Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Εχω ασχοληθεί με δικτυα υπολογιστών και συνδέσεις σε βασικά θέματα και επειδή με ενδιαφέρει το αντικείμενο θέλω να γίνω ακόμα καλύτερος και να μάθω περισσότερα πράγματα.Θα ήθελα να μου πειτε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα οπως πχ το Packet tracer της cisco για να κάνεις συνδέσεις troubleshoot κλπ.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Το θέτεις πολύ γενικά σαν να λές θα οδηγήσω μηχανοκίνητο όχημα.

Ολα τα μηχανοκίνητα οχήματα έχουν τιμόνι - κινητήρα κτλ. με λίγα λόγια είναι  βασισμένα σε γενικές γραμμές σε ίδιες αρχές λειτουργίας - χρήσης.

Παρόμοια και  με τα δίκτυα και θα προσπαθησω να το εξηγήσω παρακάτω.

Ανέφερες το packet tracer.

Τα σχετικά με τα δίκτυα εφαρμόζονται σε όλες τις συσκευές.Ο τρόπος που το υλοποιεί ο κάθε vendor αλλάζει.Σε άλλες είναι με web interface σε άλλες με command shell και πάει λέγοντας.

Εαν σε ενδιαφέρει να μάθεις τις τεχνολογίες της cisco και μεσα απο αυτές ΟΤΙ μα ΟΤΙ έχει σχέση με το OSI layer (σε συνδυασμό με ΠΟΛΥ διάβασμα) είναι υπέραρκετή ή καλύτερα πλήρης εφαρμογή.

Ισως όμως καλύτερα να αρχίζεις απο θεωρία και μετα να πάς σε συγκεκριμένο vendor hardware ή και emulator ή και ταυτόχρονα.

Εσύ θα αποφασίσεις.Εστίασε στο τι θέλεις να καταλάβεις αρχικά - και προχώρα.

Δημοσ.

Θα ήθελα να στήνω δίκτυα υπολογιστών και να το σεταρω εγώ το δικτυο για να λειτουργεί σωστά αλλα όπως λες και εσύ ταυχρονα με τη θεωρία.....δηλαδη συνδιασμος θεωρίας και πράξης ώστε να γίνονται όλα πιο κατανοητά...επίσης ενδιαφέρομαι για εντολές,στο cmd με εξήγηση στο τι κάνει καθεμια

Δημοσ.

Αν στησεις δικτυο παιζει σωστα ουτως ή αλλως φιλε μιας και το tcp socket ειναι αρκετα βελτιωμενο τωρα πια. Δεν σου χρειαζεται software για αυτη τη δουλεια.

Δημοσ.

ρε παιδιά με ενδιαφέρουν vpn ,εντολές δικτυων οπως tracert ,netstat κλπ να εξηγούνται οι χρήσεις στα δικτυα Η/Υ μαζεμένα κάπου αν γινετε...Και αν υπάρχει οδηγός θεωρίας και πράξης καλά θα είναι

Δημοσ.

Με το βιβλίο που σου προτείνει ο nextp ενδέχεται να ξενερώσεις γιατί θα δεις ως επί το πλείστον θεωρία. Αν θες να το πας και πιο πρακτικά το πράγμα μπορείς να πιάσεις να αρχίσεις να διαβάζεις τα βιβλία από το ccna και να βλέπεις κάποια labs σε packetracer για παράδειγμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...