Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα δεν ξέρω αν την βάζω στην σωστη κατηγορία την ερώτηση.

Έχω φτιάξει ενα πινακάκι οπως το παράδειγμα. και θέλω να έχω και ένα report. 

post-208268-0-54425800-1413917149_thumb.jpg

Στο παράδειγμα μόνο το sum ξέρω πως να προσθέσω (μπλε)  :P . Θέλω να με βοηθήσετε τι τύπους πρέπει να χρησιμοποιήσω για να βγαίνουν τα νούμερα όπως το παράδειγμα?

Δηλαδή:

α) να μετρά απο τα κελιά που είναι συμπληρωμένα στο όνομα και να γράφει τον αριθμό των πελατών

β) να λέει ποιοι πελάτες  ειναι από σερβις και ποιοι από πώληση

γ) τι σύνολο έχω εισπράξει από σερβις και

δ) τι σύνολο έχω εισπράξει από πώληση. 

Υ.Γ. Τα σταθερά στοιχεία (Σέρβις - Πώληση) γίνεται να τα κάνω σαν dropdown?

Δημοσ.

α) count

β) countif

γ) sumif

δ) sumif

=COUNT(A1:A6)

=COUNTIF(D1:D6;"ΣΕΡΒΙΣ")

=COUNTIF(D1:D6;"ΠΩΛΗΣΗ")

=SUMIF(D1:D6;"ΣΕΡΒΙΣ";E1:E6)

=SUMIF(D1:D6;"ΠΩΛΗΣΗ";E1:E6)

• Like 2
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα. Κανω εργασια για ενα μαθημα με excel. Εχω ενα διαγραμμα στις σημειωσεις ,ενος συντελεστη συναρτησει μιας παραμετρου . Για λογους απλοτητας αναφερω πως στον αξονα y εχουμε το συντελεστη "μ" και στον χ το "h".

Πως μπορω με τη βοηθεια του διαγραμματος που εχω στο βιβλιο και του excel να παρω την συναρτηση αυτη ? Μου ειπαν να παρω τιμες απο το διαγραμμα να τις γραψω στο excel και πως υπαρχει μια εντολη που βρισκει τη συναρτηση, αλλα δεν εχω ιδεα. Καποια βοηθεια ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα σας! 

μπορει κάποιος να με βοηθήσει? 

θέλω να κάνω συγχώνευση 2 στηλών στο εξελ, που η καθε μια εχει διαφορετικη μορφοποιηση. δηλαδη οι δυο στηλες να γινουν μια με ενα κενο αναμεσα τους. συγκεκριμένα εχω στην πρωτη στηλη ημερομημια με μορφη μμ ηη εεεε και στη δευτερη στηλη ωρα με μορφη ωω λλ δδ και θελω να εχω μια στηλη με τη μορφη μμ ηη εεεε ωω λλ δδ

Ειναι εφικτο να γινει? και αν ναι, πως?

Δημοσ.

το εκανα αυτο, εβαλα =CONCATENATE(C2, ", ", B2) και =A1 & B1  και αλλες δοκιμες, αλλα μου χαλαει τη μορφη.  δεν τα κραταει ως μμ ηη εεεε ωω λλ δδ....  :wacko:  :mellow:  :mellow:  :mellow: 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...