Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια χαρα,αγορασα των ssd corsair ls 120gb ξεκιναω να του περασω τα 7αρια..βγαζω τελειωςhdd που ειχα,επιλεγω στο bios να μπει σε ahci mode σε μητρικη saphirre PURE CrossFireX 790X και δεν μπουταρει το dvd,μου βγαζει bootmgr not found,σε ide μπουταρει κανονικα ισως επιδη ειναι σχετικα παλιoτο dvd-rw???στικακι δεν εχω να δοκιμασω,καπου διαβασα οτι μπορεις σε καποιο πορτ να βαλεις το dvd-rw σε ιde mode ξεχωριστα αλλα στο bios μου δεν βρηκα κατι σχετικο,αμα περασω τα 7αρια σε ide mode και μετα το γυρισω σε anchi παιζει ρολο??Αν υπηρξε παλιο αναλογο post sorry......

ενοειται  οτι βαζω για boot πρωτο το dvd

Επεξ/σία από jimartsas
Δημοσ.

Μαλλον εχεις 6 SATA ports απο το SB750. Λογικα απο το BIOS μπορεις να θεσεις σε AHCI mode τις τεσσερις (1, 2, 3 και 4) SATA ports, και τις δυο τελευταιες (5 και 6) SATA ports να τις βαλεις ως IDE/legacy.

Μετα βαλε το καλωδιο του DVD ειτε στην 5 ειτε στην 6.

Το εχω κανει αυτο σε υπολογιστη με αλλη μητρικη. Οι νεοτερες μητρικες νομιζω οτι δεν εχουν τετοια προβληματα.

Δημοσ.

το ahci το εχει στο integrated peripherals,στο stantar bios features οπου μου βγαζει τα 6 sata channels δεν εχει πουθενα να επιλεξω αποκλειστικα καποιο port ως ahci η ide στο 5-6 πορτ που μπαινω μου εχει μια εξτρα επιλογη ''mode'' που λεει να επιλεξω ''auto'' ''cd/dvd'' η ''armd'' καπως ετσι to γραφει δεν βγαζω ακρη και ξαναρχομαι στο ερωτημα νατα εγκαταστησω τα windows σε native IDE που δουλευει κομπλε και οταν τελειωσω να το γυρισω σε ahci??και ο hdd που θα βαλω μετα που θα το εχω γιατα αρχεια μου θα υπαρξει καποιο προβλημα που θαμε σε ahci?? ευχαριστω γιατο ενδιαφερον 

Δημοσ.

λοιπον....περασα τα windows σε IDE τελικα και τωρα που το βαζω ahci δεν ξεκινανε τα windows εκει που δειχνει το εικονιοδιο των windows που φορτονει κολαει και κανει επανεκινηση!!!δεν ξερω τι να κανω θελω τα φωτα σας!!στο ide  mode η ταχυτα ειναι read 230 write 150 με σατα 2

Δημοσ.

Το εφτιαξα με τον οδηγο που μου εστηλες και δουλευει πλεον κανονικα! η ταχυτhtα τορα ανεβηκε read 262 write 230 ελπιζω σε σατα 3 να παει πολυ περισσοτερο..ενα προβλημα μου προεκυψε τορα με την αλλαγη σε ahci,οταν παταω ρεσταρτ windows δεν ξανα ξεκιναει ο υπολογιστης μενει απλα αναμενος και δεν δινει σημα στην οθονη και παταω reset για να ξεκινησει αν ξερει κανεις τι σκαλομα ειναι αυτο ας μου πει αλλιως ευχαριστω ολλους για την βοηθεια και κλειστε το θεμα.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...