Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη θεωρια, εδω το Interface του ανοιγεις μεσα απο το pc, και ολιγον σερνεται. Την ταπεινη μου αποψη την εξεφρασα προχθες, δεν κανουν για streaming, τα μεγαλα που ειναι εξαιρετικα ακριβα μπορει να κανουν, αλλα τοτε παιρνεις κανονικο pc και βεβαια κανει τα παντα.

Ασε δε, που χρειαζονται καποια παραμετροποιηση, που αν δεν εισαι εξοικοιωμενος θελει λιγη δουλεια.

Οι ταχυτητες μεταφορας απο το nas προς το pc, για μεγαλα αρχεια της ταξης των 70-80gb ειναι περιπου 60-70mb/s, για το δικο μου που δεν ειναι και γρηγορο.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δλδ ουτε για 720p δεν θα κανει? βλεπω οτι δινει αρκετα fps για HD υλικο

Τα FPS εννοείς που αναφέρει εδώ; https://www.synology.com/en-global/products/DS115j#spec
Με το Surveillance Station έχει να κάνει.

Streaming HD υλικό, από το NAS σε κάποιο pc για παράδειγμα, το κάνεις άνετα με όλα τα NAS. Ακόμα και 
100mbit σύνδεση να έχει, FHD mkv θα την streamαρει χωρίς πρόβλημα.
  • Like 2
Δημοσ.

Στη θεωρια, εδω το Interface του ανοιγεις μεσα απο το pc, και ολιγον σερνεται. Την ταπεινη μου αποψη την εξεφρασα προχθες, δεν κανουν για streaming, τα μεγαλα που ειναι εξαιρετικα ακριβα μπορει να κανουν, αλλα τοτε παιρνεις κανονικο pc και βεβαια κανει τα παντα.

Ασε δε, που χρειαζονται καποια παραμετροποιηση, που αν δεν εισαι εξοικοιωμενος θελει λιγη δουλεια.

Οι ταχυτητες μεταφορας απο το nas προς το pc, για μεγαλα αρχεια της ταξης των 70-80gb ειναι περιπου 60-70mb/s, για το δικο μου που δεν ειναι και γρηγορο.

Παράξενο γιατί στο δικό nas που το πήρα κάπου στα 65€ έχω κάνει δοκιμαστικά ταυτόχρονο Full HD 1080p streaming σε 3 διαφορετικά δωμάτια και παίζουν θαυμάσια.

Μήπως υπερβάλεις λίγο;

Δημοσ.

Κι εγώ από την πλευρά μου πάντως λέω ότι streaming θα κάνει, εξάλλου με ταχύτητα 20-25 mbps δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε στα 1080p. O δυνατός επεξεργαστής χρειάζεται αν κάνει ταυτόχρονα με το streaming και μετατροπή format της ταινίας, πχ αν κάποια συσκευή δεν τρέχει το format που είναι κατεβασμένη και πρέπει το nas ως media server να το αλλάξει.

Δημοσ.

στο θέμα των ΝAS , sinology ή qunap είναι μονόδρομος κατ΄εμέ . Προσωπικά έχω  μια προτίμηση προς sinology λόγω του πολύ καλού  και εύκολου (μην το ξεχνάμε αυτό) λειτουργικού της , και των πολύ καλών εφαρμογών της σε android και ios . Δεν έχει ακόμη apps για windows . Για streaming φτάνει οποιοδήποτε μοντέλο , αρκεί να μην είναι 'αρχαιολογία" , μιλάω πάντα για 1080.

Παλιά είχε κάνει μια προσπάθεια για homeservers η Ms αλλά την παράτησε . Μια τρίτη λύση είναι ένας HP microserver (εξαιρετική επιλογή) με λειτουργικό Xpenology.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αυτή τη στιγμή βλέπω ταινίες σε Samsung smart tv από το pc μέσω του serviio, το οποίο με βολεύει διότι παίζει τα mkv μαζί με τους υπότιτλους χωρίς δυσκολία.

Το μόνο κακό είναι ότι πρέπει να έχω το πισί ανοιχτό. Μπορώ να κάνω το ίδιο μέσω του nas; Και αν ναι, ποιο θα μου προτείνατε να πάρω; Οι ταινίες που βλέπω είναι 1080p, περίπου 8-14gb.

Δημοσ.

Εγώ αυτή τη στιγμή βλέπω ταινίες σε Samsung smart tv από το pc μέσω του serviio, το οποίο με βολεύει διότι παίζει τα mkv μαζί με τους υπότιτλους χωρίς δυσκολία.<br><br> Το μόνο κακό είναι ότι πρέπει να έχω το πισί ανοιχτό. Μπορώ να κάνω το ίδιο μέσω του nas; Και αν ναι, ποιο θα μου προτείνατε να πάρω; Οι ταινίες που βλέπω είναι 1080p, περίπου 8-14gb.

Μέσω του νας μπορείς να το κάνεις εύκολα και γρήγορα και με αριστο interface μέσω του plex (εχει και application στο smart hub της samsung), όπως και μέσω του pc βέβαια.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Εγώ αυτή τη στιγμή βλέπω ταινίες σε Samsung smart tv από το pc μέσω του serviio, το οποίο με βολεύει διότι παίζει τα mkv μαζί με τους υπότιτλους χωρίς δυσκολία.

Το μόνο κακό είναι ότι πρέπει να έχω το πισί ανοιχτό. Μπορώ να κάνω το ίδιο μέσω του nas; Και αν ναι, ποιο θα μου προτείνατε να πάρω; Οι ταινίες που βλέπω είναι 1080p, περίπου 8-14gb.

Εαν οι απαιτησεις απο το NAS ειναι απλες τοτε ενα Zyxel NSA325v2 θα σου ειναι αρκετο. Απο hardware ειναι αριστο, ισαξιο με ενα Qnap TS-220, βεβαια απο software εχει τα δικα του που κανουν μια χαρα δουλεια, οχι επιπεδου Synology φυσικα.

Αλλα με τετοια διαφορα τιμης δε νομιζω οτι αξιζει (Zyxel:€95, Synology/Qnap:€240++).

Εγω εχω στησει ενα Zyxel με 2x3TB WD Red και κανω μια χαρα τη δουλεια μου. Ακομη ειμαι στο στησιμο βεβαια, αλλα κανω ανετα downloads απο file hosts μεσω του pyLoad (για torrents υπαρχει το Transmission) ενω απο Media Servers δεν εχω βαλει ακομη καποιον.

Παντως εχω ηδη βρει οδηγους για να βαλω ειτε serviio ειτε Plex οποτε σιγουρα θα τους δοκιμασω.

Αλλα και ετσι οπως ειναι τωρα η Samsung βλεπει τα shares και παιζει ταινιες 1080p χωρις προβληματα.

Θα δοκιμασω ομως και το Plex application της Samsung για να δω ποσο καλυτερο ειναι.

• 2 μήνες μετά...
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους !
Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή Nas.
Το θέλω για συγκεκριμένα πράγματα ,όπως:
Ταυτόχρονη θέαση σε 4-6 τηλεοράσεις εικόνας αρχεία mkv άνω των 20giga , ταυτόχρονα θα κατεβάζει διάφορα.
Καταγραφή χωρών (10-12 κάμερες ) ,ftp ,κ.λ.π.
Το σπίτι είναι περασμένα καλώδια δικτύου 1ghz.
Αυτή την στιγμή για θέματα media και λοιπά,έχω ένα i5-3570 στα 3,40ghz με 16gb ram μητρική asrock h77pro4/mvp & τροφοδοτικό corsair 1050 , & hd 4*6tb wd red ,Windows 10 ,όλες οι τηλεοράσεις είναι Smart και παίζουν με plex.
Σε ταυτόχρονη θέαση ο επεξεργαστής δεν ξεπερνά το 25-30%.
Ποιο μηχάνημα qnap πιστεύεται ότι μπορεί να με καλύψει με άνεση γι αυτά που ζητάω ;
Πέρα από αυτή την σειρά https://www.qnap.com/i/en/product/mo...II=160&event=2 που θεωρώ υπερβολή ,ποια άλλη σειρά ή μοντέλο θα προτείνατε ;
Θα έστελνα μαιλ στην qnap ,αλλά έλλειψη αγγλικών καταλαβαίνετε .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά εδώ και περίπου μια δεκαετία βολευόμουν με έναν LACIE NetworkSpace 2 1 TB ως nas για το σπίτι. Οι κύριες λειτουργίες του ήταν να λειτουργεί ως torrent box σε private server, για backup φωτωγραφιών και video από όλα τα κινητά της οικογένειας και ως home theater box δηλαδή να βλέπω σε όλες τις tv και το ps3 ταινίες και να ακούω μουσική. Για όλα τα παραπάνω ήμουν σχετικά ικανοποιημένος με τη λειτουργία του LACIE. Τη τελευταία εβδομάδα δυστυχώς παρέδωσε πνεύμα και καλούμε να αγοράσω καινούριο τώρα και θα ήθελα τη βοήθεια σας για την επιλογή ενός νέου κατά προτίμηση 2 bay NAS για να με καλύψει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το budget μου είναι max 150€ για χωρίς δίσκο. Έτσι αναζητώντας στο ιντερνετ έχω καταλήψει σαν επιλογές στις παρακάτω:

Link.png Site: SynologyDS216J

Link.png Site: QNAPTS-228

Link.png Site: ZyxelNAS326

Link.png Site: THECUSN2350

Ποιον θα προτείνατε από τους 4? Αξίζει τα παραπάνω χρήματα ο Synology από τον Qnap και τον Zyxel? Επίσης σαν HW βλέπω ότι ο Synology είναι κατώτερος από τον Qnap και τον Thecus, θα αντιμετωπίσω προβλήματα για τη χρήση που τον θέλω? Με καλύπτουν και οι 4 για τις λειτουργίες που τον θέλω?

Δημοσ.

Εγώ πήρα το ds216j με 2 wd red 3tb.Απλά έπαψα να ασχολούμαι.Φωτογραφίες βίντεο σειρές ταινίες full hd όλα άψογα.Βλέπω από wd live,android tv box beelink gt1,κινητό,tablet σφαίρα.

Είχα ένα verbatim mediashare 1tb που τα παίξε υποστήριξη 0 Και παραλίγο να χάσω 10 χρόνων φωτογραφίες και βίντεο των παιδιών.Ευτυχώς που τα είχα και σε ένα εξωτερικό book.Από τότε είπα δεν παίρνω ξανά άλλο εκτός από synology.Και αυτό που είχα καλό ήταν μέχρι να χαλάσει,αλλά όταν χρειάστηκα υποστήριξη μου απαντούσε ένας άγγλος και μου έλεγε ότι με καταλαβαίνει μου ζητούσε συγγνώμη,αλλά λύση στο πρόβλημα μου δεν μου έδινε.Για οικιακή χρήση το ds216j είναι κορυφή.

Δημοσ.

Καποια καλη προταση για εναν καλο εξωτερικο σκληρο δισκο 3 tb(θελω να αδειασω 3 του ενος σε αυτον και στον εναν να κρατησω οτι σημαντικο...).Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...