Προς το περιεχόμενο

Bug,malware,virus?!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,θελω μια βοηθεια γιατι εχω κανει τα παντα και δεν λεει να φυγει μια διαφημισει που εμφανιζεται μονο σε φορουμς,το συγκεκριμενο που θα δειτε δεν μου το βγαζει απο το pc της δουλειας,ουτε απο πουθενα αλλου.Εκανα τα παντα,ειδα μην τυχον υπαρχει κατι εγκατεστημενο,καποια προέκταση,ιος,malware,trojan......το καθαρισα ποσες φορε το pc αλλα τα ιδια.
Δειτε το screenshot και πειτε μου αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο.
Ευχαριστω πολυ.
Υ.Γ Εχω κανει και τον παρακατω οδηγο,αλλα και παλι τιποτα.
http://malwaretips.com/blo...are-popup-ads/

Υ.Γ 2 Εχουν βγει και μεσα στο steam,αν ειναι δυνατον,θα το σπασω στο τελος!!!Δεν θελω να κανω φορματ γτ θελει κανα 6-7 ωρες να ειναι απο πανω και να το στήνω πάλι.

image.jpg

Δημοσ.

Κάνε scan και με το Eset Online Scanner. Όταν φτάσεις στο σημείο που φένεται στη παρακάτω εικόνα, κάνε enable στο πρώτο, πάτα στο advanced και επέλεξε όλες τις επιλογές εκτός απο τη τελευταία που είναι για proxy.

SOLN2272FIG1-2.png

• Like 1
Δημοσ.

AdwCleaner λογικά θα χρειάζεται, το eset βέβαια είναι εξαιρετικό, μπορεί να το βρει. Αλλά θα ήμουν σίγουρος αν ήταν κάτι περισσότερο σε trojan/backdoor γιατί σε adware όπως τα περισσότερα av δεν έχει τόσο μεγάλο ποσοστό ανίχνευσης.

Δημοσ.

To θέμα είναι ότι ο φίλος λέει στο πρώτο post ότι έκανε ότι λέει σε αυτό τον οδηγό. Ο οδηγός λέει να κάνει scan με AdwCleaner, JRT, MBAM και Hitman Pro. Άμα έκανε με όλα αυτά τα εργαλεία και ακόμα υπάρχει μόλυνση είναι σοβαρό. Άμα δεν καθαρίσει ούτε με το Eset τότε θα πρότεινα το Combofix.

Οδηγίες πως να χρησιμοποιήσεις το Combofix θα βρεις εδώ.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας,τελικα βρηκα τι ηταν,εγινε επιθεση στο ρουτερ μου και εστελνε της μονιμες διαφημίσεις μαζι με της αστυνομιας και δεν εφευγε ουτε με reset,τελικα εβαλα το παλιο μου ρουτερ και δεν ξαναεβγαλε τιποτα.Απλα να το ξερετε σε οποιον συμβει το ιδιο με μενα. 

Δημοσ.

thomasG4 έχεις δίκιο, παρασύρθηκα και δεν διάβασα ούτε εγώ τα βήματα του οδηγού.

Drake27 αν θες δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες. Είσαι σε ασύρματο δίκτυο; Δηλαδή αν αύριο βάλεις ξανά το router το παλιό θα δεις ξανά διαφημίσεις;

Δημοσ.

thomasG4 έχεις δίκιο, παρασύρθηκα και δεν διάβασα ούτε εγώ τα βήματα του οδηγού.

Drake27 αν θες δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες. Είσαι σε ασύρματο δίκτυο; Δηλαδή αν αύριο βάλεις ξανά το router το παλιό θα δεις ξανά διαφημίσεις;

Ναι θα ξαναδώ της διαφημίσεις,μίλησα με έναν φίλο μου που είναι ραδιοερασιτεχνης,την έχει πάθει και αυτός έτσι,2 ρουτερ του φάγανε,η λύση απλά ήταν αλλαγή ρουτερ και καθαρισμό του υπολογιστή προληπτικά,απλά μετέφερε το malware σε όλες της συσκευές που έμπαιναν στο δικό μου δίκτυο ενσύρματα και ασύρματα!!!Η επιθεση ηταν απο αυτους που σου κλειδωνουν τον browser και σου ζητανε 100€,ή αλλιως ο ιος της αστυνομιας,ανοιγε απο μια συγκεκριμενη ip η οποια ηταν μονιμη μεσα στο ρουτερ και δεν μπορεις να την βγαλεις(στο δικο μου δεν μπορουσα)Έβαλα το παλιό απάνω και ησύχασα τώρα!!

Και φορματ να εκανα,παλι θα τα εβγαζε εαν ειχα το ρουτερ απανω.

Δημοσ.

Ναι θα ξαναδώ της διαφημίσεις,μίλησα με έναν φίλο μου που είναι ραδιοερασιτεχνης,την έχει πάθει και αυτός έτσι,2 ρουτερ του φάγανε,η λύση απλά ήταν αλλαγή ρουτερ και καθαρισμό του υπολογιστή προληπτικά,απλά μετέφερε το malware σε όλες της συσκευές που έμπαιναν στο δικό μου δίκτυο ενσύρματα και ασύρματα!!!Η επιθεση ηταν απο αυτους που σου κλειδωνουν τον browser και σου ζητανε 100€,ή αλλιως ο ιος της αστυνομιας,ανοιγε απο μια συγκεκριμενη ip η οποια ηταν μονιμη μεσα στο ρουτερ και δεν μπορεις να την βγαλεις(στο δικο μου δεν μπορουσα)Έβαλα το παλιό απάνω και ησύχασα τώρα!!

Και φορματ να εκανα,παλι θα τα εβγαζε εαν ειχα το ρουτερ απανω.

Είχες το default password στο interface του router;

Δημοσ.

Ποτέ μην ξανά κάνεις αυτό το λάθος. Λογικά αυτοί έχουν φτιάξει κάποιο script που δοκιμάσει όλους τους default συνδυασμούς και όταν βρει κάποιο router που πληρεί τις προϋποθέσεις, το μολύνει με malware.

Δημοσ.

Πρώτη φορά ακούω για τέτοιο ιό. Με hard reset δεν φτιάχνει το ρουτερ ;

Πριν βαλω το παλιο μου ρουτερ απανω,εκανα hardreset,εκανα και firmware update,αλλα δυστηχως καπουτ,στην ουσια ειναι για πεταμα το ρουτερ τωρα!!!!Βασικα δεν ειναι ιος,ειναι script που καθεται πανω στην back up nand memory του ρουτερ,η backup nand memory ειναι αυτο που κραταει αρχειο ασφαλειας σε περιπτωση που κανει fail το firmware update να μην μπρικαρι,δεν το ηξερα αλλα μου τα εξηγησε ο φιλος μου ο ραδιοερασιτεχνης,2 ρουτερ δικα του πηγα χαμενα ετσι.

Δημοσ.

Drake27, Μου φαίνεται αρκετά απίθανο ένα τέτοιο σενάριο, να έχει καθήσει το script/ιός πάνω σην nand memory του router. Και αυτό, γιατί προγραμματιστικά αυτό ξεφεύγει απο τα επίπεδα μερικών απλών γραμμών κώδικα. Ωστόσο, δεν θέλω να φανώ αγενείς και να μην λάβω υπόψιν την άποψη σου.

MindControl.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...