Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μιας και ειμαι νεο μελος σε αυτην εδω την ηλεκτρονικη κοινοτητα να πω καλησπέρα στην παρεα.

μια μικρη εισαγωγη...
καταρχην τυχαινει να εχω ικανοποιητικες γνωσεις πανω στους υπολογιστες, καθως εχω σπουδασει πληροφορικη και εχουν πεσει στα χερια μου για service αρκετες ηλεκτρονικες συσκευες.

εχω επισκευασει αρκετα λαπτοπς, δεν ετυχε ομως να πεσει στα χερια μου lenovo-dell και ακουω καλα λογια. αντιθετα με τα hp συναντησα παρα πολλα προβληματα και τα αποφευγω.

τελευταια φορα που βγηκα στην αγορα για λαπτοπ ηταν πριν 2 χρονια για εναν φιλο μου και πηραμε ενα toshiba satelite. μεχρι στιγμης εχουμε μεινει αρκετα ευχαριστημενοι. καθως οταν το ανοιξα για την καθιερωμενη συντηρηση δεν ενθουσιαστηκα αλλα δεν με απογοητευσε κιολας γενικα μετρια προς καλη κατασκευη εαν εξαιρεσεις τα πλαστικα μεροι (δεν ειναι αρκετα σκληρα), για τα λεφτα του ομως ειναι παρα πολυ καλο. το λαπτοπ κοστισε τοτε ~650 ευρω.

εγω εχω ενα vaio για την δουλεια του 2011 μοντελο και ειμαι υπερευχαριστημενος. το ειχα παρει περιπου 800ευρω με προσφορα. καμια σχεση με τα υπολοιπα της αγορας (εσωτερικα εννωω και σαν ποιοτητα κατασκευης).

τωρα στο προβλημα μου...

ψαχνω ενα λαπτοπ αξιοπιστο , καλης κατασκευης. προοριζεται για την κοπελα μου.

οσον αφορα σερβις κτλ θα τα κανω εγω οποτε δεν μας πολυαπασχολει.

λοιπον...
θελουμε  3+ ωρες μπαταρια τουλαχιστον.
προοριζεται για χρηση γραφειου, office , internet, καποιο ελαφρυ παιχνιδι κτλ...

επεξεργαστης intel αυστηρα.

καρτα γραφικων νομιζω με την intel hd θα ειμαστε οκ, 4400 ή ανωτερη. (μια εξτρα καρτα γραφικων ναι μεν καλυτερη αλλα καταναλωνει παραπανω ρευμα αρα λιγοτερη ωρα μπαταρια...)
τον επεξεργαστη τον βλεπουμε... ειμαι σε δίλημμα οσον αφορα τους U ή Μ αξιζει η λιγοτερη καταναλωση αρα περισσοτερη μπαταρια αντι για δυναμη;

οσον αφορα την μαρκα... κοιτουσα για dell ή lenovo μιας και εχω στενο φιλο που εμπορευεται λαπτοπ και μου εχει πει τα καλυτερα.

ειδα για dell 3542 αλλα οταν το επιασα απο κοντα δεν μου αρεσε καθολου, η οθονη ειναι πολύ ψευτικη και εαν πιεσεις λιγο το καπακι βλεπεις παραμορφωση και δαχτυλιες. το ιδιο σε μικροτερο βαθμο βεβαια και στην σειρα 5000 inspiron. μονο στα αφής δεν υπηρχε αυτο το προβλημα. γενικα ολα τα λαπτοπ μικρου μπατζετ ειχαν αυτο το θεμα.

μετα ειδα για lenovo thinkpad L και Ε series αλλα δεν μπορεσα να το βρω καπου απο κοντα ετσι μονο οτι διαβασα στο διαδικτυο. γενικα δεν ενθουσιαστηκα.

και μετα στραφικα σε dell latitude που παλι δεν βρηκα απο κοντα...

τελος βρηκα το toshiba c55. εμεινα αρκετα ευχαριστημενος, αλλα ουτε αυτο μπορεσα να το βρω απο κοντα για να το ελεγξω.

το μπατζετ ειναι 650-700 ευρω περιπου.

περιμενω τις εμπειριες σας και τις γνωμες σας ειτε με τα παραπανω μοντελα ή να μου κανετε τις δικες σας προτασεις...

προτιμω αυτες τις 3 μαρκες κατα προτιμηση για τους λογους που ανελυσα παραπανω.

χαιρετω την παρεα, και περιμενω την γνωμη σας.!

Γιωργος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...