Noowada Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα. Θέλω να στήσω ένα καινoύριο Desktop και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Παραθέτω την πρότυπη φόρμα. Ποσό που διαθέτουμε : 700-800€ Χρήση υπολογιστή : Από όλη την οικογένεια που σημαίνει κλασσικά περιήγηση στο Internet(YouΤube κλπ...) , λίγο gaming και αρκετό προγραμματισμό. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Δεν ξέρω αν προκρίνονται σε ειδικά, απλώς έχω παρατηρήσει πως τα πιο "βαριά" προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι το Matlab και το VMware Workstation όπου και τρέχω Linux αντί να τα έχω σε dual boot με τα Windows. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Ναι. Αν και διαθέτω ήδη μία 17'' θέλω να στήσω διπλότυπο λογικά με άλλη μία ίδιου μεγέθους. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι εκτός απο ποντίκι που ήδη διαθετω. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Νέο Ηράκλειο. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ότι απο τα 2 συμφέρει περισσότερο, αν η παραγγελία απο διάφορα καταστήματα είναι πιο οικονομική και δεν δημιουργεί κωλύμματα με το μαγαζί που θα κάνω τη σύνθεση τότε σαφώς και την προτιμώ. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Σίγουρα σε κάποιο κατάστημα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Διαθέτω λειτουργικό σύστημα οπότε όχι. Επιπλέον σχόλια: Έχω επίσης έναν εξωτερικό δίσκο 1TB οπότε σκέπτομαι αν και κατα πόσο αξίζει η αγορά SSD για το Desktop. Επιπλέον, παρότι θέλω αυτόνομη κάρτα γραφικών δεν θέλω να είναι κάτι τρομερό και προτιμώ να δώσω τη διαφορά σε επιπλέον budget για τον επεξεργαστή ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι αξίζει να αναφερθεί. Θα επανέλθω και με αποτελέσματα δικής μου αναζήτησης για διάφορα parts, αλλά σίγουρα χρειάζομαι και τις προτάσεις όσων έχουν περισσότερη εμπειρία απο μένα. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
adtakhs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δυνατό για κάθε χρήση, Τέλεια αναλογία ισχύος σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Απόλυτα VFM. (Και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών αλλά και τα τροφοδοτικά , κουτιά και ssd, έχουν τον καλύτερο συντελεστή απόδοσης προς τιμή , στην αγορά.) Ποιοτικό , Πληρέστατο ! ( 23άρα IPS οθόνη, 8GB RAM, 120GB SSD, 1TB σκληρός, ψύκτρα για την cpu, 8-πύρηνος επεξεργαστής, 270x κάρτα γραφικών για να παίζεις ότι game θες )
Noowada Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Για τη σύνθεση έχετε κάποιο μαγαζί αν προτείνετε; Απο τα γνωστά κάνοντας και μια αναζήτηση στο forum διάβασα ότι το πλαίσιο είναι σχετικά ακριβό αλλά με κακό service ενώ το ανάποδο ισχύει για το e-shop. Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτό; Εναλλακτικά , έχει συνθέσει κανείς από το visionStudio ή το you.gr να μου πει σχόλια/εντυπώσεις; Επιπλέον αυτή η σύνθεση βασισμένη στην παραπάνω πρόταση πως σας φαίνεται; http://www.visionstudio.gr/makepc2.asp?system=2
Millennium Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Για τη σύνθεση έχετε κάποιο μαγαζί αν προτείνετε; Απο τα γνωστά κάνοντας και μια αναζήτηση στο forum διάβασα ότι το πλαίσιο είναι σχετικά ακριβό αλλά με κακό service ενώ το ανάποδο ισχύει για το e-shop. Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτό; Εναλλακτικά , έχει συνθέσει κανείς από το visionStudio ή το you.gr να μου πει σχόλια/εντυπώσεις; Επιπλέον αυτή η σύνθεση βασισμένη στην παραπάνω πρόταση πως σας φαίνεται; http://www.visionstudio.gr/makepc2.asp?system=2 Δε φαίνεται σύνθεση.Πολλά παράπονα υπάρχουν και για το Πλαίσιο και για το e-shop (για όλα υπάρχουν απλά για αυτά τα 2 γίνεται χαμός συνήθως).Το visionstudio είναι αξιόπιστο και οκ κατάστημα,το ίδιο και το you αν και έχει μικρότερη ποικιλία.
Noowada Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Τώρα είδα πως δεν φαίνεται κάτι. Λοιπόν σε σχέση με την προτεινόμενη απο πάνω σύνθεση έχω τροποποιήσει: Site: Σκληρό Δίσκο , όπου δεν έχω επιπλέον HDD μέσα μιας και τα δεδομένα μπορώ να τα χωρέσω στον εξωτερικό μου Site: Μνήμη RAM Site: Motherboard Site: Κάρτα γραφικών μιας και η προτεινόμενη μου φάνηκε αρκετά καλή για τη χρήση που έχω σκοπό να κάνω Επίσης, παρατήρησα ότι η ψύκτρα που προτάθηκε είναι αρκετά φθηνή σε σχέση με άλλες που έπεσε το μάτι μου. Σίγουρα δεν χρειάζεται κάτι καλύτερο; Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο κομμάτι, παρά να τρέχω αργότερα. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2014 από Noowada
Millennium Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Προτίμησε low profile μνήμες.Η ψύκτρα είναι επαρκής.Εγώ θα κοιτούσα και για λίγο καλύτερη οθόνη από πιο πάνω και για αρκετά καλύτερη κάρτα από την τελείως βασική που κοιτάς.
Noowada Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Προτίμησε low profile μνήμες.Η ψύκτρα είναι επαρκής.Εγώ θα κοιτούσα και για λίγο καλύτερη οθόνη από πιο πάνω και για αρκετά καλύτερη κάρτα από την τελείως βασική που κοιτάς. Μπορείς να επεκταθείς λίγο παραπάνω στο κομμάτι με τις μνήμες; Επίσης έχεις δίκιο στο κομμάτι της κάρτας γραφικών, απλώς οπως ανέφερα και πριν 170€ μου φαίνονται πολλά για τη χρήση που ξέρω ότι δεν θα κάνω(στο μυαλό μου το είχα πως στην καλύτερη να παίξω κανένα παιχνίδι 2-3 ετών μιας και για πιο πρόσφατα υπάρχει και το ps3). Έχεις να προτείνεις καμμία αξιοπρεπή κάρτα όχι πολύ ακριβή; Σε ευχαριστώ προκαταβολικά!
Millennium Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Έλεγα για μνήμες με χαμηλές ψύκτρες για να μη σου δημιουργήσουν πρόβλημα χώρου ενδεχομένως.Όχι πολύ ακριβή κάρτα είναι σχετικό.Κοίταξε για κάποια 250,260Χ,750 πχ.Και η Asus μητρική σου κάνει πιστεύω.Δώσε περισσότερη προσοχή στην οθόνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα