Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω να βάλω ανεβάσω την μνήμη του pc μου στα 8Gb αλλά και να πετάξωτην μητρική γιατί έχει πρόβλημα. Το pc ξαφνικά σταματάει να βλέπει συνδεδεμένες συσκευές usb και επανέρχεται χωρίς να μπορώ να αντιληφθώ κάποιο μοτίβο. Η μητρική είναι μια παλιά P5E από stock house του πλαισίου και είχε θεματάκια από την αρχή.

Μιας και δεν αξίζει να ξαναβάλω ddr2 και να μείνω στο 775 αφού αλλάζω μητρική, θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας. Ουσιαστικά θέλω με το μικρότερο δυνατό κόστος να βάλω μνήμη, να πάρει λίγο αέρα το pc και να έχω την δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον (όταν χρειαστεί). Να αναφέρω ότι μου κάνει κλικ η amd τον τελευταίο καιρό. Σε περίπτωση ισάξιων και ισοδύναμων προτάσεων θα στραφώ προς την amd.

Το σύστημα που έχω αποτελείται από:

CASE : Casetek CK-1022-5

PSU: Enermax eg565ax-ve(g) 535W

RAM: Mushkin 996599 2x2GB DDR2

CPU: Q8300

MOBO: Asus P5E

GPU: 7770 1GB

CPU COOLER: Xigmatec HDT-S1283 (μαζί με ACK-I5361) μπαίνει σε πολλά σόκετ

HDD: Samsung 840 EVO 120Gb

HDD: WD green 1tb

i) Το ποσό που διαθέτουμε: Το λιγότερο δυνατόν. Αν αυτό δεν είναι αρκετό τότε 200€ max (με το μαχαίρι στον λαιμό). Τα παλιά θα πάνε σε φιλικό pc οπότε δεν υπολογίζω χρήματα από αυτά.

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : All around χρήση, σερφάρισμα, δουλειές γραφείου, κανένα παιχνιδάκι που και που. mining όχι

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: οχι

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Οχι, έχω 1680x1050 lg w2234s

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Κάποιο με φυσική παρουσία στην Πάτρα θα ήταν καλό (ακόμα και το eshop), αν η διαφορά τιμής είναι μεγάλη πάμε σε ιντερνετικό.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Όχι ποτέ

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας    Όχι ποτέ

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stk voltage? -> Όχι ποτέ

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Θα κρατήσω τα εξής:

CASE : Casetek CK-1022-5

PSU: Enermax eg565ax-ve(g) 535W

GPU: 7770 1GB

CPU COOLER: Xigmatec HDT-S1283 (μαζί με ACK-I5361)

HDD: Samsung 840 EVO 120Gb

HDD: WD green 1tb

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

RAM: KINGSTON 8GB 1866MHZ HYPERX FURY http://www.e-shop.gr/kingston-hx318c10fb-8-8gb-ddr3-1866mhz-hyperx-fury-black-series-p-PER.550883

CPU: AMD ATHLON II X4 750K http://www.e-shop.gr/amd-athlon-ii-x4-750k-34ghz-box-p-PER.559640

M/B: ASUS A88XM-A RETAIL http://www.e-shop.gr/asus-a88xm-a-retail-p-PER.523169

ή

CPU: ASUS B85M-G RETAIL http://www.e-shop.gr/asus-b85m-g-retail-p-PER.523153

M/B: INTEL PENTIUM G3258 http://www.e-shop.gr/intel-pentium-g3258-320ghz-lga1150-box-p-PER.558479

Οι επεξεργαστές σε σχέση με αυτόν που έχεις, δεν είναι σπουδαία αναβάθμιση (ειδικά ο Pentium που είναι διπύρηνος), αλλά καί με 200 ευρώ καί 8Gb RAM δύσκολα κάτι καλύτερο. Για τη χρήση πάντως που θες, θα καλυφθείς και με τους δύο. Επίσης θα πρότεινα 4Gb μνήμη, δε βλέπω γιατί χρειάζεσαι παραπάνω με τόσο απλή χρήση.

Δημοσ.

Τα 8GB ram δεν τα συζητώ, αναγκάστηκα και απενεργοποίησα το Rapid mode του Samsung γιατί τράβαγε 1Gb και πάραυτα έχω συχνά θέμα με την ελεύθερη μνήμη (πχ. firefox, office και παιχνίδι ταυτόχρονα).

Ευχαριστώ παιδιά, μάλλον στον ATHLON II X4 750K θα καταλήξω.

Δημοσ.

Σωστά καλύτερα βάλε 8gb να είσαι σίγουρος . Αν ανοίξεις 4-5 καρτέλες και έχεις youtube ανοιχτό στα έφαγε τα 4gb κυρίως αν έχεις Windows 7 ή 8.1 

Δημοσ.

Τα 8GB ram δεν τα συζητώ, αναγκάστηκα και απενεργοποίησα το Rapid mode του Samsung γιατί τράβαγε 1Gb και πάραυτα έχω συχνά θέμα με την ελεύθερη μνήμη (πχ. firefox, office και παιχνίδι ταυτόχρονα).

Εμ δεν έδωσες από την αρχή τέτοιο παράδειγμα χρήσης.Άλλα έγραψες στο αρχικό ποστ (αν και είπες οτι θες 8gb βέβαια) Τότε βάλε παραπάνω  :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...