giokreta Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Για σας θέλω να να φτιάξω τοπικό δίκτυο, ο υπολογιστής που θα είναι server θέλω να έχει 5 δίσκους τον 2 Τ σύνολο 10 Τ με ποίο τρόπο μπορώ να συνδέσω 5 σκληρούς ? ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Αγοράζοντας μητρική με 5 sata θύρες;;;; Και αν δεν βρεις ή βγει ποιο ακριβή μπορείς να πάρεις pci controller με επιπλέον θέσεις sata. 1
giokreta Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Αγοράζοντας μητρική με 5 sata θύρες;;;; Και αν δεν βρεις ή βγει ποιο ακριβή μπορείς να πάρεις pci controller με επιπλέον θέσεις sata. ευχαριστώ πολύ . Δυστυχώς η μητρική μου έχει μόνο για δύο .. Θα ψάξω pci controller..
washcloud Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 ...η οποία controller cars θα έχει θέσεις για δύο δίσκους. Με παραπάνω, θα είναι ασύμφορος στην αγορά - καλύτερα νέα μητρική. edit : ...βασικά εξαρτάται από διάφορα. Για να λες για 2 υπάρχουσες θύρες, μάλλον μιλάμε για αρκετά παλιά μητρική, οπότε το ίδιο είναι και τα υπόλοιπα : CPU, GPU, PSU, RAM κτλ. Οπότε, ΜΑΛΛΟΝ "αναβάθμιση" με νέα μητρική, δεν παίζει. Ίσως να υπάρχει θέμα και με την controller card. Αν για παράδειγμα δεν έχει η μητρική slot για PCI-e κάρτες, θα πρέπει να πάρεις controller card απλής PCI (άντε βρες την, με παραπάνω από 2 θύρες SATA κτλκτλ....). Γενικά, καλό είναι να μας πεις από τί αποτελείται τώρα το σύστημα που λες (κυρίως το μοντέλο της μητρικής δηλαδή), για να μπορέσουμε να πούμε κάτι πιο ουσιαστικό (που να σε συμφέρει). Πάντως στην τελική μάλλον θα πρέπει να βολευτείς με μία controller card (είτε PCI, είτε PCI-e) δύο θυρών, συν 2 της μητρικής = θα μπορέσεις να έχεις 4 δίσκους πάνω... (...στη χειρότερη, παίρνεις δύο τέτοιες, ΑΝ έχεις δύο διαθέσιμα slot στη μητρική, και σου βγαίνουν σύνολο γύρω στο 50άρι, αν μιλάμε για αγορά από κατάστημα Ελλάδας και όχι από eBay ας πούμε. Το οποίο είναι "πεταμένα λεφτά", καθώς όπως είπα, καλύτερα νέα μητρική με 6 SATA ports, AN τα υπόλοιπα parts ταιριάζουν κ.ο.κ. ...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα