Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να καταλάβω αν ο Η/Υ μου παρακολουθείται από τον πρώην φίλο μου που ήταν τεχνικός Η/Υ. Μου είχε εγκαταστήσει teamviewer αλλά εγώ το κατήργησα από τον πίνακα ελέγχου. Μετά μου είχε πει ότι αν ήθελε να βλέπει πού μπαίνω χωρίς να το ξέρω, θα αντέγραφε τον κωδικό του ρούτερ μου χωρίς να μου το πει; Ισχύει κάτι τέτοιο ή κατάλαβα λάθος; Και αν όντως εχει αντιγράψει τον κωδικό αυτό, μπορεί να μπαίνει χωρίς να το παίρνω χαμπάρι; Επίσης, τι άλλο πρόγραμμα μπορεί να έχει εγκαταστήσει ώστε να το σβήσω; Πώς μπορώ να διαπιστώσω αν μπαίνει ή όχι και πώς να προστατευτώ; Αν μπαίνει, θα μπαίνει για να βλέπει σε ποιες σελίδες μπαίνω και όχι για να σβήσει πράγματά μου ώστε να γίνει έντονα αντιληπτός. Επίσης, μου έχει εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα που λέγεται CHEAT ENGINE και μου είπε ότι είναι κάτι σχετικό για κατέβασμα ταινιών, αληθεύει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να καταλάβω αν ο Η/Υ μου παρακολουθείται από τον πρώην φίλο μου που ήταν τεχνικός Η/Υ. Μου είχε εγκαταστήσει teamviewer αλλά εγώ το κατήργησα από τον πίνακα ελέγχου. Μετά μου είχε πει ότι αν ήθελε να βλέπει πού μπαίνω χωρίς να το ξέρω, θα αντέγραφε τον κωδικό του ρούτερ μου χωρίς να μου το πει; Ισχύει κάτι τέτοιο ή κατάλαβα λάθος; Και αν όντως εχει αντιγράψει τον κωδικό αυτό, μπορεί να μπαίνει χωρίς να το παίρνω χαμπάρι; Επίσης, τι άλλο πρόγραμμα μπορεί να έχει εγκαταστήσει ώστε να το σβήσω; Πώς μπορώ να διαπιστώσω αν μπαίνει ή όχι και πώς να προστατευτώ; Αν μπαίνει, θα μπαίνει για να βλέπει σε ποιες σελίδες μπαίνω και όχι για να σβήσει πράγματά μου ώστε να γίνει έντονα αντιληπτός. Επίσης, μου έχει εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα που λέγεται CHEAT ENGINE και μου είπε ότι είναι κάτι σχετικό για κατέβασμα ταινιών, αληθεύει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Τοσες λεπτομερειες δεν ξερω για το αν μπορει καποιος να παρακολουθησει τον υπολογιστη του αλλου και μαλιστα απο αποσταση.Για το μονο που ειμαι σιγουρη ειναι οτι το cheat engine ειναι για να κλεβεις σε παιχνιδια δηλαδη ποντους,να περνας δυσκολα επιπεδα και καμια σχεση δεν εχει με κατεβασμα ταινιων.Οποτε δεν θα μου εκανε εντυπωση να σου εχει πει ψεματα και για τα προηγουμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Ξαναπέρνα Windows, άλλαξε κωδικό στο ρούτερ σου, άλλαξε κωδικούς σε όσα σάιτ με κωδικό μπαίνεις, και μην ασχολείσαι άλλο.

καμια σχεση δεν εχει με κατεβασμα ταινιων.

Πιθανώς να εννοούσε κάποιο cheat για torrent tracker ratio. Σε αυτή την περίπτωση, έχει σχέση.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Ξαναπέρνα Windows, άλλαξε κωδικό στο ρούτερ σου, άλλαξε κωδικούς σε όσα σάιτ με κωδικό μπαίνεις, και μην ασχολείσαι άλλο.

Αυτο.

Σε βαθος χρονο θα αποδειχτει πολυ πιο γρηγορο και σιγουρο απ οτιδηποτε αλλο δοκιμασεις/προσπαθησεις.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό.

Φέρε κάποιον που ξέρει από υπολογιστές (*) να σου κάνει φρέσκια εγκατάσταση των windows (**), reset και νεο σεταρισμα του router (με αλλο κωδικό βέβαια) και άλλαξε όλους τους κωδικους και ερωτήσεις ασφλείας από όλα τα site σου (email, facebook, viber, κλπ).

Επισης αν εχεις smartphone κάνε και εκεί μια επαναφορά εργστασιακών ρυθμίσεων. (**)

(**) αφου εχεις παρει backup

(*) Μην τα φτιάξεις μαζί του, ουτε με ασφαλίτη, τραπεζικό, ασφαλιστή, εργαζόμενο σε τεχνικο τμήμα τηλ/κης εταιρείας. (για να μη ρωτάς πάλι πως να μη σε παρακολουθούν)

• Like 1
Δημοσ.

Πιθανώς να εννοούσε κάποιο cheat για torrent tracker ratio. Σε αυτή την περίπτωση, έχει σχέση.

Το πιο πιθανο να εχεις δικιο γιατι φαινεσαι πιο ειδικος σε αυτα..εγω παντως το cheat engine το πρωτοακουσα για "κλεψιμο" σε παιχνιδια

(*) Μην τα φτιάξεις μαζί του, ουτε με ασφαλίτη, τραπεζικό, ασφαλιστή, εργαζόμενο σε τεχνικο τμήμα τηλ/κης εταιρείας. (για να μη ρωτάς πάλι πως να μη σε παρακολουθούν)

χαχαχαχαχα ενταξει με εκανες και γελασα..εχει παντως και τα καλα του ενας πρωην που ειναι ειδικος στους υπολογιστες,σου δινει λυσεις αμεσα σε προβληματα και δεν σου κοστιζει τιποτα . :-D

• Like 1
Δημοσ.

χαχαχαχαχα ενταξει με εκανες και γελασα..εχει παντως και τα καλα του ενας πρωην που ειναι ειδικος στους υπολογιστες,σου δινει λυσεις αμεσα σε προβληματα και δεν σου κοστιζει τιποτα . :-D

Και ο ψυκτικός σου φτιάχνει το ψυγείο και το aircondition

O μηχανικός αυτοκινήτων σου κάνει service στο αμαξι

Ο ηλεκτρονικός σου ρυθμίζει την τηλεόραση

κλπ κλπ

Κλασσική γυναίκα. Ο αντρας πρέπει να είναι μάγειρας, κυνηγός (για κατσαρίδες-ποντίκια), ψυχολόγος, ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, εργάτης, πιστός και να μην κοστίζει τίποτα. :P :P

Δημοσ.

Και ο ψυκτικός σου φτιάχνει το ψυγείο και το aircondition

O μηχανικός αυτοκινήτων σου κάνει service στο αμαξι

Ο ηλεκτρονικός σου ρυθμίζει την τηλεόραση

κλπ κλπ

Κλασσική γυναίκα. Ο αντρας πρέπει να είναι μάγειρας, κυνηγός (για κατσαρίδες-ποντίκια), ψυχολόγος, ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, εργάτης, πιστός και να μην κοστίζει τίποτα. :P :P

οπως ακριβως τα λες!!χαιρομαι που ταυτιζονται οι αποψεις μας και δεν εισαι εσυ τουλαχιστον κλασσικος αντρας!!! :P  :P  :P

Δημοσ.

Κάτι σχετικό με τορρεντ για κατέβασμα ταινιών, ναι.

Δημοσ.

οπως ακριβως τα λες!!χαιρομαι που ταυτιζονται οι αποψεις μας και δεν εισαι εσυ τουλαχιστον κλασσικος αντρας!!! :P  :P  :P

Δυστυχώς είμαι και εγω κλασσικός ... λακαμας. :P

Δημοσ.

Ωραια, οπότε ο κωδικός στο ρούτερ αλλάζει; Εμένα όπως μου το έφεραν από την εταιρεία τηλεφωνίας έτσι το άφησα ΑΛΛΑ κάποιες φορές μου το ζήτησε και νομίζω ότι τον σημείωσε κάπου για να φτιάξει κάτι;;; Δεν έδινα σημασία.

Επίσης, το viber στο κινητό μου το εγκατέστησε αυτός. Άρα τι παίζει να παρακολουθεί τα μηνύματά μου και στο viber??? Και πώς αλλάζω κωδικό στο viber ΧΩΡΙΣ να σβήσω παλιές συνομιλίες και δεδομένα;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

...θα πάρεις τηλέφωνο την εταιρία, θα σε συνδέσουν με την τεχνική υποστήριξη, και θα σε καθοδηγήσουν στο πώς ν' αλλάξεις τον κωδικό.

