Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εάν η μητρική μου έχει κάρτα γραφικών ενσωματομένη και εγώ έχω κάρτα γραφικών επάνω γιατί πρέπει να απενεργοποιήσω τήν onboard κάρτα γραφικών?

Γενικά μιλάω όχι για κάποιο συγεκριμένο μοντέλο μητρικής

Δημοσ.

Ποιος σου είπε οτι πρέπει να την απενεργοποιήσεις ? 

Θέλεις να πείς οτι η οθόνη σου δεν πέρνει σήμα απο την κάρτα γραφικών σου όταν έχεις στο bios ενεργοποιημένα τα ενσωματομένα γραφικά ? 

Απο την άλλη ομως για πιο λόγο να έχεις ενεργοποιημένο κάτι το οποίο δεν χρησιμοποιείς ?

Δημοσ.

Απο την άλλη ομως για πιο λόγο να έχεις ενεργοποιημένο κάτι το οποίο δεν χρησιμοποιείς ?

Σε Intel αξίζει να την κρατάς ενεργοποιημένη αφού δίνει quicksync για καταγραφή παιχνιδιών ή μετατροπές ταινιών με πολύ μεγάλη ταχύτητα συν το hardware acceleration στην προβολή HD και 4k υλικού.

Δημοσ.

Σε Intel αξίζει να την κρατάς ενεργοποιημένη αφού δίνει quicksync για καταγραφή παιχνιδιών ή μετατροπές ταινιών με πολύ μεγάλη ταχύτητα συν το hardware acceleration στην προβολή HD και 4k υλικού.

Όλες οι κάρτες γραφικών (εξωτερικές) της AMD και της Nvidia έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά τα οποία δίνουν και πολύ μα πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας .. και υψηλότερης ποιότητας τελικό αποτέλεσμα.

Οπότε αν έχει κάρτα γραφικών εξωτερική τελευταίας γενιάς καλό είναι να χρησιμοποιεί το hardware acceleration αυτών και όχι της IGP .

Αν το σύστημα είναι παλαιό, πρέπει να συνδέσει την οθόνη στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (έξοδο μητρικής), να μπει στο bios , να βάλει την εξωτερική κάρτα (pci-e) σαν πρώτη επιλογή , να σώσει , αλλάξει την οθόνη, βάζοντάς την στην έξοδο της εξωτερικής κάρτας και να ξαναμπουτάρει.

Δημοσ.

Όλες οι κάρτες γραφικών (εξωτερικές) της AMD και της Nvidia έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά τα οποία δίνουν και πολύ μα πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας .. και υψηλότερης ποιότητας τελικό αποτέλεσμα.

Οπότε αν έχει κάρτα γραφικών εξωτερική τελευταίας γενιάς καλό είναι να χρησιμοποιεί το hardware acceleration αυτών και όχι της IGP .

Αν το σύστημα είναι παλαιό, πρέπει να συνδέσει την οθόνη στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (έξοδο μητρικής), να μπει στο bios , να βάλει την εξωτερική κάρτα (pci-e) σαν πρώτη επιλογή , να σώσει , αλλάξει την οθόνη, βάζοντάς την στην έξοδο της εξωτερικής κάρτας και να ξαναμπουτάρει.Na

Να έχω δηλαδή σάν πρώτη επιλογή την Onboard αλλά να δουλευω με τήν εξωτερική?

Τι θα κερδίσω με αυτό?

Θα ''ξεκουράσω'' τήν κάρτα με αυτό το τρόπο?

Εχω αυτόν τον επεξεργαστή:http://www.e-shop.gr/intel-core-i3-4150-350ghz-lga1150-box-p-PER.558468

Μέχρι τώρα ήξερα οτι πρεπει να τήν επενεργοποιήσεις παρόλο που παίζει και όταν είναι ενεργοποιημένη.

ξεχασα να αναφέρω οτι η δικιά μου κάρτα εξωτερική είναι παλιά αλλά το υπόλοιπο σύστημα καινούριο.

Μητρική:http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4664#ov

Επεξεργαστής http://www.e-shop.gr/intel-core-i3-4150-350ghz-lga1150-box-p-PER.558468

4g RAM

VGA: nvdia 9800 gt 1gb

Τι μπορώ να κάνω με το σύστημα που έχω ωστε να έχω τήν καλύτερη απόδοση με τήν λιγότερη καταπόνηση τής 9800?

Δημοσ.

Τι μπορώ να κάνω με το σύστημα που έχω ωστε να έχω τήν καλύτερη απόδοση με τήν λιγότερη καταπόνηση τής 9800?

Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτά ότι και να κάνεις,απλά μπορείς όπως είπα πριν,με τα ενσωματωμένα να κάνεις καταγραφή παιχνιδιού αν σε ενδιαφέρει χωρίς να επηρεάζεται η ταχύτητα με την οποία παίζεις ή μπορείς να κάνεις τάχιστες μετατροπές ταινιών,αλλά πάνω στην 9800 δεν αλλάζει τίποτα.   

Δημοσ.

Streaming, πως το λένε,να γράφεις σε βίντεο αυτό που κάνεις μέσα στο παιχνίδι ή και στην επιφάνεια εργασίας.

Δες ένα παράδειγμα  στο youtube με τον g1820,τον ποιο φτηνό επεξεργαστή της σειράς που έχεις και εσύ,Μόνο με την ενσωματωμένη του. 

Δημοσ.

Αν κάποιος δε κάνει χρήση τεχνολογιών όπως Lucid Virtu όπου η iGPU βοηθάει

το σύστημα και συνεργάζεται με τη GPU (nvidia, amd), καλό είναι να την απενεργοποιεί καθώς σε μέτρηση 

στο PC μου σε idle, η iGPU (ενσωματωμένη δηλαδή στον επεξεργαστή) καταναλώνει περίπου 9 με 10 Watt

συν τη κατανάλωση την Discrete GPU. Οπότε αν κάποιος έχει τον υπολογιστή ανοικτό

για κανα 6ωρο την μερα Χ ας πούμε 250 μέρες το χρόνο . . . .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...