Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Παρακολουθώ εδώ και κάποιες μέρες τις συζητήσεις περί κονσολών και παιχνιδιών, ομως οι πληροφορίες ειναι συγκεχυμένες και χωρις νοημα για εναν άνθρωπο που εχει ''κενα'', ευλόγως μου εχουν γεννηθεί κάποιες απορίες διοτι με τον κοσμο των games εχω απομακρυνθεί χρόνια τωρα.

Έκανα μια σκέψη να έπαιρνα κανενα tower ''τούμπανο'' να παιζω και παιχνίδια ομως θελει καπου 700-800 
ευρω για ενα τίμιο μηχανημα, που ομως δεν αξιζει γιατι οοολα τα υπολοιπα τα κανω με το laptop αξιοπρεπέστατα.

Ετσι κι εγω κινούμαι προς στις nex-gen κονσολες, απο τα exclusives μου ταιριάζει περισσότερο to ps4. 

Δε ξερω γιατι ομως το xbox μου κλεινει πονηρα το ματι 

Εκει που εχω μπλέξει τα μπούτια μου ειναι με τα DLC, τα ολοκληρωμένα παιχνίδια και γενικα πως δουλευει το συστημα....οταν αγοραζεις ενα παιχνίδι μετα βγαινει κατι σαν expansion και εαν θελεις να το τερματίσεις πρεπει να πληρωσεις κι αλλα χρηματα?

ουφ...λαχανιασα! Ευχαριστω!   

Δημοσ.

Κονσόλα πάρε οποία σου κλείνει το μάτι, σχεδόν ίδιες ειναι με ελάχιστες διάφορες, αφού δεν έχεις ξανά κονσόλα δεν θα έχεις προβλημα και με το κοντρόλ που ειναι το μόνο που εχει διάφορα ανάμεσα στις δυο κονσόλες, τα DLC ειναι συνήθως έξτρα χάρτες όπλα και διάφορα καλούδια, τα οποία δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ολοκλήρωση και τερματισμό του Game.

Και εγω πάντα Playstation είχα και έχω ακόμα στην κατοχή μου δυο ps3 αλλά μέχρι τέλος του μήνα θα τσιμπισω ενα XBOX ONE γιατι εχει καλύτερο online και για αλλαγή που λέμε.

Δημοσ.

Καλά, κι άλλα έχουν διαφορά πέρα από το χειριστήριο, αλλά ο καθένας τα βλέπει όπως θέλει.

Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις πάνω απ' όλα τα παιχνίδια. Ο,τι και να σου κλείνει το μάτι από άλλα πράγματα, αυτό που μετράει τελικά είναι τα παιχνίδια. 

Ο όρος DLC είναι υπερβολικά γενικός, μπορεί να είναι από διακοσμητικά αντικείμενα μέχρι σημαντικά κομμάτια αφήγησης, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Ακόμα και αυτό που εννοείς ως expansion πλέον ως DLC χαρακτηρίζεται. Παιχνίδια όπως τα Elder Scrolls ή τα Fallout, για παράδειγμα, έχουν πολύ έξτρα υλικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι, αν δεν καίγεσαι, να περιμένεις game of the year editions, που συμπεριλαμβάνουν όλα τα DLC και συμφέρουν οικονομικά. Αυτά βγαίνουν συνήθως ένα χρόνο μετά την αρχική κυκλοφορία του παιχνιδιού. 

Υπάρχουν, φυσικά, και περιπτώσεις απληστείας, όπου βγάζουν κουτσουρεμένο ή μισοτελειωμένο παιχνίδι και μετά σου πωλούν το υπόλοιπο σε DLC, αλλά προς το παρόν δεν είναι ο κανόνας. Ας ελπίσουμε να μη γίνει και ποτέ. 

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα πετύχεις παιχνίδι που δε θα μπορείς να το τελειώσεις χωρίς DLC, οπότε μη σε ανησυχεί αυτό. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα πότε έγινε το παγκόσμιο συνέδριο δημιουργών γκέιμς που αποφάσισαν ότι θα πάψουν τα παραδοσιακά expansion packs και θα αντικατασταθούν από τα τραγικά DLC's και τα εμετικά microtransactions.

Δεν διαννοούμαι καν ότι υπάρχουν γκέιμερς που προτιμούν να πληρώνουν μισό η ένα ευρώ για μια μικρή μαλακία ή έστω 5 ευρώ για μια μεγαλύτερη μαλακία, αντί να πληρώνουν 30 ευρώ για κάτι που θα παρατείνει το gaming time του παιχνιδιού σχεδόν άλλο τόσο όσο το main game και που θα έχει ριζοσπαστικές αλλαγές οι οποίες θα κάνουν την γκέιμινγκ εμπειρία ακόμα καλύτερη. Συγκρίνονται δηλαδή το Age of Empires 2: The Conquerors ή το Shadowrun: Dragonfall ή το New Luigi U με τα DLC's του Skyrim ή του Deus Ex: Human Revolution ή του Dragon Age Origins (στο οποίο επίτηδες πετσοκόπησαν από το παιχνίδι για να πουληθούν μετά);

Δηλαδή οι εταιρείες έχουν περισσοτέρο κέρδος από το ψωρο-DLC σε σχέση με τα παραδοσιακά expansion packs;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωταω γιατι επιασα τη συζητηση με εναν αμερικανο στο εξής κλασσικό ερώτημα ''console or pc ?'' 
Η γνωμη μου οτι ειναι πιο value for money---> console
Και μου απανταει οχι και οτι στις κονσολες αγοραζεις ενα παιχνιδι και μετα θελουν κι αλλα λεφτα κτλ...

Ετσι μου μπηκαν ψύλλοι στα αφτιά και ρωταω.

Προσωπικα μου αρεσουν τα παιχνιδια με story τυπου the last of us, uncharted, infamous οπως και τα ραλλακια... δεν εχω τρελα με τα FPS, γι αυτό κλίνω προς το ps4 με τα τωρινα δεδομένα.
Και εδω ειναι το ζουμι, δλδ τι ερχεται στις κονσόλες εκατέρωθεν?
Στο xbone ερχεται το quantum break και δε βλεπω τπτ αλλο... :(     

Επεξ/σία από dimi7RiS
Δημοσ.

εγώ με 400 ευρώ που θα δώσεις για το PS4 παίρνω τούμπανο PC + οθόνη και με τα ρέστα παίρνω 30 games στα steam sales και είμαι άρχοντας

είπα να προλάβω την master race  :-D 

για αυτό που σου είπε ο αμερικάνος ότι πληρώνεις κι άλλα λεφτά μετά, πες του sherlock ότι και τα PC games έχουν DLC

Δημοσ.

εγώ με 400 ευρώ που θα δώσεις για το PS4 παίρνω τούμπανο PC + οθόνη και με τα ρέστα παίρνω 30 games στα steam sales και είμαι άρχοντας

είπα να προλάβω την master race  :-D 

για αυτό που σου είπε ο αμερικάνος ότι πληρώνεις κι άλλα λεφτά μετά, πες του sherlock ότι και τα PC games έχουν DLC

Και για ποσο καιρο θα το κρατησεις χωρις να κανεις αναβαθμηση?

Οι εταιρίες που δημιουργούν τα παιχνίδια για τα pc κανουν αγωνα δρομου ενω για τις κονσολες το φτιαχνουν ακριβως οπως πρεπει να παιξει.

Δημοσ.

δεν τα εννοούσα, τα δικά μου έλεγα :-D (κάποιοι ξέρουν)

συμφωνώ σε αυτό που λες...όσο για τα DLC καλώς ή κακώς όπως είπα είναι τακτική που ακολουθείται παντού

Δημοσ.

δεν τα εννοούσα, τα δικά μου έλεγα :-D (κάποιοι ξέρουν)

συμφωνώ σε αυτό που λες...όσο για τα DLC καλώς ή κακώς όπως είπα είναι τακτική που ακολουθείται παντού

ειπα κι εγω.....τι λεεεεεεει?? 

Δημοσ.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα πότε έγινε το παγκόσμιο συνέδριο δημιουργών γκέιμς που αποφάσισαν ότι θα πάψουν τα παραδοσιακά expansion packs και θα αντικατασταθούν από τα τραγικά DLC's και τα εμετικά microtransactions.

Δεν διαννοούμαι καν ότι υπάρχουν γκέιμερς που προτιμούν να πληρώνουν μισό η ένα ευρώ για μια μικρή μαλακία ή έστω 5 ευρώ για μια μεγαλύτερη μαλακία, αντί να πληρώνουν 30 ευρώ για κάτι που θα παρατείνει το gaming time του παιχνιδιού σχεδόν άλλο τόσο όσο το main game και που θα έχει ριζοσπαστικές αλλαγές οι οποίες θα κάνουν την γκέιμινγκ εμπειρία ακόμα καλύτερη. Συγκρίνονται δηλαδή το Age of Empires 2: The Conquerors ή το Shadowrun: Dragonfall ή το New Luigi U με τα DLC's του Skyrim ή του Deus Ex: Human Revolution ή του Dragon Age Origins (στο οποίο επίτηδες πετσοκόπησαν από το παιχνίδι για να πουληθούν μετά);

Δηλαδή οι εταιρείες έχουν περισσοτέρο κέρδος από το ψωρο-DLC σε σχέση με τα παραδοσιακά expansion packs;

Σε έχασα στο Origins. Τι πετσόκομμα είχε γίνει σε ένα παιχνίδι 60βάλε ωρών, για το οποίο έβγαλαν και παραδοσιακό expansion 20ωρών μετά μάλιστα; 

Και ναι, σαφώς και έχουν περισσότερο κέρδος, αλλιώς, δε θα το έκαναν :P

Από όπου και να το πιάσεις τους συμφέρει. 

Προσωπικα μου αρεσουν τα παιχνιδια με story τυπου the last of us, uncharted, infamous οπως και τα ραλλακια... δεν εχω τρελα με τα FPS, γι αυτό κλίνω προς το ps4 με τα τωρινα δεδομένα.

Και εδω ειναι το ζουμι, δλδ τι ερχεται στις κονσόλες εκατέρωθεν?

Στο xbone ερχεται το quantum break και δε βλεπω τπτ αλλο... :(     

Για τα παιχνίδια που λες ότι σου αρέσουν εγώ θα σου πρότεινα PS4. Η μόνη σοβαρή του έλλειψη, βέβαια, είναι ότι δεν έχει racing game καλό προς το παρόν, και το Gran Turismo, ως συνήθως, αργεί. Υπάρχουν, φυσικά, τα multiplatform racing games που κυκλοφορούν και θα κυκλοφορήσουν, αλλά αν θες κάτι αντίστοιχο του Forza θα περιμένεις αρκετά στο PS4. 

• Moderators
Δημοσ.

Σε έχασα στο Origins. Τι πετσόκομμα είχε γίνει σε ένα παιχνίδι 60βάλε ωρών, για το οποίο έβγαλαν και παραδοσιακό expansion 20ωρών μετά μάλιστα; 

Τα DLC's που είχαν βγει με το launch του παιχνιδιού ήταν φως φανάρι ότι είχαν σκοπό να τα συμπεριλάβουν στο αρχικό παιχνίδι και απλά τα έκοψαν για να τα πουλήσουν έξτρα. Και δεν εννοώ τα δαχτυλίδια και τα armors, χεστήκαμε για αυτά. Εννοώ το DLC που προσθέτει το golem, έναν έξτρα playable χαρακτήρα που παίζει σημαντικότατο ρόλο στην επεξήγηση της ιστορίας και έχει ένα κάρο διαλόγους. Μέχρι και στο φινάλε παίζει σημαντικό ρόλο. Όποιος δεν έχει παίξει το DAO με το συγκεκριμένο DLC, για μένα έχει χάσει ένα 15% του παιχνιδιού επειδή έτσι γούσταρε να πράξει ο publisher.

Δημοσ.

Βέβαια αυτό το DLC ήταν μέσα σε κάθε νέα κόπια του παιχνιδιού, οπότε, ουσιαστικά, δωρεάν ήταν. Είναι διαφορετικό ζήτημα, νομίζω, το συγκεκριμένο (project $10 ή όπως λεγόταν αυτή η προσπάθεια της ΕΑ να αντιμετωπίσει το second hand market). 

Δημοσ.

κι αλλες ερωτησεις οσο αναφορα τα DLC....

Καθε  παιχνίδι που βγαίνει ειναι σιγουρο οτι μετα θα ερθουν και DLC? 

Επισης μπορουμε να ξερουμε εκ τω προτέρων εαν θα βγει μετα δισκακι + τα DLC (που θα συμφέρει) 

Δημοσ.

Πλέον πολλοί το ανακοινώνουν από πριν αν και πόσα DLC θα βγάλουν, ναι. 

Οσο για το αν θα βγει GOTY edition με όλα τα DLC μέσα, σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ, αλλά αν δεις το ιστορικό της κάθε σειράς μπορείς να κάνεις σχετικά ασφαλείς υποθέσεις. Για παράδειγμα, Assassin's Creed, Elder Scrolls, Fallout, όσα παιχνίδια της Naughty Dog είχαν DLC είναι μερικές από τις σειρές που έχουν βγάλει συστηματικά GOTY εκδόσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...