...αλλά, πραγματικά έχεις λόγο να σκοτίζεσαι για το τί ΙΣΩΣ να κάνει από παρακολουθήσεις ο πρώην φίλος σου;

(...άσε που συνήθως όσοι πραγματικά ξέρουν να παρακολουθούν, ΔΕΝ το διατυμπανίζουν -  κι απλά παρακολουθούν. Αυτοί που το διατυμπανίζουν, στην πλειονότητα των περιπτώσεων το κάνουν για ψάρωμα, ακριβώς επειδή δεν ξέρουν την τύφλα τους...Μ' άλλα λόγια, σου λέει κάτσε να την τρομάξω, ώστε να είναι συμμαζεμένη...)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ washcloud. Η αλλαγή κωδικού στο ρούτερ δε θα επηρρεάσει κάνα αρχείο ή τα σχετικά,ε; Δηλ. να μάθω για κάτι που άλλαξε κατόπιν εορτής και να τραβάω τα μαλλιά μου;

Όταν δεν κατέχεις κάτι, όπως εγώ τον Η/Υ, σου μπαίνουν υποψίες και θέλεις να είσαι σίγουρος ιδιαίτερα όταν ξέρεις ότι ο άλλος γνωρίζει ή γνωρίζει καλύτερα από σένα αυτόν τον τομέα. Η λογική σου έχει μια λογική αλλά κάτσε να είμαστε σίγουροι!

Από viber σε κινητό ξέρεις; Πώς βλέπεις ποιος είναι συνδεδεμένος χωρίς να σε βλέπει αυτός; Αν έχεις 2 σμαρτφόουν ίσως και έχεις περάσει στο ένα τον αριθμό ενώ ο άλλος αγνοεί αυτόν τον αριθμό του δεύτερου κινητού σου; Π.χ να το έχεις περάσει στο σμάρτφόουν του μπαμπά σου;

Δημοσ.

Από κινητά δεν έχω ιδέα. Ρώτα στο σχετικό section του forum.

Δηλ. να μάθω για κάτι που άλλαξε κατόπιν εορτής και να τραβάω τα μαλλιά μου;

....;

Δεν κατάλαβα τί εννοείς εδώ. Πάντως, το να αλλάξεις κωδικό στο router σου, δεν θα έχει καμμία απολύτως κακή επίπτωση σε κάτι.

Τέλος, την "ανασφάλεια" (λόγω άγνοιας του τί μπορεί να κάνει ο άλλος κτλ) την καταλαβαίνω μεν, αλλά στην ουσία ΙΣΩΣ και να μην έχει πραγματικό αντίκρυσμα. Θέλω να πω, λογικό το ενστικτώδες του "φόβου", αλλά κάτσε και σκέψου αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει κάτι με το οποίο μπορεί να σε βλάψει. Συνήθως έχει να κάνει με "οικονομικά", όπως στοιχεία πιστωτικών κτλ. Αν ΔΕΝ τίθεται τέτοιο θέμα, τότε θα έλεγα να ησυχάσεις. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις ποιός μπορεί να σου έχει κάνει τί, οπότε στην χειρότερη απευθύνεσαι πχ στην αστυνομία και η σχετική υπηρεσία της θα φροντίσει να παρακολουθήσει τον παρακολουθούντα και μόλις τον τσιμπήσει να του ψιλοκόψει και τον κώλο...ΑΝ βεβαίως προβεί σε πράξεις όπως εκβιασμός, εκφοβισμός, παρενόχληση κτλ.

Σε γενικές πάντως γραμμές, εγώ δεν βλέπω λόγους ανησυχίας (είμαι εκτός χορού βέβαια, δεν λέω) : κάνε μια επανεγκατάσταση που λέγαμε, άλλαξε κωδικούς και θα είσαι οκ. Και από πρακτικής απόψεως, αλλά και από ψυχολογικής (=τέλος ανασφάλειας).

*...κακό πράγμα πάντως μια σχέση (οποιασδήποτε μορφής), όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο της μη-εμπιστοσύνης αλλά και του "εξουσιασμού" και της εξάρτησης...

Καλό δε βήμα, το ότι έχει λήξει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...