Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω στην κατοχή μου τον παρακάτω δίσκο (sandisk-sdssdp-g25-128gb):

http://www.rebeltech.co.za/7937-sandisk-g25-128gb-25-sata6g-read-write-490-3500mb-s-sandisk-g25-sdssdp-128g-g25-64gb-25-sata6g-sequential-read-write-490-350mb-s.html

Λίγο που έψαξα διαθέτει sandforce sf2281 controller  και ΜLC nand  περισσότερα εδώ :

https://pcpartpicker.com/part/sandisk-internal-hard-drive-sdssdp128gg25

Σε λίγες μέρες θα έχω στη κατοχή μου και αυτόν εδώ ( KINGSTON SV300S37A/120G):

https://pcpartpicker.com/part/kingston-internal-hard-drive-sv300s37a120g

έχει τον ίδιο controller και  Toshiba MLC NAND ( δηλαδή σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά ) 

Η διαφορά είναι ότι ο ένας είναι 120gb και ο άλλος 128gb 

H ερώτηση είναι :

θα μπορούν να δουλέψουν σωστά σε raid 0 ή τσάμπα κόπος ...?  παρακαλώ σοβαρή απάντηση όχι θεωρώ και τα σχετικά ( κάποιος που έχει δοκιμάσει raid με διαφορετικούς δίσκους ας μου πει) 

Το mobo είναι gigabyte της υπογραφής μου. 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

παρακαλώ σοβαρή απάντηση όχι θεωρώ και τα σχετικά ( κάποιος που έχει δοκιμάσει raid με διαφορετικούς δίσκους ας μου πει)

Δεν χρειάζεται να το έχει κάνει κάποιος....βασικότατες δυνατότητες του raid είναι να δουλεύει με διαφορετικούς δίσκους και να προσαρμόζει το μέγεθος στο μικρότερο δίσκο.Για αυτόν τον λόγο το βγάλανε βασικά.

Δεν χρειάζεται να είσαι πιλότος και να έχεις πετάξει μόνος σου ένα αεροπλάνο για να μπορείς να πεις με σιγουριά ότι μπορεί και πετάει....

Δημοσ.

(2) .Δεν χρειάζεται να είσαι πιλότος και να έχεις πετάξει μόνος σου ένα αεροπλάνο για να μπορείς να πεις με σιγουριά ότι μπορεί και πετάει.... 

Πάνω σε αυτό που λες στο δεύτερο ( εγώ θα πετάξω το αεροπλάνο οπότε δεν αρκεί το ότι το αεροπλάνο πετάει επειδή γιαυτό φτιάχτηκε ) δεν το σχεδιάζω θεωρητικά αλλά ψάχνω το τι ισχύει  πρακτικά ( τι ακριβός γίνεται) ή ερώτηση είναι σωστή γιατί ναι μεν όλα αυτά που λες στο (1)  ισχύουν 

(1) βασικότατες δυνατότητες του raid είναι να δουλεύει με διαφορετικούς δίσκους και να προσαρμόζει το μέγεθος στο μικρότερο δίσκο.

πρακτικά αρκετοί είχαν θέματα και έχουν ακόμα γιαυτό και ρωτάω.

Αν π.χ. είχα 2 ακριβός ίδιους δίσκους δεν θα είχα κάνει καν την ερώτηση .

Κάτι άλλο?

Δημοσ.

Ε για να βρεις κάποιον με ακριβώς ίδια μητρική και ακριβώς τους ίδιους δυο ssd δίσκους θα περιμένεις πολύ.....

Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με driver bios ή κάτι τέτοιο δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε εσύ.

Δημοσ.

Θα δουλεψει μια χαρα. Αν ο ενας ειναι 128GB και ο αλλος 120GB απλα στο RAID0 θα γινει χρηση των 120GB απο καθε δισκο, δηλαδη θα εχεις 2 x 120GB = 240GB χωρου.

Κανεις ομως δεν μπορει να εγγυηθει οτι κατι θα δουλεψει 100%. Πρεπει να το δοκιμασεις εσυ ο ιδιος. Παλιοτερα υπηρχαν πολλες ασυμβατοτητες, ομως τωρα πια τα περισσοτερα προβληματα εχουν διορθωθει.

• Like 1
Δημοσ.

Ε για να βρεις κάποιον με ακριβώς ίδια μητρική και ακριβώς τους ίδιους δυο ssd δίσκους θα περιμένεις πολύ.....

Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με driver bios ή κάτι τέτοιο δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε εσύ.

Δεν είναι απαραίτητο να βρω κάποιον με τους δικούς δίσκους ακριβός, αλλά κάποιον με δίσκους με sandforce sf2281 controller ( και να μου πει αν είχε κάποιο θέμα!) καθώς και το Mobo είναι αρκετά διαδεδομένο μοντέλο ( το πιθανότερο βέβαια είναι ότι ακόμα και θέμα να έχω  με το mo/bo να υπάρχει κάποιο uptade! που να το λύνει Τέςπα. Οκ. 

Μπορεί να είναι κάποιος π.χ με 60 και 64gb ή με μεγαλύτερους δίσκους και να δω πως πάει και αν έχει θέμα....γιατί θεωρητικά πάντα θα έχω το διπλάσιο ρυθμό μεταφοράς πρακτικά έχω διαβάσει ( δεν έχω δει με τα μάτια μου ) να λένε ότι πάει το ίδιο ή και χειρότερα από το όταν ήταν ο 1 μόνος του.

@duffyduck : Ευχαριστώ για την απάντηση. μάλλον έτσι θα πρέπει να γίνει αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να δω νούμερα πάνω από 600m/b  για να είναι οκ όλα . Αλλά επειδή ο συγκεκριμένος κοντρόλερ έχει κάποιες αδυναμίες θα ήθελα να μάθω από πρώτο χέρι από άτομα που τον έχουν ( άλλωστε αντιστοιχεί στις φθηνότερες υλοποιήσεις ssd πράγμα που το κάνει πιθανό το σενάριο κάποιος με 2 μικρούς να το έχει δοκιμάσει πριν από εμένα!)

Το λέω γιατί αν δεν μου κάνει να τον δώσω έτσι κλειστός που είναι μην τον ανοίξω τσάμπα και μετά τον πουλήσω 30€ για μεταχ. (χωρίς λόγο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...