Fulgore Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Ναι βεβαια το θεμα ειναι οτι το να βαλεις ομως και υδροψυξη των 300ευρω οταν η καρτα γραφικων σου ειναι φθηνοτερη δεν ειναι και οτι το καλυτερο....
fallen4ngel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μα φυσικά φίλε μου άλλωστε αυτό είπα και εγώ!! Απλά αναφέρθηκα στην custom λόγο της επεκτασιμότητας. Άλλωστε υπάρχει πάντα η δυνατότητα να πάρεις τα κομμάτια όποτε θέλεις . Διαφορές τεράστιες σε gaming καταστάσεις όσον αφορά μόνο το CPU δεν θα δεις. Σε stress με ανεβασμένο O/C και ζέστη πχ το καλοκαίρι εκεί ναι. Αλλά το ξανά λέω εαν πρόκειται μόνο για CPU με mild O/C μια AIO είναι μονόδρομος λόγο κόστους και VFM Ναι βεβαια το θεμα ειναι οτι το να βαλεις ομως και υδροψυξη των 300ευρω οταν η καρτα γραφικων σου ειναι φθηνοτερη δεν ειναι και οτι το καλυτερο.... Τα 300€ απο που βγαίνουν; Παρακολουθώ γενικά τα μνμ σου και συμφωνώ σε πολλά πράγματα αλλά σε αυτό θα διαφωνίσω φίλε μου. Πχ παίρνεις μια 290Χ με 280-300€ ίσως και φτηνότερα, μπορείς να βρεις full cover με 50-60 όταν σε αυτή την κάρτα απο 95c δεις 50-55 εκεί θα καταλάβεις την διαφορά. Προσωπικά έχω δώσει αρκετά πράγματα εδώ στη μισή τιμή απλά και μόνο γιατί είτε δεν μου χρειάζονταν πλέον είτε γιατί πήρα κάτι καλύτερο ή βολικοτερο. Οπότε καταλαβαίνεις οτι πχ να δώσω 100-120€ για μια AIO και μετά να πω να αλλάξω και ανεμιστήρες όπως κάνουν οι περισότεροι προτιμώ να κάνω τα κουμαντα μου και να πάω στα 150-200 για μια custom. 2
Fulgore Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μα φυσικά φίλε μου άλλωστε αυτό είπα και εγώ!! Απλά αναφέρθηκα στην custom λόγο της επεκτασιμότητας. Άλλωστε υπάρχει πάντα η δυνατότητα να πάρεις τα κομμάτια όποτε θέλεις . Διαφορές τεράστιες σε gaming καταστάσεις όσον αφορά μόνο το CPU δεν θα δεις. Σε stress με ανεβασμένο O/C και ζέστη πχ το καλοκαίρι εκεί ναι. Αλλά το ξανά λέω εαν πρόκειται μόνο για CPU με mild O/C μια AIO είναι μονόδρομος λόγο κόστους και VFM Τα 300€ απο που βγαίνουν; Παρακολουθώ γενικά τα μνμ σου και συμφωνώ σε πολλά πράγματα αλλά σε αυτό θα διαφωνίσω φίλε μου. Πχ παίρνεις μια 290Χ με 280-300€ ίσως και φτηνότερα, μπορείς να βρεις full cover με 50-60 όταν σε αυτή την κάρτα απο 95c δεις 50-55 εκεί θα καταλάβεις την διαφορά. Προσωπικά έχω δώσει αρκετά πράγματα εδώ στη μισή τιμή απλά και μόνο γιατί είτε δεν μου χρειάζονταν πλέον είτε γιατί πήρα κάτι καλύτερο ή βολικοτερο. Οπότε καταλαβαίνεις οτι πχ να δώσω 100-120€ για μια AIO και μετά να πω να αλλάξω και ανεμιστήρες όπως κάνουν οι περισότεροι προτιμώ να κάνω τα κουμαντα μου και να πάω στα 150-200 για μια custom. Αναφερει προηγουμενως για υδροψυξεις 200-300ευρω και εγω σχολιαζω οτι 300ευρω σε υδροψυξη οταν εχεις φθηνοτερη καρτα οπως αυτη του Ts (R9 280x)δεν αξιζουν. Έχω την υδρόψυξη της υπογραφής, το όριο είναι 4.5ghz με 62 βαθμούς σε intelburn test και με 52-3 σε games. Νομίζω πως για το σύστημα μου δεν αξίζει custom υδρόψυξη των 200-300 ευρώ μελλοντικά μετά από κάποιες αναβαθμίσεις θα γίνει και αυτό... Τωρα αυτες οι αναβαθμισεις και μελλοντικα μπορει να ειναι οτιδηποτε απλα και εγω συμφωνησα με το παραπανω. 2
fallen4ngel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δεν γνωρίζω πως πάει απο θερμοκρασίες η 280 οπότε δεν μπορώ να σχολιασω φίλε μου. Εγώ ξεκίνησα με H100 και στα καπάκια custom. Θόρυβος; Τι είναι αυτό; Θερμοκρασίες; Άγνωστο φαινόμενο. Έφαγα βέβαια ενα κόλλημα και όλο και κάτι αλλάζω αλλά ξέρεις πως είναι αυτά φαντάζομαι τώρα πχ θέλω να αλλάξω CPU block για το γαμωτο. Τέλος πάντων μιας και συμφωνούμε, καταλαβες το σκεπτικό μου φυσικά.
R-tzas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Είπα 200-300 ευρώ συνολικά για τα πάντα που πρέπει να αγοράσεις, από fitting μέχρι και ψυγεία. Γενικά η Xfx που έχω είναι πολύ δροσερή,αθόρυβη και πανέμορφη ( προσωπική μου άποψη) γύρο στους 61-62 βαθμούς σε games και κλοκαρισμένη ,φαντάσου δηλαδή σε νερό. Το όλο θέμα είναι ο θόρυβος για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
fallen4ngel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Σε game με το O/C είδες διαφορές; Είχα δοκιμάσει σε κάποια που έχουν benchmark και οι διαφορές δεν ήταν δραματικές για να δικαιολογούν το O/C. Απο θερμοκρασίες μια χαρά είσαι πάντως
R-tzas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Σε game με το O/C είδες διαφορές; Είχα δοκιμάσει σε κάποια που έχουν benchmark και οι διαφορές δεν ήταν δραματικές για να δικαιολογούν το O/C. Απο θερμοκρασίες μια χαρά είσαι πάντως Ναι είχε μια αισθητή διαφορά σε Bencmarks in game και στα υπόλοιπα φυσικά, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν είναι στα full ρολόγια της τώρα γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος, αργότερα ίσως. Την έχω σε default voltage με ανεβασμένα ρολόγια μέχρι εκεί που πήγε. Και λιγάκι στο θέμα μας http://www.e-shop.gr/fractal-design-kelvin-s24-240mm-cpu-cooler-p-PER.911849 Σας έπεσε στο μάτι αυτή ? Πολύ ποιοτική μου φάνηκε...
looproll Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Εαν θέλεις να βάλεις υδρόψυξη με όλα τα θετικά και αρνητικά που έχει αυτή και τα αποδέχεσαι, το σωστό και αποδοτικότερο είναι να πας σε custpm και όπως ανέφεραν και πιο πάνω θες ενα 200αρι τουλάχιστον για μια αξιοπρεπή και πραγματική υδρόψυξη!!!!! Επίσης δεν είναι σωστή η άποψη του αν έχεις πιο ακριβή κάρτα γραφικών απο την υδρόψυξη και το αντίστροφο, γιατι η υδρόψυξη που θα φτιάξεις δεν θα είναι για ενα χρόνο ή δυό, οσο δηλαδή παραμένει η αξία απόδοση μιας καρτας γραφικών, ΑΛΛΑ με σωστή χρήση συντήρηση και ΑΓΟΡΑ και όχι τσιγκουνιες στα parts θα την έχεις για ΠΟΛΛΑ χρόνια και αναβαθμίσεις, φαντάζομαι όταν αλλάζεται υπολογιστή οι περισσότεροι σε ενα φόρουμ με entusiasts, Κρατάτε το ποιοτικό σας case, τροφοδοτικό και το κιτ της υδρόψυξης και οι αναβαθμίσεις αφορούν (cpu-ram-mobo-gpu-ssd or hdd), μόνο ανόητος θα τα επαιρνε πάλι όλα απο την αρχή, οπότε έτσι μια υδρόψυξη είναι επένδυση και όχι πεταμένα λ7. Απο την άλλη πλευρά ΟΛΕΣ οι AIO έτοιμες κατασκευές υδρόψυξης είναι ουσιαστικά πεταμένα λ7 και ουσιαστικά είναι μονο (for posing) να δίνουν στον κάτοχο την αίσθηση της υδρόψυξης απλά για να χαίρεται ή παραμυθιάζεται κάποιος αδαής. ΠΟΛΥ ωραία τα ψυγεία με 2-3 ανεμηστήρες ΑΛΛΑ όταν (pump, reservoir, και waterblock είναι σε ένα κυβάκι πάνω απο τον επεξεργαστή ΔΕΝ μπορεί να αποδώσει ΠΟΤΕ όπως μια κανονική υδρόψυξη και τελος παντων να έχει τόση διαφορά απο την καλύτερη αερόψυκτρα έτσι ώστε να έχει νόημα και το όλο ενχείρημα, με τά όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσεια αλλάξεις το υγρό με τι υγρο θα το αντικαταστήσεις, τι προδιαγραφές έχει ανάλογα με τα parts που χρησιμοποίησε ο κατασκευαστής, ή αν τρυπήσει ενα ψυγείο πόσο ςύκολα το αντικαθιστάς και άντε το ψυγείο παλεύεται αν χλάσει όμως η αντλία ή έχει διαροή το block τι κάνεις τότε εκτός απο το να πετάξεις ΟΛΟ το AIO κιτάκι, γιατι σε πολλά ΑΙΟ ακόμα και να ΄μπαινες στον κόπο να αλλάξεις το ψυγείο π.χ. που είναι ευκολότερο, αντε να βρείς ρακόρ που να ταιριάζουν γιατί συνήθως είναι πολύ μικρά σε διασταση σε σχέση με των custom,επίσης και τα tubes γερνάνε και κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθούν με ΑΙΟ τι θα κάνεις πού θα βρείς σωστό tube σε 3 χρόνια,ή θα σου πεί ο κατασκευαστής πάρε μια καινούρια. Τελικά υδρόψυξή > ναι σε custom AN γνωρίζει με τι έχει να κάνει και μπορεί να αφιερώνει χρόνο και να συντηρεί με το ανάλογο αρχικό κόστος αερόψυξη> πανεύκολη εγκατάσταση, μέγιστη ασφάλεια, χαμηλότατο κόστος και αν κάποιος δεν κλοκάρει μονόδρομο 1
fallen4ngel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Ακριβώς στην σκέψη μου. Και όπως είπα στο κόστος της AIO καλό είναι να βάλουμε και τα extra φουρφουρια γιατί όλες είναι φασαριοζες, κάπως έτσι φτάνουμε στα 150-170€ για AIO. 1
propatzis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 εγω εχω την coolermaster nepton 240m με τα stock φανακια,σε standar mode χρηση θορυβος μηδεν,θερμοκρασια σε χρηση ιντερνετ/κατεβασμα και κανα indie παιχνιδακι η cpu δν περασε τους 28 βαθμους... σε far cry 3/dota 2 εμεινε στους 30 βαθμους σε 5/7 ωρες gaming... να τονισω οτι αυτα ηταν και με επιπλεον χρηση των onboard γραφικων του 4690k σε turbo μοδε 3.9 κ πως το κουτι μου ειναι το corsair 400R κ δεν εχω βαλει επιπλεον φουρφουρια εκτος απο αυτα που ειχε το ιδιο το case.Δηλ σε stock κατασταση εχω απο 23-30 βαθμους ως τωρα... Δεν ειμαι ειδικος ουτε προτινω απλα σας λεω τι εχω δει μεχρι τωρα με την coolermaster... Οταν μου φερουν κ την gpu (asus strix 970) θα συμπληρωσω θερμοκρασιες... Επισης δν ξερω αν εχει σημασια αλλα η mobo δεν εχει ανεβει πανω απο 25 βαθμους.
R-tzas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 εγω εχω την coolermaster nepton 240m με τα stock φανακια,σε standar mode χρηση θορυβος μηδεν,θερμοκρασια σε χρηση ιντερνετ/κατεβασμα και κανα indie παιχνιδακι η cpu δν περασε τους 28 βαθμους... σε far cry 3/dota 2 εμεινε στους 30 βαθμους σε 5/7 ωρες gaming... να τονισω οτι αυτα ηταν και με επιπλεον χρηση των onboard γραφικων του 4690k σε turbo μοδε 3.9 κ πως το κουτι μου ειναι το corsair 400R κ δεν εχω βαλει επιπλεον φουρφουρια εκτος απο αυτα που ειχε το ιδιο το case.Δηλ σε stock κατασταση εχω απο 23-30 βαθμους ως τωρα... Δεν ειμαι ειδικος ουτε προτινω απλα σας λεω τι εχω δει μεχρι τωρα με την coolermaster... Οταν μου φερουν κ την gpu (asus strix 970) θα συμπληρωσω θερμοκρασιες... Επισης δν ξερω αν εχει σημασια αλλα η mobo δεν εχει ανεβει πανω απο 25 βαθμους. Είναι πολύ καλή η nepton 240m και αθόρυβη απ'όσα έχω δει και διαβάσει. Αλλά φίλε μου asus strix 970 ? δεν διάβασες για το bug που έχουν οι 970 ? Εγώ θα περίμενα στη θέση σου λίγο ακόμα γιατί δεν μας τα λέει καλά η πράσινη.
propatzis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Είναι πολύ καλή η nepton 240m και αθόρυβη απ'όσα έχω δει και διαβάσει. Αλλά φίλε μου asus strix 970 ? δεν διάβασες για το bug που έχουν οι 970 ? Εγώ θα περίμενα στη θέση σου λίγο ακόμα γιατί δεν μας τα λέει καλά η πράσινη. φιλε το διαβασα κ εγω...δεν την αγορασα για δοκιμη θα μου την φερουν... 1
R-tzas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 φιλε το διαβασα κ εγω...δεν την αγορασα για δοκιμη θα μου την φερουν... αα γράψε λάθος τότε...
Χρήστος15 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Τι να διαλέξω τελικά corsair vs nzxt. Και άλλη μια ερώτηση με το πιστωτικό μπορώ να πάρω οτι θέλω η πρέπει να είναι απο την κατηγορία των υδροψύξεων?
tomasss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μπορείτε να παραθέσετε μια σύνθεση custom υδρόψυξης που να χωράει σε αυτό http://www.thermaltakeusa.com/products-model.aspx?id=C_00000216 , να είναι αθόρυβη και να μη ξεπερνάει τα 200 ευρώ ; για i5 4570s και Radeon 7770
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα