thanossnht Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Γειά σας, έχω ένα σκληρό δίσκο ο οποίος είναι χωρισμενος σε 2 partition και στο πρώτο είναι τα Win8.1 και στο δεύτερο τα Ubuntu. Όμως πάντα όταν ο υπολογιστής ξεκινάει μου έχει σαν προεπιλογή να bootαρει από τα Ubuntu και μου δίνει δέκα δευτερόλεπτα για να την αλλάξω βγάζοντας με σε μια τέτοια σελίδα. Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορούμε να βάλουμε σαν προεπιλογή τα Windows 8.1 και πως αλλάζουμε αυτό το χρονικό διάστημα που μας δίνει σαν περιθώριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 o πιο απλος εύχρηστος τρόπος είναι με το grub customizer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Ανοιγεις το /etc/default/grub sudo gedit /etc/default/grubΒρισκεις το σημειο που λεει GRUB_DEFAULT=0και αλλαζεις το 0 σε 4 GRUB_DEFAULT=4επειδη τα 8 ειναι η 5η επιλογη και η αριθμιση τους αρχιζει απο το 0, δηλαδη το μενου με αριθμους διπλα θα ηταν καπως ετσι 0) Ubuntu 1) Advanced blablabla 2) blablabla 3) blablabla 4) Windows 8 5) Xp Σωζεις, κλεινεις, τρεχεις ενα sudo update-grubκαι εισαι ετοιμος. Στην επομενη επανεκκινηση τα 8 θα ειναι το προεπιλεγμενο λειτουργικο. Μπορεις επισης να μεγαλωσεις το χρονο που περιμενει, απο την επιλογη που λεει GRUB_TIMEOUT=10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanossnht Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Jim_p η απάντηση σου με κάλυψε πλήρως αν και θα δω και αυτό που είπε ο EddieObscurant. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα