Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφευγεις ενα site το οποιο θα σε βοηθησει να βρεις αυτο που ψαχνεις, αγνοεις τωρα το steam οποτε πηγαινε χρυσοπληρωσε τα παιχνιδια απο το πλαισιο (τυχαιο μαγαζι)

Αποφεύγει ένα site το οποίο στα αποτελέσματά του συνήθως έχει όλα τα απίθανα μαγαζιά στην επαρχία που πλήρωσαν το σκρουτζ για να εμφανιζονται και τα τέσσερα γνωστά του καρτέλ της Αθήνας, Πλαίσιο, Multirama, Public, Κωτσόβολος, που μπορεί και μόνος του να πάει να τα δει, έτσι και αλλιώς συνήθως το ένα δίπλα στο άλλο είναι. Αγνοεί και το Steam που τα υπερκοστολογεί για να κάνει μετά δήθεν εκπτώσεις και απίθανες προσφορές. Και όλα αυτά σε digital εκδόσεις, δεν θα έχει ούτε καν ένα dvd με το εξώφυλλο του παιχνιδιού και κάποιο βιβλιαράκι.

Είχα παει πριν απο 1 μηνα στο public στη Θεσσαλονικη και μου ειπαν οτι δεν παιρνουν μεταχειρισμενα pc games, γιατι λενε οτι τους δωσανε χρησιμοποιημενα steam keys και κατι τετοιο... :whistle:

Ισχυει το ιδιο και στην Αθηνα?

Δυστυχώς ναι. Στο Public της Γλυφάδας που πήγα πριν ένα μήνα μού είπαν τέλος τα μεταχειρισμένα παιχνίδια pc.

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπερκοστολογεί το steam απλά είναι για κάποιο ηλίθιο λόγο πάντα τα digital downloads πιο ακριβά από τα hard case retail με κλασσικότατο παράδειγμα (άσχετα με steam) όλα τα παιχνίδια της blizzard που από το blizzard store τα βρίσκεις πολύ πιο ακριβά από οποιοδήποτε μαγαζί.

Το steam αν εξαιρέσεις τα παιχνίδια της valve δεν καθορίζει τις τιμές αυτό, αλλά οι developers/publishers που έχουν τα δικαιώματα. Οι εκπτώσεις του δεν είναι εικονικές, πόσο μάλλον όταν βρίσκεις για παράδειγμα το Bioshock Infinite με 25ευρώ (έστω και αν κράτησε 48 ώρες) παιχνίδι ολοκαίνουριο.

Πάντα μπορείς να βρεις τα παιχνίδια πιο φτηνά βέβαια σε online key stores που είτε είναι ρωσσικα/ινδικά ή κλεμμένα ή αγορασμένα με credit card scam. Το να αγοράζεις όμως ένα παιχνίδι από ένα εγκληματία είναι χειρότερο από το να το κατεβάζεις πειρατικό γιατί νομίζεις ότι βοηθάς τον developer ενώ εκείνος δε παίρνει φράγκο.

Τες πα, όπως και να έχει, summer sales/xmas sales/easter sales πιο φτηνά παιχνίδια από το steam δε μπορείς να βρεις, από κει κ πέρα το green man gaming με κανά voucher code είναι αρκετά καλό. Παιχνίδια σε hard case πλέον μόνο collectors edition, τα πάντα όλα τ'άλλα digital και steam.

Μπορεί να βρεις και στο digital store του Amazon παιχνίδια σε φτηνή τιμή αλλά ψιλοσπάνια 

Δημοσ.

Δεν υπερκοστολογεί το steam απλά είναι για κάποιο ηλίθιο λόγο πάντα τα digital downloads πιο ακριβά από τα hard case retail με κλασσικότατο παράδειγμα (άσχετα με steam) όλα τα παιχνίδια της blizzard που από το blizzard store τα βρίσκεις πολύ πιο ακριβά από οποιοδήποτε μαγαζί.

Κλασικό παράδειγμα επίσης το Tomb Raider (το "reboot" και καλά) που στο Πλαίσιο το είχε από την αρχή 22 Ευρώ και στο Steam 49,99. Τώρα το είχαν για μια μέρα 12 Ευρώ όποιος προλάβει. Προσωπικά μιλάω, εμένα δεν μου αρέσουν αυτές οι εξυπνάδες-αμερικανιές του Steam. Προτιμώ να πάω να το πάρω από το πλαίσιο σε μια πολύ καλή τιμή που είναι τα 22 Ευρώ για ολοκαίνουργιο παιχνίδι και να μη ξανασχοληθώ με το θέμα. Ή το Alan Wake παμπάλαιο παιχνίδι πια, το έχουν 30 Ευρώ ακατέβατα, και για δύο μέρες το είχαν 3 Ευρώ. Για να ασχολούμαστε όλη την ώρα μαζί τους να κυνηγάμε τις προσφορές και να μας ροκανίζει τα λεφτά σιγά σιγά. 3 Ευρώ σε μια μεγάλη ευκαιρία, 5 Ευρώ σε μια άλλη που λήγει σε μια ώρα, 7 Ευρώ και παίρνεις όλο το franchise. Έλεος.

• Moderators
Δημοσ.

Είναι πολύ πιο απλό, και δεν έχει "εξυπνάδες-αμερικανιές". 

:D :D :D lol

To Steam είναι πλατφόρμα διανομής ψηφιακού περιεχομένου (παιχνίδια και software), και εφαρμόζει διάφορες τακτικές (αναφέρομαι στις συχνές εκπτώσεις και όχι στις αρχικές υψηλές τιμές που έτσι κι αλλιώς δεν τις αποφασίζει η Valve, και είναι κάτι που έχει εξηγηθεί πολλάκις και στο forum αυτό) για να επιβιώσει και τα πάει πάρα πολύ καλά. Επίσης το Steam είναι πλέον μία από τις πολλές πλατφόρμες και καταστήματα διανομής και σχεδόν σε καθημερινή βάση μπορείς να βρεις ευκαιρίες σε τίτλους παιχνιδιών, κάποιες από τις οποίες διαρκούν μερικές μέρες ή και εβδομάδες. 

Σχεδόν κάθε forum έχει ένα τουλάχιστον thread που ασχολείται με προσφορές παιχνιδιών. Έχουμε και εδώ ένα stickied. Υπάρχουν επίσης blogs και sites που κάνουν αποκλειστικά αυτή τη δουλειά, να ενημερώνουν για προσφορές. 

Οπότε ως gamer/καταναλωτής έχεις περισσότερες επιλογές. Μπορείς να επιλέξεις να ενημερώνεσαι για τις προσφορές ευκαιρίες και να είσαι λίγο υπομονετικός για να βρεις καλύτερη τιμή, ή να πας ντουγρού στο πρώτο/γνωστό μαγαζί και να πάρεις το κουτί (αν το έχει). 

Δημοσ.

Καλα κλασικα οτι να ναι ο Konstantinos.Πηγαινε εσυ να χρυσοπληρωσεις το καθε Πλαισιο και να αγοραζεις τα πιο πολλα παιχνιδια σε τιμες πολλες φορες και 3φορες πανω.Οσο για προσφορες μην λεμε μονο οτι μας συμφερει,γιατι δεν αναφερεις και τις αλλες προσφορες οπως Torchlight 2 στα 5 ευρο,Witcher 2 5ευρο,Bastion 2 ευρο,Dark Souls 7,5ευρο και τα λοιπα.Δεν ασχολεισαι ολη την ωρα μαζι τους απλα κοιτας αν εχει κατι που σε ενδιαφερει σε προσφορα και το παιρνεις.

''Αποφεύγει ένα site το οποίο στα αποτελέσματά του συνήθως έχει όλα τα απίθανα μαγαζιά στην επαρχία που πλήρωσαν το σκρουτζ για να εμφανιζονται και τα τέσσερα γνωστά του καρτέλ της Αθήνας, Πλαίσιο, Multirama, Public, Κωτσόβολος, που μπορεί και μόνος του να πάει να τα δει, έτσι και αλλιώς συνήθως το ένα δίπλα στο άλλο είναι.'' 

Ναι γιατι αλλη ορεξη δεν εχουμε να τρεχουμε καθε μερα στα μαγαζια ειδικα αν δεν ειναι κοντα μας και να πληρωνουμε εισιτηρια,ή βενζινη στο αμαξι οταν σε 2 λεπτα απο το internet τα βλεπεις ολα και κοιτας και διαφορες.πχ Πηγαινε παρε το http://www.skroutz.gr/s/2359306/The-Last-of-Us-PS3.html και πληρωσε το 20ευρο πανω απο τα αλλα καταστηματα.Το απο που θα αγορασεις το καθε game ειναι δικαιωμα σου φυσικα,αλλα το να κατηγορεις το skroutz και το steam ψαχνοντας δικαιολογιες απλα ειναι τραγικο και οπως εγραψες και παραπανω απλα Ελεος.Οσο για τα περι υπερκοστολογισης του steam ο Zeniath ηταν ξεκαθαρος,και στην τελικη τα games που τα βλεπεις υπερκοστολογιμενα οπως λες αγορασε τα απο αλλου δεν σε υποχρεωνει κανεις να τα αγορασεις...

Και οπως πολυ σωστα ανεφερε ο praetorian κανεις ερευνα αγορας πρωτα πριν παρεις καποιο game δεν πας και δινεις πχ 60ευρο για να δεις μετα απο 5 μερες το game στα 42...

Δημοσ.

Επίσης μιας και τα λέμε όλα για το Steam, ας μιλήσουμε και για το θέμα digital rights management (DRM) γενικά και τις επιπτώσεις του στην αγορά, χαρακτηριστική περίπτωση το Public που αρνείται πια την ανταλλαγή παιχνιδών pc, και ποιος είναι ο "πρωτοπόρος" σε όλη αυτη την ιστορία εδώ και χρόνια. Να πούμε επίσης ότι δεν αγοράζεις πια παιχνίδι, αλλά ουσιαστικά licence για να το παίξεις. Να πούμε για τις υποχρεωτικές ενημερώσεις που αν δεν έχεις ιντερνετ, απλά δεν παίζεις το παιχνίδι. Να πούμε ακόμα για τις εκάστοτε αλλαγές στους όρους χρήσης της υπηρεσίας Steam, που με "καουμπολίκι" σε αναγκάζει να την αποδεχτεις, διότι σε αντίθετη περίπτωση χάνεις αναδρομικά την προσβαση σε ολα σου τα παιχνίδια που είναι συνδεδεμένα με το Steam, τα οποία προφανώς αγόρασες αποδεχόμενος κάποιους διαφορετικούς όρους χρήσης.

Δημοσ.

Βασικα τωρα πια στην Ελλαδα δεν μπορεις να δωσεις μεταχειρισμενο παιχνιδι να παρεις διαφορα και να αγορασεις καινουργιο(πχ για ps3)εκτως του public και του seven κυριως αποοτι ξερω αλλα τα αγοραζουν τα μεταχειρισμενα σε παρα πολυ χαμηλες τιμες.Οσο για τα περι steam εννοειται οτι εγω το προτεινω κυριως σε περιοδους εκπτωσεων..

Δημοσ.

Καλα κλασικα οτι να ναι ο Konstantinos.Πηγαινε εσυ να χρυσοπληρωσεις το καθε Πλαισιο και να αγοραζεις τα πιο πολλα παιχνιδια σε τιμες πολλες φορες και 3φορες πανω.Οσο για προσφορες μην λεμε μονο οτι μας συμφερει,γιατι δεν αναφερεις και τις αλλες προσφορες οπως Torchlight 2 στα 5 ευρο,Witcher 2 5ευρο,Bastion 2 ευρο,Dark Souls 7,5ευρο και τα λοιπα.Δεν ασχολεισαι ολη την ωρα μαζι τους απλα κοιτας αν εχει κατι που σε ενδιαφερει σε προσφορα και το παιρνεις.

''Αποφεύγει ένα site το οποίο στα αποτελέσματά του συνήθως έχει όλα τα απίθανα μαγαζιά στην επαρχία που πλήρωσαν το σκρουτζ για να εμφανιζονται και τα τέσσερα γνωστά του καρτέλ της Αθήνας, Πλαίσιο, Multirama, Public, Κωτσόβολος, που μπορεί και μόνος του να πάει να τα δει, έτσι και αλλιώς συνήθως το ένα δίπλα στο άλλο είναι.'' 

Ναι γιατι αλλη ορεξη δεν εχουμε να τρεχουμε καθε μερα στα μαγαζια ειδικα αν δεν ειναι κοντα μας και να πληρωνουμε εισιτηρια,ή βενζινη στο αμαξι οταν σε 2 λεπτα απο το internet τα βλεπεις ολα και κοιτας και διαφορες.πχ Πηγαινε παρε το http://www.skroutz.gr/s/2359306/The-Last-of-Us-PS3.html και πληρωσε το 20ευρο πανω απο τα αλλα καταστηματα.Το απο που θα αγορασεις το καθε game ειναι δικαιωμα σου φυσικα,αλλα το να κατηγορεις το skroutz και το steam ψαχνοντας δικαιολογιες απλα ειναι τραγικο και οπως εγραψες και παραπανω απλα Ελεος.Οσο για τα περι υπερκοστολογισης του steam ο Zeniath ηταν ξεκαθαρος,και στην τελικη τα games που τα βλεπεις υπερκοστολογιμενα οπως λες αγορασε τα απο αλλου δεν σε υποχρεωνει κανεις να τα αγορασεις...

Και οπως πολυ σωστα ανεφερε ο praetorian κανεις ερευνα αγορας πρωτα πριν παρεις καποιο game δεν πας και δινεις πχ 60ευρο για να δεις μετα απο 5 μερες το game στα 42...

1ον. Τραγικό είναι να προσβάλλεις τον άλλον επειδή δεν γουστάρεις αυτά που λέει.

2ον. Ειλικρινά πες μου πόσες φορές έψαξες ένα παιχνίδι στο Skroutz, είδες ότι το έχουν 5 Ευρώ πιο φτηνά κάπου σε ένα υπόγειο στις Αχαρνές και έτρεξες να το πάρεις από εκεί. Είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

3ον. Τοσο τρομερό πια ήταν αυτό που είπα, να πάει να κανει μια βόλτα στην πλατεια της περιοχής που μένει και να τσεκάρει τί έχει το πλάισιο και τί έχει το δίπλα κατάστημα; Κανείς δεν ψωνιζει παιχνίδια έτσι; Εiσαστε όλη την ώρα online και ελέγχετε το κάθε σας βήμα από πριν ανάλογα τί θα πει το skroutz; Τόσο πολύασχολοι είσαστε όλοι, το Σάββατο δεν μπορειτε να κάνετε μια βόλτα σε δύο μαγαζιά για μια ώρα να δειτε από κοντά τί παίζει από παιχνίδια;

• Moderators
Δημοσ.

Επίσης μιας και τα λέμε όλα για το Steam, ας μιλήσουμε και για το θέμα digital rights management (DRM) γενικά και τις επιπτώσεις του στην αγορά,

Για πες.

ποιος είναι ο "πρωτοπόρος" σε όλη αυτη την ιστορία εδώ και χρόνια.

Δεδομένου ότι δεν είναι το Steam/η Valve, ποιον είχες υπόψιν;

Να πούμε επίσης ότι δεν αγοράζεις πια παιχνίδι, αλλά ουσιαστικά licence για να το παίξεις.

Από πάντα ίσχυε αυτό για software. Δεν άλλαζε κάτι επειδή είχες ένα δισκάκι/δισκέτα/κασέτα στα χέρια σου.

Να πούμε για τις υποχρεωτικές ενημερώσεις που αν δεν έχεις ιντερνετ, απλά δεν παίζεις το παιχνίδι.

Υπάρχουν τίτλοι που παίζονται offline, DRM-free τίτλοι (από πχ gog.com, Humble Indie Bundle/store κλπ) που δεν θέλουν internet.

Για το Steam, υπάρχει και το Steam offline mode που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (για ένα διάστημα). Κατά τα άλλα, το Steam θέλει internet, αυτό είτε το αποδέχεσαι ή όχι και δεν το χρησιμοποιείς.

Οι ενημερώσεις των παιχνιδιών πώς αλλιώς διανέμονται αν όχι από το internet;

Να πούμε ακόμα για τις εκάστοτε αλλαγές στους όρους χρήσης της υπηρεσίας Steam, που με "καουμπολίκι" σε αναγκάζει να την αποδεχτεις, διότι σε αντίθετη περίπτωση χάνεις αναδρομικά την προσβαση σε ολα σου τα παιχνίδια που είναι συνδεδεμένα με το Steam, τα οποία προφανώς αγόρασες αποδεχόμενος κάποιους διαφορετικούς όρους χρήσης.

Έχεις υπόψιν σου συγκεκριμένες αλλαγές και συγκεκριμένα παραδείγματα; Γιατί αν μιλάμε γενικά, γιατί να μην πιάσουμε και το εσχατολογικό "τι θα γίνουν τα παιχνιδάκια 'μ αν βουλιάξει η Valve και κλείσει για πάντα το Steam;"
Δημοσ.

1ον Δεν σε εβρισα ή να σου ειπα τιποτα προσωπικο απλα οταν στην Ελλαδα εχουμε καλως ή κακως ενα απο τα πιο χρησιμα εργαλεια ερευνας αγορας τιμων παιχνιδιων που ειναι το skroutz(για ελληνικα μαγαζια μιλαω βεβαια)και να μου το βγαζεις κακο απλα με ακυρες δικαιολογιες εγω αυτο σχολιασα δεν το πηγαν προσωπικα.

2ον Μιας και ρωτας για τα μαγαζια εννοειται οτι οταν κοιταω για προσφορες κοιταω ειτε απο τα γνωστα μαγαζια οπως Πλαισιo που να ειναι κοντα και να με εξυπηρετουν ή σε γενικες γραμμες τα μαγαζια που αγοραζω games ειναι TheconsoleClub και GameExplorers που ή αν τυχει και δω ενα παιχνιδι πολυ χαμηλοτερα απο τα αλλα μαγαζια πχ -25ευρο και με βολευει απο αποψη μεταφορων πηγαινω.Εννοειται οτι για διαφορες τυπου 3-4ευρο δεν τρεχω οπως ειπες στο κεντρο πχ.

3ον Συγγνωμη κιολας που ζουμε στο 2013 και μεσα σε 2 λεπτα μπορεις να δεις τα παντα πριν πας να αγορασεις και αν ειναι να παω απο μαγαζι οπως ανεφερες θα παω για προιοντα που χρειαζεται να τα δω απο κοντα οπως πχ κινητο,τηλεοραση,πληκτρολογιο κλπ οχι για τις τιμες.Γιαυτο και τις πιο πολλες προσφορες τις βρισκουμε μεσω πχ facebook που βαζουν τα διαφορα μαγαζια πχ Kotsovolos παρα να πηγαινουμε απο το καταστημα.Οσο για το γνωστο πια always Online,οτι ειπε και ο Praetorian απο πανω.Για πιο λογο νομιζεις πχ ο γερμανος δεν ειναι μεσα στο skroutz?γιατι αμα δεις τις τιμες του σε προσφατους τιτλους ειναι ολες στα υψη.

Μερικα παραδειγματα ειναι 

1)http://www.skroutz.gr/s/2713641/Crysis-3-PS3.html και http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=62451&selectedCategoryId=623

2)http://www.skroutz.gr/s/2359308/Dead-Space-3-PS3.html και http://www.skroutz.gr/s/2359308/Dead-Space-3-PS3.html

Με κορυφη http://www.skroutz.gr/s/254282/World-of-Warcraft-Cataclysm-PC.html και http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=55258&selectedCategoryId=189

Και αλλα καταστηματα οπως το  seven που εχω δει πολλοι και αγοραζουν και αυτο τα πιο πολλα games τα εχει σταθερα στα 60ευρο

πχ http://www.skroutz.gr/s/426286/Mass-Effect-3-PS3.html

http://www.skroutz.gr/s/2091881/Borderlands-2-PS3.html

http://www.skroutz.gr/s/2224669/Ni-no-Kuni-Wrath-of-the-White-Witch-PS3.html κλπ.

Οσο για το always online τωρα πια ετσι εχει γινει με την εξελιξη της τεχνολογιας,βλεπε πχ την Razer που στα gaming ποντικια της πρεπει να εισαι συνεχεια Online για να ρυθμιζεις τα profile σου.Μην κοιτας που στην Ελλαδα εχουμε μεινει πισω καμια 5ετια στο Internet σε σχεση με αλλες χωρες.

• Moderators
Δημοσ.

Ποσο διαστημα?

Δεν είμαι σίγουρος, δεν μπορώ να βρω κάτι επίσημο στο support του Steam. Ίσως είναι κάπου στις 2 εβδομάδες (με κάθε επιφύλαξη). Ίσως είναι urban legend/misinformation.

Έχω διαβάσει σε άλλα forum αναφορές για time limit στο offline mode. Προσωπικά μου έτυχε πρόσφατα να είμαι σε offline mode (για αρκετές μέρες, πάνω από εβδομάδα, λιγότερο από μήνα, γιατί ήμουν σε ξενοδοχείο όπου έκοβαν ports ανάμεσα στα οποία ήταν και του Steam) και σε κάποια φάση να μου ρίξει άκυρο το Steam όταν προσπάθησα να μπω γιατί δεν είχε πια τα offline credentials.

Οπότε είτε ισχύει ότι υπάρχει time limitation και θέλουν re-validation/re-authentication, είτε κάποιο προγραμματάκι παρεμβλήθηκε (δεν αποκλείεται, τρέχω συχνά κάποια clean-up προγράμματα)

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος, δεν μπορώ να βρω κάτι επίσημο στο support του Steam. Ίσως είναι κάπου στις 2 εβδομάδες (με κάθε επιφύλαξη). Ίσως είναι urban legend/misinformation.

Έχω διαβάσει σε άλλα forum αναφορές για time limit στο offline mode. Προσωπικά μου έτυχε πρόσφατα να είμαι σε offline mode (για αρκετές μέρες, πάνω από εβδομάδα, λιγότερο από μήνα, γιατί ήμουν σε ξενοδοχείο όπου έκοβαν ports ανάμεσα στα οποία ήταν και του Steam) και σε κάποια φάση να μου ρίξει άκυρο το Steam όταν προσπάθησα να μπω γιατί δεν είχε πια τα offline credentials.

Οπότε είτε ισχύει ότι υπάρχει time limitation και θέλουν re-validation/re-authentication, είτε κάποιο προγραμματάκι παρεμβλήθηκε (δεν αποκλείεται, τρέχω συχνά κάποια clean-up προγράμματα)

Αα οκ, ευχαριστω. Γιατι θα λειπω καπου τον Αυγουστο (μαζι με το pc :D) για κανα 4-5ημερο και εχω παιχνιδια που θα ηθελα να παιξω.

Δημοσ.

Είναι πολύ πιο απλό, και δεν έχει "εξυπνάδες-αμερικανιές". 

Όντως δεν είναι αμερικανιά, πιο πολύ βρεταννιά είναι. Σε στυλ εκπτώσεις Harrods που στεκονται όλοι στην γραμμή πίσω από τον αστυνομικό κλοιό και περιμένουν να δοθεί το σύνθημα για να μπουκάρουν.

Δημοσ.

πέρσι για κανά μήνα+ έπαιζα shogun 2 σε offline mode στις διακοπές στο laptop χωρίς να συνδεθώ ποτέ στο net και ποτέ δεν είχα πρόβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...