Abudi Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα. Τώρα με τις καταιγίδες και κάτι διακοπές ρεύματος που ενίοτε τις ακολουθουν, μπήκα να ψάξω κανένα UPS. Υπάρχουν όμως διάφοροι τύποι των οποίων δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές. Χρειάζομαι απλώς κάτι για να με προστατεύει από υπερτάσεις διακοπές και τα λοιπά ώστε να προλαβαίνω τουλάχιστον να κλείνω τον υπολογιστή μου. Έχω το σύστημα της υπογραφής μου και στο UPS λέω να βάλω και την οθόνη και βαριά βαριά και το router μήπως κάνω κάτι σημαντικό στο ιντερνετ που δε θέλω να χάσω. Τί χρειάζομαι γενικα;
Seldimi Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Μιας που είμαι και εγώ στο ψάξιμο αυτές τις μέρες θα σου πρότεινα το APC, είναι από εταιρία στον χώρο και δεν είναι σαν τα κινέζικα που έχει γεμίσει η αγορά. Από την στιγμή που θέλεις να αντέχει το pc σου κάνα 5λεπτό, θα πάρεις Line Interactive ... Έχει οικονομικά με 540VA, ενώ για πιο καλές αποδόσεις μπορείς να πας στα 900VA (google για να τα δεις) Κοιτώντας κάποια site είδα ότι τα 540VA επαρκούν
Abudi Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Απαντώ μετά από λίγο ψάξιμο και θέλω να σε ρωτήσω τα εξής: 1) Διάβασα κάπου οτι τα Line Interactive έχουν έναν χρόνο "απόκρισης" μέχρι να σου γυρίσουν την παροχή στην μπαταρία. Αυτός ο χρόνος, πόσο κρίσιμος είναι; 2) Είδα κάπου έναν εμπειρικό "κανόνα" σύμφωνα με τον οποίον, πολλαπλασιάζεις τα Watt σου με 1.6 για να δεις τι VA χρειάζεσαι στο UPS. Αυτό κατά πόσο αληθεύει; 1
EddieObscurant Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Για το 1ο, ειναι περισσότερο θεωρητικό το θέμα καθώς δεν νομίζω να υπαρχει περιπτωση να γυρναει τόσο αργα σε μπαταρια ώστε να κάνει restart το σύστημα. Ωστόσο αν πάρεις κανενα του κιλού δεν ξέρω αν θα αντιμετωίσεις τετοιο πρόβλημα. Με eaton ή apc που θεωρούνται απο τα καλά δεν θα χεις πρόβλημα. Για το 2ο δεν ειναι στανταρ και εξαρταται ανάλογα με τον κατασκευαστή του ups. Τα περισσότερα ups λένε εκτος απο va και πόσα watt δινουν. Συνήθως πολαπλασιάζεις τα va χ 0.6 και βρίσκεις τα watt, αν δεν τα λεει, αλλα αναλογα με κατασκευαστή μπορει αντι για 0.6, να είναι 0,55 ή 0.65.
Abudi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Εγώ που έχω 750 Watt τροφοδοτικό θα χρειαστώ 1200VA UPS (χωρίς να υπολογίζω την οθόνη); Ή μήπως δε δουλεύει στα τόσα Watt το τροφοδοτικό;
EddieObscurant Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 οχι ρε συ, 150watt tdp εχει η κάρτα σου και 77w έχει o επεξεργαστής σου στην πράξη και τα δυο θα τραβάνε λιγότερο. Οπότε όλο το συστημα με οθονες κλπ θα τραβαει κάτω απο 300 βαζοντας μέσα και το efficiency του τροφοδοτικού. Kαι αυτα σε full load αν παιζεις κανα παιχνιδι κλπ. Σε idle σερφαροντας στο ιντερνετ θα σαι γύρω στα 100watt
Abudi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Βασικά ίσως να ήταν λίγο overkill το τροφοδοτικό τότε αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Δηλαδή ένα 540VA λες να κάνει τη δουλειά που αναφέρω στο πρώτο ποστ;
EddieObscurant Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 οχι θες γύρω στα 800-900va δλδ 450-550watt . Σε full load του ups, δεν μπορει να κρατήσει πανω απο 1-2λεπτα με καινουριες μπαταριες. Mερικά ups δεν μπορουν καν να κρατησουν το full load που λένε αλλα το 70-80%. Επίσης μετα απο 3 χρονια υπολογιζε οτι οι μπαταριες θα χουν τη μιση διαρκεια μέχρι τα 5 που περιπου κρατανε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα