Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εαν έχεις συνδέσει τη 1000άρα κάρτα του υπολογιστή σου πρώτα πάνω στο router το 100άρι και μετά το router στο 1000άρι switch τότε θα συνδεθείς στα 100mbps.

Για να έχεις ταχύτητες gigabit πρέπει όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν 1gbps να συνδέονται απευθείας με το 1000αρι switch.

Επίσης να γνωρίζεις οτι εαν έχεις μηχανικό δίσκο , δεν πρόκειται να πάρεις ταχύτητα παραπάνω από τη μέγιστη ταχύτητα εγγραφής που υποστηρίζει ο δίσκος σου.

Εγώ στο δικό μου Zyxel NSA320 σε αντιγραφές HD ταινιών παίρνω μέχρι 50MB/sec μέσω gigabit.Μέγιστο θεωρητικό το gigabit έχει τα 1000/8=128ΜΒ/sec αλλά στην πράξη μπορεί να φτάσει μέχρι 100 περίπου.Σε ssd μόνο μπορείς να δεις τέτοιες ταχύτητες εγγραφής.

Αυτό θα το δεις από τα properties των καρτών δικτύου. Θα πρέπει να γράφουν όλες 1Gb/s. Η ταχύτητα μεταφοράς είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Βλέποντας τα λαμπάκια στο gigabit switch, όλα ειναι 1000αρια εκτός του ρούτερ και του powerline(500ari) που πέφτει και αυτό πάνω... λέτε τη δουλειά να τη κάνει το powerline???

Και αν ναι, τι κάνω που χρειάζεται...? Να το βγάλω απο το switch και να το βάλω σε μια πόρτα του ρούτερ (100αριου)? Το απέφευγα για να μη καταπονήσω το ρουτερ...

@Sorry TS που έχουμε βγει εκτός θέματος...

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το nas πως επικοινωνεί με το pc σου; Μέσω powerline; Εαν ναι τι ταχύτητες μεταφοράς ποιάνεις; Στα 500mbps πρέπει να ποιάνεις θεωρητικό μέγιστο 62,5ΜΒ/sec και στην πράξη λιγότερο ανάλογα τι σκληρό έχεις και τι ταχύτητες εγγραφής ποιάνει.

Για αρχή , για να δεις εαν φταίει το powerline σύνδεσε το nas με το pc μόνο μέσω gigabit switch

Δημοσ.

Βλέποντας τα λαμπάκια στο gigabit switch, όλα ειναι 1000αρια εκτός του ρούτερ και του powerline(500ari) που πέφτει και αυτό πάνω... λέτε τη δουλειά να τη κάνει το powerline???

Ε ναι! Ξέχνα τα powerline, δυστυχώς σου ρίχνουν την ταχύτητα μεταφοράς από και προς το pc σου. Τα δικά μου τα πέταξα και πέρασα καλώδιο και τα 5MB/sec έγιναν 28MB/sec, το μέγιστο που μπορεί να μου δώσει το NAS μου. Φυσικά, μια δοκιμή θα δείξει τί ακριβώς παίζει. Άρα, gigabit switch και όχι powerline.

Δημοσ.

Το nas πως επικοινωνεί με το pc σου; Μέσω powerline; Εαν ναι τι ταχύτητες μεταφοράς ποιάνεις; Στα 500mbps πρέπει να ποιάνεις θεωρητικό μέγιστο 62,5ΜΒ/sec και στην πράξη λιγότερο ανάλογα τι σκληρό έχεις και τι ταχύτητες εγγραφής ποιάνει.

Για αρχή , για να δεις εαν φταίει το powerline σύνδεσε το nas με το pc μόνο μέσω gigabit switch

Όχι, το nas & pc είναι πάνω στο switch. Απλώς πάνω στο switch έχω βάλει και το powerline για να βλέπω περιεχόμενο του nas σε άλλα δωμάτια.

Να σκεφτείς οτι αντίγραψα με teracopy τώρα απο το nas στο pc σε SSD δίσκο 1,39GB σε 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα με 11MB/sec !!!!

Δημοσ.

Το NAS είναι 1000αρι (linux):

Settings for egiga0:
        Supported ports: [ TP ]
        Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Full
        Supports auto-negotiation: Yes
        Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Full
        Advertised auto-negotiation: Yes
        Speed: 1000Mb/s
        Duplex: Full
        Port: Twisted Pair
        PHYAD: 0
        Transceiver: internal
        Auto-negotiation: on
        Supports Wake-on: pumbg
        Wake-on: g
        Current message level: 0x00000033 (51)
        Link detected: yes

Έβγαλα το καλώδιο του powerline απο το switch (πάνω μόνο nas,pc και ρουτερ) και ξαναέκανα copy το ίδιο αρχείο... τα ίδια... 2λεπτά και 25δευτ.

Δημοσ.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ...

Θα πας ψάχνοντας:

Πρώτα συνδέεις μέσω ethernet μόνο το pc με το nas απευθείας χωρίς την παρεμβολή του switch να δεις τι ταχύτητα ποιάνεις.Εαν ποιάνεις την προβλεπόμενη ταχύτητα τότε παρεμβάλεις και το switch πάνω και δοκιμάζεις πάλι μια αντιγραφή αρχείου να δεις ταχύτητες.

Καλού κακού δοκίμασε και κανένα άλλο καλώδιο ethernet εαν σου είναι πρόχειρο.

Δημοσ.

τα καλώδια είναι cat 5e (όχι πρεσαρωτά τα clips, εργοστασιακά, πως να το πω). Θα δοκιμάσω το nas να συνδέσω κατευθείαν πάνω στο pc αλλά πως...?

το pc έχει 2 gigabit ports, το ένα κάθεται (το είχα αποριά σε τι η χρησιμότητα των 2). Να βγάλω το καλώδιο του nas απο το switch και να το βάλω στο άδειο πορτακι του pc? Πως θα το δει?

Δημοσ.

Ναι, βγάζεις το καλώδιο ethernet από το nas και το βάζεις στο pc.Θα δεις τους δίσκους του nas στον explorer.

Εαν δεν τους δει το pc , μπες στο μενου του nas από τον browser και πήγαινε στις ρυθμίσεις και βάλτου καρφωτή ip (να είναι στο ίδιο υποδίκτυο με αυτό του pc - πχ 192.168.1.xx όπου xx από 1 έως 255 {το 1 συνήθως είναι δεσμευμένο από το pc σου})

Δημοσ.

Ναι, βγάζεις το καλώδιο ethernet από το nas και το βάζεις στο pc.Θα δεις τους δίσκους του nas στον explorer.

Εαν δεν τους δει το pc , μπες στο μενου του nas από τον browser και πήγαινε στις ρυθμίσεις και βάλτου καρφωτή ip (να είναι στο ίδιο υποδίκτυο με αυτό του pc - πχ 192.168.1.xx όπου xx από 1 έως 255 {το 1 συνήθως είναι δεσμευμένο από το pc σου})

Το πάλεψα αλλά δε κατάφερα να δω το nas απο την άλλη πόρτα. Το nas έχει static ip. Δεν παίζει ούτε το ping, ούτε το δίσκο απο τον explorer.

Παρακάτω βλέπεις το ipconfig απο το pc. Το connection 2 είναι του nas και το σκέτο connection του pc:

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix  . :

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::65a7:697a:b7d9:e293%12

Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.226.147

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0

Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix  . :

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e53f:833b:e235:24f%10

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.8

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1

Δημοσ.

Κανένα nas απόσο γνωρίζω δεν έχει static ip.Σε όλα τα nas ρυθμίζονται όπως τα θέλουμε εμείς.

Όπως και να έχει , εαν γράψεις στον browser του υπολογιστή σου την ip 169.254.226.147 θα σε βγάλει στην αρχική σελίδα του nas όπου μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις και στην καρτέλα που είναι σχετική με τα δίκτυα να αλλάξεις την ip και το subnetmask με μια καρφωτή όπως πχ την 192.168.2.10 με subnet 255.255.255.0.

Εαν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό , μπορείς αντί να αλλάξεις τις ρθυμίσεις του nas να αλλάξεις το υποδίκτυο του υπολογιστή σου να είναι ίδιο μ το αντίστοιχο του nas.

Πχ στο pc θα πρέπει να δώσεις μια ip όπως η 169.254.226.148 με subnet mask 255.255.0.0.

Κάνεις το τεστ με τη μεταφορά ενός αρχείου και μετά τα ξαναγυρνάς όπως ήταν.

Δημοσ.

Τα καλώδια είναι όλα κομπλέ;

Εγώ απο απροσεξία είχα συνδέσει το nas πάνω στο switch με ένα καλώδιο το οποίο είχε τα μισά συρματακια μέσα (μάλλον απο κάποιο ρουτερ μου είχε ξεμείνει) και δούλευε σαν 100αρι αντί για gigabit lan.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

To nas είχε και έχει πάντα static ip: 192.168.2.6 καρφομένη απο τις ρυθμίσεις του. Αυτή που έβγαλε το ipconfig (169.254.226.147) δε ξέρω που την βρήκε... Το PC όμως δεν έχει και ίσως θα πρέπει να του βάλω.

Googlaροντας λίγο (connect directly NAS to PC) είδα οτι μάλλον θα χρειαστω crossover καλώδιο για να παίξει, δεν είμαι σίγουρος όμως.

Τα καλώδια είναι όλα κομπλέ;
Εγώ απο απροσεξία είχα συνδέσει το nas πάνω στο switch με ένα καλώδιο το οποίο είχε τα μισά συρματακια μέσα (μάλλον απο κάποιο ρουτερ μου είχε ξεμείνει) και δούλευε σαν 100αρι αντί για gigabit lan.

Λες να είναι αυτό και να χτυπιέμαι τόσο καιρό... και γω χρησιμοποιώ τα καλώδια που έχουν μέσα τα routers και τα switches, Πάντως το switch αναγνωρίζει το gigabit port (πρασινίζει το ledaki).

Δημοσ.

Ρίξε μια μάτια. Εγώ ήμουν έτοιμος μέχρι και για φορματ και τελικά όπως κοίταζα τα βυσματακια πάνω στο switch είδα ότι το καλώδιο του nas είχε λιγότερα συρματακια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...