MoviemakerGr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Ωραία στείλε την φωτογραφία στην MSI και πες εδώ λείπει ενα Pin φαίνεται ότι δεν είναι δική σου ευθύνη αφού όλα τα υπόλοιπα και κυρίως τα διπλανά ειναι άθικτα.
g8anos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Ωραία στείλε την φωτογραφία στην MSI και πες εδώ λείπει ενα Pin φαίνεται ότι δεν είναι δική σου ευθύνη αφού όλα τα υπόλοιπα και κυρίως τα διπλανά ειναι άθικτα. Τους την εστειλα το πρωι και περιμενω απαντηση τους... Παντως το πιν δεν ελλειπε, απλα ηταν στραβο, κατω απο το γειτονικο πιν. Τωρα που το ισιωσα δουλευει κανονικα.. εννοειται δεν τους ειπα οτι το ισιωσα, γιατι θελω να δω πως θα αντιδρασουν και τι θα πουν για τα χαλασμενα mobos που πουλανε και δεν δεχονται πισω
g8anos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Η απάντηση απο msi ειναι να προσπαθησω με ενα αιχμηρο αντικειμενο να το ισιωσω
dimitrisOP Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Η απάντηση απο msi ειναι να προσπαθησω με ενα αιχμηρο αντικειμενο να το ισιωσω ελεος.... 2
Dev1l Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μην τυχον τους πεις οτι εβαλες χερι!!!!! Εχασες εγγυηση τσακ πατ. Στειλε e-mail και πες τους να σου αλλαξουν την μητρικη αλλιως θα προβεις σε ολες τις νομιμες διαδικασιες μεσω του ΙΝ.ΚΑ. και θα κινητοποιησεις τις αρμοδιες αρχες μεχρι τα κεντρικα τους σε οποια χωρα και να ειναι.
g8anos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Λέω να μην το κυνηγήσω άλλο το θεμα, όταν ακομα και η msi μου λέει οτι δεν το καλύπτουν... Σημασία έχει οτι δουλεύει κανονικά πλέον, μάλλον ήταν το μοναδικό πιν που ήταν στραβό, και φαίνεται οτι το χειρουργείο πέτυχε... (απλά την επόμενη φορά παω για asus) Χθές έκανα εκτενέστατα τεστς με cs:go, arma3 και msi afterburner/combustor... Συμπερασματα: - Το cs:go εκεί που ειχα γύρω στα 100 fps, πλέον πήγε στα 250 με 300 fps... Επίσης δεν ξέρω αν ειναι ψευδαισθηση, αλλα το render των frames στην οθόνη μου φαίνεται πιο γρήγορο. (Στο μάτι φαίνεται λες και εχει περισσοτερα hz η οθόνη - πιο ομαλή κίνηση) - Το arma3 εκεί που είχα γύρω στα 15-20 στα high, τώρα έχω στα ultra πάνω απο τουλάχιστον 30 σταθερά. (Τραγική διαφορά στο μάτι - απο slide show έγινε playable!) - Στα gpu και cpu benchmarkς της msi δεν κράσαρε ούτε μια φορά Συμπέρασμα: Η amd είναι πολύ πίσω όσον αφορά το gaming performance, τουλάχιστον η σειρά fx... Θα ήθελα να μην υπήρχε το μονοπώλιο της intel, αλλα προς το παρόν μου φαίνεται μονόδρομος... Επίσης κατάλαβα οτι όσον αφορά το gaming, συνήθως σπάνια χρησιμοποιούνται πάνω απο 2 πυρήνες αποτελεσματικά. 1
cabdik Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 βλεπω εδω οτι ο ι7 920 στα 2.6 εχει ιδια ΦΠΣ με τον 8350 στα 4 σορρυ αλλα ΙΝΤΕΛ FTW ρε (για gaming). Οσο για τον φιλο εδω, ας παρει ι5. Αφου ειναι καθαρα για παιχνιδια τι να τον κανει τον ι7 αυτο σε παραξενεψε...? ισα-ισα που τα αποτελεσματα δειχνουν ποσο χαλια παιχνιδι ειναι. αποδειξη δεν ειναι οτι ο 920 βγαινει στα ιδια με τους FX83**, αλλα οτι και ο "παλιος" PHENOM ΙΙ Χ4 980 ακολουθει κατα ποδας.....!!!!! 2
g8anos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Το παιχνίδι είναι σίγουρα κακογραμμένο, στα OSD του MSI afterburner όταν ήμουν in-game, μου έδειχνε gpu (7950) usage γύρω στα 70% (με τον amd ήταν ακόμα χαμηλότερο το ποσοστό) - στο csgo ειναι >90% Επίσης απο τους 4 πυρήνες, μόνο ο ένας έιχε >70% ο δεύτερος κάτω απο 50% και οι άλλοι 2 ήταν σχεδόν idle. Παρ'όλα αυτά, απο τον fx-8120 σε i5-4690k είδα τεράστια διαφορά. Δεν το περίμενα οτι θα έπαιζε τόσο μεγάλο ρόλο η αλλαγή cpu. Και δεν μιλάμε για placebo, αλλα μετρήσιμες διαφορές στα fps.
cabdik Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Το παιχνίδι είναι σίγουρα κακογραμμένο, στα OSD του MSI afterburner όταν ήμουν in-game, μου έδειχνε gpu (7950) usage γύρω στα 70% (με τον amd ήταν ακόμα χαμηλότερο το ποσοστό) - στο csgo ειναι >90% Επίσης απο τους 4 πυρήνες, μόνο ο ένας έιχε >70% ο δεύτερος κάτω απο 50% και οι άλλοι 2 ήταν σχεδόν idle. Παρ'όλα αυτά, απο τον fx-8120 σε i5-4690k είδα τεράστια διαφορά. Δεν το περίμενα οτι θα έπαιζε τόσο μεγάλο ρόλο η αλλαγή cpu. Και δεν μιλάμε για placebo, αλλα μετρήσιμες διαφορές στα fps. ρε συ... πανω απο 45FPS δειχνει η παραπανω εικονα, σε ολους αυτους τους επεξεργαστες που συζηταμε..! εσυ μιλας για 15-20-30...? επισης, κατι που σου προτεινα, πριν αλλαξεις συστημα (μετρησεις), εκανες καμια? οχι τιποτα αλλο, αλλα για να δουμε στο συγκεκριμενο δικο σου συστημα, τι διαφορες θα εχεις...? ΥΓ. βαριεμαι να το βρω, και να το βαλω, μονο και μονο για να δω τι διαφορες θα εχουμε...!!!!
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Το ότι ανέβηκες μερικά fps με τον τιτανομέγιστο για παιχνίδια core i5 4690k δεν το λες έκπληξη. Αυτό και μόνο δείχνει ότι το παιχνίδι είναι κακογραμμένο σε όλο του το μεγαλείο και να ξέρεις ότι δεν φταίει ο i5. Άλλωστε και έναν 8320 να έπαιρνες άντε να είχες 10 στην χειρότερη fps διαφορά με τον 4690k αλλά σαφώς περισσότερα fps drops σε βαριές σκηνές του παιχνιδιού σε αντίθεση με έναν i5 λόγω χειρότερου singlecore αλλά και πάλι δεν είναι απόλυτο καθώς το arma 3 τρέχει σε όποιο σύστημα του καπνίσει. Άποψή μου θα ήταν να τσεκάρεις τα κότσια του i5 σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι έχεις, τύπου crysis 3. battlefield 4 multiplayer, titanfall και να μην απογοητεύεσαι με τις κακές επιδόσεις του arma 3 διότι θα μετανιώσεις την αγορά σου και θα θες κάτι καλύτερο για παιχνίδια, από την στιγμή που ο i5 αποτελεί τον καλύτερο επεξεργαστή για παιχνίδια. Να ξέρεις, ότι αν τώρα αγόραζα gaming σύστημα η επιλογή μου θα ήταν ένας 4690k, καθώς έτσι όπως είναι γραμμένα τα παιχνίδια δυστυχώς επωφελούνται από τους επεξεργαστές της intel, αφήνοντας την amd κατά μία έννοια στο περιθώριο, εκτός των παιχνιδιών τύπου bf4 συν μερικών ακόμα που δεν γνωρίζω που αξιοποιούν τους 8 πυρήνες του 8320/50 για παράδειγμα. Άμα τα παιχνίδια ήταν γραμμένα να χρησιμοποιούν σωστά επεξεργαστές σαν τους fx 83xx ακόμα και τους 81xx τις φαιλντόζες της amd δεν νομίζω η πλειοψηφία των gamers να πήγαινε σε i5 από την στιγμή που με λιγότερα χρήματα θα έπαιρνες κάτι παρόμοιο. Μόνο μείον των fx είναι η κατανάλωση σε σχέση με τους intel, αλλά δεν είναι τραγική ώστε να σου έρχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί όπως οι περισσότεροι νομίζουν και μιλάνε χωρίς να έχουν ασχοληθεί. Αυτά από εμένα ! 2
g8anos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 ρε συ... πανω απο 45FPS δειχνει η παραπανω εικονα, σε ολους αυτους τους επεξεργαστες που συζηταμε..! εσυ μιλας για 15-20-30...? επισης, κατι που σου προτεινα, πριν αλλαξεις συστημα (μετρησεις), εκανες καμια? οχι τιποτα αλλο, αλλα για να δουμε στο συγκεκριμενο δικο σου συστημα, τι διαφορες θα εχεις...? ΥΓ. βαριεμαι να το βρω, και να το βαλω, μονο και μονο για να δω τι διαφορες θα εχουμε...!!!! Μιλάω για τα λιγότερα fps όταν έχεις frame-drop σε μια ζόρικη σκηνή... πχ. γίνεται πανικός απο εκρήξεις και μάχες... Σε normal κατάσταση πιάνω και 60 fps, οταν τρέχω απλά στο λιβάδι κ χαζεύω το τοπίο. Οταν το frame-drop είναι 15 fps στο χειρότερο σημείο του, είναι απαράδεκτο... Οταν με τον i5 είναι στα 30 fps, είναι ακόμα μια χαρά playable! Και αυτή η διαφορά παρ'οτι εχω ακομα την ιδια gpu! Διαφορές δεν συγκράτησα γιατί ασχολούμουν με το στραβό πιν του σοκετ, μετά φορμάτ κτλ και δεν κράτησα τίποτα. Αλλα αυτά που θυμάμαι τα έγραψα παραπάνω, και είναι πολύ αισθητες οι διαφορες... ακομα και με γυμνό ματι. ... Σίγουρα δεν παίρνω το αρμα3 για benchmarks, γιατι ειναι αδικο απέναντι σε οποιοδηποτε συστημα. Θα κάνω δοκιμές και με άλλα παιχνιδια οταν βρω χρονο. Παντως, αν ηξερα ποση βελτίωση θα εβλεπα με τον ιντελ, θα ειχα αλλαξει cpu εδω και καιρο. Νομίζω πως ο i5 4690k είναι best value for money αυτή την στιγμή! Η διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος επίσης είναι σημαντικός παράγοντας, οταν παιζεις ώρες στο pc. Τρώει πολύ λιγότερο ο intel... Στο άμεσο μέλλον, σκέφτομαι να τσιμπήσω και μια 970 gtx, που και αυτη τρώει τα μισά σχεδόν απο οτι η 7950... Ξέχασα να αναφέρω οτι έβαλα την μαμά ψύκτρα αντί για τον scythe katana 4 , γιατί κάπου με φόβισε λίγο ο τύπος απο την msi που με ρωτούσε τι cooler έχω... Παίζει κανέναν ρόλο? Παιζει το βάρος του cooler να έχει καμία σχέση με στραβωμένα πινς?
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μιλάω για τα λιγότερα fps όταν έχεις frame-drop σε μια ζόρικη σκηνή... πχ. γίνεται πανικός απο εκρήξεις και μάχες... Σε normal κατάσταση πιάνω και 60 fps, οταν τρέχω απλά στο λιβάδι κ χαζεύω το τοπίο. Οταν το frame-drop είναι 15 fps στο χειρότερο σημείο του, είναι απαράδεκτο... Οταν με τον i5 είναι στα 30 fps, είναι ακόμα μια χαρά playable! Και αυτή η διαφορά παρ'οτι εχω ακομα την ιδια gpu! Διαφορές δεν συγκράτησα γιατί ασχολούμουν με το στραβό πιν του σοκετ, μετά φορμάτ κτλ και δεν κράτησα τίποτα. Αλλα αυτά που θυμάμαι τα έγραψα παραπάνω, και είναι πολύ αισθητες οι διαφορες... ακομα και με γυμνό ματι. Σίγουρα δεν παίρνω το αρμα3 για benchmarks, γιατι ειναι αδικο απέναντι σε οποιοδηποτε συστημα. Θα κάνω δοκιμές και με άλλα παιχνιδια οταν βρω χρονο. Παντως, αν ηξερα ποση βελτίωση θα εβλεπα με τον ιντελ, θα ειχα αλλαξει cpu εδω και καιρο. Νομίζω πως ο i5 4690k είναι best value for money αυτή την στιγμή! Η διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος επίσης είναι σημαντικός παράγοντας, οταν παιζεις ώρες στο pc. Τρώει πολύ λιγότερο ο intel... Στο άμεσο μέλλον, σκέφτομαι να τσιμπήσω και μια 970 gtx, που και αυτη τρώει τα μισά σχεδόν απο οτι η 7950... Ξέχασα να αναφέρω οτι έβαλα την μαμά ψύκτρα αντί για τον scythe katana 4 , γιατί κάπου με φόβισε λίγο ο τύπος απο την msi που με ρωτούσε τι cooler έχω... Παίζει κανέναν ρόλο? Παιζει το βάρος του cooler να έχει καμία σχέση με στραβωμένα πινς? Κανένα βάλε την ψήκτρα σου και πήγαινε τον 4.3 χωρίς να πειράξεις ρεύματα. Το socket αφού έπαιξε θα παίζει και τίποτα δεν μπορεί να το επηρεάσει εκτός του βάλε βγάλε επεξεργαστή πάλι και ίσως. 2
Fulgore Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Παντως προβλημα με pin εχουν και οι αλλες εταιριες,οχι μονο η Msi,και θυμαμαι και ατομα που κανανε posts εδω στο Insomnia γιατι ειχαν θεμα με στραβα pins και με προβληματα αντικαταστασης. Καποιοι πχ ειπανε οτι αλλη φορα τις μητρικες θα τις ανοιγουν μπροστα στα καταστηματα κατα την ωρα της αγορα για να ειναι καλυμμενοι,κατι που μου φενεται οτι ειναι το καλυτερο κυριως για γνωστα μαγαζια που μπορεις να παραλαβεις απο αυτους. 3
MonstrousChaos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Να πω την αποψη μου και εγω.Ειχα τον fx6300 και εκανα την υπερβαση να παω στον 4790κ.Το συστημα ειναι μονο για gaming και τπτ αλλο.Ηταν απο τις πιο αποτυχημενες κινησεις μου.Καμια διαφορα σε τπτ, μιας και το υπολοιπο συστημα ηταν τουμπανο ,με crossfire 280x,ssds,16gb μνημη,με sabertooth μητρικη.Η καλυτερη λυση θα ηταν να πηγαινα στον 8350 η στους καινουργιους 8370 κτλ. Τα fps που ειχα ηταν υπεραρκετα σε σχεση με την οθονη που εχω.Σταθερα πανω απο 100.(μιλαω για bf4) Σκεψου καλα πριν κανεις την κινηση και τα λεφτα που μπορεις να γλιτωσεις να τα βαλεις αλλου. αποκλειεται ρε φιλαρακι να μην ειδες διαφορα...η οθονη σου ειναι 144hz.....ασε που θα εχεις δει διαφορα και στο ποσο γρηγορα αποκρινεται ο υπολογιστης σε προγραμματα και games γενικα.ασε που θα εισαι και καγκουρας με τετοιο συστημα...,αφου απο οτι καταλαβα δν εχεις καποιο οικονομικο θεμα-προβλημα. ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ.
Fulgore Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Να πω την αποψη μου και εγω.Ειχα τον fx6300 και εκανα την υπερβαση να παω στον 4790κ.Το συστημα ειναι μονο για gaming και τπτ αλλο.Ηταν απο τις πιο αποτυχημενες κινησεις μου.Καμια διαφορα σε τπτ, μιας και το υπολοιπο συστημα ηταν τουμπανο ,με crossfire 280x,ssds,16gb μνημη,με sabertooth μητρικη.Η καλυτερη λυση θα ηταν να πηγαινα στον 8350 η στους καινουργιους 8370 κτλ. Τα fps που ειχα ηταν υπεραρκετα σε σχεση με την οθονη που εχω.Σταθερα πανω απο 100.(μιλαω για bf4) Σκεψου καλα πριν κανεις την κινηση και τα λεφτα που μπορεις να γλιτωσεις να τα βαλεις αλλου. Το γραφει το παραπανω με την εννοια οτι θα γλυτωνε αρκετα χρηματα αν πηγαινε στον 8350 λογω της ηδη υπαρχουσας μητρικης.Αν και για μενα το καλυτερο θα ηταν να πηγαινε σε ενα κλειδωμενο i5 οπου το κοστος θα ηταν και παλι αισθητα χαμηλοτερο απο αυτο του i7. Το καμια διαφορα βεβαια που γραφει ειναι καθαρα θεωρητικο καθως ειμαι σιγουρος οτι αν δοκιμαζε διαφορετικα παιχνιδια,διαφορες θα εβλεπε οπως πχ στο Wow. Βεβαια για να το παιξω και λιγο καλος,και μου αρεσει που οι αλλοι πατησανε και πολλα σχολια δεν ηταν η χειροτερη αγορα του ο I7 γιατι αυτον τουλαχιστον μπορει να τον κρατησει για καιρο,μεχρι να γινουν mainstream οι νεοι Intel και οι Ddr4. Η χειροτερη αγορα ηταν μακραν οι 2 καρτες γραφικων 280x και η αλλαγη τους στην R9 290x,καθως επισης και τα 16Gb ram. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα