DiscoVolante Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα σε ολους. Εχω στην κατοχη μου εδω και 5 χρονια ενα Laptop Sony Vaio με Intel Core 2 Duo επεξεργαστη και Ati Radeon 4650M. Το μηχανημα ειναι εκτος εγγυησης. Φετος το καλοκαιρι στα ξαφνικα ενω δουλευε εμφανισε η οθονη ασπρομαυρες κουκιδες και γραμμες. Πως φαινοταν η η εικονα της παλια τηλεοραση που ολοι ειχαμε οταν προσπαθουσαμε να την συντονησουμε? Ετσι ακριβως φαινεται στο Laptop. Πηρα και βαση αεροψυξης. Tεχνικος εκανe test σε θερμοκρασιες τις οποιες ειχε βρει κανονικες εφοσον πρωτα ειχε προηγηθει καθαρισμος συστηματων ψυξης και τοποθετησης νεας θερμοαγωγιμης παστας. Επισης να αναφερω οτι το προβλημα παρουσιαζεται μονο μετα απο καποια ωρα λειτουργιας οταν δε εμφανιζεται κλεινω το panel το ανοιγω βλεπω μαυρη οθονη και επειτα ακολουθει restart. Τελικα τι ειναι? Καλωδιοταινια, panel ή μηπως θελει reballing η καρτα γραφικων αν και γνωριζω οτι αυτο συνηθιζεται σε chipset καρτων γραφικων της Nvidia. Σας ευχαριστω.
coolerman Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δοκιμασέ & σε εξωτερική οθόνη,στο κάνει και εκεί;;
DiscoVolante Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Θα δοκιμασω. Θα πρεπει ομως να περιμενω να μου το εμφανισει και μπορει αυτο να κανει ωρες μεχρι και μερες.
prekod Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 πήγαινε το σε ένα κατάστημα επισκευής laptop να σου κάνουν έλεγχο για να μην περιμένεις πολύ καιρό
arc Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 μου θυμίζει σημάδια για reballing αλλά πρωτα κανε το τεστ με την εξωτερική οθόνη. Δοκίμασε να το δουλεψεις χωρίς τη βάση και βάλε κατι βαρυ να τρέχει (π.χ. κάποιο hd 720p ή κάποιο flash παιχνίδι με μπολικα γραφικά)
chrisangel4343 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Ειχα ακριβώς το ίδιο θέμα κ ήταν κάρτα γραφικών. Μου το επισκεύασε ενας φίλος που Δουλευε στο πλαίσιο πέρυσι το καλοκαίρι κ ακόμα το Λαπτοπ παει μαλιοκουβαρα. Δεν παίρνει χαμπάρι πουθενά. Sent from my iPhone using Insomnia
DiscoVolante Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Φιλοι ακολουθησα την συμβουλη του Coolerman και του arc και συμβαινει το εξης παραλογο κατα την δικη μου αποψη. Ακολουθησα τα παρακατω βηματα. 1. Χωρις να εχω συνδεσει το Laptop με εξωτερικη οθονη εγκατεστησα και ετρεξα το απαιτητικο bencmark 3D MARK 2006. Ετρεξα και το Demo και το Benchmark. Δεν παρουσιασε κανενα προβλημα δεν εμφανιστηκαν τα ''χιονια'' και οι ασπρομαυρες γραμμες. 2. Χωρις να εχω συνδεσει το Laptop με εξωτερικη οθονη εγκατεστησα και ετρεξα ενα HD 720p και πιο συγκεκριμενα στο youtube ενα part walkthrough σε gameplay του Tomb Raider 2013. Παρουσιασε το προβλημα μετα απο 10 λεπτα αναπαραγωγης του video εμφανιστηκαν τα ''χιονια'' και οι ασπρομαυρες γραμμες για 2 μονο sec και μετα επαννεκινηση. 3. Συνδεοντας πλεον το Laptop (μεσω του HDMI) με την τηλεοραση και εχοντας εικονα και στα 2 panel ετρεξα το ιδιο HD 720p TOMB RAIDER video για μιση μερα. Δεν παρουσιασε κανενα προβλημα δεν εμφανιστηκαν τα ''χιονια'' και οι ασπρομαυρες γραμμες. 4. Τωρα το εχω πλεον και τρεχει μονο του το Laptop το ιδιο HD 720p TOMB RAIDER video εχουν περασει 3 ωρες το προβλημα αφαντο. Οι θερμοκρασιες της καρτας σε idle ειναι 38oC ενω σε full load σταθερα στους 61oC με 63oC το πολυ. Δεν πρεπει να ειναι καρτα γραφικων και αυτο το αποδιδω τοσο σε θερμοκρασιες επισης συνηθως τετοια προβληματα αναλογα που απαιτουν reballing ειναι οι καρτες της Nvidia και οχι oλες παρα μονον ορισμενα μοντελα της (πχ 6600GT-M). Να ακουσω την γνωμη σας.....
arc Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Τέτοια προβλήματα εχουν μόνιμο χαρακτήρα (δηλαδή εμφανίζουν πάντα το πρόβλημα) μόνο οταν η κάρτα εχει φτάσει στα τελευταία της. Σε προηγούμενα σταδια ειναι θέμα τζόκερ (αν σου κάτσει). Περα απο αυτό αν με τις δοκιμές δεν μπορείς να κάνεις μονιμο το πρόβλημα, τοτε θα αρχιζα να κοιτούσα και αλλα θέμα (π.χ. πρόβλημα στην καλωδιοταινία της οθόνης, drivers, directx, κλπ).
DiscoVolante Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Λετε να ειναι οι drivers? Εχω εγκατεστημενη την εκδοση 8.6 των catalyst. Το utility της ATI μου αναφερει οτι μπορω να αναβαθμισω το προγραμμα οδηγησης στην εκδοση 13.9.
Roger Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δουλεψε το κανονικα και περιμενε να σου ξαναεμφανισει το προβλημα.Την ωρα που θα σου το εμφανισει βρες την ευκαιρια να συνδεσεις τοτε την εξωτερικη οθονη.
DiscoVolante Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Φιλοι μου το εκανε παλι χτες μονον που αυτη την φορα περα απο τα χιονια εμφανισε καθετες λεπτες ισχνες μπλε και πρασινες γραμμες. Να μην ξεχασω να πω οτι ακουγοταν καθαρα ο ηχος του HD video πισω απο το προβλημα. Εκεινη την στιγμη προσπαθησα γρηγορα να συνδεσω το καλωδιο HDMI με την εξωτερικη οθονη και αυτο που προλαβα να δω πριν κανει επανεκκινηση (restart) ως συνηθως μετα απο δευτερολεπτα η εξωτερικη οθονη μου εβγαζε no signal. Μετα την επαννεκινηση μου εβγαλε το εξης μηνυμα: Υπογραφή προβλήματος: Όνομα συμβάντος προβλήματος: BlueScreen Έκδοση λειτουργικού συστήματος: 6.1.7601.2.1.0.768.3 Αναγνωριστικό τοπικών ρυθμίσεων: 1032 Πρόσθετες πληροφορίες για το πρόβλημα: BCCode: 116 BCP1: FFFFFA8005C114E0 BCP2: FFFFF88003E80EFC BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000002 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 768_1 Αρχεία για την περιγραφή του προβλήματος: C:\Windows\Minidump\110414-44553-01.dmp C:\Users\windows\AppData\Local\Temp\WER-111415-0.sysdata.xml Ανάγνωση της δήλωσής μας προστασίας προσωπικών δεδομένων ενώ είστε συνδεδεμένοι: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0408 Εάν η ηλεκτρονική δήλωση απορρήτου δεν είναι διαθέσιμη, διαβάστε τη δήλωση απορρήτου χωρίς σύνδεση: C:\Windows\system32\el-GR\erofflps.txt Το συγκεκριμενο μηνυμα αφορα λογικα προγραμμα οδηγησης αφαιρεσα τον driver της καρτας απο τον πινακα ελεγχου και με το driversweeper αφαιρεσα οτι ειχε απομεινει σε προηγουμενες εγκαταστασεις. Στην επομενη εκκινηση κατεβασε μονο του τον driver απο το windows update και τωρα ξανατρεχω το μηχανημα να δω εαν θα το εμφανισει παλι.
DiscoVolante Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Μπορει κανεις να βοηθησει. 3 μερες παλι ανοικτο και καποια στιγμη στα καλα του καθουμενου restart.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 κατεβασε το who crashed να διαβασει ολα ta minidump αρχεια που εχει και να σου δωσει αναφορα προς τα που να ψαξεις τεσταρε και τις μνημες σου με το memorytest86 και το δισκο σου με ενα προγραμμα για να εισαι σιγουρος οτι δεν προκυπτει απο εκει το σφαλμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα