Andyk0555 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Γεια σας. Ενδιαφέρομαι να πάρω κάποιο NAS ώστε να μπορώ να βλέπω τα αρχεία μου από όλες τις συσκευές μου ασύρματα. Έχει το ρούτερ μου DGND3700v2 θύρα usb για σκληρό αλλά είναι πολύ φτωχό και αργό. Έλεγα να πάρω αυτό Έχει και bit torrent client για να κατεβάζει torrents χωρίς να έχεις ανοιχτό τον υπολογιστή και γενικά διάβασα καλά σχόλια. Οι synology έχω ακούσειο ότι είναι top αλλά πανάκριβοι... Και για σκληρό τώρα ποιον να επιλέξω? ΟΙ WD green είναι πιο φθηνοί. Οι red που υποτίθεται ότι είναι για NAS είναι πιο ακριβοί. Τι να επιλέξω? Έλεγα για 3TB μιας και είναι ελάχιστα πιο ακριβοί από τους 2TB ενώ οι 4TB είναι αρκετά πιο ακριβοί ακόμα.
achilles_g_ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Nα σου πω την εμπειρία μου από τα 2 nas που έχω. Το zyxel 310 και το synology ds213j. Mε το 310 μπήκα στον κόσμο των nas. Μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο καλές αγορές που έχω κάνει. Κάποια στιγμή θέλησα να πάω σε nas με 2 σκληρούς και επειδή είμαι ευχαριστημένος από το zyxel, πήρα το 325v2. Αυτό μου δημιούργησε πολλά προβλήματα στο κατέβασμα από host. Τις περισσότερες φορές έπρεπε να κατεβάσω τα αρχεία 2 και 3 φορές (crc error), αφού τα τσεκάρω για να δω ποια έχουν πρόβλημα. Σε όλα τα υπόλοιπα δούλευε κανονικά. Όταν μου εγκρίθηκε πιστωτικό ή αντικατάσταση, προτίμησα να δώσω την επιπλέον διαφορά και πήρα το synology και ησύχασα. Αν δούλευε σωστά το zyxel δεν θα με ενοχλούσε, έχει και αρκετά εύκολο μενού για αρχάριο. Για δίσκους δώσε την επιπλέον διαφορά και πάρε red. Υ.Γ. Aν θέλεις να περνάς αρχεία από και προς τον υπολογιστή θα χρειαστείς και ένα gigabit switch, με την προϋπόθεση ότι ο υπολογιστής σου έχει gigabit θύρα ethernet. Αλλιώς οι ταχύτητες μεταφοράς δεν παλεύονται. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2014 από achilles_g_ 2
Andyk0555 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Nα σου πω την εμπειρία μου από τα 2 nas που έχω. Το zyxel 310 και το synology ds213j. Mε το 310 μπήκα στον κόσμο των nas. Μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο καλές αγορές που έχω κάνει. Κάποια στιγμή θέλησα να πάω σε nas με 2 σκληρούς και επειδή είμαι ευχαριστημένος από το zyxel, πήρα το 325v2. Αυτό μου δημιούργησε πολλά προβλήματα στο κατέβασμα από host. Τις περισσότερες φορές έπρεπε να κατεβάσω τα αρχεία 2 και 3 φορές (crc error), αφού τα τσεκάρω για να δω ποια έχουν πρόβλημα. Σε όλα τα υπόλοιπα δούλευε κανονικά. Όταν μου εγκρίθηκε πιστωτικό ή αντικατάσταση, προτίμησα να δώσω την επιπλέον διαφορά και πήρα το synology και ησύχασα. Αν δούλευε σωστά το zyxel δεν θα με ενοχλούσε, έχει και αρκετά εύκολο μενού για αρχάριο. Για δίσκους δώσε την επιπλέον διαφορά και πάρε red. Υ.Γ. Aν θέλεις να περνάς αρχεία από και προς τον υπολογιστή θα χρειαστείς και ένα gigabit switch, με την προϋπόθεση ότι ο υπολογιστής σου έχει gigabit θύρα ethernet. Αλλιώς οι ταχύτητες μεταφοράς δεν παλεύονται. Ευχαριστώ για την απάντηση. Για synology έχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα. Αν και αρκετά ακριβοί ίσως αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω χωρίς να μπλεξω με κανένα της πλάκας και μετά τρέχω και να μην φτάνω. Έχει κανείς εμπειρία με κάτι τέτοιο;
kirileman Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Υ.Γ. Aν θέλεις να περνάς αρχεία από και προς τον υπολογιστή θα χρειαστείς και ένα gigabit switch, με την προϋπόθεση ότι ο υπολογιστής σου έχει gigabit θύρα ethernet. Αλλιώς οι ταχύτητες μεταφοράς δεν παλεύονται. Για πες ταχύτητες με gigabit.
achilles_g_ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Για πες ταχύτητες με gigabit. 46 MB/sec με το zyxel 310, κοντά στα 100 με το synology. O εσωτερικός δίσκος είναι ένας seagate 7200. 1
pettakos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 https://www.synology.com/en-global/products/DS115j Αυτο που σκεφτομαι και εγω, τιμη γυρω στα 100 ευρω, μονο για κατεβασμα και τιποτε αλλο. Τα 100 ειναι ταχυτητα απο το nas προς το pc? Η αλλη ερωτηση ειναι αν μονο γι'αυτο το σκοπο θα επρεπε να στησω ενα μικρο pc 24/7 με μονο το λειτουργικο και torrent client. Περιπου στα ιδια specs θα βγει η μια η αλλη χρηματικα. Το οτι το nas ειναι headless δεν με πολυνοιαζει, διοτι και το pc θα το ελεγχω remotely με remote desktop η teamviewer. Ποσο δυσκολο ειναι το D.S.M 5.0 στο χειρισμο? Δεν ειχα ποτε nas και δεν ξερω. Ελπιζω να μην εβγαλα το νημα εκτος θεματος. Ευχαριστω.
achilles_g_ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δεν θα δυσκολευτείς πολύ, απλά θα χρειαστεί να βάλεις το χεράκι σου. Με το ds download μπορείς να κατεβάζεις με εντολή από το κινητό σου, από όπου και αν είσαι! Η διαφορά με το μικρό pc είναι σίγουρα στην κατανάλωση! Για την ταχύτητα read write πάνω κάτω ίδιες είναι.
kirileman Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 46 MB/sec με το zyxel 310, κοντά στα 100 με το synology. O εσωτερικός δίσκος είναι ένας seagate 7200. Ουάου. Η δική μου η μπαγκατέλα δεν ξεπερνάει με τίποτα τα 28MB/sec. Βέβαια το είχα πάρει πολύ φθηνά και δεν έχω απαιτήσεις.
tstavrou Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 46 MB/sec με το zyxel 310, κοντά στα 100 με το synology. O εσωτερικός δίσκος είναι ένας seagate 7200. Να σε ρωτησω πως ειναι η συνδεσμολογια σου. Εχεις ρουτερ gigabit και συνδεονται ολα πανω?
achilles_g_ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Όχι, έχω πάρει ένα gigabit switch (15 ευρώ περίπου). Έχω τον υπολογιστή και τα nas και router συνδεδεμένα στο switch. Κατά τη μεταφορά από και προς τον υπολογιστή δεν παρεμβάλλεται το router.
tstavrou Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Όχι, έχω πάρει ένα gigabit switch (15 ευρώ περίπου). Έχω τον υπολογιστή και τα nas και router συνδεδεμένα στο switch. Κατά τη μεταφορά από και προς τον υπολογιστή δεν παρεμβάλλεται το router. Το ιδιο topology εχω και γω, μονο που ο router δεν ειναι gigabit. Ολα πεφτουν πανω σε gigabit switch... Αλλα ταχυτητες gigabit δε βλεπω... Τι να πω? Θεωρω οτι πεφτει η ταχυτητα σε 100αρι λογω του ρουτερ. Γιαυτο σε ρωτω αν ολες οι συσκευες ειναι gigabit.
pettakos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Αυτό θα το δεις από τα properties των καρτών δικτύου. Θα πρέπει να γράφουν όλες 1Gb/s. Η ταχύτητα μεταφοράς είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.
tarantules Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Το ιδιο topology εχω και γω, μονο που ο router δεν ειναι gigabit. Ολα πεφτουν πανω σε gigabit switch... Αλλα ταχυτητες gigabit δε βλεπω... Τι να πω? Θεωρω οτι πεφτει η ταχυτητα σε 100αρι λογω του ρουτερ. Γιαυτο σε ρωτω αν ολες οι συσκευες ειναι gigabit. Εαν έχεις συνδέσει τη 1000άρα κάρτα του υπολογιστή σου πρώτα πάνω στο router το 100άρι και μετά το router στο 1000άρι switch τότε θα συνδεθείς στα 100mbps. Για να έχεις ταχύτητες gigabit πρέπει όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν 1gbps να συνδέονται απευθείας με το 1000αρι switch. Επίσης να γνωρίζεις οτι εαν έχεις μηχανικό δίσκο , δεν πρόκειται να πάρεις ταχύτητα παραπάνω από τη μέγιστη ταχύτητα εγγραφής που υποστηρίζει ο δίσκος σου. Εγώ στο δικό μου Zyxel NSA320 σε αντιγραφές HD ταινιών παίρνω μέχρι 50MB/sec μέσω gigabit.Μέγιστο θεωρητικό το gigabit έχει τα 1000/8=128ΜΒ/sec αλλά στην πράξη μπορεί να φτάσει μέχρι 100 περίπου.Σε ssd μόνο μπορείς να δεις τέτοιες ταχύτητες εγγραφής.
qsis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Για synology έχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα. Αν και αρκετά ακριβοί ίσως αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω χωρίς να μπλεξω με κανένα της πλάκας και μετά τρέχω και να μην φτάνω. Έχει κανείς εμπειρία με κάτι τέτοιο; η synology θα προσθέσω εγώ έχει φοβερές εφαρμογές για τα κινητά, πχ μπορείς από όπου κι αν είσαι να βρεις ένα torrent που θες από το κινητό σου και μέσω της εφαρμογής να ξεκινήσει ο nas να το κατεβάζει
kgian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Εγώ έχω ένα HP Microserver για NAS. Στο συγκεκριμένο τρέχω windows 7 γιατί το θέλω και για άλλες δουλειές. Το έχω βέβαια headless και το δουλεύω με remote desktop και τα web interfaces των διαφόρων servers που τρέχω. Ταχύτητες άνετα 100ΜΒ/sec με μηχανικούς δίσκους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα