yohohoho Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα μάγκες, Αρχικά μπράβο στα μέλη του φόρουμ που το κρατάνε ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια και έχει αναπτυχθεί σε ένα τόσο μεγάλο δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών, ιδεών κτλ. Αν και το γνωρίζω-συμβουλεύομαι καιρό το εν λόγω site, αυτό είναι το πρώτο μου post. Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Όπως λέει και το θέμα αναβαθμίζω το pc μου. Δυστυχώς το μωρό γέρασε, είναι του 2010 βλέπετε και νομίζω ήρθε η ώρα Προς το παρόν αποτελείται από τα εξής: Κουτί: Coolermaster(δεν έχει σημασία το έχω κάνει τρυπητήρι από τα νεύρα μου) Μητρική: DFI LanParty DK P45-T2RS PLUS CPU: Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66Ghz RAM: Adata 2 x 2GB DDR2 GPU: NVidia GeForce GTS 250 1GB Επιπλέον ένα CD-ROM, ένα Coolermaster 520W τροφοδοτικό και κάποια Terra σκληρό, HDD (δυστυχώς). Ας αρχίσουμε λοιπόν, Πρώτο μου upgrade ήτανε το case, γιατί όπως προείπα το τωρινό έχει γίνει σκατά, πήρα λοιπόν το Corsair Carbide 500R Site: [/link] το οποίο βρήκα σε προσφορά στο πλαίσιο 90 ευρώ. Και τώρα ερχόμαστε στο κυρίως θέμα Επεξεργαστής - Μητρική ή Μητρική - Επεξεργαστής όπως βολεύεται κανείς Άρχισα με την αναζήτηση επεξεργαστή πρώτα και αποφάσισα να κάνω τη στροφή από Intel σε AMD (λόγω του ότι παίζω παιχνίδια συνήθως και οι AMD βοηθάνε πολύ με τους πολλούς πυρήνες, ας μη μιλήσω για τιμή όλοι πάνω-κάτω ξέρουμε τις διαφορές με την Intel) Είμαι ανάμεσα λοιπόν στους: AMD FX8350: 64bit, socket AM3+ , 8 πυρήνες στα 4Ghz 160 ευρώ AMD FX8320: 64bit, socket AM3+ , 8 πυρήνες στα 3.5Ghz 130 ευρώ AMD FX8320: 64bit, socket AM3+ , 6 πυρήνες στα 3.5Ghz 96 ευρώ Οι διαφορές όπως βλέπετε είναι σταθερά 30 ευρώ άντε μέχρι 34 (για να μην σχολιάσει κανείς ) Η επόμενη αναζήτηση αφορούσε τη μητρική όπου ανακάλυψα και ενθουσιάστηκα με την MSI 970 Gaming [link=http://us.msi.com/product/mb/970_GAMING.html#hero-overview] που κυμαίνεται στα 100 ευρώ. Αυτά είναι παίδες που σκέφτομαι να κοτσάρω πρώτα πάνω στο καινούργιο case και τα υπόλοιπα, με σειρά προταιρεότητας, ram, gpu, ψύκτρα με το καιρό. Εσείς τι θα προτείνατε; Ποιόν από τους 3 επεξεργαστές θα επιλέγατε (κάποτε με τη ψύκτρα θα ασχοληθώ και με το overclock). Σε μητρική λέτε να υπάρχει καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά; Ευχαριστώ!
adtakhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 AMD FX 8320 GIGABYTE GA 970A-UD3P GEIL 8GB (2X4GB) DDR3 1866Mhz CRUCIAL MX100 256GB SSD RAIJINTEK EREBOSS CPU COOLER -------------------------------------------------------- Σίγουρα SSD σε σύγρχονο σύστημα . Κοίταξε και για μια καλύτερη καρτούλα γραφικών. Το gaming θέλει κάρτα πάνω απ`όλα ... Όχι επεξεργαστή. Η MSI τα έχει κάνει σαλάτα με τα VRM στο AM3+ socket χρησιμοποιώντας NIKOS mosfets .... Κοίταξε την παραπάνω σε 970 chip.
yohohoho Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Σε ευχαριστώ για την απάντηση adtakh! Ο δίσκος SSD θα έρθει πιο μετά λόγω ότι δεν έχω τα γκαφ για να τα πάρω όλα μαζί. Το ξέρω ότι η GPU έχει περισσότερη σημασία στα παιχνίδια από τη CPU. Προς το παρόν όμως λιώνω CS:GO competitive και δεν με νοιάζουν τα γραφικά. Παρ' όλα αυτά η GPU που στοχεύω είναι η:MSI R9 290 4GB GDDR5 Gaming στο μακρινό μέλλον. Αυτό που μου είπες δεν το κατάλαβα "Η MSI τα έχει κάνει σαλάτα με τα VRM στο AM3+ socket χρησιμοποιώντας NIKOS mosfets .... Κοίταξε την παραπάνω σε 970 chip." Τι εvνοείς ότι τα έκανε σαλάτα; Τι πρόβλημα γνωστό παρουσίασε η μητρική; Εσύ τι θα πρότεινες για μητρική με ΑΜ3+ socket; Ευχαριστώ Είδα τη μητρική που πρότεινες παραπάνω! Ωραία εναλλακτική!
adtakhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 MSI με NIKOS MOSFETS στο VRM = κύκλωμα τροφοδοσίας cpu = burn .... Για λόγους οικονομίας η MSI βάζει τα παραπάνω mosfets κατακόρον στις μητρικές της. Αυτά δεν μπορούν να διαχειριστούν το ρεύμα που τραβούν οι επεξεργαστές με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες αστοχίες και να φτάνουν να καίγονται.
aetos1988 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Πόσα € δίνεις για την αναβάθμιση ; Το να πας σε AMD επειδή έχουν περισσότερους πυρήνες(αδύναμους εν σύγκρισή με τους intel) δεν θα σε βοηθήσει στα παιχνίδια απλά επειδή έχουν χαμηλότερο κόστος μπορείς να επενδύσεις σε μια καλύτερη κάρτα γραφικών που είναι το ζητούμενο από ένα gaming pc . Για την κάρτα προτίμησε την Nvidia GTX 970 επειδή είναι καλύτερη από την AMD 290 & 290X με αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση .
TRILOBYTER Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Με αυτον τον επεξεργαστη που εχεις μπορεις χαλαρα να βαλεις μια καλη καρτα γραφικων και να εισαι κομπλε με τα παιχνιδια. Βλεπε r9 280. Μελλοντικα αλλαζεις και τα υπολοιπα, πρωτα SSD και μετα επεξεργαστη/μητρικη κοιτας προς i5 μερια για gaming. Η καρτα γραφικων που εχεις τωρα ΔΕΝ ειναι για παιχνιδια, ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να αλλαχτει. Εγω θα εκανα και ενα καλο OC σε αυτον το επεξεργαστη αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι δυνατον με την μητρικη που εχεις, βαριεμαι να το ψαξω οποτε ας μας πει καποιος αλλος.
dimitrisOP Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 μπορεις να τον ανεβασεις σε αυτην την μητρικη
adtakhs Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Με αυτον τον επεξεργαστη που εχεις μπορεις χαλαρα να βαλεις μια καλη καρτα γραφικων και να εισαι κομπλε με τα παιχνιδια. Βλεπε r9 280. Μελλοντικα αλλαζεις και τα υπολοιπα, πρωτα SSD και μετα επεξεργαστη/μητρικη κοιτας προς i5 μερια για gaming. Η καρτα γραφικων που εχεις τωρα ΔΕΝ ειναι για παιχνιδια, ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να αλλαχτει. Εγω θα εκανα και ενα καλο OC σε αυτον το επεξεργαστη αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι δυνατον με την μητρικη που εχεις, βαριεμαι να το ψαξω οποτε ας μας πει καποιος αλλος. Mην λέμε υπερβολές. Ο 8400 δεν μπορεί να σηκώσει R9 280. Ο q9450 που έχω και είναι καλύτερος , κόβει ακόμα και μια HD6950 .... και κλοκαρισμένος κιόλας . Ο φίλος να κοιτάξει τι είδους παιχνίδια παίζει. Μετά να ψάξει για τον καλύτερο συνδυασμό (VFM) κοιτάζοντας και τα MANTLE κ.λ.π. που φέρνουν καθημερινά ανατροπές μεγάλες στον τομέα του gaming, σε όποιο παιχνίδι πηδάει στην πλατφόρμα τους... Εχθές παρατηρούσα το thief και την συμπεριφορά του σε σετάκια cpu+gpu σε mantle εναντιων του DirectX . Φέρνει τα πάνω κάτω. Περιμένω να δω πως συμπεριφέρεται το mantle και στο Civilization http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/mantle-beyond-earth-2014apr14.aspx
johninio Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 οι ραμ σου εινναι ddr2 πως θα λειτουργησει το συστημα προσωρινα;;; 1
N3CR4 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Βασικά όπως είπε και ο adtakhs ας μας αναφέρει πρώτα τι παιχνίδια θα τρέχει. Για να δούμε και λίγο τα minimum requirements που χρειάζονται.
TRILOBYTER Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Mην λέμε υπερβολές. Ο 8400 δεν μπορεί να σηκώσει R9 280. Ο q9450 που έχω και είναι καλύτερος , κόβει ακόμα και μια HD6950 .... και κλοκαρισμένος κιόλας . Ο φίλος να κοιτάξει τι είδους παιχνίδια παίζει. Μετά να ψάξει για τον καλύτερο συνδυασμό (VFM) κοιτάζοντας και τα MANTLE κ.λ.π. που φέρνουν καθημερινά ανατροπές μεγάλες στον τομέα του gaming, σε όποιο παιχνίδι πηδάει στην πλατφόρμα τους... Εχθές παρατηρούσα το thief και την συμπεριφορά του σε σετάκια cpu+gpu σε mantle εναντιων του DirectX . Φέρνει τα πάνω κάτω. Περιμένω να δω πως συμπεριφέρεται το mantle και στο Civilization http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/mantle-beyond-earth-2014apr14.aspx Λεω να παρει ισως καλη καρτα και μετα να αλλαξει τα υπολοιπα για να δεσουν με την καρτα
cabdik Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Βασικά όπως είπε και ο adtakhs ας μας αναφέρει πρώτα τι παιχνίδια θα τρέχει. Για να δούμε και λίγο τα minimum requirements που χρειάζονται. τι minimum συζητατε βρε παιδια..!! ποιο παιχνιδι δεν θα τρεξει σε Q8400...? ΝΤΑΞ δεν θα τρεχει ανετα και στα Full Settings, αλλα .... θα τρεξει...! Ακομα και το "τρελο" Advanced Warfare που ερχεται, ειναι ανετα μεσα στις δυνατοτητες του....!!!! Για μενα φιλε yohohoho, σκεφτεσαι αναποδα -εφ'οσον το ζητουμενο σου ειναι τα παιχνιδια..! πρωτα παρε μια καλη καρτα γραφικων, ωστε να ωφεληθεις περισσοτερο απο την 250. και επειτα βλεπεις ΑΝ χρειαστεις αναβαθμιση και στην πλατφορμα..! αλλωστε την καρτα, μπορεις να την μεταφερεις και στο επομενο συστημα...!!!
N3CR4 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 τι minimum συζητατε βρε παιδια..!! ποιο παιχνιδι δεν θα τρεξει σε Q8400...? Βασικά έχεις δίκιο. Δε πρόσεξα τον CPU. Καλύτερα σε αυτή τη φάση μια δυνατή κάρτα. Στα περισσότερα games δεν θα έχει θέμα πιστεύω. Για πόσο budget μιλάμε όσον αφορά τη gpu φίλε yohohoho;
yohohoho Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα μάγκες, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και συγνώμη που δεν απαντούσα αλλά πέρναγα nights in the χωριό Πίσω στο θέμα μας που έγινε πιο περίπλοκο από ότι περίμενα!! Για να σας βοηθήσω να προτείνεται επειδή ρωτήσατε το budget, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο όριο (μην φτάσουμε και στο 1000αρικο), και δεν το έχω μαζεμένο. Σιγά σιγά θα γίνουν οι αλλαγές. Για αυτό το λόγο σκέφτηκα να αρχίσω με mobo και cpu έτσι ώστε ότι πάρω αργότερα να μην κάτσω να δω αν είναι συμβατό (volt κτλ). Παρ' όλα αυτά το μόνο game που παίζω προς το παρόν όπως προείπα σε παραπάνω post είναι το cs:go competitive. (όταν τελειώσει το στήσιμο θα παίζω και άλλα δεν το συζητώ). Αυτά παίδες, Ευχαριστώ!!
cabdik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 ΑΝ πας σε αλλαγη πλατφορμας, εχε υπ' οψιν 2 πραγματα. 1 θα χρειαστεις αλλαγη και στις μνημες, αφου αυτες που εχεις ειναι DDR2, τα καινουρια παιρνουν DDR3..! 2 ΠΡΟΣΕΞΕ τα DVD και HDD να ειναι SATA, καθως οι νεες μητρικες ΔΕΝ εχουν IDE θυρα..!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα