

Δημοσ.

Ξερουμε με ποιο ρουτερ ερχεται η 24αρα?

εχω το thomson tg585 v7 και με ειχε σωσει παλιοτερα απο ενα zte που ερχοταν με τη forthnet κ γενικα εχω ακουσει καλα λογια για το συγκεκριμενο ρουτερ.

Του οτε λεει τιποτα ή κατευθειαν να το ρυθμισω με το thomson?(αν γινεται)

Οτι δίνει και με την 4αρα. ZTE H108 N/S, να εύχεσε να είναι καλό και να μην πέσεις στην περίπτωση να είναι φόλα. Εγώ προσωπικα 2 τέτοια ZTE που είχα ήταν άψογα. (το ένα το επέστρεψα λόγω μεταβίβασης, το άλλο λόγω VDSL)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου βαζεις Οτε λογο TV ,γιατι δεν πας σε VDSL(30αρα ,αν καλυπτεται η περιοχη σου βεβαια)?

Η διαφορα στην τιμη δεν ειναι τεραστια αλλα η διαφορα στο ιντερνετ ειναι σε ολα τα επιδεδα (ταχυτητα/σταθεροτητα/ping).

Επισης αν παιζεις games ο Οτε εχει αρκετα καλυτερα pings γενικα .

Απο την αλλη απο ρουτερ γενικα ουτε το Thomson(το οποιο δεν το δίνει κανεις πλεον νομιζω) ειναι σπουδαιο ουτε το ZTE .

Την δουλεια τους ομως την κανουν αν και το καθενα εχει τα κουσουρια του ειδικα στο wifi , και οπως ειπωθηκε ηδη, ειναι και να μην πεσεις σε "περιεργο" κομματι , κατι που ειναι πολυ συχνο στα ZTE απ'οτι εχω καταλαβει.

Επεξ/σία από christos_0b

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...