Physiciant Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Ναι και οι δύο είναι πολύ καλές. Το θέμα είναι ποια συμφέρει να αγοράσεις γιατί η 970/980/780 ti είναι πολύ ακριβές ακόμα..οπότε στη θέση σου ή θα περίμενα λίγο καιρό ακόμα ή θα έπαιρνα κάποια R9 290X 1
Ragonix Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Χμμμμ οποτε νομιζω ειμαι καλυμενος στο θεμα καρτας. Ευχαριστω πολυ! :-)
Millennium Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Και εγώ θα πρότεινα Gtx 980/780Ti ή 290X πρώτα και μετά οθόνη 144hz θα είναι ότι πρέπει αν ενδιαφέρεσαι. Χάνεις ποιότητα λόγο TN Panel αλλά κερδίζεις σε απόκριση/smoothness κτλπ. Edit: Μπορείς να περιμένεις και την 980 Ti ή Fiji* Ναι (980 ti link;) TS για μια δυνατότερη κάρτα θα κοιτάξεις όπως σου παν.Η οθόνη σου είναι καλή (αν και παλιότερο μοντέλο).Αν είσαι άνετος οικονομικά και θες αλλαγή και εκεί μπορείς να κοιτάξεις και σε 144hz αν παίζεις πολλά fps.
kostas123pao Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Ναι και οι δύο είναι πολύ καλές. Το θέμα είναι ποια συμφέρει να αγοράσεις γιατί η 970/980/780 ti είναι πολύ ακριβές ακόμα..οπότε στη θέση σου ή θα περίμενα λίγο καιρό ακόμα ή θα έπαιρνα κάποια R9 290X H 970 είναι πολύ ακριβή και η R9 290X στα ιδια χρήματα με παρόμοιως επιδόσεις και με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση είναι φθηνή?
8elwADSL Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 H 970 σύμφωνα με το techpowerup είναι περίπου 7% γρηγορότερη από μια R9 290X σε 1080p. Από τιμές παίζουν στα ίδια επίπεδα ~380€ και η 970 έχει max κατανάλωση ~180W (full stress) την ώρα που η 290X παίζει πολύ πιο ψηλά. Clear winner η 970 για μένα. 1
Millennium Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 H 970 είναι πολύ ακριβή και η R9 290X στα ιδια χρήματα με παρόμοιως επιδόσεις και με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση είναι φθηνή? H 970 είναι ακριβή στις τιμές που τη βρίσκει (αν τη βρει) κανείς σε σχέση με την "επίσημη" τιμή της. H 970 σύμφωνα με το techpowerup είναι περίπου 7% γρηγορότερη από μια R9 290X σε 1080p. Από τιμές παίζουν στα ίδια επίπεδα ~380€ και η 970 έχει max κατανάλωση ~180W (full stress) την ώρα που η 290X παίζει πολύ πιο ψηλά. Clear winner η 970 για μένα. 14.6 catalyst με 290Χ reference απέναντι σε oc 970 όταν έχουν βγει 14.9.1 και η συντριπτική πλειοψηφία των 290Χ είναι oc δοκιμασμένες δίχως πρώιμα κουσούρια. Σε αρκετά καινούρια παιχνίδια οι 290X είναι πάνω από 970 (χώρια το Mantle). 2
8elwADSL Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Οι πιο φθηνές 290X και 970 που βρήκα https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=4383810%2C5579878
Millennium Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Βρίσκεις και φθηνότερα 290Χ εκτός skroutz πάντως http://www.ebw.gr/el/product/288183/MSI-Radeon-R9-290X-4GB http://www.logintech.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=59544&ref
rowain Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Παιδιά μη το παρακάνουμε με τα νούμερα και τα ποσοστά, η R9 290X είναι καλύτερη από την 970. Ωστόσο, η 980 είναι λίγο καλύτερη από την 290Χ στην πλειοψηφία των παιχνιδιών (όχι σε όλα) όπως και η 970 με την R9 290, χωρίς να υπάρχει βέβαια μεγάλη διαφορά. Με τις τιμές στις οποίες βρίσκονται όμως οι GTX δεν συμφέρει, γιατί με πολύ χαμηλότερες τιμές παίρνεις παρόμοια επίδοση με μια 290Χ, ειδικά αν πάρεις καλό μοντέλο, εκτός και αν περιμένει κανείς μειώσεις τιμών που τότε αλλάζει το πράγμα ή θέλει χαμηλή κατανάλωση. Η 980 δεν αξιζει μονο λογο χρηματων η δεν αξιζει σε σχεση χρηματα/αποδοση εν συγρκισει με την R9 290X: Δεν αξίζει κατα βάση λόγω χρημάτων, καθώς έιναι λίγο πιο καλή από την 290Χ. Με τα μισά χρήματα όμως η 290Χ αξίζει πολύ περισσότερο σε αναλογία απόδοσης/χρημάτων, γιατί μπορεί η 980 να έιναι λίγο πιο καλή, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και εκτός αυτού η vapor-x που σου πόσταρα σε link είναι από τα καλύτερα μοντέλα και κλοκαρισμένη. Δίνει πολύ αυτή η κάρτα και συμφέρει αρκετά. Δηλ τα 200€+ δεν αξίζουν τα 10fps+ σε κάποια παιχνίδια. Υπόψην ότι τέτοιες κάρτες δουλεύουν πολύ καλά με ανάλυση 1440p. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2014 από rowain 1
Ακραίος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Ναι (980 ti link;) TS για μια δυνατότερη κάρτα θα κοιτάξεις όπως σου παν.Η οθόνη σου είναι καλή (αν και παλιότερο μοντέλο).Αν είσαι άνετος οικονομικά και θες αλλαγή και εκεί μπορείς να κοιτάξεις και σε 144hz αν παίζεις πολλά fps. Το είχα διαβάσει σε ένα translated link από την MSI αλλά δεν θυμάμαι που ακριβώς.
mckaibomber Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Βρίσκεις και φθηνότερα 290Χ εκτός skroutz πάντως http://www.ebw.gr/el/product/288183/MSI-Radeon-R9-290X-4GB http://www.logintech.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=59544&ref μιλενιουμ τι παιζει με αυτο το λοτζιντεκ εχει παρει κανεις;
ifganas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Καλημερα σας, Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας αν στο συστημα που ηδη εχω θα χωρουσε καποια αναβαθμιση για χρηση gaming. Τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη ειναι τα παρακατω CPU: Intel i5 4670Κ CPU cooler: Corsair Hydro Series H100ι Motherboard: MSI Z87-G45 GAMING Ram: 2 X 4GB Corsair Vengeance 1600MHz DDR3 GPU: Gigabyte Radeon HD 7870 O.C 2GB DDR5 SSD: OCZ Agility 3 120GB Psu: Corsair Gaming series GS800 Case: Corsair Obsidian Series 800D Monitor: Dell Ultrasharp 24¨ Wide LED Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series Speakers: Logitech Z-5500 Keyborad: Razer Blackwidow Ultimate Mouse: Razer Mamba 2012 4g i) Το ποσό που διαθέτουμε: 600-700 euro ii) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση): E-shop κατα προτιμιση εκτως και αν υπαρχει καποια καλυτερη προταση για το συγκεκριμενο κομματι οποτε δεν θα εχω προβλημα. Απλα να μπορει να αποσταλει με αντικαταβολη διοτι μενω Αθηνα. Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια οπως εισαι!!!!! μονο αν μπορεις παρε τον 4690κ!!! η 4790κ (ειναι ακριβος ομως)
Millennium Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Το είχα διαβάσει σε ένα translated link από την MSI αλλά δεν θυμάμαι που ακριβώς. Χρονικά είναι μακρυά ακόμα μια τέτοια consumer κάρτα γιατί προτεραιότητα θα έχει η επαγγελματική αγορά.Δεν έχουν βγει και μικρότερες 9xx ακόμα ούτε απάντηση από νέες amd,που είναι και πιο λογική σειρά των release. μιλενιουμ τι παιζει με αυτο το λοτζιντεκ εχει παρει κανεις; Δε γνωρίζω φιλαράκο.
Fulgore Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Η προσωπικη μου γνωμη ειναι να πας σε Ρ9 290 μερια για τωρα,και αργοτερα στο μελλον κοιτας για αλλη καρτα. Το συστημα σου ειναι μια χαρα το ιδιο και η οθονη,αν και θα ηταν καλυτερο να ειχες δαπανησει λιγα παραπανω χρηματα στην καρτα γραφικων(τοτε 7970) μιας και η τωρινη σου καρτα γραφικων εχει μικρη χρηματικη διαφορα απο το πληκτρολογιο και το ποντικι σου
Ragonix Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δεν αξίζει κατα βάση λόγω χρημάτων, καθώς έιναι λίγο πιο καλή από την 290Χ. Με τα μισά χρήματα όμως η 290Χ αξίζει πολύ περισσότερο σε αναλογία απόδοσης/χρημάτων, γιατί μπορεί η 980 να έιναι λίγο πιο καλή, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και εκτός αυτού η vapor-x που σου πόσταρα σε link είναι από τα καλύτερα μοντέλα και κλοκαρισμένη. Δίνει πολύ αυτή η κάρτα και συμφέρει αρκετά. Δηλ τα 200€+ δεν αξίζουν τα 10fps+ σε κάποια παιχνίδια. Υπόψην ότι τέτοιες κάρτες δουλεύουν πολύ καλά με ανάλυση 1440p.. Λογικα οι 2 καρτες που συζηταμε ειναι αυτες απο οτι εχω καταλαβει: https://www.skroutz.gr/s/5052571/Sapphire-Radeon-R9-290X-4GB-Tri-X-Vapor-X-UEFI-11226-10-40G.html http://www.skroutz.gr/s/5585511/MSI-GeForce-GTX980-4GB-OC-V1-GTX-980-4GD5-OCV1.html Η αληθεια ειναι οτι δεν βλεπω και πολλες διαφορες τουλαχιστον στα χαρακτηριστικα που βλεπω στα αριστερα και με βαση αυτο νομιζω οτι οντως ειναι πιο value for money η 290X, βεβαια σκοπευω να αλλαξω και οθονη και να ανεβαινα και σε διαστασεις (απο 24 σε 32 αλλα και αυτο ειναι υπο συζητηση διοτι δεν ξερω αν αξιζει να εχω τοσο μεγαλη οθονη για υπολογιστη λογω πολυωρης χρησης). Σε τετοια περιπτωση και οι 2 θα με καλυπτουν ετσι? Καλημερα σας, Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας αν στο συστημα που ηδη εχω θα χωρουσε καποια αναβαθμιση για χρηση gaming. Τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη ειναι τα παρακατω CPU: Intel i5 4670Κ CPU cooler: Corsair Hydro Series H100ι Motherboard: MSI Z87-G45 GAMING Ram: 2 X 4GB Corsair Vengeance 1600MHz DDR3 GPU: Gigabyte Radeon HD 7870 O.C 2GB DDR5 SSD: OCZ Agility 3 120GB Psu: Corsair Gaming series GS800 Case: Corsair Obsidian Series 800D Monitor: Dell Ultrasharp 24¨ Wide LED Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series Speakers: Logitech Z-5500 Keyborad: Razer Blackwidow Ultimate Mouse: Razer Mamba 2012 4g i) Το ποσό που διαθέτουμε: 600-700 euro ii) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση): E-shop κατα προτιμιση εκτως και αν υπαρχει καποια καλυτερη προταση για το συγκεκριμενο κομματι οποτε δεν θα εχω προβλημα. Απλα να μπορει να αποσταλει με αντικαταβολη διοτι μενω Αθηνα. Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια οπως εισαι!!!!! μονο αν μπορεις παρε τον 4690κ!!! η 4790κ (ειναι ακριβος ομως) Ευχαριστω αρχικα για την απαντηση φιλε ifganas. Νομιζω οτι ο επεξεργαστης ειναι καλος για τωρα τουλαχιστον σε σχεση βεβαια με την καρτα που εχω. Σκευτομουν πολυ αργοτερα για επεξεργαστη μητρικη και αυτο κατω απο πολυ συγκεκριμενες συνθηκες οπως να μην με καλυπτει πλεον στο συνολο του συστηματος. Εκτος βεβαια αν το λες κατω απο αλλη οπτικη γωνια. Η προσωπικη μου γνωμη ειναι να πας σε Ρ9 290 μερια για τωρα,και αργοτερα στο μελλον κοιτας για αλλη καρτα. Το συστημα σου ειναι μια χαρα το ιδιο και η οθονη,αν και θα ηταν καλυτερο να ειχες δαπανησει λιγα παραπανω χρηματα στην καρτα γραφικων(τοτε 7970) μιας και η τωρινη σου καρτα γραφικων εχει μικρη χρηματικη διαφορα απο το πληκτρολογιο και το ποντικι σου Ευχαριστω επισης για την απαντηση φιλε Fulgore. Χεχε ναι δυστηχως το παρατηρησα αυτο καποια στιγμη που κοιτουσα τι τιμες εχουν αυτα που αγορασα και σκαλωσα :-D !! Παντως η αληθεια ειναι οτι καρτα θελω να παρω με το σκεπτικο να την αλλαξω σε 3-3.5 χρονακια (εκτος βεβαια και αν οι απαιτησεις πλεον του gaming αλλαξουν τοσο που δεν θα με καλυπτει η καρτα; που θα παρω) Ναι (980 ti link;) TS για μια δυνατότερη κάρτα θα κοιτάξεις όπως σου παν.Η οθόνη σου είναι καλή (αν και παλιότερο μοντέλο).Αν είσαι άνετος οικονομικά και θες αλλαγή και εκεί μπορείς να κοιτάξεις και σε 144hz αν παίζεις πολλά fps. Ενδιαφερομαι για οθονη και σιγουρα θα κοιτουσα να αλλαξω σε ενα διαστημα 5 μηνων και μαλιστα ελεγα να παω απο 24 σε 32 αν και εχω καποιους ενδιασμους οπως προαναφερω..Παντως αν εχεις να μου προτεινεις σιγουρα θα ειναι βοηθεια! Ευχαριστω και για την απαντηση επισης :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα