Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα   οσο θεμα αφορα τη ταχυτητα και το φορτωμα  σε ενα σκληρο δισκο   μεχρι ποσο πρπεει να μενει υπολοιπο αναλογα με ποσα γιγα εχει ο καθε σκληρος για να λειτουργει σωστα?  εμενα για παραδειγμα   ειναι 225 γιγα και εχω υπολοιπο 95 γιγα.  γιατι τωρα ειδικα οποιος βαζει παιχνιδια   γεμιζει ο σκληρος για πλακα,,,, ειδικα αν βαλεις παιχνιδια 30 γιγα το καθε ενα

Δημοσ.

Seagate Barracuda 7200.10 - Hard drive - 250 GB - internal - 3.5"  - 7200 rpm - buffer: 8 MB, ST3250820AS  

αυτος ειναι ο σκληρος βαση το st και το 7200.10 που βλεπω οτι γραφει πανω σε αυτον που χω.    το 7200.10   ειναι οι στροφες του?  

Δημοσ.

Εμενα παντως μου εχει κολλησει οτι καλο ειναι να αφηνουμε το 1/3 του δισκου παντα αδειο.Ισως και να ειμαι λαθος.

Δημοσ.

Όταν είναι δίσκος του λειτουργικού, καλό είναι να μένει ένα 15% ελεύθερο για την πλήρη ανασυγκρότηση όπως προαναφέρθηκε. Όχι ότι αυτή δεν γίνεται, έστω κι αν κάποια αρχεία (συνήθως μεγάλα, όπως ταινίες κλπ και χωρίς να χρειάζονται στην ουσία ανασυγκρότηση).

Στην πράξη δεν έχει "πρέπει" πάντως : μια αποθήκη είναι ο δίσκος, και είτε την εκμεταλλεύεσαι πλήρως και την γεμίζεις, είτε όχι...

(...μισό με ένα Giga όμως, έστω, του πούστη, πρέπει να μένει άδειο, γιατί όλο και κάποιο πρόγραμμα θα χρειαστεί να γράψει κάποιο temp file κτλ...Τα ίδια τα Windows άλλωστε, από τα 200ΜΒ και κάτω, αρχίζουν να "προειδοποιούν", για το ότι τελειώνει ο χώρος...)

• Like 1
Δημοσ.

εμενα παντος γραφει ο σκληρος επανω 250γιγα     225 λει μεσα συνολικο   97 υπολοιπο εχω.     λει πιασμενο 128 γιγα  αλλα τα μετρησα και εγω ο ιδιος ειναι γυρω στα 104 γιγα   τα αλλα 20 δε ξερω που βρισκοντε.. ελπιζω μην ειναι απο ενημερωσεις..    
καλα ναι αν τον γεμησεις πιστευω θα σερνεται τρελα μετα..   απλως εμενα παρατηρησα εκει που μου εκανε να φορτωσει συνολικα 50 δευτερολεπτα   μεχρι να μπει στην επιφανεια  τωρα κανει  1 και 40  .. και φανταστηκα ισως επειδη το εχω μουρλανει στο σβησε εγκατεστησε..   εχω να κανω και φορματ κανα 2 χρονια κοντα. αλλα ενταξει  καλα παει

Δημοσ.

Το ότι αργεί να ανοίξει δεν οφείλετε στο ότι μπορεί να έχεις πολλά αρχεία αλλά στο ότι ξεκινάνε πολλά άχρηστα προγράμματα στην εκκίνηση και μπορείς κάποια να τα απενεργοποίησης εγώ προσωπικά μονό το antivirus έχω στην εκκίνηση

Δημοσ.

αυτο το χα αλλαξει παλια περυσι δε το χα προσεξει ειχα καπου 10 μαζι..  αν κανει τωρα που εχω μονο το εσετ να ξεκιναει με το  antitheft   προφιλ kai  το δικο μου  να σταματαει πριν το καλοσωρισατε..   εναμισι λεπτο παλια εκανε καπου 2 με 3 λεπτα που εμπαινε χωρις αυτο  φαντασου αχαχ

Δημοσ.

καλα ναι αν τον γεμησεις πιστευω θα σερνεται τρελα μετα.. 

...γέμισέ τον λοιπόν και δες αν και κατά πόσο θα σου "καθυστερεί" πλέον.

Το boot time δεν είναι κριτήριο πάντως όπως σου είπε ο mafiozos, και δη όταν (όπως ο ίδιος είπες) έχεις 2 χρόνια ένα λειτουργικό που του έχεις αλλάξει τον αδόξαστο.

Όσο για τα "20GB", πιθανώς να έχουν να κάνουν με τον δεσμευμένο χώρο για το System Restore και για το page file. Άλλαξε τη ρύθμιση του πρώτου ώστε να δεσμεύει χώρο γύρω στα 500ΜΒ (από τα κάποια Giga που μάλλον είναι τώρα) και όρισε το page file να είναι το πολύ 1GB.

Επίσης βάλε και τρέξε το CCleaner (εκκαθάριση δίσκου πρώτα και μετά Μητρώου) και σίγουρα θα απελευθερώσει και άλλο χώρο (και ίσως δεις και κάποια διαφορά είτε στην γενική απόκριση του συστήματος ή και στο boot time).

Δημοσ.

απο  ccleaner  δεν εχω κανει καθαριση σκληρου  κανω μονο καθαρισμους γενικα που εχι συστηματος και μητρωου  εχω το advanced system care   και κανω ολικη εκκαθαρση στα παντα και  καθε μηνα κανω και καμια ανασιγκροτιση   απο το ccleaner  δεν αργει να κανει εκκαθαρση δισκου που λει  1 εως 35 περασματα αυτο δε λες  επειδη αυτο αργει πολυ

Δημοσ.

Όχι δεν εννοώ αυτό. Αυτό που είδες με τα "περάσματα" είναι για καθαρισμό του "ελεύθερου χώρου", και μείνε μακρυά από αυτή τη λειτουργία.

Για την ακρίβεια, αφού έχεις το ASC, μείνε σε αυτό (αν και είναι πολύ πιο βαρύ σαν πρόγραμμα, αλλά αν το έχεις συνηθίσει...οκ).

Δημοσ.

ναι ναι το σω συνηθισει κανει δουλεια σε γενικες γραμες.. αν και καποιοι λενε οτι ειναι ανουσια αυτα τα προγραματτα..  απο το να μη  κανεις καν καθαρισμους δεν ειναι το ιδιο..     εκκαθαρση δισκου δεν σβηνει κατι το ιδιαιτερο το Asc   κατι μεγαμπαιτ λιγα θα δοκιμασω και   εκκαθαρση απο το υπολογυστης μου που κανει ο ιδιος ο σκληρος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...