Προς το περιεχόμενο

Mint 17 - nVidia 520M - V-Synch (Tearing)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω το εξής laptopάκι: Samsung R520-S01 
Το οποίο έχει intel Graphics HD3000 & nVidia 520M.

Ο player που χρησιμοποιώ είναι ο SMPlayer και το ίδιο επίσης συνέβαινε και με τον VLC.
Οι drivers που έχω είναι οι latest recommended drivers (311 αν θυμάμαι καλά...)

Καθώς έψαχνα στο google είδα ότι μπορεί να φταίνε και τα mint... ισχύει?!

Δημοσ.

Απενεργοποιησες μια απο τις 2 καρτες απο το bios, ωστε να εισια σιγουρος οτι οταν παιζει βιντεο τα παιζει κανοντας χρηση της nvidia ή της intel?

Δημοσ.

Αυτο που λεω δεν εχει να κανει με το vsync. Εχει να κανει με το να ξερεις ποια καρτα χρησιμοποιεις, αρα και σε ποια ορισες το vsync κλειστο.

Δημοσ.

Δοκίμασα να τρέξω αυτό που λες αλλά δεν μπορούσα να συνδεθώ σε γραφικό περιβάλλον, μετά από restart (πάγωσε και αναγκάστηκα να κάνω hard reset), από κονσολα δεν μου έπαιρνα αποτέλεσμα με το lsmod | grep nvidia.
Έτσι έκανα purge τους nVidia και πλέον έχω nouveau... με γραφικό περιβάλλον...

Παρόλα αυτά το tearing υπάρχει και με τον nouveau.
Να προσπαθήσω πάλι με τους nVidia?

Δημοσ.

Αρα δεν εχεις εγκατεστημενο τον driver της nvidia. Εδω εινια το σημειο που γινομια κακος και λεω "βαλε windows", γιατι εφοσον μπορεις να κλεισεις μια απο τις 2 απο το bios, αναγκαστικα θα μπλεξεις με bumblebee και prime, με αμφιβολα αποτελεσματα.

Δημοσ.

Αλλο πραγμα λυνει το bumblebee/prime. Βασικα, το μεν ειναι η ανεπισημη λυση για εναλλαγη μεταξυ των καρτων εντος του γραφικου περιβαλλοντος, χωρις αυτο να επανεκκινηθει, δηλαδη χωρις να χρειαστει να κανεις logout-login και η δε η επισημη, που απαιτει το γραφικο περιβαλλον να επανεκκινηθει. Και τα 2 δεν συγκρινονται καν με την επισημη λυση για windows, απο ολες τις σκοπιες, πχ υλοποιηση, αμεσοτητα, επιδοσεις κλπ.

Το παραπανω δεν ειναι θεμα λαπτοπ αλλα θεμα του λινουξ γενικοτερα. Γιαυτο λεω και επιμενω στο "βαλε windows καλυτερα".

Αν αυτη τη στιγμη εισαι με την intel, που μαλλον με αυτη εισαι, πρεπει να ψαξεις γιατι ο driver της intel σου δημιουργει προβλημα με το vsync, οχι της nvidia.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...