Lancerakias Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα. Θέλω σε έναν πίνακα στο Excel με την χρήση for..next..step να βγάλω το αποτέλεσμα της εικόνας. Εχω προσπαθήσει αρκετά αλλα το μόνο που καταφέρνω ειναι να βγάλω την πρώτη σειρά, δεν ξέρω πως να το κανω να συνεχίσει απο την επόμενη σειρά και να το αυξάνει κατα 2 η 3 κ.ο.κ.Καμιά ιδέα?
TheELF Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Θες για την κάθε στήλη μια μεταβλητή (και άλλη μια για το αύξων ποσό) που σε κάθε λούπα θα υπολογίζεται εκ νέου και θα «εκτυπώνετε» στο excel. Αν μπορείς να δώσεις τον κώδικα εδώ,κάποιος με περισσότερες γνώσεις μπορεί να σου δώσει μερικές συμβουλές.
Lanike71 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Τι ακριβώς σε μπερδεύει; 2 for είναι μία μέσα στην άλλη.Δύο μεταβλητές και χρήση του Sheet1.Cells(i,j) και έχεις την προπαίδεια... ΥΓ1. Με πήγες πολλά χρόνια πίσω με τα datei,einfugen κλπ. ΥΓ2. 4*9=36...
Lancerakias Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Τι ακριβώς σε μπερδεύει; 2 for είναι μία μέσα στην άλλη.Δύο μεταβλητές και χρήση του Sheet1.Cells(i,j) και έχεις την προπαίδεια... ΥΓ1. Με πήγες πολλά χρόνια πίσω με τα datei,einfugen κλπ. ΥΓ2. 4*9=36... Είμαι νέος στον προγραμματισμό και ενώ το έχω ήδη προσπαθήσει με 2 for κάτι κάνω λάθος και δεν μου βγαίνει..Νομίζω πως το μυαλό μου δεν φτάνει ακόμα μέχρι εκεί. Να φανταστώ και εσύ κάτοικος της Γερμανίας?
australis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Sub times_table() Dim myrow As Long Dim mycolumn As Long Dim number_rows As Long Dim number_columns As Long number_rows = 10 number_columns = 6 ' Κελί που θα μπει το πρώτο στοιχείο του πίνακα Range("B5").Select myrow = ActiveCell.Row mycolumn = ActiveCell.Column Application.ScreenUpdating = False For j = 1 To number_rows For i = 1 To number_columns Cells(myrow - 1 + j, mycolumn - 1 + i) = i * j Next i Next j ' ------------------------------------------- ' αν θέλεις να μπει χρώμα Range(myCell(myrow, mycolumn) + ":" + myCell(myrow - 1 + number_rows, mycolumn - 1 + number_columns)).Select With Selection.Interior .Pattern = xlSolid .PatternColorIndex = xlAutomatic .Color = 65535 .TintAndShade = 0 .PatternTintAndShade = 0 End With '--------------------------------------------- Application.ScreenUpdating = False Range("L7").Select End Sub 'Οι παρακάτω χρησιμεύουν αν θες να βάλεις χρώμα Function myCell(iRow As Long, iCol As Long, Optional sCol As String = "") As String Dim c As Long c = iCol myCell = Col2Ltr(c) + Trim(CStr(iRow)) End Function Function Col2Ltr(iCol As Long, Optional sCol As String = "") As String If iCol = 0 Then Col2Ltr = sCol Else sCol = Chr(65 + (iCol - 1) Mod 26) & sCol iCol = (iCol - 1) \ 26 Col2Ltr = Col2Ltr(iCol, sCol) End If End Function 1
Lancerakias Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Sub times_table() Dim myrow As Long Dim mycolumn As Long Dim number_rows As Long Dim number_columns As Long number_rows = 10 number_columns = 6 ' Κελί που θα μπει το πρώτο στοιχείο του πίνακα Range("B5").Select myrow = ActiveCell.Row mycolumn = ActiveCell.Column Application.ScreenUpdating = False For j = 1 To number_rows For i = 1 To number_columns Cells(myrow - 1 + j, mycolumn - 1 + i) = i * j Next i Next j ' ------------------------------------------- ' αν θέλεις να μπει χρώμα Range(myCell(myrow, mycolumn) + ":" + myCell(myrow - 1 + number_rows, mycolumn - 1 + number_columns)).Select With Selection.Interior .Pattern = xlSolid .PatternColorIndex = xlAutomatic .Color = 65535 .TintAndShade = 0 .PatternTintAndShade = 0 End With '--------------------------------------------- Application.ScreenUpdating = False Range("L7").Select End Sub 'Οι παρακάτω χρησιμεύουν αν θες να βάλεις χρώμα Function myCell(iRow As Long, iCol As Long, Optional sCol As String = "") As String Dim c As Long c = iCol myCell = Col2Ltr(c) + Trim(CStr(iRow)) End Function Function Col2Ltr(iCol As Long, Optional sCol As String = "") As String If iCol = 0 Then Col2Ltr = sCol Else sCol = Chr(65 + (iCol - 1) Mod 26) & sCol iCol = (iCol - 1) \ 26 Col2Ltr = Col2Ltr(iCol, sCol) End If End Function Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..Ήταν πολύ εύκολο τελικά αλλά είχε κολήσει το μυαλό μου και δεν μπορούσα με τίποτα να το βρώ..Προσπαθούσα με πολύ πιο πολύπλοκο και λάθος τρόπο να το κάνω και δεν έβγαινε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα